Lufthansa

Луфтханза/Lufthansa

Присъствие на пазара: от 1926 година
Главно седалище: Кьолн
Флотилия:

над 350 самолета, в това число Airbus A300B4, A319-100, A320-200, A321-100, A321-200, A330-200, A330-300, A340-300, A340-600, Boeing 737-300, 737-500, 747-400

Предлагани полети:

много богата оферта от полети в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка.

Lufthansa е най-големият немски въздушен превозвач. Главното седалище на авиокомпанията се намира в Кьолн, а базата е разположена до международното летище във Франкфурт над Майн. Частична собственост на Lufthansa от юни 2003 г. е самолетния терминал в Мюнхен. Авиокомпанията е създадена в резултат на обединението на "Deutsche Aero Lloyd" и „Junkers Luftverkehr" през 1926 г. Името на авиокомпанията произлиза от свързването на немската дума Luft, която означава въздух, и Hansa - името на съюза на средновековните търговски градове в Европа разположени над Балтийско и Северно море. През месец март 2005 г. авиокомпания Lufthansa се слива с швейцарския превозвач SWISS. Lufthansa е лидер на международния съюз на превозвачите Star Alliance.

Авиокомпанията извършва полети до 75 страни в целия свят.

Използвайки интерактивното разположение на местата в самолета, Lufthansa предлага на своите пътници самостоятелно да си изберат места на борда. Условието е да притежавате електронен билет на Lufthansa etix. Можете да се възползвате от предлаганите услуги: да осъществите летищната проверка 23 часа преди полета и сами да си принтирате бордната карта online, като използвате обикновена хартия за печатане. По този начин ще имате по-голям избор на свободни места в самолета, отколкото ако преминете през традиционната проверка на летището. Ако пътувате само с ръчен багаж, благодарение на бордната карта online значително по-бързо и по-удобно ще се качите на борда на самолета. Регистрираният багаж можете да оставите на специално определените за целта гишета на Lufthansa за приемане на багаж. На летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург и Берлин-Тегел можете да използвате уредите за бърз бординг, които се намират в близост до входа на самолета. Тези уреди отчитат кодовете на електронните билети etix и на бордните online карти.

Lufthansa е първата авиокомпания, която разполага със самолетите Boeing 737 и единствената, която закупува Boeing 737-100. Днес авиокомпанията разполага с повече от 300 самолета, между които Airbus, Avro, Boeing, Bombardier и Embraer. От месец май 2004 г. пътниците на Lufthansa могат да ползват интернет на борда на самолета.

Lufthansa не е само пътнически превозвач. Авиокомпанията се занимава с редица други дейности между които: транспортни превози (Lufthansa Cargo), техническа служба (Lufthansa Technik), регионални превози (Lufthansa Regional и Lufthansa City Line), създава информатически нововъведения в авиацията (Lufthansa Systems), ръководи туристическо бюро (Thomas Cook), разполага с локалниавиокомпании в Италия със седалище в Триест (Air Dolomiti), осигурява самолетни транспортни застраховки (Delvag), тя е най-големият снабдител на храна заавиокомпаниите в света (LSG Sky Chefs), провежда обучения за самолетен екипаж (Lufthansa Flight Training), на нея принадлежат и авиокомпания Condor Airlines, турско-германските Sun Express, и немският нискотарифен превозвач Germanwings.

Промоции на самолетни билети