Общи условия

  Общи условия на туристическа агенция ММ ТРАВЕЛ

ОПИСАНИЕ НА УСЛУГА ДОСТАВКА НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ОТ ММ ТРАВЕЛ ООД - АГЕНТ НА ВСИЧКИ АВИОКОМПАНИИ, ИАТА ЧЛЕНОВЕ

www.MMTravel.bg е уебсайт - интернет портал между търговци /авиокомпании, туристически фирми, хотели, рентакар, трансферни доставчици, авторски програми на туроператор ММ Травел ООД и др./ и онлайн потребителите, който създава възможност за търсене на информация и реализиране на сигурни реални онлайн резервации и покупки.

Изключително право върху информацията, публикувана на сайта притежава ММ ТРАВЕЛ ООД, лицензирана българска туристическа агенция - агент на авиокомпании, както и на нейните партньори. Забранено е репродуцирането й под всякаква форма, без писмено разрешение договор за ползване.

Цените на самолетни билети за полети са крайни за всички билети за избрания брой пътници включващи летищни такси и подробно описани в случай, че са налични допълни услуги. Някои авиокомпании може да имат допълнителни такси (такса обслужване, такса за багаж, такса за плащане, такса за чекин), които могат да бъдат видяни след като изберете полет, а в случаите когато в един полет участват няколко авиокомпании е възможно избраната валидираща авиокомпания да има допълнителна такса. Такса обслужване се добавя към крайната цена след като изберете полет и преди да направите резервация.

Oператор на Резервационна система за самолетни билети, хотелски стаи, трансферни услуги, авторски програми и услугите от тип Site Seeing Tours, по-нататък наричана «Резервационна система » в портал MMTravel.bg е фирма ММ ТРАВЕЛ ООД със седалище в град София, ул. Позитано 7. Условия за ползване на Система за резервация в портал MMTravel.bg е приемане на Общите условия за ползване на сайта. Условия за доставка на туристическа услуга или самолетни билети от туристически агент ММ ТРАВЕЛ ООД са Общите условия публикувани в сайта, освен ако доставената услуга не изисква други условия изписани в двустранен договор с подпис от двете страни. Съгласието с условията на сайта създава правно задължение между Потребителя и ММ ТРАВЕЛ ООД по смисъла на Закона за Задълженията и Договорите.
Този уеб-сайт е за ваша лична и некомерсиална употреба. Съдържанието и информацията в този уеб-сайт (включително и без ограничение на цените и наличността на пътническите услуги), както и средствата за осигуряване на съдържанието и информацията, са собственост на ММ ТРАВЕЛ ООД / www.MMTravel.bg/ или на доставчиците. Също така, като условие да използвате този уеб-сайт, Вие се съгласявате да не използвате него или съдържанието му или информацията в него за каквито и да било комерсиални или не-лични цели (преки или косвени). Като правите ограничени копия на дестинацията си (и на прилежащите пътни документи), или на услугите, закупени чрез този уеб-сайт, Вие се съгласявате да не изменяте, разпространявате, предавате, излагате на показ, извършвате, възпроизвеждате, публикувате, лицензирате, както и да не създавате производни неща, да не предавате, продавате или препродавате каквито и да било информация, софтуер, продукти или услуги, придобити от този уеб-сайт www.MMTravel.bg.

I. ОПРЕДЕЛЕНИЯ

Долупосочените понятия означават:

