Пътешествия в Куба

цени от
4 580.00 лв.
Дестинация
Куба
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
BB

Куба


 

ИНДИВИДУАЛНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ В КУБА С МЕСТЕН ВОДАЧ
 Възможно тръгване от 16 Май до 16 Ноември 2020 всяка седмица с полети на Ер Франс
8 дни / 7 нощувки

 

Програма:

 

ДЕН 1: СОФИЯ - ХАВАНА

Отпътуване от летище за София за Хавана, Куба с полет на авиокомпания AIR FRANCE. Пристигане на летището в Хавана. Посрещане от представител на фирмата ни партньор и трансфер до хотела. Възможност за първи впечатления от красивата кубинска столица. Когато за първи път Христофор Колумб пристига в частта, където днес се намила Куба, той е възхитен от природната красота и изрича думите: „Не съм виждал нищо по-красиво в моя живот“. И реално, какво би могло да бъде по-красиво от синьото небе, тюркоазеното море и безкрайните бели плажове? Островът представлява един специален и прекрасен свят, който не може да се срещне никъде другаде по планетата. Столицата на Куба, Хавана, заедно с Рио де Жанейро, се смята за един от най-красивите и великолепни градове в цяла Латинска Америка. Хавана има множество университети, театри и музеи. На изток от града се простира дълга верига от красиви плажове, които често се посещават от туристи. Старата част на Хавана е под закрилата на ЮНЕСКО, като става част от списъка със защитени места през 1982 година. Нейните древни крепости, дворци и богати имения, църкви, манастири, тесни и живописни улички придават уникален чар на Хавана. Нощувка в хотел Presidente или подобен.

 

ДЕН 2: СИТИ ТУР НА ХАВАНА

Закуска. Днес ще отправите на целодневна обиколка на красивата кубинска столица – Хавана.Турът ще започне с едночасово возене в класическа американска кола. След това ще посетите Музея на Рома. Ще обядвате в ресторанта El Aljibe. После ще се отправите на пешеходен тур в колониална Хавана и панорамен тур на модерна Хавана.  След приключването на обиколбката ще можете самостоятелно да разгледате града. Хавана е основана на сегашното си място през 16 век и първоначално носи името Сан Кристобал де ла Абана. Градът е сред първите испански селища на острова. Първоначално Хавана е търговско пристанище, често нападано от пирати. През следващите години испанците изграждат в Хавана крепост, която да предотврати пиратските набези. Тя започва да играе важна роля в предотвратяването на контрабандата и налагането на монопол в търговията с колониите – всички кораби от испанските колонии в Америка първо доставят стоките си в Хавана и оттук те се транспортират към Европа. През 17 век Хавана бързо се разраства, изграждат се множество нови сгради, съчетаващи архитектурни стилове от Пиренейския полуостров с типични елементи от Канарските острови. В средата на 18 век населението на Хавана надхвърля 70 хиляди души и градът е трети по големина в Америка, след Лима и Мексико. По това време Хавана е най-важното испанско пристанище в Новия свят с най-големите корабостроителни и кораборемонтни съоръжения. Тук се намира също и най-голямото балетно училище в света. Нощувка в хотел Presidente или подобен.

 

ДЕН 3: ТУР НА ВИНЯЛЕС

Закуска. Днес ще се отправите на посещение на долината Винялес. Ще посетите Finca Paraiso и El despalillo. Следва обяд в ресторанта Balcon del Valle. Винялес е най-западната провинция на Куба, където се отглежда най-висококачествения тютюн в света. Долината Винялес в Куба е обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Това е рядък природен феномен, формирал се в течение на стотици милиони години. В долината се издигат покрити с гъсти гори хълмове, приличащи на гигантски зелени купи сено. Тук се среща корковата палма – вид, който според учените съществува от 250 млн. години. Наблизо се намират дълги подземни галерии и зали, пълни със сталактити и сталагмити, реки и езера. Нощувка в хотел Presidente или подобен.

