Пътешествия в Куба

цени от
4 580.00 лв.
Дестинация
Куба
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
BB

Куба


 

ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ В КУБА С МЕСТЕН ВОДАЧ
 Възможно тръгване от 16 Ноември - 15 Декември 2024 всяка събота
от 14 Януари - 30 Юни 2024 всяка неделя
8 дни / 7 нощувки

 

Програма:

 

ДЕН 1: СОФИЯ - ХАВАНА

Отпътуване от летище за София за Хавана, Куба с полет на авиокомпания AIR FRANCE. Пристигане на летището в Хавана. Посрещане от представител на фирмата ни партньор и трансфер до хотела. Възможност за първи впечатления от красивата кубинска столица. Когато за първи път Христофор Колумб пристига в частта, където днес се намила Куба, той е възхитен от природната красота и изрича думите: „Не съм виждал нищо по-красиво в моя живот“. И реално, какво би могло да бъде по-красиво от синьото небе, тюркоазеното море и безкрайните бели плажове? Островът представлява един специален и прекрасен свят, който не може да се срещне никъде другаде по планетата. Столицата на Куба, Хавана, заедно с Рио де Жанейро, се смята за един от най-красивите и великолепни градове в цяла Латинска Америка. Хавана има множество университети, театри и музеи. На изток от града се простира дълга верига от красиви плажове, които често се посещават от туристи. Старата част на Хавана е под закрилата на ЮНЕСКО, като става част от списъка със защитени места през 1982 година. Нейните древни крепости, дворци и богати имения, църкви, манастири, тесни и живописни улички придават уникален чар на Хавана. Нощувка в хотел Presidente или подобен.

 

ДЕН 2: СИТИ ТУР НА ХАВАНА

Закуска. Днес ще отправите на целодневна обиколка на красивата кубинска столица – Хавана.Турът ще започне с едночасово возене в класическа американска кола. След това ще посетите Музея на Рома. Ще обядвате в ресторанта El Aljibe. После ще се отправите на пешеходен тур в колониална Хавана и панорамен тур на модерна Хавана.  След приключването на обиколбката ще можете самостоятелно да разгледате града. Хавана е основана на сегашното си място през 16 век и първоначално носи името Сан Кристобал де ла Абана. Градът е сред първите испански селища на острова. Първоначално Хавана е търговско пристанище, често нападано от пирати. През следващите години испанците изграждат в Хавана крепост, която да предотврати пиратските набези. Тя започва да играе важна роля в предотвратяването на контрабандата и налагането на монопол в търговията с колониите – всички кораби от испанските колонии в Америка първо доставят стоките си в Хавана и оттук те се транспортират към Европа. През 17 век Хавана бързо се разраства, изграждат се множество нови сгради, съчетаващи архитектурни стилове от Пиренейския полуостров с типични елементи от Канарските острови. В средата на 18 век населението на Хавана надхвърля 70 хиляди души и градът е трети по големина в Америка, след Лима и Мексико. По това време Хавана е най-важното испанско пристанище в Новия свят с най-големите корабостроителни и кораборемонтни съоръжения. Тук се намира също и най-голямото балетно училище в света. Нощувка в хотел Presidente или подобен.

 

ДЕН 3: ТУР НА ВИНЯЛЕС

Закуска. Днес ще се отправите на посещение на долината Винялес. Ще посетите Finca Paraiso и El despalillo. Следва обяд в ресторанта Balcon del Valle. Винялес е най-западната провинция на Куба, където се отглежда най-висококачествения тютюн в света. Долината Винялес в Куба е обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Това е рядък природен феномен, формирал се в течение на стотици милиони години. В долината се издигат покрити с гъсти гори хълмове, приличащи на гигантски зелени купи сено. Тук се среща корковата палма – вид, който според учените съществува от 250 млн. години. Наблизо се намират дълги подземни галерии и зали, пълни със сталактити и сталагмити, реки и езера. Нощувка в хотел Presidente или подобен.

