Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара, Серенгети Нгоронгоро

цени от
7 580.00 лв.
Дестинация
Кения и Танзания
Продължителност
10 дни
Тип настаняване
FB

Екскурзия - сафари в Кения и Танзания - Масай Мара, Серенгети, Нгоронгоро
Дати:
18.06 - 27.06.2023, 18.10 - 27.10.2023( Нисък сезон ) Цена с включени самолетни билети: 7580 лева
29.08 - 07.09.2023, ( Висок сезон ) Цена на човек с включени самолетни билети: 8290 лева


Ново:  възможност за разсрочено плащане на лизинг с Уникредит Булбанк ПРОГРАМА

ДЕН 1:  Летище София - Найроби
Среща на летище София Т2 за полета ни до Найроби.

ДЕН 2: Летище Найроби  
Добре дошли в Кения. След пристигне на летището в Найроби ще бъдете посрещнати от представител на фирмата партньор на ММ Травел, който ще ви запознае с предстоящия маршрут. Настаняване и нощувка в Найроби, хотел Laico Regency Hotel 5* или подобен.

ДЕН 3: Найроби - Масай Мара

След закуска отпътуване към Масай Мара през Голямата рифтова долина. По пътя ще видите планините Лонгонот, Маргарет и плантациите от пиретрум. Пристигане в лодж Mara Sopa Lodge. След обяд ще потеглите към Националния резерват Масай Мара за първото ви сафари, лоето ще продължи до залез слънце. Резерватът притежава страшно богат и разнообразен див свят: над 450 вида животни. Ще видите лъвове, носорози, хипопотами, крокодили, жирафи, зебри, леопарди, много видове антилопи и слонове. В Масай Мара се случва най-зрелищното събитие в природата, а именно ежегодната миграция на милионите диви хищници и зебри от Серенгети (Танзания), търсещи вода и пасища.

Нощувка в Масай Мара. След сафарито ще се отправим към Mara Sopa Lodge за вечеря и нощувка.

 

ДЕН 4-5: Национален резерват Масай Мара

Следващите два дни ще прекараме в опознаване на резервата Масай Мара. Откритите пасища са дом на изключително богат и разнообразен животински свят. Зрелищната годишна миграция на милиони диви животни и антилопи е акцента на всяко посещение в Африка през периода от юли до септември. Резерватът Масай Мара е най-популярното убежище на диви животни в Кения. Това е най-известният и най-посещаван резерват в Кения. Това е мястото, на което е заснет филма „Далеч от Африка“. На практика, в Мара може да бъде видян всеки един представител на дивата природа, поради миграцията пресичаща кенийско-танзанийската граница. Това е спектакъл, който трябва да бъде видян: милиони диви животни, зебри и газели от равнините на Серенгети пресичат границата с Танзания при река Мара и преминават към пасищата на Масай Мара, в края на юни. Драматичното пресичане на реката от хищници, които гонят своята плячка може да бъде наблюдавано от началото на юли до август.

Резерватът разполага с изключително разнообразие от птици, към момента са регистрирани около 452 вида.

Нощувка Ден 4 и Ден 5 в Масай Мара. След целодневното сафари ще се върнем обратно в Mara Sopa Lodge за вечеря и нощувка.

 

 

ДЕН 6: Национален резерват Масай Мара - Серенгети

Днес ще напуснем лагера и ще се отправим към южната част на резервата, като наблюдаваме дивите животни по пътя към танзанийската граница до Исебания/Сирари. Ще бъдем посрещнати от нашия шофьор от танзанийска страна, който ще ни превози до южната част на Серенгети.

Легендарната равнина Серенгети ще бъде наша дестинация през следващите два дни. Обширната равнина със своята рядка растителност предлага най-добрата гледка на диви животни в света. Ежегодната миграция на диви животни и зебри е една от най-големите атракции на парка, но през цялата година в Серенгети могат да бъдат наблюдавани хищници като лъвове, леопарди, гепарди, както и слонове, жирафи, хиени, хипопотами, носорози и огромно разнообразие от антилопи и птици. Ще се насладим на пикник-обяд по време на пътуването ни към централната част на Серенгети. Слетобяд ще направим следващ тур на сафарито в Серенгети с цветовете и гледките на залез слънце. След грандиозния спектакъл от афиканската джунгла, нощувка в Серенгети.
Вечерта ще се настаним в Serengeti Serena Lodge, където ще вечеряме и ще се отдадем на заслужена почивка.