 

ДЕН 4: ХАВАНА - СИЕНФУЕГОС

Закуска. Освобождаване на хотела за трансфер от Хавана до Сиенфуегос. Днес ще посетите театъра Томас Тери. След това ще се отправите на коктейл в Palacio de Valle. После ще обядвате в същия ресторант. След това ще имате възможност за самостоятелно разглеждане на града. Кубинският град Сиенфуегос е разположен в централната част на южното крайбрежие. Намира се на около 250 км. югоизточно от столицата Хавана. Населяван е от приблизително 163 000 души. Сиенфуегос е сред основните пристанища в Куба. Важен център е за износ на захарно цвекло, както и на кафе и тютюн. Градът често е наричан „Перлата на Юга“, като е посещаван от туристи главно заради архитектурните си забележителности. Историческият център на Сиенфуегос е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сред основните забележителности в града също са и крепостта Хагуа, Триумфалната арка (единствената в Куба), както и катедралата „Непорочно зачатие“, построена през 19 век и отличаваща се със своя стъклопис. Интерес за туристите представляват още делфинариумът и ботаническата градина. Нощувка в хотел Jagua.

 

ДЕН 5: СИЕНФУЕГОС - ТРИНИДАД

Закуска. Следва освобождаване на хотела за трансфер от Сиенфуегос до Тринидад. След пристигането в Тринидад и настаняването в хотела ще се отправите на сити тур на града с обяд в ресторанта Plaza Mayor. Следва коктейл в La Canchanchara bar. После ще посетите музея в града. Тринидад е град, разположен на южното карибско крайбрежие в ценралната част на островната държава Куба. Населението е над 70 000 жители. Тринидад е основан през 16 век от испанския конкистадор Диего Веласкес. Днес градът е един от малкото в Карибския регион, които са запазили облика си от времето, когато търговията със захар е била основната индустрия в региона. Тринидад е под егидата на ЮНЕСКО за световното културно наследство заедно с близката Долина на захарните мелници. В града все още цари атмосферата на отминалите колониални времена, което си личи в архитектурата, тесните павирани улички и църквата. Централният площад е като музей на открито с всичките околни сгради с фасади в пастелни цветове. Интересни забележителности са също историческия музей и катедралата. Нощувка в хотел Ancon или подобен.

 

ДЕН 6: ТРИНИДАД - ВАРАДЕРО

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер от Тринидад до Варадеро. Настаняване в хотела във Варадеро. Обяд. Свободно време за първи впечатления и плаж.  Варадеро е един от най-популярните курортни градове в Куба. Той е известен със своята огромна плажна ивица с бял пясък, продължаваща цели 20 километра. Плажовете на Варадеро се смятат за едни от най-красивите места на земята. През 1992 година плажът Варадеро получава признанието на ЮНЕСКО и се превръща в един от най-девствените плажове на света. Куба е основна туристическа зона. Всяка година страната привлича около два милиона посетители. Туристи от целия свят са очаровани от белите плажове, колониалната архитектура, благоприятния климат, както и богатството на историята и културата на тази страна. Вечеря в хотела. Нощувка в хотел Memories Варадеро или подобен.

 

ДЕН 7: ВАРАДЕРО

Закуска. Свободно време за плаж и разходки. През днешния ден ще можете да се насладите на плажа във Варадеро.  Красивите плажове, пещерите и кораловите острови около Варадеро, както и историческото и културно наследство на двата близки града - Матансас и Карденас, са превърнали района в предпочитаното и най-известно място за почивка в Куба. Изключително интересни са пещерата Амбросио - някогашно жилище на праисторически хора с добре запазени скални рисунки, природния парк с кактуси Ел Патриарка, Делфинариума, град Карденас, Матансас – родното място на много талантливи музиканти и поети. Варадеро се намира в провинция Мантасас, на полуостров Икакос и на 140 километра източно от Хавана. В най-широката си част полуостровът е широк само километър и половина и е отделен от остров Куба чрез канал. На крайбрежието са разположени големи конферентни центрове, водни паркове, професионални голф клубове, международен парашутен център, множество дискотеки, ресторанти и барове. Вечеря в хотела. Нощувка в хотел Memories Варадеро или подобен.

 

ДЕН 8: ВАРАДЕРО - СОФИЯ

Закуска. Възможност за последни впечатления от красивия кубински курорт Варадеро. Следва освобождаване на хотела за трансфер до летището в Хавана за полет до София с авиокомпания AIR FRANCE.


