Екскурзия до Китай, Хонг Конг, Макао и Кантонски панаир Гуанджоу

цени от
4 670.00 лв.
Дестинация
Изложение в Китай
Продължителност
13 дни
Тип настаняване
BB
 

Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао
с възможност за посещение на Кантонския панаир в Гуанджоу на 15.04.2024

Дата: 03/04/2024 – 15/04/2024
13 дни / 11 нощувки

Цена: от 4670 лв.


 

Програма:
 

ДЕН 1 София - Доха
 

Ще се срещнем на летище София за полет до Доха. Възможност за вечерна обиколка на Доха.
 

ДЕН 2 Доха - Пекин
 

Полетът ни от Доха ще кацне на летище Пекин в 14:55. Там ще бъдем посрещнати от представител на туроператора, който ще ни придружи до хотела, в който ще се настаним.
 

ДЕН 3 Пекин
 

След закуска ще започне нашата обиколка на Пекин. Ще посетим Великата китайска стена и Летния дворец. Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя.

Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”.

Ще имаме време за самостоятелно разглеждане на града и почивка. След това ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.
 

ДЕН 4 Пекин
 

След закуска ще имаме възможност за самостоятелно разглеждане на Пекин или да изберем една от оционалните целодневни екскурзии. Нощувка в хотела в Пекин.
 

ДЕН 5 Пекин – Сиан
 

След закуска ще се качим на високоскоростен влак за Сиен. Там ще ни посрещне представител на туроператора, който ще ни придружи до хотела, в който ще се настаним за нощувка.
 

ДЕН 6 Сиан
 

След закуска ще посетим гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят.

Ще посетим също и единствената оцеляла градска стена в цял Китай – известна като стената на Сиан. Историческите данни сочат, че стената е строена още по време на династията Мин, когато Сиан е бил столица на великата империя. В днешно време стената е една от основните забележителности на града. Около нея е изграден парк, в който можем да се поразходим и да се насладим на прекрасната гледка към древната китайска столица.

Ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.
 

ДЕН 7 Сиан
 

След закуска ще имаме възможност да разгледаме града самостоятелно или да се включим в една от опционалните екскурзии: Екскурзия до Великата пагодa на голямата дива гъска и „Голямата джамия” или Екскурзия до храма Шаолин.

Ще се върнем в хотела в Сиан за нощувка.
 

ДЕН 8 Сиан – Шанхай
 

След закуска ще се отправим към летището за полет до Шанхай. Там ще ни посрещне представител, който ще ни придружи в хотела, в който ще се настаним.
 

ДЕН 9 Шанхай
 

След закуска ще започне нашата туристическа обиколка на Шанхай.

Ще се разходим по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Ще посетим също и градината Ю Юан и бившата френска част на града. Ще се разходим по най-дългата търговка улица в Китай – „Нанджинг“. След това ще посетим фабрика за коприна, където ще станем свидетели на производството на известната китайска коприна.

Ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.
 

ДЕН 10 Шанхай
 

След закуска ще имаме свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Можем да изберем една от двете опционални екскурзии: Еднодневна екскурзия до телевизионната кула „Перлата на Ориентал“, градския музей, храма Джейд Буда, с включен обяд или Полудневна екскурзия с автобус до градът на водата - Зуджиаджиао.

Ще се върнем в хотела за вечеря и нощувка.
 

ДЕН 11 Шанхай – Хонг Конг
 

Сутринта ще се отправим към летище Шанхай за полет до Хонг Конг. Там ще ни очаква представител на туроператора и ще ни придружи до хотела, в който ще се настаним за нощувка.
 

ДЕН 12 Хонг Конг – Макао
 

След закуска ни предстои трансфер до Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. По време на полудневна обиколка на Макао ще разгледаме руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, който е и най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”, поради което няма да пропуснем възможността да посетим едно от тях. След това ще се отправим към пристанището и ще се качим на ферибот за Хонг Конг. След като пристигнем в Хонг Конг ще се отправим към летището за полет до София.

По желание посещение на Кантонския панаир в Гуанджоу 15-19.04.2024
Отпътуване за Гуанджоу, посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Посещение на Кантонския панаир в Гуанджоу 15.04.2024 до 19.04.2024. На 19.04 отпътуване за България.

