Екскурзия до Перу: Eкотуризъм сред най-интересните места на Перу

цени от
7 898.00 лв.
Дестинация
Мачу Пикчу
Продължителност
17 дни
Тип настаняване
HB

Мачу Пикчу

Екскурзия до най-красивите кътчета на Перу и посещение на светилището на инките Мачу Пикчу

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ: ЕКОТУРИЗЪМ СРЕД НАЙ- ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА В ПЕРУ
Лима- Паракас- островите Беластас и Наска- Арекипа- Колка Каньон- Пуно- Титикака- Куско- Долината на инките- Мачу Пикчу- Агуас Кайентес

Дати: приложима всеки ден
15 нощувки / 17 дни


ПРОГРАМА
ДЕН 1: ЛИМА

Пристигайки на летището в Лима – „Хорхе Чавес“ , вие ще бъдете посрещнати от представител на MM Travel, който ще ви отведе до вашия хотел ( на около 40 мин път от летището) в областта Miraflores в столицата Лима. Представителят на агенцията, които ще ви придружава по време на пътуването, ще ви разясни всичко необходимо и ще отговори на всякакви въпроси свързани със средата, в която се намирате. Miraflores е приятен квартал, можете лесно да се ориентиратe в него и изобилства от добри ресторанти, барове и различни удобства. От търговския център Larcomar се откриват невероятни гледки към Тихия океан и крайбрежието на Лима. Ще имате свободно време за почивка или да разгледате околността.

 

ДЕН 2: ЛИМА- ПАРАКАС

В 9:00 часа ще ви отведем на туристическа обиколка с осигурен гид в Лима. Посещение на стария колониален център, разглеждане на главния площад, внушителната катедрала, реконструирана след голямото земетресение през 1746 и Plaza San Martin. Ще имате възможност и да разгледате църквата Сан Франциско – един от най-значителните религиозни постройки в Лима и паметник на колониална архитектура в цяла Латинска Америка . След това ще се върнем до Miraflores  и ще посетим Музея на златото, където се намира една от най-големите на бижута и артефаркти от времето преди Колумб в страната. Предлагаме обяд в местен ресторант преди завръщане в хотела. В ранния следобед ще се качим на автобус и ще започнем нашето 4 часово пътуване до Паракас, минавайки през крайбрежието, по което се намират малки рибарски селища. Пристигане в Паракас, голям пристанищен град , известен с производството на бренди. (закуска)

 

ДЕН 3: ОСТРОВИТЕ БЕЛАСТАС И НАСКА

След закуска ще бъдете транспортирани до крайбрежната улица на Паракас, от където ще се качим на лодка до ветровитите острови Балестас, дом на големи популации на морската природа. Островите са много интересно разядени от сблъсъка на морските вълни, а формиралите се големи арки са дом на множество колонии от тихоокеански птици. Пеликани, кормурани и много други интересни видове може да откриете тук. На брега на морето ще можете да видите хиляди шумни тюлени, които се конкурират за място с пингвините. Всичко това е показателно за голямото богатство, което крие студената вода носена от Антарктика. След като се върнем от нашето морско пътешествие ще обядваме морска храна (не е включено в цената) и ще пробваме най-известния коктейл на Перу - Pisco Sour. След обеда ще се качим на автобуса и ще продължим нашата програма към Наска. Ще пристигнем в Наска през късния следобед, една свежа и зелена долина, заобиколена от пустинните хълмове и най-високите пясъчни дюни на планетата. Нощувка в хотела.(закуска)

 

ДЕН 4: НАСКА- АРЕКИПА

След закуска, в 7:00 часа, ще бъдете откарани до местното летище, от където ще се качим на малък самолет и ще прелетим ниско над  древните линии на Наска. Линиите са гравирани в пустинята в продължение на стотици години, а този процес е започнал още преди 2000 години и може да се оцени само отвисоко,като за целта нашият полет осигурява забележителен поглед върху тези геометрични и животински фигури , много от които са на стотици метри една от друга. Тези изображения, чиято конкретна цел не е изяснена, включват птици, маймуни, косатка и паяк. След като приключим с въздушната обиколка ще посетим древното гробище Chauchill. Заедно с нашия гид ще изследваме тази местност покрита  с кости, керамика и добре запазени мумии. Връщане до Наска за обяд, след това поемаме на дълго пътуване през Андите до Арекипа – един изискан колониален град, в които ще бъдем около полунощ. След регистрирането в хотела ще се отдадем на заслужена почивка. (закуска и обяд)

