Екскурзия в Сицилия СИЦИЛИАНСКИ ТАЙНИ

цени от
1 957.00 лв.
Дестинация
Сицилия
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
HB
 

Екскурзия СИЦИЛИАНСКИ ТАЙНИ - специална селекция

Катаня - Таормина - Сиракуза - Ното - Етна - Чефалу - Монреале - Палермо
 

8 дни / 7 нощувки
Дати: всяки четвъртък от Септември 2023 до Юни 2024
Бутикова културно-познавателна програма


Програма

Ден 1. (четвъртък ) София - Катания

Полет от София до Катаня. По желание трансфер от летището до хотела на запитване или самостоятелно пристигане. Вечерта ще се запознаете с нашия екскурзовод и заедно с Вашите спътници ще се насладите на вечеря за добре дошли и представяне на програмата по дни. Нощувка и вечеря в хотела в Катаня.

 

Ден 2.( петък ) Катания – Таормина

След закуска ще посетим Катания. Централната част на града е част от световното културно наследство на Юнеско с оригиналния бароков стил  и уникални улици от камък от черна лава. Пешеходната разходка започва с „Пешчерия“ (древен рибен пазар) , за да достигнете до панорамния площад Дуомо с величествената Катедрала и известната статуя „Лиотру“ античен слон от лава – символ на града. Не далеч от тук ще достигнем до площада с университета, ще се разходим по чудесната барокова Via dei Crociferi – най-представителната улица в Катания, където ще се възхитим на известния манастир S. Benedict – част от световното културно наследство на Юнеско.  Ще спрем в бар на вкусите сицилиански каноли. Трансфер до Таормина – очарователно градче, известно с позицията си над морето и с невероятната си гледка към Етна. Обяд в хубав ресторант, където ще можете да вземете участие в готварски урок за едни от най-вкусните сицилиански гозби. Следобяд посещение на гръцкия театър на Таормина с възможност за разходки по живописните,  древни, типични тесни улички, пазарувайте или се любувайте на ръчно изработените коралови бижута, огърлици, керамика, сладкиши и много повече. Обратно в хотела. Нощувка и вечеря в хотела в Катаня.

 

Ден 3. (събота) Сиракуза  и Ното

След закуска в хотела ще посетим Сиракуза най-красивия град останал от Гръцката колонизация и световно културно наследство. Посещението ще започне с Археологическия парк с Гръцкия театър, римския амфитеатър, Latomie of Paradise и ухото на Дионосий. Ще продължим с посещение на чудесната Ортигиа, малък остров, който е историческия център на Сиракуза.  В Ортигиа ще се възхитите на красивата катедрала, която доминира на площада с авторитетното си присъствие. Фасадата е зашеметяваща сицилианска барокова композиция, която не дава знак, че някога е била Дорик храм! От Пиаца Дуомо ще достигнете до широка тераса с гледка лъм бреговата линия с фонтана Аретуза – един от най-известните гръцки източници на сладководна вода. Свободно време за обяд. Заминаване за Ното, столицата на сицилианския барок, известен с прекрасните си сгради от ранния осемнадесети век и част от световното културно наследство на Юнеско. Вдъхновен от бароковия идеал на „отворен град“ Ното е рядко произведение на изкуството и най-ярък пример за театралните вкусове на архитектурата от 18 век, чийто местен варовик блести като злато от слънцето. Бароковият стил на Ното е игра на елегантни извивки, флорални мотиви и орнаменти, които украсяват фасадите на църквите и манастирите. Ще посетим Palazzo Nicolaci Villadorata красива резиденция на благородник в бароков стил на Don Giacomo Nicolaci, патрон на изкуствата. Обратно в Катания за вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 4. (неделя) Етна и Чефалу

Тази сутрин ще заминем за да посетим Етна, най-високият вулкан в Европа (3350м) и един от най-големите и най-активни, част от Световното културно наследство. Неговият регионален парк защитава 59000 хектара уникална геология, флора и фауна, целца и ферми, традиционни методи на горско стопанство, отглеждане на пчели, производство на вино, каменоделство и дърводелство. Ще достигнем до  “Crateri Silvestri“, малки волканични конуси неактивни сега, заобиколени от потоци застинала лава. Гледката е уникална! След свободно време за обяд, трансфер до Чефалу, чаровен средновековен град, разположен на северния бряг на Сицилия. Ще посетим зашеметяващия Norman Dome и ще имате свободно време за разходки из града или да посетите известния музей Мандралиса. Продължаваме за Палермо. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка в Палермо.

