Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад

цени от
4 646.00 лв.
Дестинация
Ню Йорк
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
RO

Ню Йорк

ММ Травел организира екскурзия до Съединени Американски Щати

Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад

7 нощувки / 8 дни

Дати:
01.04 - 09.04.2024

01.06 - 09.06.2024 
01.09 - 09.09.2024

 

 

Без съмнение Ню Йорк е сред най-впечатляващите градове на планетата. През годините е придобил множество прякори, като най-известните са "Градът, който никога не спи", "Голямата ябълка" и "Столицата на света". Ню Йорк е една от бленувани дестинации за всеки любител на пътешествията. Нещо повече – той е основен финансов, търговски, културен, технологичен и медиен център с международно значение. Той е най-големия град в САЩ. Разположен е в североизточната част на страната и е един от най- населените градове в света.

Ню Йорк е чиста енергия. Всички сме виждали огромните небостъргачи, оживения трафик и ярките светлини по филмите. Голямата ябълка е дом на най-изящните музеи, на много и разнообразни ресторанти, на най-новата музика и забавления. Безкрайните тротоари ще ви отведат до улици с кафенета, до уникални дизайнерски магазини и до зелените хълмове на Сентрал Парк. Ню Йорк е любимият град на света.

Трудно би могло да се опише всичко, което човек трябва да види, да направи и да преживее, докато е в този колоритен град. Но някои от най-емблематичните обекти включват: Статуята на свободата, Емпайър стейт билдинг, Тайм Скуер, Бродуей, Бруклинският мост, Уол стрийт, Мемориала от 11ти септември, Метрополитан, Музей на модерното изкуство (MoMA).

 

Програма по дни :

 

Ден 1  : София/Ню Йорк

 

Полет София-Ню Йорк. На летището - посрещане от представител на фирмата в САЩ и трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка в хотел The Row или хотел Novotel или подобен при наличие на свободни места.

 

Ден 2  : Ню Йорк

 

Сити тур със специален  частен автобус (с осигурен екскурзовод) – Лицензиран гид ще се срещне с Вас в хотела, в който ще бъдете настанени и ще ви заведе на 4-часов тур из Midtown и Uptown с автобус. Вашата група ще разгледа Рокфелер Център и Емпайър Стейт билдинг, Сентрал парк, Таймс Скуеър, Бродуей, Харлем, център Линкълн, сградата Дакота и милята на музеите. Нощувка.

 

Ден 3  : Ню Йорк/Ниагара

 

Екскурзия до Ниагарския водопад. Ако говорим за най-красивите и величествени водопади, няма как да не споменем Ниагарския водопад. Той се намира на границата на САЩ и Канада и в  момента е превърнат в една от най-вълнуващите туристически атракции.Ниагара се състои от три части – Канадски (Хорсшу) и Американски водопади и Брайдъл Вейл, и е най-големият в Северна Америка.Канадската част на водопада има ширина около 800 метра, а тази част, която е от към Америка е приблизително 300 метра. Височината на водопада варира от 48 метра в Канада до 51 метра в САЩ.

Избор между 2 варианта :

 

Вариант 1 : Двудневна екскурзия с автобус до Ниагарски водопад  

Трансфер с екскурзовод за тур из Ниагарския водопад - американска и канадска страна с нощувка в Кандаската страна на водопада. По желание възможност за нощувка в стая с гледка към величествените водопади (именно тук гледката се счита за по-красива и внушителна). Спирка по време на пътуването до търговски център.
Нощувка на Ниагарския водопад хотел Millennium Buffalo, Radisson Hotel Niagara Falls-Grand Island или подобен

Цена : На запитване( Включва трансфер, хотел и местен екскурзовод. Цената не включва храна и допълнителни атракциони на място. )

 

Вариант 2 : Тридневна екскурзия с автобус до Вашингтон и Ниагарски водопад  
Нощувка във Вашингтон хотел Springhill Suites Gaitersburg или подобен
Нощувка на  Ниагарския водопад хотел Millenium Buffalo или подобен

 

Цена : На запитване ( Включва трансфер, хотел и местен екскурзовод. Цената не включва храна и допълнителни атракциони на място. )

 

 

Ден 4 – 7  : Свободно време в Ню Йорк или възможност за опционални турове и допълнителни екскурзии

 

Опция 1 : Още от забележителностите на Ню Йорк

Екскурзия до главния музикален център на града Линкълн център, любимото място за отдих на жителите на Ню Йорк – Сентрал Парк, екзотичните райони на града Харлем, Сохо, Гриничвилидж, Колумбийския Университет, мавзолея на президента Грант, Клейстер – средновековни европейски замъци, построени от камъни пренесени от Европа на американска територия. Вечерта възможност за посещение на концерт в знаменитата филхармонична зала Карнеги Хол или на някой от оперните спектакли на Метрополитен опера или пък една истинска вечер в Ню Йорк – разходка с корабче около Манхатън с вечеря на борда.Трансфер до хотела. Нощувка.