1. Резервационна система – програма, създаваща за Потребителя възможност от търсене на:
• самолетни билети за вътрешни и международни полети • хотелски резервации и коли под наем в страната и в чужбина • трансфери от и до летище • турове и ваканции
2. Потребител – лицето, ползващо Резервационната система. Потребителят може да се определя също така като Клиент, Получател, Ползувател.
3. Ниско бюджетни авио линии, наричани "Low Cost Carriers" са долупосочените въздушни линии:
Aer Arann, Aer Lingus, Air Iceland, Air Europa, Air Rarotonga, Air Southwest, Airasia, AirTran Airways, Atlas Blue, Aurigny, Baboo Airways, Blu Express, Blue 1, BlueAir Business Aviation, Blue Islands, BMIbaby, CanJet, Centralwings, Cimber Air, Corendon, Darwin Airline, easyJet, EuroManx, Evolavia, Excelairways, First Choice, FlyBe, flyglobespan, flythomascook.com, Freedom Air, Germanwings, Ghana International Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Great lakes аviation, Gulfstream intl Airlines, Hapag Lloyd Express, Helvetic, Highland airways, Iceland Express, Intersky, Jet2, Jet4you, Jet Blue Airways, JetairFly / TUI Airlines Belgium, Kullaflyg, Kulula, Luxair, Lydd Air, Malmo Aviation, Monarch Airlines, My Way Airlines, MyTravel, Nature Air, Nordic Regional, Norwegian, Ryanair, Scandjet, Skytrans Airlines, Smart Wings, Southwest, SpiceJet, Spirit Airlines, Sterling, Stockholmsplanet, Sun Country Airlines, SunExpress, TAM, ThomasCookAirlines.com, Thomsonfly, Transavia, USA 3000 Airlines, Viking Airlines, Vildanden, Vintage Props & Jets, Virgin Blue, Volareweb, Vueling, WestJet Airlines, Welcome Air, Winair, Wizz Air, Zambian

Важно: Те (ниско бюджетните авио линии) не подлежат на общите условия за превоз, съдържащи се в разпоредбите на IATA и всяка от тях има специфични условия променящи се според икономическите отношения на РБългария и държавите, от които произлизат.

 II. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

1. Резервационната система на сайта www.MMTravel.bg е предоставена за ползване от ММ ТРАВЕЛ ООД със седалище в град София, ул. Позитано 7.
2. Документът по-долу определя правилата, съставящи законови основания за ползване на Резервационната система.
3. Всеки Потребител се задължава от момента на приемане на условията с цел ползване на Резервационната система да спазва настоящия правилник.

III. ОТГОВОРНОСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИОННАТА СИСТЕМА

1. Потребителят потвърждава и декларира, че е напълно способен /дееспособен и пълнолетен/ и може да поема законови задължения, а с приемане на условията по-долу потребителя поема пълната финансова отговорност за използването на Резервационната система и разходите проитичащи от завършена но неизползване резервация или услуга предлагана на сайта.
2. Потребителят декларира, че ще ползва Резервационната система за резервация и покупка на самолетени билети, хотелски резервации, коли под наем и други достъпни в портала www.MMTravel.bg и описани в настоящия Правилник услуги, по начин съответстващ на действащото законодателство в Република България, и избягване на каквито и да било противозаконни действия. За вреди нанесени от потребителя или лицето използвало услугите на ММ ТРАВЕЛ ООД, отговорността е за сметка на лицето направило резервацията или потвърдило услугата.
3. Изрично се забранява на Потребителят да прави резервация/и с използване на фалшиво или чуждо име и да извършва плащанията за резервирани самолетни билети или други услуги с фалшива или чужда кредитна карта без съгласие на собственика на кредитната карта. За установени такива действия или подозрения за извършване на действия забранени от закон, незабавно ще подаваме сигнал до компетентните органи на реда и праваосъдието.

IV. ОТГОВОРНОСТИ НА ММ ТРАВЕЛ ООД

1. ММ ТРАВЕЛ ООД предупреждава, че при ползването на Резервационната система рискът от незвършена резервация е изцяло за сметка на Потребителя. При завършена докрай резервация или потвърдена услуга ММ ТРАВЕЛ ООД издава входящ номер гарантиращ потвърждаването на услугата и нейното безпрепятствено използване.
2. ММ ТРАВЕЛ ООД дава гаранция, че ползването на системата ще отговаря на очакванията на Потребителя относно съдържание, прецизност или пригодност на получената информация.
3. ММ ТРАВЕЛ ООД не гарантира, че след получаване на резултат от търсенето Ви, няма да се появят в резервационната система на ММ ТРАВЕЛ ООД или в други резервационни системи за търсене на самолетни билети и туристически услуги, оферти, различни от намерените по-рано в Резервационната система на сайта www.MMTravel.bg. Това е възможно поради настъпване на промени в цените на търсените услуги за периода между двете търсения. За валидно се счита търсенето направено последно.
4. При получаване на резултат от търсенето, ММ ТРАВЕЛ ООД предупреждава, че ако не потвърдите незабавно след това, със завършване на резервацията в изправна и правилно действаща резервационна система, не създава от страна на Потребителя претенция за сключване на договор за посредничество при продажба на самолетен билет или други туристически услуги. За напълно завършена резервация се счита само и единствено потвърдена такава.

V. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

1. ММ ТРАВЕЛ ООД зачита правото на Потребителите за защита на личните данни и с настоящия правилник декларира, че няма да предоставя достъп до информация за Потребителите на трети страни по смисъла на действащото законодателство в Република България, освен в случайте на съдебни искове и разпоредби на разследваши органи.
2. В случай на използване на Резервационната система, предлагана на сайта www.MMTravel.bg, ММ ТРАВЕЛ ООД трябва да получи от Потребителите личните данни, необходими за правилното завършване на резервация и издаване на самолетен билет, хотелска резервация или друга туристическа услуга предлагана на сайта. При покупка на самолетен билет, информацията съдържаща собствено и фамилно име, пол, а при деца, младежи и възрастни, се предоставя непосредствено в чрез резервационната система на авиокомапаниите, обслужващи избрания от Потребителя маршрут или в съответния хотел, или други доставчик на избраната от потребителя услуга/и, достъпни в портала – MMTravel.BG. Потребителят ползвайки резервационната система дава съгласие за такова преработване и предаване на неговите лични данни с цел покупка на съответна туристическа услуга или самолетен полет. Използването на личните данни е само и единствено според разпоредбите на ЗЗЛД /Закон за Защита на Личните данни/ и GPR. Предоставянето на лична информация за клиенти на ММ ТРАВЕЛ ООД е допустима само и единствено в случйите описани в чл.1 на настоящия раздел.
3. При покупка на самолетен билет или резервация на други услуги, достъпни в портала, Потребителят предоставя лични данни. Тази информация, е напълно защитена и служи изключително и само за употреба от ММ ТРАВЕЛ ООД с цел маркетингов анализ и по-добро разбиране на потребности на Клиентите на портала www.MMTravel.bg и съответно подобряване на качеството на предлаганото обслужване. Потребителят дава съгласие за събиране и преработване на неговите лични данни, както и данните на лицата, с които има намерение да пътува със самолет или да се възползва от други услуги предлагани от ММ ТРАВЕЛ ООД. Без тези данни Резервационната система няма да може да създаде резервация, за която и да е било услуга предлагана на сайта www.MMTravel.bg.
4. ММ ТРАВЕЛ ООД ще информира своевременно своите клиенти и потребители резервационната система за всички нови продукти, услуги, отстъпки и ценоразписи, предлагани на сайта .
5. ММ ТРАВЕЛ ООД си запазва правото за информиране на Потребителите за всички рекламни кампании и отстъпки, провеждани на сайта . Тази информация ще се счита за поръчана от Потребителя търговска информация в смисъла на съответните разпоредби.
6. Ползувателят може по всяко време да се откаже от опцията за получаване на рекламната информация с изпращане на е-мейл под формата на декларация за отказ на обратния адрес.
7. С приемане на настоящия Правилник, Потребителят потвърждава и декларира коректността на посочените от себе си лични данни и съгласно Закона за защита на личните данни дава съгласие за тяхното съхраняване и преработване в базата данни на резервационната система на фирма ММ ТРАВЕЛ ООД. Потребителя има право на преглед и корегиране на посочените лични данн.

VI. САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ: 1. АНУЛИРАНЕ, ОТКАЗ НА ЗАКУПЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ, СМЯНА НА ДАТА / 2. ИЗДАВАНЕ 

1. Самолетните билети са без право на анулаиране и без право на отказ от закупен самолетен билет. Самолетните билети са без право на връщане на суми по тях;
2. Приложима е такса административно обслужване за издаване на самолетен билет за европейски дестинации 60.00 BGN (шестдесет лева)  и за презокеански дестинации 100.00 BGN ( сто лева). Такса административно обслужване за издаване на самолетен билет е невъзвращаема в случай на анулиране или отказ на самолетен билет. 

