Екскурзия Красотата на Куба

цени от
3 300.00 лв.
Дестинация
Хавана - Варадеро
Продължителност
9 дни
Тип настаняване
BB , All Inclusive , FB

ЕКСКУРЗИЯ: КРАСОТАТА НА КУБА
ХАВАНА - ГУАМА - СИЕНФУЕГОС - ТРИНИДАД - ТОПЕС - САНКТИ СПИРИТУС - САНТА КЛАРА - ВАРАДЕРО
9 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Гарантирани дати на отпътуване с екскурзовод по програмата и споделена група за:

06-14.10, 20-28.10.2020


ПРОГРАМА:
 

ДЕН 1:  СОФИЯ- ХАВАНА
 

Отпътуване от летище София, Терминал 2 и пристигане в Хавана на същия ден. Следва посрещане от представител на ММ Травел и трансфер до хотел Memories Miramar Havana Hotel 4* или подобен. След настаняването ще имате свободно време за дейности по избор. Нощувка.
 

ДЕН 2: ХАВАНА
 

След закуска ще започне обиколният тур на Хавана с разглеждане на старата част на града и 4-те площада на историческия център- Сан Франсиско де Асис, Стария площад, Плаза де Армас с посещение на Музея на капитаните, Плаза де ла Катедрал и Панаира на занаятите на реновирания Плаза де Сан Хосе. Време за обяд в местен ресторант и посещение на новата част на Хавана- ще видите фабриката за ром "Bocoy" и ще имате време да си направите снимки в Капитолия и на Площада на революцията, където се честват всички важни събития в Куба. Връщане в хотел Memories Miramar Havana Hotel 4* или подобен, свободна вечер и нощувка.

 

ДЕН 3: ХАВАНА- ГУАМА-СИЕНФУЕГОС-ТРИНИДАД
 

Ще закусите в хотела и след това ще отпътувате за Гуама, където ще видите възхитително копие на селище на Таино- коренен народ от Карибския басейн. Следва разходка с лодка по Лагуна дел Тесоро, по време на която ще се насладите на флората и фауната на това впечатляващо място. На връщане ще посетите развъдник за крокодили и ще обядвате в ресторант в околостта.  Накрая ще отпътувате за Сиенфуегос, известен още като Перлата на Юга, където ще се разходите от главния булевард Ел Прадо" до Марти парк и ще посетите театър Томас Тери" и Паласио де Вале. От там ще отпътувате за Тринидад, където след настаняване в хотел Ancon or South Coast 3* или подобен ще имате свободна вечер. Нощувка.
 

ДЕН 4: ТРИНИДАД- ТОПЕС- САНКТИ СПИРИТУС
 

След закуска ще разгледате Тринидад като се разходите из каменните улички, за да се насладите на испанската колониална архитектура. Ще посетите Плаза Майор, дворецът Кантеро" и бар „Канчанчара", където ще опитате типично местно питие от лимон, мед и бренди. Следва отпътуване до парк Ел Кубано", откъдето ще поемете по „Пътеката на историята”, а също и посещение на една от главните забележителности в Тринидад-  водопадите Хавира". Обяд и отпътуване за Санкти Спиритус, където може да разгледате историческия център. Настаняване в хотел Rijo Plaza 4* или подобен и вечеря. Свободна вечер за дейности по избор. Нощувка.

 

Следват два възможни варианта за продължение на програмата:

 

ВАРИАНТ 1:

ДЕН 5: САНКТИ СПИРИТУС- САНТА КЛАРА- ВАРАДЕРО

След като закусите в хотела ще отпътувате за Санта Клара, където ще се разходите по площад Ернесто Че Гевара", който е бил един от ръководителите на Кубинската революция. Ще видите и мавзолея, където се намират неговите останки, както и тези на 16 от неговите другари загинали през 1967 година в Боливия при залавянето му от боливийската армия с помощта на ЦРУ. Освен мавзолей, на това място се намира и музей, посветен на живота на Че. Отпътуване за Варадеро, като по пътя ще спрете за обяд в ресторант в околността. Когато пристигнете във Варадеро ще се настаните в хотел Villa Cuba ол инклузив на плажа или подобен. Нощувка.

ДЕН 6: ВАРАДЕРО

Днес ще имате свободен ден за плаж или разходка из града- опознайте околностите на Варадеро самостоятелно. Нощувка в хотел Villa Cuba ол инклузив или подобен.
ДЕН 7: ВАРАДЕРО
Днес ще имате свободен ден за плаж или разходка из града- опознайте околностите на Варадеро  самостоятелно. Нощувка в хотел Villa Cuba ол инклузив или подобен.