ЦЕНА НА ПРИ ШЕСТ ПЪТУВАЩИ: 4580 ЛВ
ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВАМА ПЪТУВАЩИ: 5470 лв

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Хавана – София с авиокомпания AIR FRANCE, с включени такси, ръчен и регистриран багаж, цена към 30.04.2020г. : 1250 лв.;
- 7 нощувки в хотели в Куба;
- 3 нощувки с включени закуски в Хавана в хотел Presidente или подобен;
- 1 нощувка с включена закуска в Суенфуегос в хотел Jagua или подобен;
- 1 нощувка с включена закуска в Тринидад в хотел Ancon или подобен;
- 2 нощувки на база All inclusive във Варадеро в хотел Memories Варадеро или подобен;

- Трансфер летище – хотел – летище;
- Туристическа програма Хавана с включен обяд;
- Туристическа програма Винялес с включен обяд;
- Туристическа програма Суенфуегос с включен обяд;
- Туристическа програма Тринидад с включен обяд;
-- Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
- Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на всички турове;
- Виза за Куба (ММ Травел е оторизирана агенция за издаването на кубински визи);
- Медицинска застраховка асистенс 10000 лв.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи,  пиколо в хотелите;
- Разходи от личен характер;
- Допълнителни екскурзии по избор.
 


ЦЕНА НА ПРИ ШЕСТ ПЪТУВАЩИ: 4580 ЛВ
ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВАМА ПЪТУВАЩИ: 5470 лв

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Хавана – София с авиокомпания AIR FRANCE, с включени такси, ръчен и регистриран багаж, цена към 30.04.2020г. : 1250 лв.;
- 7 нощувки в хотели в Куба;
- 3 нощувки с включени закуски в Хавана в хотел Presidente или подобен;
- 1 нощувка с включена закуска в Суенфуегос в хотел Jagua или подобен;
- 1 нощувка с включена закуска в Тринидад в хотел Ancon или подобен;
- 2 нощувки на база All inclusive във Варадеро в хотел Memories Варадеро или подобен;

- Трансфер летище – хотел – летище;
- Туристическа програма Хавана с включен обяд;
- Туристическа програма Винялес с включен обяд;
- Туристическа програма Суенфуегос с включен обяд;
- Туристическа програма Тринидад с включен обяд;
-- Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
- Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на всички турове;
- Виза за Куба (ММ Травел е оторизирана агенция за издаването на кубински визи);
- Медицинска застраховка асистенс 10000 лв.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи,  пиколо в хотелите;
- Разходи от личен характер;
- Допълнителни екскурзии по избор.
Виза за Куба
ММ Травел е оторизирана агенция от Посолство на Куба в България с договор за директно издаване на Кубински визи /карти/ за български и чуждестранни граждани пътуващи с цел туризъм в Куба

Може да подадете и получите директно или с куриер документи за виза в офиса на агенцията от 1 до 3 работни дни.
Визата за Куба или така наречената карта / tarjeta del turista е с право на един вход и с максимална продължителност до 30 дни в рамките на 6 месеца.
Кубинската виза може да се използва в срок от 6 месеца от датата на издаване на документа за плащане.
В случай, че се налага няколко входа в страната, поради сепецифика на маршрут или полетни детайли, тогава се издават толкова визи /карти, колкото са броя на нужните входове.

Начаална дата за период на валидност на визата се счита деня от издадения документ за плащане към визата: 

Необходими документи за виза за туристически престой до 30 дни:

 - копие на първата страница на паспорта /минимална валидност 6 месеца от датата на връщане/

 - попълнена визова анкета

 - двупосочен самолетен билет

 - хотелска резервация / адрес за настаняване в частна квартира или частен дом

 - застраховка за пътуването с минимално покритие 10000 евро

 
   Цени и срокове за изготвяне на визите:


 - 30 USD ( левова равностойност по курс за деня )

 - 20 USD ( левова равностойност по курс за деня ) при група от минимум 10 човека или при закупен самолетен билет, хотел, туристическа програма от ММ Травел