 

ДЕН 5: АРЕКИПА- САНТА КАТАЛИНА

Сутринта е оставена свободна за почивка след дългото пътуване. В ранния следобед ще посетим този специален град – Акерипа , който е построен почти изцяло от бял вулканичен камък – силар, разположен на почти 2400м надморска височина и основан през  1540г. Открива се гледка към вулканите Misti (5,822m), Chachani (6,057m) и Pichu-Pichu (5,669m), чиито върхове са покрити със сняг. Те са изкючително красиви, но и зловещи пазители, напомнящи за титаничните сили, които са създали величествените Анди. След като посетим главния площад и катедралата, ще разгледаме най-атрактивната забележителност на Арекипа- манастирът Санта Каталина (построен през 16 в.). Предсрои кратка пауза за снимки на площад Янахуара и на гледката, която се разкрива към обграждащите вулкани. Нашият гид ще ни запознае с това, което предстои да видим през следващите 2 дни в Колка Каньон. През останалата част от деня ще имате свободно време. (закуска)

 

ДЕН 6: АРЕКИПА- КОЛКА КАНЬОН

Рано сутринта ще бъдете взети с автобус , за да започнем нашето пътуване до Колка Каньон. Ще пресечем високата равнина,наречена Алтиплано, която на места достига 4000м. надморска  височина. По време на пътя ще преминем през няколко  малки селища и има вероятност да се натъкнем на стада от лами и алпаки. Може да срещнем и един див роднина на тези животни – викунята , докато преминаваме през резервата  Aguada Blanca Vicuna .В ранния следобед ще бъдем в град Чивай (3633м), който се води за начална точка на Каньона. Около този град са разположени 2 величествени вулкана – все още действащият Sabancaya и огромният Ampato (6288м.) След този дълъг ден ще посетим минералните бани на Чивай, за да си отпочинем  от пътуването. (закуска и обяд)

 

ДЕН 7: КОЛКА КАНЬОН- ПУНО

Ранно тръгване към Cruz del Condor, едно място, което открива гледка към най-големите дълбини на Колка Каньон. Както се подразбира от името му, тук е прекрасно място за наблюдение на южноамерикански кондор – най-голямата летяща птица, с размах на крилете около 3 м. Рано сутринта ,тези птици, чакат топлите въздухни течения, които се издигат от дълбините на каньона, за да им помогнат по време на полета. След този прекрасен спектакъл ще посетим общността на Андите и ще видим древните земеделски тераси, които са били в употреба в каньона в продължение на векове.Прибиране в хотела за обяд и след това отпътуване с автобус до Пуно по бреговете на високото езеро Титикака. Ще прекараме нощта в нашия приятен хотел, разположен на брега на езерото, докато компания ни правят звукът от бушуващите вълни и магнетичното и чисто небе. (закуска)

 

ДЕН 8:  ПУНО - ОСТРОВ АМАНТАНИ (ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА)

Сутринта ще напуснем хотела и поемаме с автобус до Пуно, където ще ни чака лодка, която ще ни разведе из това невероятно красиво езеро. Първо ще посетим селата на племето Урос, хора, които са развили способности са оцеляват в тази водна среда. Те изграждат своите лодки и къщи от тръстиките в езерото. След това - прекарваме малко време с  хората от племето, които отдавна оцеляват само от лов и риболов. Продължаваме към спокойния остров Амантани, където ще прекараме нощта с местните хора. След като бъдем настанени от местен гид, ще отидем на кратка разходка към най-високите части на езерото, от където може да се насладим на красивия залез над езерото Титикака .Като останем с местните семейства не само ще получим представа за тяхната култура и начин на живот, но също така ще им осигурим и финансови ползи от екотуризма в Амантани. (закуска,обяд и вечеря)

 

ДЕН 9: АМАНТАНИ- ПУНО
 

Напускайки Амантани, ще посетим остров Такиле, където ще присъстваме на демонтрация на традиционни техники за тъкане. Докато сме на острова ще обядваме прясно уловена пъстърва от езерото и ще опитаме местните плодове и зеленчуци. По-късно ще се качим на нашата лодка и ще отплаваме за Пуно, където ще прекараме една спокойна вечер в хотела на брега на езерото Титикака.(закуска и обяд)
 