 

Допълнителни услуги / екскурзии:

 • Пекин:
- Еднодневна екскурзия с посещение на Забранения град, площад Тиананмен, Небесния храм, с включен традиционен китайски обяд. Екскурзията се осъществява при 10 записани туристи. Цена: 130лв. на човек
- Еднодневна екскурзия по тесните улички на Пекин (хутонг), храмът Лама, парка Джингшан и Олимпийския стадион, с включен китайски обяд.  Цена: 80лв. на човек
- Еднодневна екскурзия с посещение на площад Тиананмен, Забранения град, Небесния храм и Летния дворец, демонстрация по китайска медицина, с включен китайски обяд. Цена: 86лв. на човек
 • Сиан:
- Полудневна екскурзия с посещение на: Великата пагодa на голямата дива гъска и „Голямата Джамия“. Екскурзията се осъществява при 10 записани туристи. Цена: 89лв. на човек
- Еднодневна екскурзия с високоскоростен влак до манастира Шаолин с включен обяд. Екскурзията се осъществява при минимум 5 записани туристи. Цена: 340лв.
 • Шанхай:
- Еднодневна екскурзия до телевизионната кула „Перлата на Ориента”, градския музей и храма Джейд Буда с включен обяд. Екскурзията се осъществява при 10 записани туристи. Цена: 120лв. на човек
- Полудневна екскурзия до градът на водата – Зуджиаджиао. Цена: 180лв. на човек
 • По желание посещение на Кантонския Панаир в Гуанджоу с 4 нощувки, закуски и вечери, входни такси за панаира и трансфери с доплащане. -  Цена на запитване.

 

Настаняване по програмата:

 • Пекин – Qianmen Jianguo Hotel 4* или подобен http://www.hoteljianguo.com/
 • Сиан – Grand Dynasty Culture Hotel 4* или подобен http://www.grandnewworldhotel.com/
 • Шанхай – Ambassador Hotel 4* или подобен http://www.ambassadorhotel.sh.cn/english/home
 • Хонг Конг – The Cityview Hotel 4* или подобен https://thecityview.com.hk/


Полетни детайли:
 

03APR SOF DOH 1300 1750

04APR DOH PEK 0155 1455

15APR HKG DOH 0120 0520

15APR DOH SOF 0650 1200

 

Цена на програмата с включен самолетен билет при двойно настаняване: 4670 лв. на човек

 

Цената включва:

 • Самолетен билет: София – Пекин – Хонг Конг – София
 • 10 нощувки със закуска в хотел 4*
 • 2 вечери
 • Екскурзовод на английски език
 • Транспорт по време на екскурзията
 • Двупосочен трансфер: летище – хотел – летище
 • Билет за високоскоростен влак (втора класа) по маршрута: Пекин – Сиан
 • Самолетен билет по маршрута: Сиан – Шанхай – Хонг Конг
 • Билет за ферибот: Хонг Конг – Макао

 

Цената не включва:

 • Tакса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 100лв. и консулска такса 150лв.;
 •  Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка Oтмяна на пътуване
 • Допълнителни екскурзии;
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 3-5 долара на човек на ден.

*Екскурзията се осъществи при 20 записани пътуващи.

Цена на програмата с включен самолетен билет при двойно настаняване: 4670 лв. на човек

От днес От 15 Март, 00:00 ч. Пекинско време, се възобновява издаването на туристически визи за Китай.

Китайски визи издадени преди 28 Март 2020 г., които са все още валидни могат да бъдат отново използвани за пътуване до страната.