 

ДЕН 4: ХАВАНА - СИЕНФУЕГОС

Закуска. Освобождаване на хотела за трансфер от Хавана до Сиенфуегос. Днес ще посетите театъра Томас Тери. След това ще се отправите на коктейл в Palacio de Valle. После ще обядвате в същия ресторант. След това ще имате възможност за самостоятелно разглеждане на града. Кубинският град Сиенфуегос е разположен в централната част на южното крайбрежие. Намира се на около 250 км. югоизточно от столицата Хавана. Населяван е от приблизително 163 000 души. Сиенфуегос е сред основните пристанища в Куба. Важен център е за износ на захарно цвекло, както и на кафе и тютюн. Градът често е наричан „Перлата на Юга“, като е посещаван от туристи главно заради архитектурните си забележителности. Историческият център на Сиенфуегос е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сред основните забележителности в града също са и крепостта Хагуа, Триумфалната арка (единствената в Куба), както и катедралата „Непорочно зачатие“, построена през 19 век и отличаваща се със своя стъклопис. Интерес за туристите представляват още делфинариумът и ботаническата градина. Нощувка в хотел Jagua.

 

ДЕН 5: СИЕНФУЕГОС - ТРИНИДАД

Закуска. Следва освобождаване на хотела за трансфер от Сиенфуегос до Тринидад. След пристигането в Тринидад и настаняването в хотела ще се отправите на сити тур на града с обяд в ресторанта Plaza Mayor. Следва коктейл в La Canchanchara bar. После ще посетите музея в града. Тринидад е град, разположен на южното карибско крайбрежие в ценралната част на островната държава Куба. Населението е над 70 000 жители. Тринидад е основан през 16 век от испанския конкистадор Диего Веласкес. Днес градът е един от малкото в Карибския регион, които са запазили облика си от времето, когато търговията със захар е била основната индустрия в региона. Тринидад е под егидата на ЮНЕСКО за световното културно наследство заедно с близката Долина на захарните мелници. В града все още цари атмосферата на отминалите колониални времена, което си личи в архитектурата, тесните павирани улички и църквата. Централният площад е като музей на открито с всичките околни сгради с фасади в пастелни цветове. Интересни забележителности са също историческия музей и катедралата. Нощувка в хотел Ancon или подобен.

 

ДЕН 6: ТРИНИДАД - ВАРАДЕРО

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер от Тринидад до Варадеро. Настаняване в хотела във Варадеро. Обяд. Свободно време за първи впечатления и плаж.  Варадеро е един от най-популярните курортни градове в Куба. Той е известен със своята огромна плажна ивица с бял пясък, продължаваща цели 20 километра. Плажовете на Варадеро се смятат за едни от най-красивите места на земята. През 1992 година плажът Варадеро получава признанието на ЮНЕСКО и се превръща в един от най-девствените плажове на света. Куба е основна туристическа зона. Всяка година страната привлича около два милиона посетители. Туристи от целия свят са очаровани от белите плажове, колониалната архитектура, благоприятния климат, както и богатството на историята и културата на тази страна. Вечеря в хотела. Нощувка в хотел Memories Варадеро или подобен.

 

ДЕН 7: ВАРАДЕРО

Закуска. Свободно време за плаж и разходки. През днешния ден ще можете да се насладите на плажа във Варадеро.  Красивите плажове, пещерите и кораловите острови около Варадеро, както и историческото и културно наследство на двата близки града - Матансас и Карденас, са превърнали района в предпочитаното и най-известно място за почивка в Куба. Изключително интересни са пещерата Амбросио - някогашно жилище на праисторически хора с добре запазени скални рисунки, природния парк с кактуси Ел Патриарка, Делфинариума, град Карденас, Матансас – родното място на много талантливи музиканти и поети. Варадеро се намира в провинция Мантасас, на полуостров Икакос и на 140 километра източно от Хавана. В най-широката си част полуостровът е широк само километър и половина и е отделен от остров Куба чрез канал. На крайбрежието са разположени големи конферентни центрове, водни паркове, професионални голф клубове, международен парашутен център, множество дискотеки, ресторанти и барове. Вечеря в хотела. Нощувка в хотел Memories Варадеро или подобен.

 

ДЕН 8: ВАРАДЕРО - СОФИЯ

Закуска. Възможност за последни впечатления от красивия кубински курорт Варадеро. Следва освобождаване на хотела за трансфер до летището в Хавана за полет до София с авиокомпания AIR FRANCE.