 

Опция 2 : Посещения на едни от най-интересните музей в света

Посещение на някои от най-известните музеи на Ню Йорк – Музея Метрополитен с обширна колекция от произведения на изкуството, живописта и скулптурата обхващаща 5 хилядолетия, Музея на Съвременното Изкуство – съвременна живопис, скулптура, архитектура, дизайн и фотография, Музея Гугенхайм – богата колекция произведения на абстракционизма, Музея на модерното изкуство МоМА. Трансфер до хотела.Нощувка.

 

Опция 3 : Посещение на снимачните площадки на различни филми

Посещение на снимачните площадки на едни от най-известните филми и сериали. По време на тази екскурзия ще видите над 40 места. Можете да седнете в специален автобус и да се отпуснете, докато екскурзовод ви развежда из най-снимания град в света. Той ще сподели с вас някои от най-добре пазените тайни на филмовата индустрия. Следвайте стъпките на любимите си герой и вижте как телевизионни предавания се превръщат в реалност. Най-интересните точки, които ще посетите са хотел Plaza (Великият Гетсби, Сам вкъщи 2 и др.), Централната зоологическа градина (Мадагаскар, Пингвините на г-н Попър),парк Sheep Meadow (Два милиона бакшиш), ледената пързалка The Wollman Rink (Знак на съдбата), ресторантът Tavern on the Green (Уолстрийт, Ловци на духове) и още много други. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 8  : Ню Йорк/ София

Трансфер хотел-летище.Полет до София.

 

Край на програмата.

 

 

Пакетнa ценa на човек в двойна стая: 4646 лева

Цена за индивидуално настаняване при запитване и потвърждение.

Цените са на човек при група от 12 записани туристи.

 

В цената е включено :

-         Трансфери включени в програмата

-          Настаняване в хотел The Row, Novotel или подобен 7 нощувки

-          Екскурзия в Ню Йорк с професионален екскурзовод на английски език

-          Водач от ММ Травел от България при група от минимум 12 човека

 

В цената не е включено :

-         Самолетни билети по маршрута София - Ню Йорк - София  с летищни такси и багаж. Цена 1640 лева към 05.09.2023
-         Екскурзия до водопад Ниагара ( двудневен тур или триднвевн тур)

-         Опционални турове, Бакшиши, Хранения, Входни такси на музеи и атракциони

-          Виза за САЩ или виза за Канада
За повече информация относно визовата поддръжка за САЩ и Канада можете да се свържете с наш представител на тел :  +359 2 980 3505 или на имейл : office@mmtravel.bg
-          Билети за концерти и спектакли

-          Лични разходи

-          Допълнителни екскурзии

 

 

Допълнителни екскурзии :

 

  1. Круиз на свечеряване по Хъдсън ривър, около двете страни на Манхатън. Ще можете да видите града от различна гледка точка, минавайки близко до най-известните забележителности на Ню Йорк– Бруклинския мост на Ийстривер, Крайслер билдинг, Емпайър Стейт Билдинг, Кота Нула, Статуята на свободата,о-в Елис, моста Манхатън и др.
         Цена – 69 $ на човек

2. Още от забележителностите на Ню Йорк - Разгледайте Uptown, Downtown и Бруклин.
Цена - 69 $ на човек

3. Посещение на едни от най-известните музеи в света
Цена - 69 $ на човек

4. Шопинг екскурзия до Woodbury Common Premium Outlets. Ако планиране пътуване в Ню Йорк и се надявате да пазарувате, тогава опитайте с еднодневен тур до  Woodbury Common Premium Outlets. На това място са събрани 220 магазина на различни дизайнери. Ще намерите също и невероятни намаления от 25% до 65%.