ДЕН 8: ВАРАДЕРО- ХАВАНА- СОФИЯ

След закуска следва напускане на хотела и трансфер до летището в Хавана за обратен полет до България.
ДЕН 9: СОФИЯ
Пристигане в София на следващия ден.

 ВАРИАНТ 2:

ДЕН 5: САНТИ СПИРИТУС- САНТА КЛАРА- ХАВАНА

След като закусите в хотела ще отпътувате за Санта Клара, където ще се разходите по площад Ернесто Че Гевара", който е бил един от ръководителите на Кубинската революция. Ще видите и мавзолея, където се намират неговите останки, както и тези на 16 от неговите другари загинали през 1967 година в Боливия при залавянето му от боливийската армия с помощта на ЦРУ. Освен мавзолей, на това място се намира и музей, посветен на живота на Че. Отпътуване за Хавана, обяд по пътя в ресторант в околността, настаняване в хотел Sevilla в старата колониална част на града или подобен.

ДЕН 6: ХАВАНА
Днес ще имате свободен ден за плаж, разходка из града и дейности по избор. Нощувка хотел Sevilla или подобен.
ДЕН 7: ХАВАНА
Днес ще имате свободен ден за плаж, разходка из града и дейности по избор. Нощувка хотел Sevilla или подобен.
ДЕН 8: ХАВАНА- СОФИЯ

След закуска следва напускане на хотела и трансфер до летището за обратен полет до България. Пристигане в София на следващия ден.  


 

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ - 3300 лв.
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 

- 2 нощувки със закуски в Memories Miramar Havana Hotel 4*;

- 1 нощувка със закуска в Ancon or South Coast 3*;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Rijo Plaza Hotel 4*;

- 3 нощувки в Villa Cuba или подобен във Варадеро на база All inclusive или в хотел Sevilla или подобен със в Хавана със закуски ;

- Трансфер хотел-летище-хотел;

- Трансфери по програмата;
- Обиколен тур на Хавана;
- Обиколен тур на Гуама;
- Разходка с лодка по Лагуна дел Тесоро;
- Обиколен тур на Гуама;
- Обиколен тур на Сиенфуегос и Тринидад;
- Посещение на парк
Ел Кубано";
- Тур на Сант Клара;

- Професионално екскурзоводско обслужване на български/ руски /английски  по програмата;

- Обяд по програмата;
- Виза за Куба.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 

-Самолетни билети и летищни такси - 1300 лв. към 30.04.2020;

-Разходи от личен характер;

-Допълнителни екскурзии по избор.

 

 


Условия за резервация 30 % от програмата и 100% от самолетен билет.

Виза за Куба
ММ Травел е оторизирана агенция от Посолство на Куба в България с договор за директно издаване на Кубински визи за български и чуждестранни граждани пътуващи с цел туризъм в Куба

Като акредитиран агент от Кубинско Посолство в България, може да подадете и получите виза за Куба бързо, лесно и удобно чрез електронна поща и/или куриер. По този начин ще получите виза без да чакате на опашка в консулски отдел и без да губите време и енергия за събиране, подготовка, администриране на молби и документи.

Визата за Куба (карта "tarjeta del turista") е с право на един вход в страната с максимална продължителност на престой до 30 дни в рамките на 6 месеца.
В случай, че се налага няколко входа за Куба, поради сепецифика на маршрут, полети или друго, тогава се издават толкова броя визи /карти, колкото са броя на нужните ви входове


Начална дата за период на валидност на визата се счита за деня на издадения документ за плащане на самата виза.

Необходими документи за издаване на виза за КУБА с туристически престой до 30 дни:

 - копие на първа страница на паспорт /минимална валидност 6 месеца от дата на връщане/

 - попълнена визова анкета ( полпълва се от наш консултант )

 - двупосочен самолетен билет ( резервация за самолетен билет можете да направите с наш консултант или самостоятелно в MM Travel търсачката за най- добра цена за самолетен билет)

 - хотелска резервация / адрес за настаняване в частна квартира или частен дом ( резервация за хотел можете да направите с нас)

 - медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие KOVID19 с препоръчително покритие върху стойност от 30000 евро ( застраховка се сключва чрез нас като агент на застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Цена на застраховка за 30 дни е около 60 лева )

 
   Цени и срокове за изготвяне на визи:


 - 80 ЛВ.
Цените са на човек без 20%  ДДС

Срок на изготвяне от 3 до 5 работни дни.
Възможно е експресно изготвяне  на запиване и потвърждение.

Плащанията се извършват по банков път или с наложено плащане чрез куриер Еконт.