ЦЕНА НА ПРИ ШЕСТ ПЪТУВАЩИ: 4580 ЛВ
ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВАМА ПЪТУВАЩИ: 5470 лв
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 7 нощувки в хотели в Куба;
- 3 нощувки с включени закуски в Хавана в хотел Presidente или подобен;
- 1 нощувка с включена закуска в Суенфуегос в хотел Jagua или подобен;
- 1 нощувка с включена закуска в Тринидад в хотел Ancon или подобен;
- 2 нощувки на база All inclusive във Варадеро в хотел Memories Варадеро или подобен;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Туристическа програма Хавана с включен обяд;
- Туристическа програма Винялес с включен обяд;
- Туристическа програма Суенфуегос с включен обяд;
- Туристическа програма Тринидад с включен обяд;
- Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
- Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на всички турове;
- Виза за Куба (ММ Травел е оторизирана агенция за издаването на кубински визи);
- Медицинска застраховка асистенс 10000 лв.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Хавана – София с авиокомпания Кондор, Ер Европа или AIR FRANCE, с включени такси, ръчен и регистриран багаж, цена към 30.10.2023г. : 2314 лв.;

- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи,  пиколо в хотелите;
- Разходи от личен характер;
- Допълнителни екскурзии по избор.
 
Виза за Куба
ММ Травел е оторизирана агенция от Посолство на Куба в България с договор за директно издаване на Кубински визи за български и чуждестранни граждани пътуващи с цел туризъм в Куба

Като акредитиран агент от Кубинско Посолство в България, може да подадете и получите виза за Куба бързо, лесно и удобно чрез електронна поща и/или куриер. По този начин ще получите виза без да чакате на опашка в консулски отдел и без да губите време и енергия за събиране, подготовка, администриране на молби и документи.

За заявка за виза или допълнителна информация сме на разположение онлайн дигитално, на телефон и имейл. За съдействие, въпроси, заявки или информация, моля, попълнете онлайн форма за контакт за виза, позвънете на телефон или изпратете съобщение на email: office@mmtravel.bg

При необходимост от лична среща,  сме на разположение при  потвърждение за среща с ден и час на email: office@mmtravel.bg или тел: 0879532505

Всички документи се приемат и входират онлайн на имейл: office@mmtravel.bg или с куриер Еконт/Спиди/DHL/TNT до офиса на агенцията:  ММ Травел ООД,  София 1000,  ул. Георги. С. Раковски 127, ет. 1, бизнес център Entract. Куриерските услуги не се включват в цената на туристическите услуги и се заплащат допълнително от клиента към куриера.

Телефони:
  0700 10 756
+359 2 980 35 05
+359 879 532 505  

Работно време
пон - пет
09:30 - 17:00

Електронна поща:
office@mmtravel.bg
Визата за Куба (карта "tarjeta del turista") е с право на еднократен вход в страната с максимална продължителност на престой до 90 дни в рамките на 6 месеца.
В случай, че се налага няколко входа за Куба, поради сепецифика на маршрут, полети или друго, тогава се издават толкова броя визи /карти, колкото са броя на нужните входове.


Начална дата за период на валидност на визата се счита деня на издадения документ за плащане на самата виза като неразделна част от визовата карта.

Необходими документи за издаване на виза за КУБА :

 - копие на първа страница на паспорт ( минимална валидност 6 месеца от дата на връщане )

 - двупосочен самолетен билет ( резервация за самолетен билет/ може да направите с наш консултант или самостоятелно в MM Travel търсачката за най- добра цена за самолетен билет )

 - хотелска резервация или адрес за настаняване в  частен дом ( резервация за хотел може да направите с наш консултант )

 - медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие KOVID19 с препоръчително покритие върху стойност от 30000 евро ( Ако все още не сте направили застраховка, може да направите с наш консултант  като агент ЛЕВ ИНС. Цена на застраховка при 30000 евро покритие е 2 лева за 1 ден )

- посочен адрес за получаване на готовата виза с куриер и телефон за контакт

 
   Цени и срокове за изготвяне на визи:


 - 100 ЛВ.
Цените са на човек без 20%  ДДС

Срок на изготвяне -  до 24ч  след направено плащане по банков път

Готовите визи се изпращат с куриер на посочения в заявката за виза адрес за сметка на получателя.
Плащанията се извършват с проформа за плащане по банков път или с наложено плащане с куриер.

За заявка за виза за Куба или информация Teл: 0879 532 505 (whatsup, viber, telegram)  Email: office@mmtravel.bg

!Внимание! По време на епидемичната обстановка Ковид-19 при пристигане на летищe в Куба, се изисква предоставяне на PCR тест направен до 72 часа преди пристигане. В случай на положителен тест на място, туристът се локализира в хотела и се изолира със всички технически условия и медицинско оборудване за неговите грижи. Хигиенните условия на всички хотели са публикувани в сайтовете на хотелите. Всяка публикувана информация и указания за вход в Куба, трябва да проверявате за актуализация няколко дни преди пътуване с оглед бързо променящите се динамични параметри.
Ако желаете да посрещнете Нова Година в Куба или да прекарате ваканцията си на белите плажаве на Варадеро, Кайо Коко или Санта Марина, да рагледате Хавана или да се вклюите в обиколна екакурзия на Куба с наш екскурзовод можете да резервирате екскурзия за Куба с нас с чартърни полети от Мадрид или с тръгване от летище София.