 

Ден 5. (понеделник) Монреале – Палермо

След закуска сутринта ще бъде посветена на посещение на Монреале с огромната катедрала, обявена за осмото чудо на света и чудесния манастир в Арабско-нормански стил: възхитително произведение на изкуството. Ще открием зашеметяващия Палермо – един от най-богатите градове на острова със своята история и изкуство. Палермо стои на залив в подножието на Пелегрино планина – нос, описан от Гьоте като най-красивият, който някога е виждал. Барокът доминира, но има и изобилие от други архитектурни стилове, които отразяват ,ултикултурното минало на града включително и елегантната сграда на операта. Ще посетим чудесната арабско-норманска катедрала, удивителната църква Марторана и чудесната Капела Палатина. Продължавайки разходката си ще се възхитим на фонтана на площад  Претория. Ще има почивка за обяд в известната Антика Фокачерия Сам Франческа. Свободно време. Обратно в хотела. Отпазнуване на Новата 2019 година в град Палермо с впечатляващите светлини и цветове! Вечеря и нощувка в хотела в Палермо.

 

Ден 6. (вторник) Агридженто

След закуска, турът ще продължи днес с чаровния Агридженто с посещение на Долината на храмовете част от Свтовното културно наследство, където между хилядите бадемови дървета почиват останките от древния Акрагас. Агридженто е бил най-богатия град в Древна Гърция на острова. Агридженто представя забележителна серия от Дорийски храмове от 5 век. Ще посетите „Храмът на Хера“, „Храмът на Конкордия“ и „ Храмът на Херакъл“. Настаняване  в хотела, вечеря и нощувка в Агридженто.

 

Ден 7. (сряда)  Пиаца Армерина – Рагуса

След закуска, днес ще достигнем до Пиаца Армерина, където ще се възхитим на чудесните полихромни мозайки на известната Вила Романа дел Касале, Световно културно наследство. След обяд заминаване за Рагуса Ибла и посещение на историческия център люлка на сицилианския барок с катедралата, разположена на площад Доме и “giardino Ibleo”. В малкия древен град има над 50 църкви и много барокови архитектурни съкровища. Ще приключиме деня с опитване на местни продукти. Продължаваме за Катания за вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 8. (четвъртък) Катания - София

Закуска. По желание трансфер или самостоятелно придвижване за полет до София. Възможност по желание на запитване удължаване на престоя.

 

Цена на програмата на човек в двойна стая: 1957 лева

 

Цената включва:

- Екскурзоводско обслужване по време на целия престой с избор от английски, испански и италиански;

- Транспорт с луксозни автобуси;

- Настанавяне в очарователни 4* хотели на база закуска и вечеря с тристепенно меню (без напитки), разположени в централните части на градовете: 4 нощувки с вечери в Катаня, 2 в Палермо и 1 в Агридженто:

 • Catania: Il Principe Hotel 4**** 4HB или подобен
 • Palermo: Cristal Palace Hotel 4**** 2HB или подобен
 • Agrigento: Dioscuri Bay Palace Hotel 4**** 1HB

- 1 обяд в Таормина;

- Опитване на типични сицилиански продукти: типичен сицилиански специалитет каноли в Катания, в Таурмина обяд и кулинарно шоу, в Палермо опитване на местна храна, в Рагуса опитване на местни продукти;

- Посещение на най-популярните от Световното културно наследство - център на Катания, Сиракуза, Ното, Палермо, Монреале, Агридженто, Пиаца Армерина, Рагуса;
- Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Катания – София;
 • Трансфери от и до летището в Катания;
 • Обяди не включени в програмата;
 • Входни такси в музеи и исторически паметници;
 • Градска хотелска такса;
 • Бакшиши и допълнителни раходи.