 

ДЕН 7: Проследяване на Голямата петица в Серенгети

Днес ще се насладим на сутрешно и следобедно сафари в обширните равнини на Серенгети. Рано сутрин и привечер пейзажът на Серенгети е зашеметяващо красив. Екосистемата на Серенгети поддържа най-голямата и най-запазената концентрация на равнинни животни в Африка, включително над три милиона големи бозайници. Гледката и преживяването в тази част на Африка никога не разочароват своите посетители. По време на сафарито ще наблюдаваме голямо разнообразие от видове птици и диви животни. В зависимост от движението на дивите животни, ще преценим дали да се насладим на пикник-обяд по време на сафарито, или да хапнем топъл обяд в нашия лодж. Слетобяд продължаваме ссъс следващите изумителни картини на залеза.

Нощувка в Серенгети. След изпълнения с емоции и впечатления ден ще се върнвм в Serengeti Serena Lodge за вечеря и нощувка.

 

ДЕН 8: Ден в „Африканската райска градина“ - Нгоронгоро

След закуска ще се отправим към Нгоронгоро, където ще се спуснем по кратера (600м), за да изследваме детайлно неговата отличителна екосистема. Ще се насладим на изобилния животински свят, на впечатляващия фон на кратера Нгоронгоро, представляващ сърцето на консервационната зона. На това място в Африка  имаме най-голям шанс да срещнем рядък вид черни носорози, обитаващи кратера.  Кратерът Нгоронгоро притежава един от най-зрелищните природни пейзажи в цял свят. Кратерът, със своята магическа обстановка и изобилие от див животински свят омайва своите посетители. За обяд ще се насладим на пикник в близост до обитаваният от хипопотами вир, разположен на повърхността на кратера. Ще продължим нашето сафари, преминавайки през разнообразните екосистеми на кратера – ще преминем през гора, обитавана от зебри и павиани; равнини, в които се разхождат хиени и езеро обагрено в розово от множество птици фламинго. Ще имаме възможност да видим още и леопарди, гепарди, хиени, членове на семейство антилопи и различни малки бозайници.

Следобяд ще се настаним в Ngorongoro Serena Lodge за вечеря и нощувка.

 

ДЕН 9: Нгоронгоро – летище Килиманджаро - София

След закуска ще напуснем Нгоронгоро и ще се отправим към летище Килиманджаро за полет до София.

ДЕН 10: Кацане на летище София

 

 

Полетни детайли:

ДЕН 1: SOFIA DOHA 2230 0320 #

ДЕН 2: DOHA NAIROBI 0815 1410

ДЕН 9: KILIMANJARO DOHA 1735 2355

ДЕН 10: DOHA SOFIA 0650 1200


Цена:

 • Цена на възрастен в двойна стая и включени самолетни билети при 6 пътуващи в нисък сезон – 7 580 лв.
 • Цена на възрастен в двойна стая и включени самолетни билети при 6 пътуващи във висок сезон – 8290лв.

*Възможност за разсрочено плащане на лизинг с Уникредит Булбанк
*нисък сезон начало на миграция : май, юни 2023/висок сезон пик на миграция : юли, август, септември 2023


Цената включва:

 • Самолетен билет: София - Найроби - Килиманджаро - София с цена към дата 30.01.2023: 1100 лева с включени летищни такси 670 лева (препотвърждават се в деня на заплащане на билета)
 • 1 нощувка в Найроби, Кения на база закуска в красивия Laico Regency Hotel 5* или подобен
 • 3 нощувки в Масай Мара, Кения на база пълен пансион в красивия Mara Sopa Lodge или подобен
 • 2 нощувки в Серенгети, Танзания на база пълен пансион в красивия Serengeti Serena Lodge или подобен
 • 1 нощувка в Нгоронгоро, Танзания на база пълен пансион в красивия Ngorongoro Serena Lodge или подобен
 • Обслужване от английско говорящ професионален шофьор и водач от фирмите - партньори
 • Транспорт по време на сафарито с джип 4х4
 • Всички входни такси за посещение на парковете и резерватите по програмата
 • Вода по време на сафарито
 • Медицинска застраховка 10000 евро

 

 

Цената не включва:

 • Виза за Кения - 51 USD на човек с възможност за онлайн молба: http://evisa.go.ke/evisa.html
 • Танзания - 50 USD на човек таксата за виза се заплаща на летището възможност за онлайн милба: https://eservices.immigration.go.tz/visa
 • Задължителна ваксина за жълта треска за посещение на Танзания
 • Предмети от личен характер т.е. телефон/използване на интернет, пране, бутилирана вода и други алкохолни и безалкохолни напитки
 • Промени по маршрута
 • Бакшиши
 • Удължаване на програмата в Уганда, Занзибар или водопадите Виктория
 • Застраховка Отмяна на пътуване

 

 

Комбинация на програмата с удължение "Тридневно сафари в Уганда, ГОРИЛА ПАРК"


ДЕН 1 - ДЕН 8 ПО ПРОГРАМА


Тридневно сафари в Уганда, ГОРИЛА ПАРК
Програма

ДЕН 9: Нгоронгоро – Килиманджаро

Сутринта, след закуска от Нгоронгоро ще се отправим към Килиманджаро. Настаняване и нощувка в района на Килиманджаро в хотел 4*.