ДЕН 10: ПУНО- КУСКО

Днес ще предприемем на дълго пътуване (около 9 часа) през местността Алтиплано към Куско, столица на империята на Инките в миналото, а днес един елегантен и процъфряващ, мултикултурен град. По пътя ще спрем да разгледаме няколко много красиви паметника, като старинните кули Sillustani, за построяването, на които са използвани уникални и сложни методи, намиращи се на брега на езерото Умайо. Ще направим спирка, за да се насладим на гледката от най-високата точка на нашето пътуване – La Raya . След като стигнем до общността Раячи ще имаме възможност да посетим останките от храма на Viracocha- едно от свещените места за Инките. В митологията на Инките, Viracocha е създател на всички живи същества и най-великото божество. В Куско ще се настаним в уютен хотел и ще получите информация за града, както и за мероприятията предвидени за следващия ден. Вечерта е свободна за разходка из града.(закуска и обяд)

 

ДЕН 11: КУСКО

Сутринта е свободна, за да имате възможност да разгледате Куско. В 14:00 часа местен гид ще се срещне с вас в хотела и ще ви заведе на обиколко в Куско и околностите , за да разгледате най-известните паметници и ще ви запознае с катастофалните събития, които са се случили тук през  16 в., когато две от най-големите световни култури са се сблъскали.Посещение на катедралата Санто Доминго, Кориканча, великолепният храм на слънцето, дом на може би най-изящната каменна зидария – прецизно издълбани камъни, които пасват перфектно. Продължаваме към крепостта Саксайуаман, намираща се на прекрасна позиция,от където има изглед към Куско и долината. Мащабът на Саксайуаман е доста внушителен , с  огромни стени, изградени с индивидуални издълбани камъни, най-големият от които тежи повече от 125 тона. Фестивалът Quechua е сключен в рамките на тези стени всяка година през юни - един наистина ефектна демонстрация на местната култура и определено си заслужава да се види. На тръгване от крепостта ще посетим добре запазените градове – Кенко (където се намира обсерваторията и олтар за жертвопринушения), Пука-Пукара и храмът на Тамбомачай. След около 5 часово пътуване се прибираме обратно в хотела. (закуска)

 

ДЕН 12: КУСКО

Днешният ден е свободен за почивка и обиколка около забележителностите на невероятния Куско. Има няколко много интересни точки, които си заслужава да посетите , включително „12 ъгловият“ камък на Инките на улица Hatun Rumiyoc, пазарът на вещиците или църквата La Merced, възстановена от местните жители след като първоначалната колониална постройка е била разрушена от едно от честите земетресения, които не се рядкост в района. Ако предварително ни  уведомите , може да организираме посещение на местните училища, за да добиете допълнителна представа за живота на младите хора, които израстват в тази развиваща се страна. Докато дойде вечерта ще се срещнем в местен ресторант, за да вечеряме и да се позабавляваме с малко музика и традиционни танци. (закуска и вечеря)

 

ДЕН 13: КУСКО И СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА НА ИНКИТЕ

Днес предприемаме пътуване до Свещената долина на инките с автобус.Околността е доста провинциална, там местните фермери живеят по същия начин, както са живяли и преди векове. Скоро след като напуснем Куско пред вас ще се открият величествените върхове на планинската верига Вилканота и назъбените ледникови форми извисяващи се на над 5000м. Тези планини все още се считат от местните за богове. Посещение на пазара в Пикас, от които се открива гледка към невероятната крепост на Инките. След като обядваме ще продължим към Олантайтамбо – един момументален архитектурен комплекс на древната империя на инките в сърцето на долината. Той е много известен със свойте тераси, издълбани в склоновете на планината за селскостопански нужди, а освен това там са се водили много важни битки с испанските конкистадори. Навръщане към Куско ще спрем в малкото селище Чинчеро, разполагащо се между Куско и Свещената долина. След като посетим централния площад, църквата и пазара, се връщаме обратно в хотела в Куско за нощувка. (закуска и обяд)

 

