Екскурзия Красотата на Куба

цени от
3 300.00 лв.
Дестинация
Хвана - Варадеро
Продължителност
9 дни
Тип настаняване
BB , All Inclusive , FB

ЕКСКУРЗИЯ: КРАСОТАТА НА КУБА
ХАВАНА - ГУАМА - СИЕНФУЕГОС - ТРИНИДАД - ТОПЕС - САНКТИ СПИРИТУС - САНТА КЛАРА - ВАРАДЕРО
9 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Гарантирани дати на отпътуване с екскурзовод по програмата и споделена група за:

30.06-08.07, 14-22.06, 28.07-05.08, 11-19.08, 25.08-02.09, 08-16.09, 22-30.09, 06-14.10, 20-28.10.2020


ПРОГРАМА:
 

ДЕН 1:  СОФИЯ- ХАВАНА
 

Отпътуване от летище София, Терминал 2 и пристигане в Хавана на същия ден. Следва посрещане от представител на ММ Травел и трансфер до хотел Memories Miramar Havana Hotel 4* или подобен. След настаняването ще имате свободно време за дейности по избор. Нощувка.
 

ДЕН 2: ХАВАНА
 

След закуска ще започне обиколният тур на Хавана с разглеждане на старата част на града и 4-те площада на историческия център- Сан Франсиско де Асис, Стария площад, Плаза де Армас с посещение на Музея на капитаните, Плаза де ла Катедрал и Панаира на занаятите на реновирания Плаза де Сан Хосе. Време за обяд в местен ресторант и посещение на новата част на Хавана- ще видите фабриката за ром "Bocoy" и ще имате време да си направите снимки в Капитолия и на Площада на революцията, където се честват всички важни събития в Куба. Връщане в хотел Memories Miramar Havana Hotel 4* или подобен, свободна вечер и нощувка.

 

ДЕН 3: ХАВАНА- ГУАМА-СИЕНФУЕГОС-ТРИНИДАД
 

Ще закусите в хотела и след това ще отпътувате за Гуама, където ще видите възхитително копие на селище на Таино- коренен народ от Карибския басейн. Следва разходка с лодка по Лагуна дел Тесоро, по време на която ще се насладите на флората и фауната на това впечатляващо място. На връщане ще посетите развъдник за крокодили и ще обядвате в ресторант в околостта.  Накрая ще отпътувате за Сиенфуегос, известен още като Перлата на Юга, където ще се разходите от главния булевард Ел Прадо" до Марти парк и ще посетите театър Томас Тери" и Паласио де Вале. От там ще отпътувате за Тринидад, където след настаняване в хотел Ancon or South Coast 3* или подобен ще имате свободна вечер. Нощувка.

ДЕН 4: ТРИНИДАД- ТОПЕС- САНКТИ СПИРИТУС
 

След закуска ще разгледате Тринидад като се разходите из каменните улички, за да се насладите на испанската колониална архитектура. Ще посетите Плаза Майор, дворецът Кантеро" и бар „Канчанчара", където ще опитате типично местно питие от лимон, мед и бренди. Следва отпътуване до парк Ел Кубано", откъдето ще поемете по „Пътеката на историята”, а също и посещение на една от главните забележителности в Тринидад-  водопадите Хавира". Обяд и отпътуване за Санкти Спиритус, където може да разгледате историческия център. Настаняване в хотел Rijo Plaza 4* или подобен и вечеря. Свободна вечер за дейности по избор. Нощувка.

 

Следват два възможни варианта за продължение на програмата:

 

ВАРИАНТ 1:
 

ДЕН 5: САНКТИ СПИРИТУС- САНТА КЛАРА- ВАРАДЕРО
 

След като закусите в хотела ще отпътувате за Санта Клара, където ще се разходите по площад Ернесто Че Гевара", който е бил един от ръководителите на Кубинската революция. Ще видите и мавзолея, където се намират неговите останки, както и тези на 16 от неговите другари загинали през 1967 година в Боливия при залавянето му от боливийската армия с помощта на ЦРУ. Освен мавзолей, на това място се намира и музей, посветен на живота на Че. Отпътуване за Варадеро, като по пътя ще спрете за обяд в ресторант в околността. Когато пристигнете във Варадеро ще се настаните в хотел Villa Cuba ол инклузив на плажа или подобен. Нощувка.