1.2. В случаи, когато условията на тарифата по самолетния билет позволяват възстоновяване на суми или в случай на отменени полети по вина на авиокомпанията превоззвач, като агент ММ ТРАВЕЛ ООД не отговаря за тяхното възстановяване, компенсиране или премаршрутиране. ММ ТРАВЕЛ ООД като агент има право да съдейства и съблюдава за спазването на условията от страна на авиокомпаниите превозвачи при възстановяване на суми по отменени полети от името на авиокомпанията и за сметка на авиокомпанията, както и съдейства за запазването на интересите на нашите клиенти, Потребители на настоящия портал.
Възстановяването е в двумесечен срок с приложима административна такса обслужване, различна от невъзстановяемата такса административно обслужване за издаване на билет на ММ ТРАВЕЛ ООД, в размер на 100.00 BGN ( сто лева) за всяка операция на билет. Сумата за възтановяване се извършва по банков път или  кредитната карта, с която е направено плащането. 

1.3. В случаи на смяна на датата на пътуване по издаден билет, дължимата административна  такса обслужване към ММ ТРАВЕЛ ООД е 60.00 BGN (шестдесет лева) на билет, както и таксата за смяна на дата на авиокомпанията превозвач според условия на същата авиокомпания превозвач по маршрута. Услугата смяна на дата по билет се стартира само и единствено с писмено уведомяване до имейл в работно време на ММ ТРАВЕЛ ООД от 09:00 ч до 17:00 ч от понеделник до петък в работни дни за Р България. Смяната на дата се извършва от ММ ТРАВЕЛ ООД само и единствено при минимум 48 часа преди дата и час на полет по билета. За случаи извън работно време и/или при по-малко от 48 часа преди полет,  пътниците могат да се обръщат само и единствено директно към авиокомпанията превозвач по марщрута на телефоните им за контакт или гишета за обслужване на летище.
1.4. ММ ТРАВЕЛ ООД  като агент на всички авиокомпании спазва условията и разпоредбите на превозвачите по маршрута и в случай че покупката е отказана от клиента, заплатената стойност е без право на връщане на суми по самолетен билет. В случай, когато резервацията е в  бизнес класа, и в условията на самолетния билет е изписано друго, то се прилагат указанията по нея, на авиокомпанията превозвач.

1.5. Самолетните билети могат да бъдат с директни полети или със стоп на летища в държави по маршрута до крайната дестинация, изискващи виза за български граждани или чужденци. ММ ТРАВЛ ООД не носи отговорност за условия за виза по маршрута на самолетните билети и не носи отговорност за допълнително уведомяване за условия за виза по маршрута, при наличие на такива. Веки пътуващ е длъжен лично да проверява статуса си и необходимостта от виза по маршрута на самолетния билет в страницата на Външно Министерство на Република България или в Посолствата на държавите по маршрута.

2. ММ ТРАВЕЛ ООД издава самолетни билети само и единствено при регистрирани плащания на сумата по билета, но не по-малки от фиксираната сума за плащане в резервация и получени в срок - обявения срок за издаване на билет в резервация.

2.1. При резервация платена ОНЛАЙН с кредитна карта, получавате самолетния билет след 24 часа на ел. поща. В случай, че полета Ви е по-малко от 24 часа след направата на резервацията, ММ ТРАВЕЛ ООД издава самолетен билет само и ЕДИНСТВЕНО след като сте се свързали за препотвърждение с ММ ТРАВЕЛ на обявените телефони и валидирано плащане от банката приемаща такива на Мастеркарт, Виза, Електрон или Маестро.

2.2. Плащанията към ММ ТРАВЕЛ ООД са: на каса в банка Уникредит, междубанков превод, паричен превод чрез куриер Еконт, кредитна карта с онлайн плащане през търсачка за най-добра цена на самолетен билет с Mastercard/Visa, кредитна карта на ПОС устройство на агенцията.

2.3. Всички банкови такси за междубанков превод направен към ММ ТРАВЕЛ ООД трябва да са за сметка на наредителя и сумата, която трябва да бъде заплатена, изписана в резервация или проформа за плащане тряба да бъде получена в пълен размер и срокове.
3. 1. Чекин и издаване на бордна карта може да се извършва 1 ден преди полет, българско време между 10ч и 17ч работни дни от понеделник до петък. Извън указаното работно време, събота, неделя и празнични дни,  услугата не е приложима.
3.2. Цена за чекин в указаното работно време: 20.00 лева / 1 бордна карта за 1 пътник за 1 посока. 
3.3. Услугата чекин включва: въвеждане на паспортни данни, валидиране и издаване на бордна карта, изпращане на бордна карта на имейл; запазване на място като допълнителна услуга в случай, че авиокомпанията превозвач предоставя възможност за безплатно запазване на място и/или предоставя запазване на място срещу допълнително заплащане по условия и ценоразпис платен от пътника.