ДЕН 14: КУСКО- АГУАС КАЙЕНТЕС

След закуска трансфер до гарата и отпътуване със специален влак –Vistadome до Агуас Кайентес , малък град разположен под зрелищните руини на Мачу Пикчу. Влакът разполага със специално проектиран прозрачен покрив, което позволява да придобиете по-добра представа за невероятната природа, през която ще минем в този ден. На влака ще ви бъде сервирана закуска и през това време нашият гид ще ви разкаже повече за местата, през които минаваме. Предвидена е вечеря в ресторанта на хотела. (закуска и вечеря)

 

ДЕН 15: АГУАС КАЙЕНТЕС- КУСКО

Рано сутринта ще предприемем  25 минутно пътуване над Агуас Кайентес до наистина великолепната цитадела на Мачу Пикчу, място, което се намира на върха на планината на повече от 2380м. и заобиколено от гора от облаци и възхитителни гледки от всички страни. Мачу Пикчу  е включен в 7-те нови чудеса на света и обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това място е било неоткрито и заобиколено от джунгла, докато професорът от Йелския Университет – Хирам Бингам през 1911г., не го открива случайно по време на експедиция. От тогава много от предназначението и природата на това място са останали загадка. След обиколка с гид, ще имате свободно време да разгледате сами руините и ако имате достатъчно енергия в себе си, може да изкачите връх Huayna Picch,които гледа към Мачу Пикчу (не е включено).  В Агуас Кайентес ще вземе влака до Куско около 15:30 часа – пристигане рано вечера и свободно време за разглеждане на Куско. (закуска и вечеря)

 

ДЕН 16: КУСКО- ЛИМА

Този ден ще се срещнем с вас в хотела и ще ви отведем до летището в Куско, за да хванете вашия полет до Лима. Там ще ви очаква представител на агенцията ни партньор  и ще ви отведе до областта Miraflores в Лима. Имате възможност да си починете или да разгледате местните магазини, ресторанти и пазари, докато не се срещнете отново с представителя ни, който ще ви закара до летището в Лима и от там ще хванете вашия вечерен полет за вкъщи(закуска).

ДЕН 17: ЛИМА- АМСТЕРДАМ- СОФИЯ
Кацане на летище в Амстердам и полет за София вечерта.

 

Бележка: Възможно е при интерес и организиране от круизи до Гала̀пагоските острови и трекинг приключения сред ледниците на най-високите тропически планини на земята - Кордилера Бланка – „Белите планини на Перу“ .

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ: 7898 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Англоговорящи екскурзоводи по маршрута;

- Местни професионални автобусни шофьори;
- Групови и частни индивидуални екскурзии по маршрута;

- Вътрешни полет Cusco - Lima;

- Самолетен билет : София – Лима - Лима - София. Цена на билет от 1740 лв. с включени летищни такси и багаж към дата 30.04.2020;

- 01 нощувка в хотел Britania - Лима*** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Posada del Emancipador *** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Alegria - Наска***+ или подобен;

- 02 нощувки в Casa de mi Abuela - Арекипа*** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Colca Llaqta ***+ или подобен;

- 02 нощувки в хотел Qelqatani - Пуно***+ или подобен;

- 01 нощувка при местно семейство на остров Амантани, езерото Титикака;

- 05 нощувки в Anden Inca - Куско*** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Killa Inn ***+ или подобен;

- Тур с гид на Лима;

- Сити тур на Акерипа;

- Островите Балестас;

- Полет над античните рисунки на Наска;

- Двудневен тур в Колка Каньон;

- Двудневен  тур около езерото Титикака;

- Сити тур в Куско;

- Тур в Свещенната долина на Инките;

- Двудневна екскурзия до Мачу Пикчу;

- Транспорт по програмата;
- 15 закуски; 6 обеда; 3 вечери

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Хранения, които не са описани в програмата;

- Алкохолни и безалкохолни напитки;

- Медицинска застраховка;

- Лични разходи;

- Бакшиши.

 

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:
Заминаване: Ден 1./Кацане в Лима на същия календарен ден

София (07:00) – Амстердам (09:00)

Амстердам (12:35) – Лима (19:15)

Връщане: Ден 16./ Кацане в София на следващия календарен ден Ден 17.