          Цена – 42 $ на човек
 

5. Посещение на снимачните площадки на различни филми. Посетете най-известните снимачни площадки на филми („Аз съм легенда“, „Когато Хари срещна Сали“, „Спайдърмен“) и сериали (Момичета, Приятели, Зайнфелд, Как се запознах с майка ви и др.) в Ню Йорк.
Цена - 65 $ на човек

 

6. Екскурзия с хеликоптер около Манхатън. Ще можете да усетите красотата на Манхатън от птичи поглед – ще видите река Хъдсън, Сентрал Парк, Емпайър Стейт Билдинг,Статуята на свободата,о-в Елис, Крайслер билдинг, Таймс Скуеър и всички удивителни места. Това определено е едно невероятно преживяване.

          Цена – около 250 $ за 15 мин и 320$ за 20 мин
 

8. Двудневна екскурзия до Ниагара - американска и канадска страна с автобус в група от Ню Йорк с посещение на Thausand Island (winter от 01.11) Secret Caverns(summer 08.04-31.10) и 1 нощувка в хотел. 
Цена - 178 USD на човек

 

9. Тридневна групова екскурзия с екскурзовод до Вашингтон и Ниагарски водопад с автобус.
Цена - 278 USD на човек

10. Посещение на обсерваторията на Световния търговски център и Мемориала от 09/11
Цена - 55 USD на човек

11. По стъпките на Кари и компания от Сексът и града. Посещение на локации от култовия сериал "Сексът и градът".
Цена - 67USD на човек

12. Круиз с включено посещение на Статуята на свободата
Цена - 90 USD на човек

 

*Цените на допълнителните екскурзии са според предлаганите от американските доставчици и подлежат на промяна според техните условия и актуализация към момента на резервация.
 

Условия за записване по програмата:

-депозит 30% при записване и подписан договор за туристически услуги.

-доплащане до 60 дни преди дата на тръгване

Условия при анулация:

-при отказ от пътуване до 60 дни преди дата на пътуване - без неустойка

-при отказ от пътуване до 59 дни преди дата на пътуване - 30% неустойка

-при отказ от пътуване до 30 дни преди дата на пътуване - 70% неустойка

-при отказ от пътуване до 20 дни преди дата на пътуване - 100% неустойка

Условията за самолетния билет се определят от авиокомпанията превозвач по маршрута.

 

*Важно: Препоръчително е кандидатите за визи трябва да подадат и получат виза за САЩ не по-късно от 60 дни преди датата на отпътуване!.
Виза за Канада не се изисква за български граждани при вход в страната с наземен транспорт по суша или вода. 
 
При сухопътно (или по вода) преминаване на границата с Канада разрешително не се изисква. еТА е разрешително, което има стойност и значение САМО за вход по въздух или транзитно преминаване през канадско летище.

 

Условия на прогрмата:            

Намери евтини самолетни билети на всички авиокомпании в портал за самолетни билети MM Travel. Резерврай самолетен билет онлайн най-добра цена или на тел: 0700 10 756

Хотелите по програмата могат да бъдат по-висока категория на запитване и допълнително доплащане.                

При запитване продължителността на програмата може да бъде удължавана с допълнително заплащане в Ню Йорк, Сан Франциско, Лас Вегас, Калифорния

 

За резервации и информация: Тел: 0700 10 756   Координатор на програмата Г-жа Миланова Тел.: 0888214924 .   

    

 

 

Информация за хотелите:

 

-          Хотел The Row NYC е разположен в сърцето на Таймс Скуеър, само на няколко крачки от най-известните театри на Бродуей и на няколко минути пеша от Рокфелер център, ресторантите и много други от забележителностите на Голямата ябълка. Скоро е ремонтиран, с реновирани цветни и креативни стаи, The Row, сега е с дизайнерски вид с много различни инсталации и отличен бар. Стаите са изцяло за не-пушачи, вътре се намира и фитнес, които е на разположение на всички гости (срещу допълнително заплащане).

-          Хотел Novotel New York е един изключително чаровен и комфортен 4-звезден хотел с прекрасна локация. Този модерен хотел, който скоро беше реновиран, се намира в окръга на театрите, на много близко разстояние от Таймс Скуеър, Бродуей, Рокфелер център и още много. Неговите резумни цени и перфектното му разположение, правят  Novotel, един от най-посещаваните хотели.

