KLM

КЛМ/KLM

Присъствие на пазара: от 1919 година
Главно седалище: Амстелвеен
Флотилия:

над 185 самолета, в това числоBoeing 747-400, 747-400, 777-200, Airbus A330-200,McDonnell Douglas MD 11

Предлагани полети:

Предлагани полети: полети до 400 градове в 85 страни по света

KLM това е националната холандска кралска авиокомпания и същевременно едни от най-популярните европейски авиокомпании. Седалището на авиокомпанията е раположено на летището в Амстердам. KLM са едни от най-старите и най-големите авиокомпании в света. Започват своята дейност през 1919 г. Първите самолети летят през месец май 1920 г. от Амстердам до Лондон. От 2004 г. KLM влиза в състава на холдинга Air France- KLM и си партнира с американската авиокомпания Northwest Airlines. Презвозвачът KLM принадлежи към въздушния съюз Sky Team.

KLМ разполага с 190 самолета от вида Airbus, Boeing 737, 747, 767, 777, Mc Donnell Douglas MD11 и Fokker. Тези самолети достигат до почти всяко кътче нa света, извършвайки полети до 400 града в 85 страни. Особено атрактивни са полетите на превозвача до азиатските страни.

Резервираните on-line билети на авиокомпанията са най-евтини, защото са освободени от такси за трансакция. Когато летите с тази савиокомпания вие участвате в програмата Flying Blue Miles. Тази програма ви дава възможността да спечелите награди, в зависимост от километрите, които сте прелетели. Превозвачът предлага следните класи: бизнес и икономическа. Бизнес класата разполага с монтирани в седалките неголеми телевизионни екрани. Седалките са също така снабдени със зарядно устройство за лаптопи с възможност за изпращане на е-mail, както и с функции за масаж. На пътнците в бизнес класата се полага допълнително място за крака, личен телефон, лампа за четене, както и възможност за избор на богато меню. Пътниците от икономическата класа имат достъп до телевизор, разполагат с личен телефон, както и могат да изпращат текстови съобщения. Тяхната храна се състои от свежи сандвичи както и от богат избор от напитки.

Пътниците, които ще летят със авиокомпаниите AIR FRANCE и KLM до европейски или близки дестинации, чрез своя електронен билет могат да се възползват от услугата за летищна проверка по мобилен телефон. Тази услуга е достъпна най-рано 30 часа и най-късно 30 минути преди прекратяването на летищната проверка и се отнася за всички пътувания на AIR FRANCE и KLM. За да осъществите летищната проверка по телефона е достатъчно да отворите интернет старницата http://mobile.aifrance.com или http://mobile.klm.com, а след това да посочите своята резервация и да си изберете място.

От септември 2008 г. авиокомпанията разширява своята оферта от видео и аудио програми с нови филми, игри, популярни сериали и документални филми. Благодарение на функцията Jukebox, пътниците имат достъп до нови музикални категории, както и до по-голям брой дискове CD. Освен това KLM въвежда програми за изучаване на чужди езици, слушане на аудио книги – засега това са три книги четени на английски език, както и обща информация за полета и бизнес програма.

Пътниците, които искат да изучават чужди езици могат да се възползват от курсовете за начинаещи на 23 езика, подготвени от Berlitz World Traveller. Тези курсове са интерактивни в аудио-визуален формат. Курсът включва упражнения, тестове и игри, а всяка една лекция завършва с оценка на постигнатите резултати. Програмата съдържаща информация за полета представлява аудио-визуална презентация отнасяща се за всеки един аспект от полета. Тя засяга темата за аеродинамиката, процедурата за стартиране и приземяване на самолета, както и турбуленцията. KLM е първата авиокомпания, която предлага такава услуга на своите пътници.

Бизнес програмата е предназначена специално за пътниците, които осъществяват международни служебни пътувания. Тя обхваща теми от сложния свят на глобалния бизнес. Засяга също така въпроси за културните различия, бизнес практиките, както и протоколните изисквания в различните страни.

Всички тези програми се предлагат безплатно.


 

Промоции на самолетни билети