Лима (21:05) – Амстердам (15:20)

Амстердам (17:50) – София (21:30)

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Време / Надморска височина / География / Температури 

Времето: от май до октомври по принцип се смята за сух сезон (най-доброто време за посещение) в перуанските планини и джунглата, но може да бъде хладно и мъгливо на перуанския бряг по това време на годината.

Дори в тропиците може да бъде много студено ако сме на надморска височина (над 2000 м) – носете топли и светли дрехи за преходи през по-ниските тропически части от маршрута. Температурите могат да варират от под нулата в планините до около 35 ° С в тропическите низини. При пристигането си в райони с висока надморска височина трябва да се пиете много вода.

 

Култура / език

Перу е своеобразна комбинация от две култури – европейска колониална  и местна култури. Местните групи обикновено са по-бедната част от обществото, и там понякога има напрежение по отношение на тези неравенства. Испанският е почи универсално говорим, както и с местните езици на кечуа, аймара и други езици, използвани в рамките на етническите групи

 

Храна

Широка гама от интересни ястия са на разположение на територията на цяло Перу. Едно от най-известните ястия на Перу е Ceviche, сурова риба, маринована в лимонов сок. Ястията от риба в басейна на Амазонка не отстъпват по вкусови качества. Перу е дом на картофа! Препоръчваме ви традиционното планинско ястие – a la huancaina – картофи, гарнирани с пикантен сос от сирене и мляко. Има голямо разнообразие от супи и можете да опитате Alpaca steak на перуански грил. В големите градове се приготвят и различни международни ястия.

 

Здраве / предпазни мерки

Не трябва да пиете вода от чешмата – носете си пречистващи устройства или купувайте бутилирана вода (водата ще бъде затопляна по време на пешеходния маршрут). Консултирайте се с лекаря си относно местните рискове за здравето и необходимостта от имунизации. Въпреки че Перу е спокойна и безопасна страна като цяло, винаги бъдете нащрек за опити за кражби – консултирайте се с местния персонал за допълнителна информация.
 

Неща, които е препоръчително да носите:

- Удобни обувки за ходене;

- Сандали;

- Удобни дрехи за топло и студено време;

- Вода;

- Копие на паспорт/ пътнически документи;

- Копие на туристическа застраховка;

- Спрей против комари;

- Слънцезащитен крем/ Очила/ Шапка;

- Фенер + резервни батерии;

- Бански костюм;

- Бинокъл;

- Основен медицински комплект

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ: 7898 лева


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Англоговорящи екскурзоводи по маршрута;

- Местни професионални автобусни шофьори;
- Групови и частни индивидуални екскурзии по маршрута;

- Вътрешни полет Cusco - Lima;

- Самолетен билет : София – Лима - Лима - София. Цена на билет от 1740 лв. с включени летищни такси и багаж към дата 30.04.2020;

- 01 нощувка в хотел Britania - Лима*** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Posada del Emancipador *** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Alegria - Наска***+ или подобен;

- 02 нощувки в Casa de mi Abuela - Арекипа*** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Colca Llaqta ***+ или подобен;

- 02 нощувки в хотел Qelqatani - Пуно***+ или подобен;

- 01 нощувка при местно семейство на остров Амантани, езерото Титикака;

- 05 нощувки в Anden Inca - Куско*** или подобен;

- 01 нощувка в хотел Killa Inn ***+ или подобен;

- Тур с гид на Лима;

- Сити тур на Акерипа;

- Островите Балестас;

- Полет над античните рисунки на Наска;

- Двудневен тур в Колка Каньон;

- Двудневен  тур около езерото Титикака;

- Сити тур в Куско;

- Тур в Свещенната долина на Инките;

- Двудневна екскурзия до Мачу Пикчу;

- Транспорт по програмата;
- 15 закуски; 6 обеда; 3 вечери

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Хранения, които не са описани в програмата;

- Алкохолни и безалкохолни напитки;

- Медицинска застраховка;

- Лични разходи;

- Бакшиши.

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач
Мексико Сити Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач
цени от 5990.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо...
Мачу Пикчу Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо – Куско – Мачу Пикчу...
цени от 7940.00 лв.
Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия в Дубай с включени турове, закуски и вечери
Дубай Екскурзия в Дубай с включени турове, закуски и вечери
цени от 1278.00 лв.

Промоции на самолетни билети