  

 

Информация за част от забележителностите, които ще видите:

 

Статуята на свободата : Това е неокласическа скулптура, огромен паметник, който се издига в пристанището на Ню Йорк на остров Либерти.Тя определено заема едно от челните места на забележителностите, които задължително трябва да видите, докато сте Ню Йорк.Статуята на свободатата е подарък от Франция за Америка в знак на приятелството между двете нации и бележи стогодишнината от независимостта на Съединените американски щати. Представлява римската богиня на свободата Либертас, облечена в тога, държаща факел в издигнатата си дясна ръка и правна книга в другата, на която е изписана датата на подписването на Американската декларация за независимост.

Емпайър Стейт билдинг : Един от най-известните небостъргачи в света. Тази сграда е била най-високата в света в продължение на 40 години – от откриването и през 1931г. до построяването на Двете кули на Световния търговски център. Сградата е висока 381 метра до 102-ия етаж. Заедно с радиоразпръскващата антена височината е 443,2 метра. Това е първата сграда в света с повече от 100 етажа. На 86-тия етаж на сградата е разположена обществено достъпна наблюдателна площадка, от която се открива впечатляващ панорамен изглед към Ню Йорк. Тя работи от 8:00(сутринта) до 2:00 (след полунощ), като последният асансьор тръгва в 1:15. Най-доброто време за посещение е през делнични дни към 8:00 сутринта или следобед между 15:00 и 17:00.

Мемориалът 9/11 : На 15 май 2014г. отваря врати Музеят на Световния търговски център, посветен на трагедията от 11 септември 2001 в Ню Йорк. Той се намира на точното място, където са се намирали Кулите Близнаци.Музеят е посветен на паметта на почти 3000 жертви на трагедиите, случили се през 1993г и 2001г., както и на героите посветили своите услилия за спасяване и помагане на пострадалите. Работното време на музея е от 9:30 сутринта до 19:30 вечерта.

Top of the rock (на върха на Рокфелер Център) : Панорамната тераса Top of the rock на върха на Рокфелер Център предлага невероятна 360-градусова гледка на Ню Йорк, която няма да срещнете никъде другаде по света. Тази сграда се намира в сърцето на Манхатън и е висока около 260м. На нея се намират общо 3 наблюдателници – на 67ми, на 69ти и на 70ти етаж. Тази на 7-тия етаж е напълно открита и предлага красива гледка към Сентрал Парк и Емпайър Стате билдинг.

Американският музей по естествена история : Този музей е един от най-големите и най-известните в света. Символът на Ню Йорк е дом на около 32 милиона екземпяра на растения,животни,фосили, минерали, камъни, метеорити и културни артефакти. Всички те са разположени в 45 изложбени зали.Музеят е отворен всеки ден от 10:00 до 17:45ч. Основан е през 1869г. и се намира в Upper East Side на Манхатън срещу Сентрал Парк.

МоМА (Музей на модерното изкуство): е художествен музей, разположен в Мидтаун, Манхатън в Ню Йорк, САЩ. Колекцията на музея предлага обзор на съвременно изкуство, включително произведения на архитектурата и дизайна, рисунки, живопис, скулптура, фотография, печат, илюстрирани книги, филми и електронни медии.

Визата за САЩ вече е лека и не неприятна процедура, ако пътувате с нас по наша екскурзия за САЩ!
ММ Травел организира групови и индивидуални пътувания в САЩ с екскурзовод по различни програми и маршрути с екскурзии до САЩ и приема и подава заявления за американска виза на имейл: office@mmtravel.bg за своите клиенти и партньори.
тел: 02/9803505
-----------------------------------------------------------------------------

Време за изготвяне:  10 работни дни от дата на резервация за участие в екскурзия/изложение и сключен договор за туристическа услуга и  организароно пътуване


Обработка и подаване на формуляри online, запазване час за интервю или или подаване на дроп офис в случай, че не e необходимо интервю.
 
Таксата на Посолството за Американска Виза се заплаща от кандидата според вида виза към Посолството и по указанията за КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ВИЗА ЗА САЩ. 

**  ММ Травел изготвя за своите клиенти богата гама индивидуални бутикови туристически програми с посещение на емблематични забележителности в САЩ с избор на различни маршрути, престой, дестинации и бюджет.

