Виза за Беларус

Визи Беларус
 
Виза за Беларус еднократно посещение :

Еднократно влизане в Беларус туристическа виза до 30 дни престой при вход от Русия или сухопътна граница

Време за изготвяне:

10 дни       Цена   220 лева

2-4 дни      Цена    450 лева

 

 Необходими документи за Беларуска виза: 

-         паспорт с 6 месечна валидност

-         снимка паспортен формат

-         платени такса в ММ Травел

-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

-         резервационно писмо - потвърждение от хотел до 10 дни престой или ходатайство до 30 дни престой

-         беларуски граждани контакти


 За Бизнес виза и за Беларуска виза с многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да отговаряте на следните условия:

1. Да сте посетили Беларус през последните 12 месеца

2. Да имате медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

3. Покана от канещата страна

 При подаване на документите за виза в консулския отдел от MM Travel, заявителят е длъжен да донесе необходимите документи: задграничен паспорт (с минимум 2 чисти страници), цветна снимка с размер 3,5x4,5, копие на първата страница на паспорта и медицинска застраховка. MM Travel предлага медицинска застраховка ''Assistance'', която се заплаща на адреса на агенцията - ул. Позитано 7, или по банков път.

Независимо от повода на пътуването: туристически или бизнес причини, обучение или лечение, посещението на Беларус през сухопътна граница независимо от времетраене на престоя или през летище Минск при повече от 5 дни престой, предполага наличието на виза .


Визовата поддръжка не включва:

- ДДС

- Консулски такси на посолство Беларус за виза:  60 евро обикновена процедура или 120 евро екскпресна процедура

- Хотелска резервация и/или издаване на хотелски ваучер ( ходатайство )

- Резервации и издаване на самолетни билети

- Медицински застраховки

- Куриерски услуги

- Други услуги, различни от услугата визова поддръжка Беларус


Основна информация за Беларус :
Република Беларус, наричана също и Белорусия е държава в Източна Европа, която няма излаз на море. Столицата ? е град Минск. Граничи с Русия на изток, Полша на запад, Украйна на юг, Литва на северозапад и Латвия на север. Белорусия е една от 15-те бивши съветски републики, и съществува като самостоятелна държава само от 1918 до 1919 г. – т.нар. Белоруска народна република.

Средните дневни температури през декември – февруари  са -3 градуса с 10 дъждовни дни на месец. През юни-август, температурите са около 22 градуса с 10 дъждовни дни на месец. Според данни на Световната Банка, Беларус  е по-евтина в сравнение със средните цени по света, и е евтина за Европа.

Валутата и Belarussian Ruble се обменя на курс около 1 лев = 11390.03 Belarussian Ruble. 

Брест :

Беларуският град Брест се намира точно до границата с Полша. Там се усеща влиянието на Запада най-силно, както и в Минск.

Брест е разположен на един от най-натоварените пътни и железопътни възли. Това е и причината, макар да не е толкова популярна туристическа дестинация, градът да е доста оживено място.

Тук се намира едно от чудесата на Съветската епоха – крепостта Брест. Между 1838 и 1842 г. целият град Брест е преместен на изток, за да направи път за масивната забележителност. По време на периода между двете световни войни, крепостта Брест се използва главно, за да приютява войници. На главния вход и до днес се чува запис на войнишки песни, както и прогнозата за германската атака. Всичко това се излъчва чрез радио предавател от голям отвор с формата на звезда, която се намира в тухлена стена.
В центъра нa крепостта е поставен огромен паметник на храбростта. В непосредствена близост е и високият обелиск с Вечния огън. Крепостта е защитена под егидата на ЮНЕСКО и е част от Световното културно наследство

 Минск :

Минск е най-големият град в Беларус и негова столица. Ключово място в Минск за туристи и местни е площад Свобода (Ploshcha Svabody). Той се обособява като център на града през 16-ти век. Заобикалящият го район е популярен като Горна част на Минск (Verkhny Garad). Бароковите кули- близнаци на православната катедрала се извисяват над площада. Те са разположени върху малък хълм, на който някога е била разположена част от полския манастир Bernardine (основан през 1628 година).

Интересен за посещение в Минск е така нареченият триъгълник от улици, който е образуван от VulsLenina, Torhovaja и Internatsjanalnaja. По протежението на тези улици все още има къщи от периода преди Втората световна война. Те не са в много добро състояние днес, но притежават чарът на стария свят. Мястото предлага на туристите възможност за отдих от забързания столичен живот.

Следващата забележителност в Минск, която има важно значение е музеят на Великата отечествена война. Много от нещата, които може да посетите

В него посетителите могат да наблюдават в снимки и други експонати ужасите и героизмът на Беларус по време на Втората световна война. Особено драматични са снимките на партизани, които са били екзекутирани публично на централни места в Минск. Една голяма табела е поставена над сградата и гласи „ПОДВИГУ НАРОДА ЖИТЬ В ВЕКАХ”, което означава "подвизите на човечеството ще живеят в продължение на векове".

Беларуският художествен музей е много любопитно място.

Тук туристите могат да видят най-голямата колекция на беларуско изкуство, която е изложена в две огромни зали. Музеят е посветен на обезлюденото аграрно блаженство през периода от 1920 до 1930 година. Също така там се помещават впечатляващите творби на Arkhip Kuindji, Nikolai Ghe, Ilya Repin, Isaak Levitan и Konstantin Makovsky.

Едно духовно място бива тачено, както от местните, така и от туристите в Минск - малката привлекателна църква „Св. Мария-Магдалена”. Тя е построена през 1847 година в древен протестантски стил с остра осмоъгълна кула-камбанария над входа. Това е най-хубавата църква в града.

ММ Травел организира групови и индивидуални пътувания за Беларус с най-интересните туристически забележителности, екскурзоводи, вътрешни трансфери, самолетни билети и визи.

За резаервация или информация Тел: 070010756

Изпратете ни запитване

принтирай офертата изтегли в PDF

Промоции на самолетни билети