Екскурзия до Тибет 10 дни

цени от
4 199.00 лв.
Дестинация
Австралия и Нова Зеландия
Продължителност
10 дни
Тип настаняване
BB

КУЛТУРНО-ОПОЗНАВАТЕЛНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ТИБЕТ
 

10 дни / 8 нощувки
Приложима целогодишно, вески ден с гарантирана група

 

Програма:
 

ДЕН 1: SOFIA- LHASA

Полет от летище София за Лхаса.
 

ДЕН 2: LHASA

Добре дошли в Тибет! Ще бъдете посрещнати на летището от представител на ММ Травел. Следва трансфер и настаняване в Lhasa Gnagjian Hotel или подобен.
 

ДЕН 3: LHASA

След закуска ще започне вашият тур до будисткия храмов комплекс и дворец „Потала“. Строежът му започва преди около 1300 години, като е бил павилион за медитация, а през 17 век, по времето на петия Далай Лама, бива разширен. По негово нареждане е построена централната част на сегашната сграда, но в края на неговия живот тя била издигната само до втория етаж. Когато усетил, че наближава края му наредил на своя министър- председател да запази смъртта му в тайна, за да не бъде прекратено строителството по сградата. Министърът намерил монах, който имал видими прилики с Далай Лама и успял да скрие истината в продъжление на 30 години. Следва посещение на храма „Jokhang“, в който се намира статуята на младия Буда. До него се намира улица „Bakhor“, където може да намерите множество традиционни тибетски изделия. Вечеря и нощувка в хотел Lhasa Gnagjian или подобен.
 

ДЕН 4: LHASA

Закуска. Днес ще посетите манастира „Drepung“ основан през 1416 г., а по- късно и манастира „Sera“ основан през 1419 г. Нощувка в хотел Lhasa Gnagjian или подобен.
 

ДЕН 5: LHASA- GYANTSE- SHIGATSE

След закуска ще отпътувате за Gyantse, където ще посетите известния манастир „Pelkor” и Gyantse Kumbum. Построен е през 15-ти век и представлява смесица от пагода и манастир, чийто архитектурен стил отразява характерните черти на манастирите от края на 13-ти и средата на 15-ти век., а също  така се отличава и със скулпторите и стенописите си. След това ще се отправите към Шигадзе. Настаняване в хотел Tashichota/ Shigatse Hotel или подобен. Нощувка.
 

ДЕН 6: SHIGATSE- RONGBUK

След закуска ще отпътувате до Shegar, където ако времето е хубаво ще може да се насладите на Еверест от далеч. След приблизително 4 до 6 часово пътуване ще пристигнете в манастира „Rongbuk”. Нощувка в палатка/ къща за гости или подобно.
 

ДЕН 7: RONGBUK- SHIGATSE

Сутинта може да наблюдавате изгрева над Еверест, а след това може да си направите разходка до базовия лагер, който се намира на 4 км или да използвате местен автобус. Връщане в Шигадзе и настаняване в Tashichota/ Shigatse Hotel или подобен. Нощувка.
 

ДЕН 8: SHIGATSE- LHASA

Закуска. Днес ще разгледате будисткия манастир „Ташилунпо“, където се съхранява най- голямата позлатена статуя на Майтрея в света. Тук се намира и местопребиваването на Панчен Лама. Следобед ще отпътувате обратно за Лхаса. Настаняване и нощувка в хотел Lhasa Gnagjian или подобен.
 

ДЕН 9: LHASA- SOFIA

Закуска. Трансфер до летището за полет до България.
 

ДЕН 10: SOFIA

Кацане на летище София.
 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 4199 ЛВ.
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Разрешително за вход в Тибет;
 • Разрешително за посещение на територии извън Лхаса;
 • Самолетен билет София- Лханса- София- 1723 лв. с включен 23 кг чекиран багаж към 30.04.2020 г.
 • Трансфери;
 • Екскурзоводско обслужване и водачи по време на цялата програма на английски език;
 • 4 нощувки с 4 закуски в Lhasa Gnagjian Hotel или подобен в Лхаса;
 • 1 вечеря в Лхаса;
 • 2 нощувки със закуски в в хотел Tashichota/ Shigatse Hotel или подобен в Шигадзе;
 • 1 нощувка в палатка или къща за гости в манастира „Rongbuk”;
 • Медицинска застраховка 10000 евро;
 • Посещение на будисткия храмов комплекс и дворец „Потала“ и храм „Jokhang“;
 • Посещение на манастирите „Drepung“ и „Sera“;
 • Посещение на манастира „Pelkor” и Gyantse Kumbum;
 • Посещение на манастира „Ташилунпо“
 • Посещение на базовия лагер на Еверест.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Китай;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Хранения извън посочените