ДЕН 6: ВАРАДЕРО
 

Днес ще имате свободен ден за плаж или разходка из града- опознайте околностите на Варадеро самостоятелно. Нощувка в хотел Villa Cuba ол инклузив или подобен.

ДЕН 7: ВАРАДЕРО

Днес ще имате свободен ден за плаж или разходка из града- опознайте околностите на Варадеро  самостоятелно. Нощувка в хотел Villa Cuba ол инклузив или подобен.


ДЕН 8: ВАРАДЕРО- ХАВАНА- СОФИЯ
 

След закуска следва напускане на хотела и трансфер до летището в Хавана за обратен полет до България.

ДЕН 9: СОФИЯ

Пристигане в София на следващия ден.

 ВАРИАНТ 2:
 

ДЕН 5: САНТИ СПИРИТУС- САНТА КЛАРА- ХАВАНА
 

След като закусите в хотела ще отпътувате за Санта Клара, където ще се разходите по площад Ернесто Че Гевара", който е бил един от ръководителите на Кубинската революция. Ще видите и мавзолея, където се намират неговите останки, както и тези на 16 от неговите другари загинали през 1967 година в Боливия при залавянето му от боливийската армия с помощта на ЦРУ. Освен мавзолей, на това място се намира и музей, посветен на живота на Че. Отпътуване за Хавана, обяд по пътя в ресторант в околността, настаняване в хотел Sevilla в старата колониална част на града или подобен.
 

ДЕН 6: ХАВАНА


Днес ще имате свободен ден за плаж, разходка из града и дейности по избор. Нощувка хотел Sevilla или подобен.


ДЕН 7: ХАВАНА


Днес ще имате свободен ден за плаж, разходка из града и дейности по избор. Нощувка хотел Sevilla или подобен.


ДЕН 8: ХАВАНА- СОФИЯ
 

След закуска следва напускане на хотела и трансфер до летището за обратен полет до България. Пристигане в София на следващия ден.  


 

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ - 3300 лв.
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 

- 2 нощувки със закуски в Memories Miramar Havana Hotel 4*;

- 1 нощувка със закуска в Ancon or South Coast 3*;

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Rijo Plaza Hotel 4*;

- 3 нощувки в Villa Cuba или подобен във Варадеро на база All inclusive или в хотел Sevilla или подобен със в Хавана със закуски ;

- Трансфер хотел-летище-хотел;

- Трансфери по програмата;
- Обиколен тур на Хавана;
- Обиколен тур на Гуама;
- Разходка с лодка по Лагуна дел Тесоро;
- Обиколен тур на Гуама;
- Обиколен тур на Сиенфуегос и Тринидад;
- Посещение на парк
Ел Кубано";
- Тур на Сант Клара;

- Професионално екскурзоводско обслужване на български/ руски /английски  по програмата;

- Обяд по програмата;
- Виза за Куба.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 

-Самолетни билети и летищни такси - 1300 лв. към 30.04.2020;

-Разходи от личен характер;

-Допълнителни екскурзии по избор.

 

 


Условия за резервация 30 % от програмата и 100% от самолетен билет.

Виза за Куба
ММ Травел е оторизирана агенция от Посолство на Куба в България с договор за директно издаване на Кубински визи /карти/ за български и чуждестранни граждани пътуващи с цел туризъм в Куба

Може да подадете и получите директно или с куриер документи за виза в офиса на агенцията от 1 до 3 работни дни.
Визата за Куба или така наречената карта / tarjeta del turista е с право на един вход и с максимална продължителност до 30 дни в рамките на 6 месеца.
Кубинската виза може да се използва в срок от 6 месеца от датата на издаване на документа за плащане.
В случай, че се налага няколко входа в страната, поради сепецифика на маршрут или полетни детайли, тогава се издават толкова визи /карти, колкото са броя на нужните входове.

Начаална дата за период на валидност на визата се счита деня от издадения документ за плащане към визата: 

Необходими документи за виза за туристически престой до 30 дни:

 - копие на първата страница на паспорта /минимална валидност 6 месеца от датата на връщане/

 - попълнена визова анкета

 - двупосочен самолетен билет

 - хотелска резервация / адрес за настаняване в частна квартира или частен дом

 - застраховка за пътуването с минимално покритие 10000 евро

 
   Цени и срокове за изготвяне на визите:


 - 30 USD ( левова равностойност по курс за деня )

 - 20 USD ( левова равностойност по курс за деня ) при група от минимум 10 човека или при закупен самолетен билет, хотел, туристическа програма от ММ Травел