За заявка за виза за Куба или информация Teл: 0879 532 505 (whatsup, viber, telegram)  Email: office@mmtravel.bg

!Внимание! По време на епидемичната обстановка Ковид-19 при пристигане на летищe в Куба, се изисква направата на PCR тест до 72 часа преди пристигане на английски с печат от оторизирана лаборатория. В случай на положителен тест на място, туристът се локализира в хотела и се изолира със всички технически условия и медицинско оборудване за неговите грижи. Хигиенните условия на всички хотели са публикувани в сайтовете им. Всяка публикувана информация и указания за вход в Куба, трябва да проверявате за актуализация няколко дни преди пътуване с оглед бързо променящите се динамични параметри.

Основна информация за Куба      Официално име: Република Куба       Столица: Хавана

Визов режим: изисква се виза, издава се предварително на територията на България
Часова зона: Часовата разликата с България е 7 ч. назад.

Местоположение: Кубинският архипелаг, състоящ се от Куба - най-големият остров в Антилите и още над 4000 острова и островчета, е разположен в западната част на Карибско море, на входа на Мексиканския залив. Намира се изцяло в Тропика на Рака. Латиноамериканската островна държава има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Поради стратегическото си местоположение често е наричана "Ключ към Новия свят". На север протокът Флорида отделя Куба от САЩ, а на изток Наветреният проток я разделя от остров Хаити. Най-близкият южен съсед, пък е остров Ямайка.

Територия: Куба се състои от един обширен остров - сравнително големият остров Хувентуд (бившия Пинос) и повече от 1500 малки островчета, пръсна­ти около Мексиканския залив, с обща площ 111 000 кв.км. Островът е дълъг 1250 км., а широчината му е между 32 до210 км. Дългата брегова линия е разчленена от стотици естествени заливи, рифове и полуострови, сякаш съществуващи с едничката цел да оформят 290-те приказни плажа. Сред тях е и знаменитият Варадеро, превърнал се истинска гордост за Куба и кубинци. Други прекрасни плажове се намират са на островите Кайо Ларго и Кайо Коко.

Население: почти 11,4 млн.
Официален език: испански език
Климат: Умерен субтропичен и топъл. 330 слънчеви дни в годината. Два сезона - дъждовен от май до октомври и сух от ноември до април.

Време за пътуване: Няма точно определен сезон за посещаване на Куба. Горещини и дъждове има от май до октомври. Кубинската зима (декември-април) е пико­вия туристически сезон, когато пристигат много ка­надски и европейски чартъри. Кубинците почиват обикновено през юли и август.

 Варадеро :
Варадеро (Varadero) е известен курортен град в провиция Мантасас, Република Куба, един от най-големите в региона на Карибите.Разположен е на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източният край на на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от Куба островКуба чрез канала Кауама. Тази ивица земя е част от основната островна част и нейната крайна част е най-северната точка на Куба - Пунта Икакос. В североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.Варадеро е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Туризмът се разраства след като американският милионер Irénée du Pont Nemours в началото на 30-те години на 20 век построява свое имение на полуострова. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имоти на богаташите са национализирани. Към 2006 Варадеро се посещава основно от европейски и канадски туристи. Броят на американците, посещаващи курорта нараства, въпреки че е крайно трудно да се организира посещение в страната поради негативното отношение на САЩ спрямо народната власт в Куба. Край града е второто по големина международно летище в Куба - Хосе Марти.

 Хавана :
Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата ХАВАНА. През 1982 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново, не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. Бароковата катедрала, дворците в стил "ар нуво" и "ар деко" правят разходката сред пейзажа на стария град незабравима. Недалеч от Площада с Катедралата започва и широката крайбрежна улица Малекон, любимо място за разходки, както и център на традиционните карнавали, които обикновено се провеждат през февруари. Интерес представляват и реставрираната къща-музий на Ърнест Хемингуей, най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Замъкът на Кралската армия и церемонията на пушечния изстрел. А за да бъде изживяването пълно, човек трябва да отседне в легендарния Хотел Nacional, да разгледа неговата галерия на славата, да се наслади на невероятната гледка към океана и да отпие глътка от някой от прочутите кубински коктейли, превърнали се в истинска класика: "Куба Либре", "Мохито" или пък "Дайкири".

 За повече информация, моля позвънете на телефоните на компанията, а ако желаете можем да направим среща консултация на място.

 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Почивка в Занзибар, Нова година 2021 в Занзибар
Кения и Танзания Почивка в Занзибар, Нова година 2021 в Занзибар
цени от 1696.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.
Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
цени от 1598.00 лв.
Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
Круиз по Нил Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
цени от 1964.00 лв.
Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел...
Хавана - Варадеро Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел Есте, Кайо Санта...
цени от 1919.00 лв.

Промоции на самолетни билети