 

ПРИМЕРНИ ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:

1 . LH 1457   01OCT SOFFRA   1150   1310     

 2 . CA  432   01OCT FRACTU   1415  #0605 

 3 . CA 4445   02OCT CTULXA   0825   1050 

 4 . CA 4111   09OCT LXAPEK   1610   2215 

 5 . CA  841   10OCT PEKVIE       0250   0650 

 6 . OS  805   10OCT VIESOF       0720   0950 

 

 


В улеснение на всички желаещи да пътуват до Китай за служебни или частни посещения, ММ Травел приема и подава молби за визи за Китай в офис на агенцията на ул. Позитано № 7 в гр. София или на имейл: office@mmtravel.bg
  Визи за Китай:
- Еднократна Туристическа или Бизнес виза до 1 месец престой в рамките на 1 година
- Двукратна виза до 1 месец престой в рамките на 90 дни или 180 дни
- Многократна едногодишна виза - клас М

1. Необходими документи за виза за Китай
- Покана от официален партньор (Поканата трябва да е на бланка на фирмата, която ви кани с адрес и телефон за контакт, да съдържа вашите имена, паспортни данни и името на фирмата ви със сл. адрес и позиция в България. Поканата трябва да е подписана и подпечатана.)
- самолетен билет
- резервация за хотел
- 1 снимка електронен формат- Снимката задължително трябва да бъде направена на бял фон, лицето да е открито
- валиден паспорт с минимум 6 мес. валидност от дата на визата
- платени такси към ММ ТРАВЕЛ

- Цена за визова поддръжка:  280 лева, без ДДС 20%

- Консулска такса за Китайска виза:  80 USD, без ДДС 20%

 
Цена за визова поддръжка за двукратни визи в рамките на 90 дни или 180 дни - на запитване тел: 02 980 35 05
Цена за визова поддръжка за многократна едногодишна виза - на запитване тел: 02 980 35 05
Интервюта и снемане на биометрични данни за китайки визи се провеждат всеки вторник и четвъртък на посочения адрес на Консулството.

Получаване на готови визи: Вторник и четвъртък от 10:00 до 11:30
Цена на услуга получаване на готови визи: 50 лева


ММ Травел организира индивидуални и групови туристически пътувания за Китай, посещения и участия в панаири и изложения в Китай Есенен и Пролетен Кантонски панаир в Гуанджоу, търговски изложения в Шанхай и Пекин, резервация на хотели, трансфери и екскурзии. С нас ще намерите и най-подходящия и най-ефтин полет за самолетни билети до Гуанджоу, промоция на полети до Шанхай и промоционални цени на самолетни билети до Пекин. Можете да изберате според Вашите предпочитания по цена, клас хотел 3*, 4* или 5* звезди, продължителност на престой и дестинация. ММ Травел съдейства на всички свои клиенти с организацията по регистрация за търговско посещение на изложения, запазване на изложбен щанд за изложители, ангажиране на преводачи от китайски на английски и български, спедитори и митнически агенти. За изготвяне на маршрут, сме на разположение на вашите въпроси на телефон: 02 9803505 или email: office@mmtravel.bg
ММ Травел носи отговорност за правилното и прецизно оформяне на документите, спазване на срокове за подаване и получаване, както и за доставка по желания от клиента начин.
За улеснение на нашите клиенти от страната, документите се изпращат към нас с куриер Еконт.  
  Визовата услуга включва:

- оформяне на пакета документи ( заявление, визова анкета, подаване онлайн и запазване час за интервю )
- внасянето му в Консулски Отдел към Посолството

  Визовата услуга не включва:

- ДДС 20%
- Такса на Посолството издаващо визата /80$/

- Хотелски резервации и издаване на хотелски ваучери
- Резервации на самолетни билети и издаването им

- Медицински застраховки
- Получаване на готови визи и доставката им до адрес с куриерски услуги
- Други услуги, различни от услугата визова поддръжка Русия

В случай на забавяне визова процедура от страна на емиграционни власти на Kитай, ММ ТРАВЕЛ ООД не носи отговорност.


