Виза за Беларус

Визи Беларус
 
За заявка за виза или допълнителна информация сме на разположение онлайн дигитално, на телефон и имейл. За съдействие, въпроси, заявки или информация, моля, попълнете онлайн форма за контакт за виза, позвънете на телефон или изпратете съобщение на email: office@mmtravel.bg

При необходимост от лична среща,  сме на разположение при  потвърждение за среща с ден и час на email: office@mmtravel.bg или тел: 0879532505

Всички документи се приемат и входират онлайн на имейл: office@mmtravel.bg или с куриер Еконт/Спиди/DHL/TNT до офиса на агенцията:  ММ Травел ООД,  София 1000,  ул. Георги. С. Раковски 127, ет. 1, бизнес център Entract127. Куриерските услуги не се включват в цената на туристическите услуги и се заплащат допълнително от клиента към куриера.

Телефони:
  0700 10 756
+359 2 980 35 05
+359 879 532 505  

Работно време
пон - пет
09:30 - 17:00

Електронна поща:
office@mmtravel.bg

Виза за Беларус еднократно посещение :

Еднократно влизане в Беларус туристическа виза до 30 дни престой при вход сухопътна граница

Време за изготвяне:

  4 дни       Цена    500 лева

 

 Необходими документи за Беларуска виза: 

-         паспорт с 6 месечна валидност

-         снимка паспортен формат

-         платени такси към ММ ТРАВЕЛ

-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро ( Цена 2 лева за ден престой )

-         резервационно писмо - покана от хотел до 10 дни престой, ходатайство до 30 дни престой или копие на паспорт на беларуски гражданин, който ви кани 

-         беларуски граждани контакти ( тел и адрес)


*Прием на документи:  Паспорт и актуална паспортна снимка се изпращат с куриер до адреса за кореспонденция на ММ ТРАВЕЛ. Всички дължими такси се заплащат от кандидата при получена профрорма фактура за плащане по банков път преди стартиране на визовия процес. 


 За Бизнес виза и за Беларуска виза с многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да отговаряте на следните условия:

1. Да сте посетили Беларус през последните 12 месеца

2. Да имате медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

3. Покана от канещата страна

 При подаване на документите за виза в консулския отдел от MM Travel, заявителят е длъжен да донесе необходимите документи: задграничен паспорт (с минимум 2 чисти страници), цветна снимка с размер 3,5x4,5, копие на първата страница на паспорта и медицинска застраховка. MM Travel предлага медицинска застраховка ''Assistance'', която се заплаща по банков път.

Независимо от повода на пътуването: туристически или бизнес причини, обучение или лечение, посещението на Беларус през сухопътна граница независимо от времетраене на престоя или през летище Минск при повече от 5 дни престой, предполага наличието на виза .


Визовата поддръжка не включва:

- ДДС

- Консулски такси на посолство Беларус за виза:  90 евро 

- Хотелска резервация и/ ходатайство или покана

- Резервации и издаване на самолетни билети

- Медицински застраховки

- Куриерски услуги

- Други услуги, различни от услугата визова поддръжка Беларус


Основна информация за Беларус :
Република Беларус, наричана също и Белорусия е държава в Източна Европа, която няма излаз на море. Столицата ? е град Минск. Граничи с Русия на изток, Полша на запад, Украйна на юг, Литва на северозапад и Латвия на север. Белорусия е една от 15-те бивши съветски републики, и съществува като самостоятелна държава само от 1918 до 1919 г. – т.нар. Белоруска народна република.

Средните дневни температури през декември – февруари  са -3 градуса с 10 дъждовни дни на месец. През юни-август, температурите са около 22 градуса с 10 дъждовни дни на месец. Според данни на Световната Банка, Беларус  е по-евтина в сравнение със средните цени по света, и е евтина за Европа.

Валутата и Belarussian Ruble се обменя на курс около 1 лев = 11390.03 Belarussian Ruble. 

Брест :

Беларуският град Брест се намира точно до границата с Полша. Там се усеща влиянието на Запада най-силно, както и в Минск.

Брест е разположен на един от най-натоварените пътни и железопътни възли. Това е и причината, макар да не е толкова популярна туристическа дестинация, градът да е доста оживено място.

Тук се намира едно от чудесата на Съветската епоха – крепостта Брест. Между 1838 и 1842 г. целият град Брест е преместен на изток, за да направи път за масивната забележителност. По време на периода между двете световни войни, крепостта Брест се използва главно, за да приютява войници. На главния вход и до днес се чува запис на войнишки песни, както и прогнозата за германската атака. Всичко това се излъчва чрез радио предавател от голям отвор с формата на звезда, която се намира в тухлена стена.
В центъра нa крепостта е поставен огромен паметник на храбростта. В непосредствена близост е и високият обелиск с Вечния огън. Крепостта е защитена под егидата на ЮНЕСКО и е част от Световното културно наследство

 Минск :

Минск е най-големият град в Беларус и негова столица. Ключово място в Минск за туристи и местни е площад Свобода (Ploshcha Svabody). Той се обособява като център на града през 16-ти век. Заобикалящият го район е популярен като Горна част на Минск (Verkhny Garad). Бароковите кули- близнаци на православната катедрала се извисяват над площада. Те са разположени върху малък хълм, на който някога е била разположена част от полския манастир Bernardine (основан през 1628 година).

Интересен за посещение в Минск е така нареченият триъгълник от улици, който е образуван от VulsLenina, Torhovaja и Internatsjanalnaja. По протежението на тези улици все още има къщи от периода преди Втората световна война. Те не са в много добро състояние днес, но притежават чарът на стария свят. Мястото предлага на туристите възможност за отдих от забързания столичен живот.

Следващата забележителност в Минск, която има важно значение е музеят на Великата отечествена война. Много от нещата, които може да посетите

В него посетителите могат да наблюдават в снимки и други експонати ужасите и героизмът на Беларус по време на Втората световна война. Особено драматични са снимките на партизани, които са били екзекутирани публично на централни места в Минск. Една голяма табела е поставена над сградата и гласи „ПОДВИГУ НАРОДА ЖИТЬ В ВЕКАХ”, което означава "подвизите на човечеството ще живеят в продължение на векове".

Беларуският художествен музей е много любопитно място.

Тук туристите могат да видят най-голямата колекция на беларуско изкуство, която е изложена в две огромни зали. Музеят е посветен на обезлюденото аграрно блаженство през периода от 1920 до 1930 година. Също така там се помещават впечатляващите творби на Arkhip Kuindji, Nikolai Ghe, Ilya Repin, Isaak Levitan и Konstantin Makovsky.

Едно духовно място бива тачено, както от местните, така и от туристите в Минск - малката привлекателна църква „Св. Мария-Магдалена”. Тя е построена през 1847 година в древен протестантски стил с остра осмоъгълна кула-камбанария над входа. Това е най-хубавата църква в града.

ММ Травел организира групови и индивидуални пътувания за Беларус с най-интересните туристически забележителности, екскурзоводи, вътрешни трансфери, самолетни билети и визи.

За резаервация или информация Тел: 070010756

Изпратете ни запитване

принтирай офертата изтегли в PDF

Промоции на самолетни билети