Индивидуален туристически пакет по организирано пътуване за САЩ с бутикова програма и екскурзовод се изготвя до 5 дни от датата на запитване и включва самолетни билети, трансфери, избор на база хотелско настаняване в 3, 4 или 5 звездни хотели и разнообразна гама от екскурзии покриващи цяла Северна Америка и различни програми:
 - Можете да иберете да се включите в екскурия до САЩ Екскурзия САЩ Източно крайбрежие Ню Йорк - Ниагара - Вашингтон - Филаделфия - Бостън в наша група с американския ни партньор в много добър икономичен вариант с екскурзовод и превод със слушалки на няколко езика
 - Можете да изберете вариант индивидуална екскузрия САЩ с екслузивна програма само за Вас без други участници 
-  Можете да изберете да се включите в една от нашите програми Екскурзия до Ню Йорк и Ниагара с представител на Агенцията от България по време на цялото пътуване, която провеждаме пролет и есен

------------------------------------------------------------------------------

За допълнителна информация сме на разположение онлайн дигитално, на телефон и имейл email: office@mmtravel.bg

При необходимост от лична среща,  сме на разположение при  потвърждение за среща с ден и час на email: office@mmtravel.bg или тел: 0879532505

Всички документи се приемат и входират онлайн на имейл: office@mmtravel.bg или с куриер Еконт/Спиди/DHL/TNT до офиса на агенцията:  ММ Травел ООД,  София 1000,  ул. Георги. С. Раковски 127, ет. 1, бизнес център Entract127. Куриерските услуги не се включват в цената на туристическите услуги и се заплащат допълнително от клиента към куриера.

Телефони:
  0700 10 756
+359 2 980 35 05
+359 879 532 505  

Работно време
пон - пет
09:30 - 17:00

Електронна поща:
office@mmtravel.bg
ММ Травел носи отговорност за правилното и прецизно оформяне на документите, информиране на срокове за подаване и получаване и доставка.  
Всички необходими документи и заявка за екскурзия или изложение се изпращат към нас на имейл: office@mmtravel.bg

ММ Травел не носи отговорност при забавяне  на интервю или отговор с решение за виза от страна на Американско Посолство. 

 -----------------------------------------------------------------------------


 Услугата не включва:
- ДДС

- потвърдена резервация за участие в организирано пътуване на ММ ТРАВЕЛ ( екскурзия, изложение, конференция) 

- договор за доставка на туристически услуги с  ММ ТРАВЕЛ 

- такса на Посолството издаващо виза /160$/

- превод от оторизирана агенция за преводи 

- хотелски резервации и  хотелски ваучери

- резервации и  самолетни билети

- медицински застраховки

- куриерски услуги

- други услуги

------------------------------------------------------------------------------

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза:
-         участие в организирана пътуване (екскурзия,зложение, конференция) на ММ ТРАВЕЛ и договор за доставка на туристиеска услуга

-         задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване / с минимум 2 свободни страници /

 -         2 бр. актуални снимки американски стандарт и елетронен 

 -         банкова сметка удостоверение

-         документи за недвижима собственост – служебна бележка от Данъчна служба за платени данъци

 -         служебна бележка от работодател  за отпуск и заемана длъжност; от пенсионното в случай, че сте пенсионер;  от училище или университета в случай че сте учащ

 -        за фирми - ако сте собственик или съдружник фирмено решение и актуално състояние на фирмата, данъчна декларация; командировъчна заповед за служебно пътуване
 -----------------------------------------------------------------------------

MM TRAVEL предлага за Северна Америка:
- хотели в САЩ
- трансфери в САЩ
- екскурзии до Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас, Сан Франциско
- обиколни екскурзии с екскурзовод през Цяла Америка
- почивка на Хавайските острови
- Work & Travel USA
- самолетни билети по договорени тарифи за Северна Америка

Мислейки си за Америка се сещаме за многолюдните мегаполиси, ослепяващите светлини на градовете и забързания живот. Съединените Американски Щати са в първата петица по брой туристи. Развиват се всички видове туризъм, а най-предпочитаните дестинации често са едни и същи: Ню Йорк, Сан Франциско, Лас Вегас, Лос Анджелис и Чикаго.

Ню Йорк, освен че е силно развит район за всякакъв вид услуги, е и градът, който ‘никога не спи’. Областта има много символи, чиито имена не остават скрити. Целият свят е
запознат с Бродуей – широко авеню в Ню Йорк, което се свързва с американския театрален живот; Empire State Building – красив и величествен небостъргач в центъра на Манхатън, с уникални гледки към целия град; Wall Street или мястото на най-голямата фондова борса в света; Times Square – мястото на множество срещи, романтични и драматични сцени от филми, колосални екрани с най-различни реклами и надписи. Най-известното от хилядите забележителности е Статуята на Свободата, подарена от Франция по случай 100 годишнината от независимостта на САЩ в знак на приятелството между двете държави. Преди време този обект е бил първото нещо, което стотиците емигранти са виждали, прекосявайки океана за да пристигнат в Америка. Градът разполага и с 20 км плажна ивица, пълна с безброй удобни плажни барове, предлагащи питието за една съвършена картина на пясъка. Нека не забравяме и многобройните музеи, галерии и изложби, като задължително трябва да се посети ‘Гугенхайм’ – музея на съвременните изкусства.

