Austrian Airlines

Австрийски Авиолинии/Austrian Airlines

Присъствие на пазара: от 1958 година
Главно седалище: Виена
Флотилия:

над 100 самолета, включително Airbus 319-100, 320-200, 321-200, 340-300, Boeing 767-300, 777-200

Предлагани полети:

много богата оферта от полети в Европа и Азия. Освен това предлагат се и пътувания до Северна Америка, Африка, Карибите и Австралия.

Нискотарифната национална австрийска авиокомпания е създадена през 1958 година. От март 2000 година Austrian Aerlines е член на най-големия съюз на авиокомпаниите в света Star Alliance. Австрийският превозвач е в група с Lauda Air и Austrian Arrows. Austrian Airlines означава евтино летене, Austrian Arrows се занимава с регионален бизнес, а Lauda Air – с евтини чартърни полети. От февруари 2007 година Austrian работи заедно и с руската група на авиокомпаниите AiRUnion. Седалището на Austrian Airlines се намира на летището във Виена, което се смята за най-съвременното в Европа.

Австрийският превозвач, въпреки това че е евтин, предлага високо качество и стандарт, модерност, висока надеждност и безопасност. Пътува до 130 града в 66 държави на 5 континента. В Полша компанията извършва полети от Варшава до Виена, Инсбрук и Будапеща и от Краков до Виена.

Пътувайки с компанията Austrian Airlines, преди излитане пътникът може да направи резервация по интернет и регистрация в 2 класи, икономична и бизнес, и да изпринтира в дома си бордна карта. Austrian Business Jet е за пътниците, пътуващи междуконтинентално. Redticket са най-евтините самолетни билети. AirManager е за резервиращите често билети за себе си и други хора. Клиентите на Austrian Airlines вземайки участие в програмата за лоялност Miles&More, събират мили и печелят награди под формата на самолетни билети или застраховки на полета.

В бизнес класата има повече място и е по-удобно. Фотьойлите са с широчина 47 см, с 83-86 см свободно място за краката, и възможност за комфортно разгъване на 118 градуса. На борда при полети, траещи до около 5 часа, в редицата, където има три фотьойла един до друг, мястото посредата е свободно. Това осигурява на пътниците на бизнес класата повече пространство и комфорт, позволява да се работи по-удобно и да се релаксира, а също така се пести време при качване и слизане от самолета. При трансконтиненталните полети в бизнес класата, пътниците ползват небесен spa Austrian. Комлектът съдържа редица продукти, създадени съвместно с експерт от областта на ароматерапията, а също така аксесоари, служещи за регенериране и ревитализиране на организма и елиминирането на стреса, съпътстващ ежедневието и далечните пътувания.

Пътуването с икономичната класа също е приятно и удобно. Комфорт дават фотьойлите с широчина около 45 см и 76 см място за краката. Пътниците могат да релаксират в тях, разгъвайки ги на 118 градуса. При междуконтиненталните полети тези фотьойли се разгъват до 120 градуса.

На борда на самолетите си Austrian Airlines предлата безплатна храна, като според 14 милиона пътници, кетерингът в бизнес класата на австрийския превозвач е най-добрият кетеринг в света в бизнес класата. Анкетата е извършена от британската консултантска фирма Skytrax. Пътниците на Austrian Airlines имат достъп до разнообразни развлечения, сред които аудиопрограми и 18 видеоканали ( програмата се сменя изцяло на 2 месеца), възможност за ексклузивни покупки за деца и бебета. Трябва само да представят документ за самоличност и бордова карта. След кацане и срещу показване на бордовата карта компанията помага при наемането на кола, извършва резервации в хотел, урежда билети за културни събития или за културни институции с голямо намаление или безплатно.

Пътуващите на борда на самолетите на Austrian Airlines деца ги очакват много атракции. Превозвачът предлага голям избор от игри, играчки и пъзели и освен това специално приготвено детско меню. Храната е пригодена към детските предпочитания. На борда на Austrian децата получават храната си преди възрастните.

Austrian Airlines разполага с една от най-младите и най-съвременни флоти/машинени паркове в Европа. Средната възраст на всеки самолет е 6,2 години. Машините са Airbus 319, 320, 321, Boeing 777-200, 767-300ER, 737-800, Fokker 70, F100, Canadair Jet 200 LR, Bombardier Q 300, Bombardier Q 400. Благодарение на разнообразието от видове и размери на самолетите става възможно те да се пригодят максимално към конкретните маршрути, за да могат да отнесат пътниците навсякъде, където поискат.


 

Промоции на самолетни билети