Основна информация за Куба      Официално име: Република Куба       Столица: Хавана

Визов режим: изисква се виза, издава се предварително на територията на България
Часова зона: Часовата разликата с България е 7 ч. назад.

Местоположение: Кубинският архипелаг, състоящ се от Куба - най-големият остров в Антилите и още над 4000 острова и островчета, е разположен в западната част на Карибско море, на входа на Мексиканския залив. Намира се изцяло в Тропика на Рака. Латиноамериканската островна държава има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Поради стратегическото си местоположение често е наричана "Ключ към Новия свят". На север протокът Флорида отделя Куба от САЩ, а на изток Наветреният проток я разделя от остров Хаити. Най-близкият южен съсед, пък е остров Ямайка.

Територия: Куба се състои от един обширен остров - сравнително големият остров Хувентуд (бившия Пинос) и повече от 1500 малки островчета, пръсна­ти около Мексиканския залив, с обща площ 111 000 кв.км. Островът е дълъг 1250 км., а широчината му е между 32 до210 км. Дългата брегова линия е разчленена от стотици естествени заливи, рифове и полуострови, сякаш съществуващи с едничката цел да оформят 290-те приказни плажа. Сред тях е и знаменитият Варадеро, превърнал се истинска гордост за Куба и кубинци. Други прекрасни плажове се намират са на островите Кайо Ларго и Кайо Коко.

Население: почти 11,4 млн.
Официален език: испански език
Климат: Умерен субтропичен и топъл. 330 слънчеви дни в годината. Два сезона - дъждовен от май до октомври и сух от ноември до април.

Време за пътуване: Няма точно определен сезон за посещаване на Куба. Горещини и дъждове има от май до октомври. Кубинската зима (декември-април) е пико­вия туристически сезон, когато пристигат много ка­надски и европейски чартъри. Кубинците почиват обикновено през юли и август.

 Варадеро :
Варадеро (Varadero) е известен курортен град в провиция Мантасас, Република Куба, един от най-големите в региона на Карибите.Разположен е на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източният край на на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от Куба островКуба чрез канала Кауама. Тази ивица земя е част от основната островна част и нейната крайна част е най-северната точка на Куба - Пунта Икакос. В североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.Варадеро е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Туризмът се разраства след като американският милионер Irénée du Pont Nemours в началото на 30-те години на 20 век построява свое имение на полуострова. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имоти на богаташите са национализирани. Към 2006 Варадеро се посещава основно от европейски и канадски туристи. Броят на американците, посещаващи курорта нараства, въпреки че е крайно трудно да се организира посещение в страната поради негативното отношение на САЩ спрямо народната власт в Куба. Край града е второто по големина международно летище в Куба - Хосе Марти.

 Хавана :
Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата ХАВАНА. През 1982 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново, не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. Бароковата катедрала, дворците в стил "ар нуво" и "ар деко" правят разходката сред пейзажа на стария град незабравима. Недалеч от Площада с Катедралата започва и широката крайбрежна улица Малекон, любимо място за разходки, както и център на традиционните карнавали, които обикновено се провеждат през февруари. Интерес представляват и реставрираната къща-музий на Ърнест Хемингуей, най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Замъкът на Кралската армия и церемонията на пушечния изстрел. А за да бъде изживяването пълно, човек трябва да отседне в легендарния Хотел Nacional, да разгледа неговата галерия на славата, да се наслади на невероятната гледка към океана и да отпие глътка от някой от прочутите кубински коктейли, превърнали се в истинска класика: "Куба Либре", "Мохито" или пък "Дайкири".

 За повече информация, моля позвънете на телефоните на компанията.

 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел...
Хавана - Варадеро Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел Есте, Кайо Санта...
цени от 1919.00 лв.
Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
Мачу Пикчу Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
цени от 2256.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 1340.00 EUR
Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач
Мексико Сити Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач
цени от 5990.00 лв.
Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо...
Мачу Пикчу Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо – Куско – Мачу Пикчу...
цени от 7940.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR

Промоции на самолетни билети