Екскурзия до ИНДИЯ, Раджастан Палитра от цветове, култура и религии

цени от
2 549.00 лв.
Дестинация
Златния Триъгълник
Продължителност
11 дни
Тип настаняване
BB

Екскурзия до ИНДИЯ, Раджастан Палитра от цветове, култура и религии
Делхи - Мандава - Биканер - Джодхпур - Удайпур - Пушкар - Джайпур - Агра - Делхи
12 дни / 10 нощувки
Дати:

03.03 -13.03.2023
24.04 - 05.05.2023
01.09 -10.09.2023

 

 

Програма

 

Ден 1 София – Делхи
Полет до Делхи.

 

Ден 2 Делхи – Мандава - 280 км - 6.5 ч. приблизително

Пристигане в Делхи рано сутринта и трансфер към град Мандава, известен като град-галерия на открито, поради своята красота и пейзажи. Следобед ще имаме време да разгледаве този красив град на пешеходна обиколка. Владетел на "Мандава" построява крепост през 1755 г., за да защити този търговски център, който попада в маршрута на керавани от Китай и Близкия изток. Градът, който се разраства около форта, привлича голяма общност от търговци, които се заселили тук. Когато трафикът на кервани престана в края на XVIII век, търговците създават маршрути в други части на страната, но се връщат в Мандава, за да построят дворци и богати къщи в родния си град.

Мандава е известна с цветните си стенописи на голямо разнообразие от теми, вариращи от религиозни до еротични; от копия на популярни английски отпечатъци до духовна социална сатира, пресъздадени в неповторимия стил на местни художници. Всеки дом тук е украсен с весели боядисани стенописи, които осветяват сухите пейзажи.

 

Ден 3 Мандава – Биканер 180 км - 3.5 ч. приблизително

След закуска ще се отправете към град Биканер. Следобед ще продължим с обиколка на града. Ще посетим Форт Юнагар, един от най-интересните крепости в Раджастан, с прекрасно декорирани интериори. Построен през 1588 г. от Раджа Рай Сингх, това е една от малкото големи крепости на Раджастан, които не са построени на хълм. Вместо това тя е построена в пустинните равнини; здравите му пясъчни бастиони и изящните павилиони и балкони се извисяват към небето. Също така ще се насладим и на алеите в стария град Биканер.

 

Ден 4 Биканер – Джодхпур - 250 км – ок. 6 ч. приблизително

След закуска ще се отправим към град Джодхпур. Старият град Джодхпур е заобиколен от 10 километрова стена, построена около един век след основаването на града. Осем врати излизат от оградения град. Това е един от по-интересните градове в Индия. Фортът Mehrangarh се простира на 125 метра висок хълм и е най-впечатляващата от крепостите Раджастан. На стената, съседна на Лаапол или "Желязната врата", се намират 15 пръстови отпечатъци - на вдовиците на Махараджа Ман Сингх, които се хвърлили в погребалният огън на махараджата през 1843 г. Вътре в крепостта, която все още се управлява от Махараджата на Джодхпур, има цяла серия дворове и дворци.

Следобед ще посетим Мерангарх (Цитаделата на Слънцето), който представлява духа на Ратхорес, местната династия управляваща Раджапу. Ще посетим различни дворци характерни с деликатните фризове и музеите, показващи съкровища на кралското семейство.

 

Ден 5 Джодхпур - Удайпур  270 км – ок. 7,5  ч. приблизително

Днес след закуска ще посетим храма Ranakpur Jain, изключително красива екскурзия през залесени хълмове на Раджастан до храмовете Джайн в Ранакур в долината Аравали, за да видим един от най-добрe запазените комплекси на религията Джайн, който е особено известен с величествения мащаб на своята архитектурата и декорираните тавани, стени и неговите 1444 стъпала. Монасите от храма сами проектират и строят тази величествена постройка, като техните наследници още продължават работата по него.