 Цените са на човек без 20%  ДДС
 За информация тел: 02/980 35 05

Основна информация за Куба :
Официално име: Република Куба
Столица: Хавана

Визов режим: изисква се виза, издава се предварително на територията на България
Часова зона: Часовата разликата с България е 7 ч. назад.
Местоположение: Кубинският архипелаг, състоящ се от Куба - най-големият остров в Антилите и още над 4000 острова и островчета, е разположен в западната част на Карибско море, на входа на Мексиканския залив. Намира се изцяло в Тропика на Рака. Латиноамериканската островна държава има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Поради стратегическото си местоположение често е наричана "Ключ към Новия свят". На север протокът Флорида отделя Куба от САЩ, а на изток Наветреният проток я разделя от остров Хаити. Най-близкият южен съсед, пък е остров Ямайка.
Територия: Куба се състои от един обширен остров - сравнително големият остров Хувентуд (бившия Пинос) и повече от 1500 малки островчета, пръсна­ти около Мексиканския залив, с обща площ 111 000 кв.км. Островът е дълъг 1250 км., а широчината му е между 32 до210 км. Дългата брегова линия е разчленена от стотици естествени заливи, рифове и полуострови, сякаш съществуващи с едничката цел да оформят 290-те приказни плажа. Сред тях е и знаменитият Варадеро, превърнал се истинска гордост за Куба и кубинци. Други прекрасни плажове се намират са на островите Кайо Ларго и Кайо Коко.
Население: почти 11,4 млн.
Официален език: испански език
Климат: Умерен субтропичен и топъл. 330 слънчеви дни в годината. Два сезона - дъждовен от май до октомври и сух от ноември до април.

Време за пътуване: Няма точно определен сезон за посещаване на Куба. Горещини и дъждове има от май до октомври. Кубинската зима (декември-април) е пико­вият туристически сезон, когато пристигат много ка­надски и европейски групи. Кубинците почиват обикновено през юли и август и тогава плажовете са по-пренаселени.

 Варадеро :
 Варадеро (Varadero) е известен курортен град в провиция Мантасас, Република Куба, един от най-големите в региона на Карибите.Разположен е на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източният край на на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от Куба островКуба чрез канала Кауама. Тази ивица земя е част от основната островна част и нейната крайна част е най-северната точка на Куба - Пунта Икакос. В североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.Варадеро е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Туризмът се разраства след като американският милионер Irénée du Pont Nemours в началото на 30-те години на 20 век построява свое имение на полуострова. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имоти на богаташите са национализирани. Към 2006 Варадеро се посещава основно от европейски и канадски туристи. Броят на американците, посещаващи курорта нараства, въпреки че е крайно трудно да се организира посещение в страната поради негативното отношение на САЩ спрямо народната власт в Куба. Край града е второто по големина международно летище в Куба - Хосе Марти.

 Хавана :
Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата ХАВАНА. През 1982 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново, не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. Бароковата катедрала, дворците в стил "ар нуво" и "ар деко" правят разходката сред пейзажа на стария град незабравима. Недалеч от Площада с Катедралата започва и широката крайбрежна улица Малекон, любимо място за разходки, както и център на традиционните карнавали, които обикновено се провеждат през февруари. Интерес представляват и реставрираната къща-музий на Ърнест Хемингуей, най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Замъкът на Кралската армия и церемонията на пушечния изстрел. А за да бъде изживяването пълно, човек трябва да отседне в легендарния Хотел Nacional, да разгледа неговата галерия на славата, да се наслади на невероятната гледка към океана и да отпие глътка от някой от прочутите кубински коктейли, превърнали се в истинска класика: "Куба Либре", "Мохито" или пък "Дайкири".

 За повече информация моля позвънете на тел:02/ 980 35 05 или заповядайте на място в нашия офис на ул. Позитано 7, гр. София.


 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Доменикана
Доменикана Екскурзия до Доменикана
цени от 1660.00 EUR
Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
Санкт Петербург Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
цени от 1555.00 лв.
Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и Буенос Айрес
цени от 6300.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.
Екскурзия до САЩ Гранд Каньон, Лос Анджелис, Лас...
САЩ и Канада Екскурзия до САЩ Гранд Каньон, Лос Анджелис, Лас Вегас, Сан Франциско 10...
цени от 5590.00 лв.
Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
Мачу Пикчу Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
цени от 2256.00 лв.

Промоции на самолетни билети