Повече информация в официалното известие в сайта на посолството:
http://bg.china-embassy.gov.cn/eng/lsyw/202303/t20230315_11042111.htm


В улеснение на всички желаещи да пътуват до Китай за служебни или частни посещения, ММ Травел приема и подава молби за визи за Китай на имейл: office@mmtravel.bg
  Визи за Китай:
- Еднократна Туристическа 
- Еднократна Бизнес виза 1 до 3 месеца престой в рамките на 6 месеца
- Многократна едногодишна виза - клас М

1. Необходими документи за виза за Китай
- Покана от официален китайски партньор (Поканата трябва да е на бланка на фирмата, която ви кани с адрес и телефон за контакт, да съдържа вашите имена, паспортни данни и името на фирмата ви със сл. адрес и позиция в България. Поканата трябва да е подписана и подпечатана)
 • В случай, че сте за посещение на изложение Кантонски Панаир в Гуанджоу, изложения в Пеикин, Шанхай и др. е необходима регистрация за изложението с имена по поспарт и номер паспорт на кандидата за виза 
 • В случай, че сте с цел туризъм е необходим ваучер за настаняване по време на целия престой по маршрута
 • В случай, че сте за посещение на гости е необходима покана от китайски гражданин заверана в местна полиция 
- самолетен билет /резервация
- резервация за хотел
- 1 снимка електронен формат Снимката задължително трябва да бъде направена на бял фон, лицето да е открито
- валиден паспорт с минимум 6 мес. валидност от дата на визата
- платени такси към ММ ТРАВЕЛ

- Цена за визова асистенция:  280 лева, без ДДС 20%
Срок за изготвяне 5 работни дни до запазване на ден и час за интервю за снемане на биометрични данни от налините свободни дати и часове ( по-бърз срок при запитване - потвърждение)


- Консулска такса за Китайска виза обикновена процедура:  80 USD, без ДДС 20%
Бърза процедура от дата на интервю за следващ работен ден на консулството ( вторник/четвъртък): 105 USD, без ДДС 20%

 
Цена за визова поддръжка за двукратни визи в рамките на 90 дни или 180 дни - на запитване тел: 02 980 35 05
Цена за визова поддръжка за многократна едногодишна виза - на запитване тел: 02 980 35 05
Интервюта и снемане на биометрични данни за китайки визи се провеждат всеки вторник и четвъртък на посочения адрес на Консулството.

Получаване на готови визи: Вторник и четвъртък от 10:00 до 11:30
Цена на услуга получаване на готови визи: 50 лева


За заявка за виза или допълнителна информация сме на разположение онлайн дигитално, на телефон и имейл. За съдействие, въпроси, заявки или информация, моля, попълнете онлайн форма за контакт за виза, позвънете на телефон или изпратете съобщение на email: office@mmtravel.bg

Всички запитвания и документи се приемат и входират онлайн на имейл: office@mmtravel.bg 

Телефони:
  0700 10 756
+359 2 980 35 05
+359 879 532 505  

Работно време
пон - пет
09:30 - 17:00


Електронна поща:
office@mmtravel.bg

ММ Травел организира индивидуални и групови туристически пътувания за Китай, посещения и участия в панаири и изложения в Китай Есенен и Пролетен Кантонски панаир в Гуанджоу, търговски изложения в Шанхай и Пекин, резервация на хотели, трансфери и екскурзии. С нас ще намерите и най-подходящия и най-ефтин полет за самолетни билети до Гуанджоу, промоция на полети до Шанхай и промоционални цени на самолетни билети до Пекин. Можете да изберате според Вашите предпочитания по цена, клас хотел 3*, 4* или 5* звезди, продължителност на престой и дестинация. ММ Травел съдейства на всички свои клиенти с организацията по регистрация за търговско посещение на изложения, запазване на изложбен щанд за изложители, ангажиране на преводачи от китайски на английски и български, спедитори и митнически агенти. За изготвяне на маршрут, сме на разположение на вашите въпроси на телефон: 02 9803505 или email: office@mmtravel.bg
ММ Травел носи отговорност за правилното и прецизно оформяне на документите, спазване на срокове за подаване и получаване, както и за доставка по желания от клиента начин.
За улеснение на нашите клиенти от страната, документите се изпращат към нас с куриер Еконт.  
  Визовата услуга включва:

- оформяне на пакета документи ( заявление, визова анкета, подаване онлайн и запазване час за интервю )
- внасянето му в Консулски Отдел към Посолството

  Визовата услуга не включва:

- ДДС 20%
- Такса на Посолството издаващо визата /80$/

- Хотелски резервации и издаване на хотелски ваучери
- Покани от китайски партньор и/или регистрация за изложения 
- Резервации на самолетни билети и издаването им

- Медицински застраховки
- Получаване на готови визи и доставката им до адрес с куриерски услуги
- Други услуги, различни от услугата визова поддръжка Русия

В случай на забавяне визова процедура от страна на емиграционни власти на Kитай, ММ ТРАВЕЛ ООД не носи отговорност.