ДЕН 10: Летище Килиманджаро – Кампала, Уганда - Езеро Bunyonyi
Рано сутринта трансфер до летището за полета ни до Кампала, Уганда. Посреща ни на летище Ентебе нашият водач и шофьор и се отправяме към едно от най-красивите места в Уганда - Езеро Bunyonyi, чието име означава „място с множество малки птици“. Започва сафарито ни в Уганда! По пътя ще се насладим на грандиозната гледка към планините на Уганда. Тази част е известна като „Алпите на Уганда“.

Ще се настаним за нощувка в BirdNest Resort в сърцето на резервата.

 

ДЕН 11: Горила сафари

Тази сутрин ще станем рано и ще се отправим към Национален парк Буинди за предстоящото ни сафари. Сафари в планината Горила е едно от най-вълнуващите преживявания за всеки любител на природата. Сафарито отнема между 2 и 6 часа, но си заслужава усилията. Ще бъдем придружени от опитен рейнджър, който ще ни разкаже интересни факти за местната флора и фауна, както и за начина на живот на горилите.

В края на деня ще се върнем в BirdNest Resort за вечеря и нощувка.

 

ДЕН 12: Кампала - София

След закуска ще започнем нашето пътуване към Кампала. Ще пресечем Екватора, като ще имаме време да си направим снимки  и да си купим сувенири за спомен. Ще се насладим на пикник обяд, след което ще се отправим към летище Ентебе в Кампала за полет до София.


ДЕН 13: София
Кацане на летище в София.

 

Полетни детайли:
 

ДЕН 1: SOFIA DOHA 2230 0320

ДЕН 2: DOHA NAIROBI 0815 1410

ДЕН 10:  KILIMANJARO NAIROBI 0550 0650

ДЕН 10: NAIROBI KAMPALA 0830 0950

ДЕН 12: KAMPALA DOHA 1735 2355

ДЕН 13: DOHA SOFIA 0650 1200

 

 

Цена:

 • Обща цена на човек в двойна стая и включен самолетен билет при минимум 6 пътуващи в нисък сезон: 11590 лв.
 • Обща цена на човек в двойна стая и включен самолетен билет при минимум 6 пътуващи във висок сезон: 12280 лв.

*Възможност за разсрочено плащане с Уникредит Булбанк

*нисък сезон начало на миграция : май, юни 2020, висок сезон пик на миграция : юли, август, септември 2020

Цената включва:

 • Самолетен билет: София - Найроби - Килиманджаро - Кампала - София с цена на билет към 30.01.2023: 1700 лева с включени летищни такси 740 лева (препотвърждават се в деня на заплащане на билета)
 • ДЕН 1 - ДЕН 8 по ПРОГРАМА
 • ДЕН 9 - ДЕН 13 удължание: 1 нощувка в Килиманджаро хотел 4* на база закуска и 2 нощувки на база пълен пансион в уникалния BirdNest Resort
 • Входни такси
 • 1 бр. разрешение за горила сафари
 • Превоз по програмата
 • Професионален водач и шофьор на английски език по целия маршрут от фирмите - партньори
 • Двупосочни трансфери
 • Питейна вода за всички дни по програмата
 • Медицинска застраховка 10000 евро

 

Цената не включва:

 • Бакшиши;
 • Виза за Уганда 50 долара - издава се на летището с попълване на кратък формуляр;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка Отмяна на пътуване
 • Водач от България при запитване

Програмата е лимитирана за 6 пътуващи с ограничени места.
Програмата се осъщестява 4 - та поредна година.

Условия:
100% плащане на самолетни билети.
30% плащане на програмата при записване.
100% плащане на програма до 60 дни преди дата на тръгване.
Суми по самолетни билети не подлежат на възстановяване.
ММ Травел предоставя застраховка "Отмяна на пътуване" .
Плащането е по банков път в Уникредит Булбанк
BULBANK UNICREDIT,  BIC:UNCRBGSF,  IBAN:BG89UNCR70001518939995 , ММ Травел ООД
или с кредитна карта в офис на агенцията ММ Травел ул. Позитано 7, София 1000.

 

 

 

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

ЕКСКУРЗИЯ ТАЙЛАНД ОСТРОВ ПУКЕТ
Пукет ЕКСКУРЗИЯ ТАЙЛАНД ОСТРОВ ПУКЕТ
цени от 2229.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам...
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам 11 дни
цени от 5290.00 лв.
Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач
Мексико Сити Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач
цени от 5990.00 лв.
Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
Доминикана Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
цени от 2032.00 лв.
Екскурзия до Куба - Хавана и Варадеро с чартър
Хавана - Варадеро Екскурзия до Куба - Хавана и Варадеро с чартър
цени от 1190.00 EUR

Промоции на самолетни билети