Виза за Шенген

Шенгенска виза за чужди граждани с разрешително за пребиваване в Република България


Лично подаване на документи и интервю в посолството на Република Португалия


Необходими документи за кандидатстване за шенгенска виза:


- Валиден паспорт или друг докумен за пътуване /паспортът трябва да има поне 3-месечна валидност от датата на изтичане на визата/

- Една цветна снимка паспортен формат /3,5 – 4,5см/

- Визова анкета /попълнена и подписана/

- Разрешително за пребиваване в България с валидност поне 60 дни след връщане в България

- Служебна бележка от работодател

- Извлечение със заплатата, получена през последните 3 месеца

- Диплома/сертификат от завършен университет /на английски/

- Удостоверение от банка /на английски/ с налично салдо

- Хотелска резервация или в случай, че кандидатстващият отсяда при роднини/членове на семейството – доказателство за роднинска връзка, предоставяне на информация за актуалното състояние на мястото на настаняване.

В случай, че човекът, при когото ще отседне кандидатстващият не е португалски гражданин, трябва да се представи разрешително за пребиваване в страната.

- Резервация за двупосочен самолетен билет

- Медицинска застраховка с минимално покритие 30 000 Евро за целия престой

- При посещение на в политически, икономически, научни, културни, религиозни или спортни събития трябва да се представи официална регистрация за участие в събитието.

 

Консулска такса: 117.35лв.

Такса към ММ Травел: 200лв./човек без ДДС

 

Визовата поддръжка включва:

 

Оформяне на пакета от документи за подаване към Консулството на Португалия в София

Попълване на визовата анкета

Хотелска резервация

Резервация за двупосочен самолетен билет

 

 

 

Визовата поддръжка не включва:

Доставяне на паспорта с положена виза по куриер

 

 

За повече информация моля позвънете на тел: 02/ 980 35 05 или заповядайте на място в офиса ни на ул. Позитано 7.

Изпратете ни запитване

принтирай офертата изтегли в PDF

Промоции на самолетни билети