Документите за визи за Китай се входират всеки вторник и четвъртък в Консулски отдел на Посолство на Народна Република Китай в гр. София, ул. Джеймс Баучер 58.

От 16.08.2018 Китайското Посолство в България за улеснение на кандидатите си за визи въведе онлайн система за попълване на формуляри за кандидатстване за виза COVA (China Visa Online Aplication) и онлайн запазване на час и дата за интервю и подаване на документи AVAS (Appointment for Visa Application Submission). Формулярите можете да изтеглите от посочените линкове или от информацията за визи и видове визи за Китай от официалния уеб сайт на Посолство на Китай в гр. София. Актуална и полезна информация, за български граждани, практични съвети и визов режим се обновявава ежедневно в сайта на Външно Министерство на Р. България в секция "Китай".


Китай е една от най-предпочитаните дестинации за посещение. И няма съмнение – освен икономически могъща, Китайската Народна Република е и движеща сила в сферата на развлекателния, религиозния и бизнес туризъм. Културното и наследство е неописуемо голямо и почти всички от тези забележителности датират от хиляди години. Най-известната и може би най-старата забележителност е Великата китайска стена. Постройката датира от 3-ти век преди н.е. и е служела за отбранително съоръжение. Други символи на многобройните династии, оставили следи след себе си, са Теракотената армия, Забраненият град, Дворците и храмовете в планината Вуданг, планинския курорт Шенгде и още много, много други. Манистирът ‘Шаолин’ е символ на будизма и природата в страната (в превод шаолин означава ‘храм в гората на планината Шаоши’). Друго природно и религиозно наследство са така известните Каменни пещери Могао. Колкото и да изброяваме е трудно да споменем всички забележителности, камо ли да ги опишем. Но Китай не изобилства само от архаични паметници на културата. В републиката се намират и едни от най-големите фестивали, като може би най-известният е празникът на фенерите. В този ден хората украсяват домовете си с различни по големина и форма фенери, организират шествия, пускат фойерверки. Народът вярва, че драконите и лъвовете са символи на късмет, за това акробати се обличат в костюми като лъвове и скачат над тълпата, а самия парад предвождат 20-тина души, наставляващи огромен дракон, направен от бамбук, коприна и хартия. За зараждането на празника има различни легенди и не е уточнено как е възникнал, но това не пречи на хората да се забавляват, а туристите да се чувстват като част от китайските обичаи. Друга много важна точка от посещението на Китай е храната. Китайската кухня е известна по цял свят, не говорим само за превъзходния пържен ориз, прочутата патица по пекински и оризовите спагети със зелечуци. Не – в тази кухня китайците много строго спазват определени принципи на съчетаване на продуктите. Дели се на 8 главни типа според региона, подправките и начина на приготвяне. Ястията са разнообразни, с невероятни съчетания от вкусове и към тях често се добавят най-различни специфични сосове, като най-известният е соевият сос.

Китайската Народна Република е богата на величествени монументи от миналото, невероятни гледки, красива природа и многовидова кухня. Страната е център на урбанизацията, технологиите и иновациите. В Китай се намира и най-голямата сграда в света (1,7 млн.кв.м.) – търговски център с аквапарк, кино и множество бутици и изградено изкуствено слънце.

За най-изгодни самолетни билети до Китай на всички авиокомпании, можете да намерите в портал за самолетни билети ММ Травел.

Резерврай самолетен билет онлайн най-добра цена или на тел: 0700 10 756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
Круиз по Нил Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
цени от 1964.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Почивка на Канарските острови: Тенерифе, Ланзароте,...
Канарски острови Почивка на Канарските острови: Тенерифе, Ланзароте, Фуертевентура или...
цени от 586.00 лв.
Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.
Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
Доминикана Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
цени от 2032.00 лв.

Промоции на самолетни билети