 

Полетни разписание и цени:
Полет на Алиталия с включен багаж 23 кг и 10кг ръчен багаж
към 30.04.2020 цена 467 лева):

ДЕН 1   AZ 7177   София - Рим    0740  0850   

              AZ1711   Рим - Катаня   1240  1355   

ДЕН 8   AZ1722   Катаня - Рим    0600  0720   

             AZ7178    Рим - София    0950  1250


Цени на входни такси на музеи и монументи:

 • Taormina Greek theatre € 10,00
 • Syracuse Archeological Park € 10,00
 • Syracuse Cathedral € 2,00
 • Noto Palazzo Nicolaci € 4,00
 • Monreale Cathedral € 4,00
 • Monreale Cloister € 6,00
 • Palermo Cappella Palatina € 8,50
 • Palermo Martorana Church € 2,00
 • Palermo Cathedral € 3,00
 • Agrigento Archaeological Museum Pietro Griffo & Valle dei Templi € 13,50
 • Piazza Armerina Villa Romana € 10,00

Условие за записване:
Депозит 30 % от цената на програмата и пълно плащане на самолетни билети.

 

Цена на програмата на човек в двойна стая: 1957 лева

 

Цената включва:

- Екскурзоводско обслужване по време на целия престой с избор от английски, испански и италиански;

- Транспорт с луксозни автобуси;

- Настанавяне в очарователни 4* хотели на база закуска и вечеря, разположени в централните части на градовете: 4 нощувки с вечери в Катаня, 2 в Палермо и 1 в Агридженто;

- 1 обяд в Таормина;

- Опитване на типични сицилиански продукти: типичен сицилиански специалитет каноли в Катания, в Палермо опитване на местна храна, в Рагуса опитване на местни продукти;

- Посещение на най-популярните от Световното културно наследство - център на Катания, Сиракуза, Ното, Палермо, Монреале, Агридженто, Пиаца Армерина, Рагуса;

 

Цената не включва:

 • Самолетен билет София – Катания – София;
 • Трансфери от и до летището в Катания;
 • Обяди не включени в програмата;
 • Новогодишна Празнична Вечеря на 31.12.2018 ( цена 130 евро с 6-7 степенно меню и напитки);
 • 1 обяд в Таормина;
 • Тестване на типични сицилиански храни от местната кухня в Катаня, в Таормина обяд и готварско шоу, в Палермо храна от местните производители, в Рагуса типична за района местна храна и продукти;
 • Входни такси в музеи и исторически паметници;
 • Градска хотелска такса;
 • Бакшиши и допълнителни раходи;

 

Самолетни билети разписание и цени (към 05.10.2018 цена 567 лева):
Полет на Алиталия с включен багаж 23 кг и 10кг ръчен багаж

1   AZ @ 7177  27DEC  София - Рим    0740  0850   

2   AZ      1711  27DEC  Рим - Катаня   1240  1355   

3   AZ      1722  03JAN  Катаня - Рим    0600  0720   

4   AZ @ 7178  03JAN  Рим - София    0950  1250

Самолетните билети могат да бъдат по ваше желание аранжирани с полети с нощуква в Рим или Милано с по-ниска цена.


Цени на входни такси на музеи и монументи:

 • Taormina Greek theatre € 10,00 p.p.
 • Syracuse Archeological Park € 10,00 p.p.
 • Syracuse Cathedral € 2,00 p.p.
 • Noto Palazzo Nicolaci € 4,00 p.p.
 • Monreale Cathedral € 4,00 p.p.
 • Monreale Cloister € 6,00 p.p.
 • Palermo Cappella Palatina € 8,50 p.p.
 • Palermo Martorana Church € 2,00 p.p.
 • Palermo Cathedral € 3,00 p.p.
 • Agrigento Archaeological Museum Pietro Griffo & Valle dei Templi € 13,50 p.p.
 • Piazza Armerina Villa Romana € 10,00 p.p.


Условие за записване:
Депозит 30 % от цената на програмата и пълно плащане на самолетни билети.

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екскурзия до Доменикана
Доминикана Екскурзия до Доменикана
цени от 1660.00 EUR
Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
Мачу Пикчу Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
цени от 2256.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
ТЕНЕРИФЕ ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ 31.03.24- 05.04.24 Чартър
Канарски острови ТЕНЕРИФЕ ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ 31.03.24- 05.04.24 Чартър
цени от 845.00 EUR
Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.

Промоции на самолетни билети