Документите за визи за Китай се входират всеки вторник и четвъртък в Консулски отдел на Посолство на Народна Република Китай в гр. София, ул. Джеймс Баучер 58.

От 16.08.2018 Китайското Посолство в България за улеснение на кандидатите си за визи въведе онлайн система за попълване на формуляри за кандидатстване за виза COVA (China Visa Online Aplication) и онлайн запазване на час и дата за интервю и подаване на документи AVAS (Appointment for Visa Application Submission). Формулярите можете да изтеглите от посочените линкове или от информацията за визи и видове визи за Китай от официалния уеб сайт на Посолство на Китай в гр. София. Актуална и полезна информация, за български граждани, практични съвети и визов режим се обновявава ежедневно в сайта на Външно Министерство на Р. България в секция "Китай".


Китай е една от най-предпочитаните дестинации за посещение. И няма съмнение – освен икономически могъща, Китайската Народна Република е и движеща сила в сферата на развлекателния, религиозния и бизнес туризъм. Културното и наследство е неописуемо голямо и почти всички от тези забележителности датират от хиляди години. Най-известната и може би най-старата забележителност е Великата китайска стена. Постройката датира от 3-ти век преди н.е. и е служела за отбранително съоръжение. Други символи на многобройните династии, оставили следи след себе си, са Теракотената армия, Забраненият град, Дворците и храмовете в планината Вуданг, планинския курорт Шенгде и още много, много други. Манистирът ‘Шаолин’ е символ на будизма и природата в страната (в превод шаолин означава ‘храм в гората на планината Шаоши’). Друго природно и религиозно наследство са така известните Каменни пещери Могао. Колкото и да изброяваме е трудно да споменем всички забележителности, камо ли да ги опишем. Но Китай не изобилства само от архаични паметници на културата. В републиката се намират и едни от най-големите фестивали, като може би най-известният е празникът на фенерите. В този ден хората украсяват домовете си с различни по големина и форма фенери, организират шествия, пускат фойерверки. Народът вярва, че драконите и лъвовете са символи на късмет, за това акробати се обличат в костюми като лъвове и скачат над тълпата, а самия парад предвождат 20-тина души, наставляващи огромен дракон, направен от бамбук, коприна и хартия. За зараждането на празника има различни легенди и не е уточнено как е възникнал, но това не пречи на хората да се забавляват, а туристите да се чувстват като част от китайските обичаи. Друга много важна точка от посещението на Китай е храната. Китайската кухня е известна по цял свят, не говорим само за превъзходния пържен ориз, прочутата патица по пекински и оризовите спагети със зелечуци. Не – в тази кухня китайците много строго спазват определени принципи на съчетаване на продуктите. Дели се на 8 главни типа според региона, подправките и начина на приготвяне. Ястията са разнообразни, с невероятни съчетания от вкусове и към тях често се добавят най-различни специфични сосове, като най-известният е соевият сос.

Китайската Народна Република е богата на величествени монументи от миналото, невероятни гледки, красива природа и многовидова кухня. Страната е център на урбанизацията, технологиите и иновациите. В Китай се намира и най-голямата сграда в света (1,7 млн.кв.м.) – търговски център с аквапарк, кино и множество бутици и изградено изкуствено слънце.

За най-изгодни самолетни билети до Китай на всички авиокомпании, можете да намерите в портал за самолетни билети ММ Травел.

Резерврай самолетен билет онлайн най-добра цена или на тел: 0700 10 756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
цени от 2247.00 лв.
Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и Буенос Айрес
цени от 4896.00 лв.
Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо...
Мачу Пикчу Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо – Куско – Мачу Пикчу...
цени от 7940.00 лв.
Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров...
Австралия и Нова Зеландия Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров Фиджи - Мелбърн
цени от 7218.00 лв.
Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам...
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам 11 дни
цени от 5290.00 лв.
Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
Мавриций Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
цени от 4990.00 EUR

Промоции на самолетни билети