VII. СТАТУТ НА НИСКО ТАРИФНИТЕ АВИОПРЕВОЗВАЧИ

• Общи условия на IATA превозвачите
• Aer Arann • Aer Lingus • Air Iceland • Air Italy • Air Rarotonga • Air Southwest • Airasia • AirTran Airways • Atlas Blue • Aurigny • Baboo Airways • Blu Express • Blue 1 • BlueAir Business Aviation • Blue Islands • BMIbaby • CanJet • Centralwings • Cimber Air • Corendon • Darwin Airline • easyJet • Evolavia • First Choice • FlyBe • Flyglobespan • flythomascook.com • Freedom Air • Germanwings • Ghana International Airlines • Gotlandsflyg • Great Lakes Aviation • Gulfstream intl Airlines • Hapag Lloyd Express • Helvetic • Highland airways • Iceland Express • Intersky • Jet2 • Jet4you • Jet Blue Airways • JetairFly / TUI Airlines Belgium • Jetstar Airways • Jetstar Asia Airways • Kulula • Luxair • Lydd Air • Malmo Aviation • Monarch Airlines • My Way Airlines • MyTravel • Nature Air • Norwegian • Ryanair • Skytrans Airlines • Southwest • SpiceJet • Spirit Airlines • Sun Country Airlines • SunExpress • ThomasCookAirlines.com • Thomsonfly • Transavia • USA 3000 Airlines • Virgin Blue • Volareweb • Vueling • WestJet Airlines • Welcome Air • Winair • Wizz Air • Zambian

VIII. РЕКЛАМАЦИИ

Рекламации за утуристически слуги на ММ ТРАВЕЛ ООД могат да се подават в срок от 7 дни от датата на закупуване на самолетния билет. Рекламациите се подават в писмена форма на имейл: office@mmtravel.bg лично от лицата направили резервация и ползвали услугите на ММ ТРАВЕЛ ООД, а в случай, че лицата се представляват от друго лице, то това се удостоверява чрез нотарилано заверено пълномощно.
ММ ТРАВЕЛ ООД ще информира Клиента или упълномощеното от него лице в три дневен срок от получаването на рекламацията за приемането и срока за разглеждането й.

Рекламации, свързани с предоставената транспортна услуга - качество, закъснения, отложени или отменени полети, загуба на багаж или други инциденти свързани с предоставени услуги на авиокомпании, на които ММ ТРАВЕЛ ООД е само и единствено агент, следва да се адресират директно до авиокомпанията превозвач. Всички въпроси биват  уреждани в зависимост от условията на авиокомпанията превозвач.
ММ ТРАВЕЛ ООД не носи отговорност за закъснели, отменени или отложени полети на авиокомпаниии превозвачи.

IX. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

1. ММ ТРАВЕЛ ООД си запазва правото за едностранно извършване на промени в съдържанието на Общите условия за ползване на сайта. Всеки Потребител е задължен да се запознае със съдържанието на Общите условия за ползване на сайта преди звършване на резервация на сайта и всеки път е длъжен да потвърди своето съгласие и, че е запознат с разпоредбите на Общите условия при създаване на резервация и покупка на билети или други услуги. Условието се налага поради възможни настъпили промени в правилника за ползване, както и промени, направени поради настъпили изменения на цени и услуги предлагани на сайта.
2. По всички спорове и правни въпроси, неуредени с настоящия Правилник и възникнали във връзка или на отговорността на ММ ТРАВЕЛ ООД задължителни са разпоредбите на законите и съдебната система на Република България.
3. ММ ТРАВЕЛ ООД не носи отговорност за щети, в следствие на отменен полет поради стачки на работниците на авиокомпанията обслужваща полета или на работници на летището както и за щети, вследствие на стачки, фалити на авиокомпании,  извънредни обстоятелства и природни бедствия пречещи за изпълнение на полети, хотелски резервации или други туристически услуги предлагани на сайта.

 
 
Договор за организирано туристическо пътуване

Промоции на самолетни билети