Сан Франциско, Калифорния, е известен със стръмните си хълмове в центъра на града. На брой са 42 и не се препоръчват за неопитните шофьори. Градът е главния технологичен център в щатите, но освен това са развити архитектурата, компютърната индустрия и до голяма степен изкуствата. От този град води началото си една от най-големите компании за кредитни карти ‘VISA’. Тук се намира Експлораториумът. Това е музей, който се слави като най-хубавият в цял Сан Франциско и предлага една много интересна услуга – екскурзия в пълна тъмнина. Възприятията ви ще се изострят и останалите ви човешки сетива без зрението ще ви водят по пътя. Може би най-популярната дестинация в града е Рибарския кей. От там могат да се наблюдават невероятни гледки към залива, където се вижда небезизвестния мост Golden Gate, а за любителите на по-редките животни, на дървените платформи, намиращи се в близост до брега, често се настаняват десетки тюлени.

Сан Франциско си заслужава да се види, защото е смесица между американска, латиноамериканско-испанска, европейка и азиатска култура. Ако пък минавате за малко през града или пък искате да се насладите на почивка, но и да разгледате града, през него преминава път с дължина от 49 мили, който минава през най-интересните и важните места, които трябва да се видят при посещението му.

Лас Вегас, или още наричан ‘Града на греха’, не може да се мери по култура, музеи и монументи с другите градове, но ще се срещнете с нещо неописуемо – 24 часа забавление за
всички възрасти и за всякакви вкусове. Градът е център на хазарта  благодарение на легализацията му. Интересни и задължителни обекти, които трябва да се видят, са фонтаните на Беладжио, които ‘танцуват’ под звука на музика, пресъздадената Венеция и копието на Айфеловата кула . В развлекателната столица на света има възможност за незабавни сватби.

Лос Анджелис, Калифорния, е вторият по големина град след Ню Йорк. Известен като ‘градът на ангелите’, дестинацията е развит център на бизнеса, международната търговия,
забавлението, културата, модата. Нарежда се на 5то място в света за силен и влиятелен град. Тук е най-известният квартал, познат на света – Холивуд. Това име се е превърнало в
нарицателно на американската телевизионна и кино индустрия. Тук се помещава и така известната алея на славата, на която са положени петолъчни звезди, на които пише имената на действителни или анимационни известни личности, допринесли за развитието на индустрията.

Климатът е много благоприятен, особено за ваканции и рекреация. Може би за това тук се намират едни от най-известните плажове Санта Моника и Малибу.

На западния бряг на езерото Мичиган, щата Илинойс, се намира известният ни град от фейлетона на Алеко Константинов Чикаго. Интересното за този град е, че е смятан за втория по брой на полско население след Варшава и втория със сръбско след Белград. По неофициални данни българите там са между 150 -200 хиляди. В града има български православен храм, културно-информационен център и дори български заведения.

Високите сгради в града, като Джон Ханкок Център (или още наричан ‘Големия Джон’), Ригли, Уилис Тауър, АОН Център, са това с което се прочува. Гледките от всяка една от тези
сгради е способна да спре дъха на всеки престрашил се да погледне през перилата им. Има още много интересни обекти, като например музеят ‘Фийлд’, където намират място 20 млн. вида животни и 25 хил. тома в библиотеката по естествена история и фонтана Бъкингам, който изригва на 45 метра височина.

В случай на забавяне на визова процедура от страна на емиграционни власти на USA, ММ ТРАВЕЛ ООД не носи отговорност.

 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия САЩ, Източно крайбрежие: Ню Йорк,...
САЩ Екскурзия САЩ, Източно крайбрежие: Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон,...
цени от 4796.00 лв.
Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам...
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам 11 дни
цени от 5290.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.
Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара,...
Кения и Танзания Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара, Серенгети Нгоронгоро
цени от 7580.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
цени от 2247.00 лв.

Промоции на самолетни билети