 Цените са на човек без 20%  ДДС
 За информация тел: 02/980 35 05

Основна информация за Куба :
Официално име: Република Куба
Столица: Хавана

Визов режим: изисква се виза, издава се предварително на територията на България
Часова зона: Часовата разликата с България е 7 ч. назад.
Местоположение: Кубинският архипелаг, състоящ се от Куба - най-големият остров в Антилите и още над 4000 острова и островчета, е разположен в западната част на Карибско море, на входа на Мексиканския залив. Намира се изцяло в Тропика на Рака. Латиноамериканската островна държава има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Поради стратегическото си местоположение често е наричана "Ключ към Новия свят". На север протокът Флорида отделя Куба от САЩ, а на изток Наветреният проток я разделя от остров Хаити. Най-близкият южен съсед, пък е остров Ямайка.
Територия: Куба се състои от един обширен остров - сравнително големият остров Хувентуд (бившия Пинос) и повече от 1500 малки островчета, пръсна­ти около Мексиканския залив, с обща площ 111 000 кв.км. Островът е дълъг 1250 км., а широчината му е между 32 до210 км. Дългата брегова линия е разчленена от стотици естествени заливи, рифове и полуострови, сякаш съществуващи с едничката цел да оформят 290-те приказни плажа. Сред тях е и знаменитият Варадеро, превърнал се истинска гордост за Куба и кубинци. Други прекрасни плажове се намират са на островите Кайо Ларго и Кайо Коко.
Население: почти 11,4 млн.
Официален език: испански език
Климат: Умерен субтропичен и топъл. 330 слънчеви дни в годината. Два сезона - дъждовен от май до октомври и сух от ноември до април.

Време за пътуване: Няма точно определен сезон за посещаване на Куба. Горещини и дъждове има от май до октомври. Кубинската зима (декември-април) е пико­вият туристически сезон, когато пристигат много ка­надски и европейски групи. Кубинците почиват обикновено през юли и август и тогава плажовете са по-пренаселени.

 Варадеро :
 Варадеро (Varadero) е известен курортен град в провиция Мантасас, Република Куба, един от най-големите в региона на Карибите.Разположен е на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източният край на на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от Куба островКуба чрез канала Кауама. Тази ивица земя е част от основната островна част и нейната крайна част е най-северната точка на Куба - Пунта Икакос. В североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.Варадеро е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Туризмът се разраства след като американският милионер Irénée du Pont Nemours в началото на 30-те години на 20 век построява свое имение на полуострова. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имоти на богаташите са национализирани. Към 2006 Варадеро се посещава основно от европейски и канадски туристи. Броят на американците, посещаващи курорта нараства, въпреки че е крайно трудно да се организира посещение в страната поради негативното отношение на САЩ спрямо народната власт в Куба. Край града е второто по големина международно летище в Куба - Хосе Марти.

 Хавана :
Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата ХАВАНА. През 1982 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново, не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. Бароковата катедрала, дворците в стил "ар нуво" и "ар деко" правят разходката сред пейзажа на стария град незабравима. Недалеч от Площада с Катедралата започва и широката крайбрежна улица Малекон, любимо място за разходки, както и център на традиционните карнавали, които обикновено се провеждат през февруари. Интерес представляват и реставрираната къща-музий на Ърнест Хемингуей, най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Замъкът на Кралската армия и церемонията на пушечния изстрел. А за да бъде изживяването пълно, човек трябва да отседне в легендарния Хотел Nacional, да разгледа неговата галерия на славата, да се наслади на невероятната гледка към океана и да отпие глътка от някой от прочутите кубински коктейли, превърнали се в истинска класика: "Куба Либре", "Мохито" или пък "Дайкири".

 За повече информация моля позвънете на тел:02/ 980 35 05 или заповядайте на място в нашия офис на ул. Позитано 7, гр. София.


 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екскурзия Посещение на модерна Москва-градът, в...
Москва Екскурзия Посещение на модерна Москва-градът, в който ще се влюбите!
цени от 1980.00 лв.
Екскурзия Аруба - Почивка в АРУБА
Аруба Екскурзия Аруба - Почивка в АРУБА
цени от 1271.00 EUR
Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
цени от 2602.00 EUR
Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и...
Бразилия, водопадите Игуасу и Аржентина Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и Аржентина и Рио де...
цени от 4800.00 лв.
Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
Санкт Петербург Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
цени от 1555.00 лв.

Промоции на самолетни билети