След посещението си в храма, продължаваме пътуването си до Удайпур. Разположен на брега на езерото Пикола и заобиколен от хълмове, Удайпур е в пълен контраст с суровите пустини на останалата част от Раджастан. Като столица на старата държава на Мевар тя е била единствената крепост в Радзут, която поддържала своята хиндуистка вяра в лицето на мюсюлманското нашествие. От края на 16 век мирът довежда ерата на ренесанса в изкуствата и насърчава изграждането на красиви дворци около езерото, чиято кулминация е градския дворец, един от най-големите дворцови комплекси в света. Езеро е романтична атмосфера, обграждаща блестящия бял Езерен Дворец и Джаг Мандир, убежище на бунтовническия тогава принц Мур, Шах Джахан, създателят на несравнимия Тадж Махал.

 

Ден 6 Удайпур

След закуска ще се приготвим за обиколка на град Удайпур. Ще посетим огромния и изискан градски дворец. Основният вход и тройната сводеста порта, наречена Триполи, са построени през 1725 година. Суражът Гокана, или ‘’балконът на слънцето’’.

Посетете храма Jagdish и храма от 16-ти век, посветен на бог Вишну, той е най-големият и най-великолепен храм в Удайпур. Ще посетим езерото Фатех Сагар и Сахелионки Бари, Градината на девиците на честта, четирите басейна, деликатно декорирани изрязани павилиони и слонове. Градината показва на преден план начин на живот на кралските дами, които някога са се разхождали през тези градини. Следобед ще посетим живописно училище за миниатюри, където ще имаме възможност да се насладим на майсторството на художниците  и да научим няколко съвета за традиционното изкуство на живописта. По-късно ще се качим с лодка за разходка през спокойните води на езерото Пикхола, където ще имате възможност да наблюдавате вечерни ритуални церемонии, City Palace и Jag Mandir.

 

Ден 7 Удайпур – Пушкар  280 км – ок. 6  ч. приблизително

След закуска ще поемем към Пушкар.

Село Пушкар се намира на края на пустинята. В центъра си крие едно от най-свещените езера в Индия, а храмът "Брахма" привлича поклонници през цялата година. Освен религиозното си значение, Пушкар е известен със своя панаир и пазар за овце и камили, който се провежда всяка година през месец Картик (октомври / ноември), който привлича хиляди посетители. Като религиозен град алкохолът и не-вегетарианската храна са табу.

 

Ден 8 Пушкар  - Джайпур 140 км – ок. 3  ч. приблизително

Сутринта е свободна за опознаване и разглеждане на Пушкар. Следобед ще се отправим към Градът на победата, Джайпур. Столицата на Раджастан и очарователен град в пустинята, заобиколени от хълмове, всеки от който е увенчан с огромна крепост, красиви дворци, имения и градини, осеяни в околностите му. Дворците и градините, които са свидетели на кралските процесии и великолепие в миналото, сега са живи паметници, вплели се съвсем естествено в модерният начин на живот на хората от "розовия град". С изключение на натоварения трафик на велосипеди, автомобили и автобуси,  сякаш много се е променило от онези времена на великолепие и разкош.

 

Ден 9 Джайпур

Започваме деня с посещение на древният град Амер, разположен на няколко километра от Джейпур. Ще се отправим към величествената крепост на града, къде за нейното изкачване на помощ ще се притекат индийските слонове.  След като стигнем върха, ще се насладим освен на великолепни гледки, а и на красотата на дворцовият комплекс със свойте паркове и зали. Много от стаите имат прекрасни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, поставени в стените. Най-интересна, е може би ‘’Sheesh Mahal’’(залата с огледала), където светлината се отразява в многото огледала, осветявайки цялата стая.

На връщане от Амер ще посетим и "Дворецът на ветровете", известен още като Hawa Mahal. По-късно следобед ще посетим също така Градския дворец в Джайпур, който е огромен комплекс от изящни дворци, градини и дворове с декоративно изкуство и резбовани врати. В музея на двореца се помещават колекции от редки ръкописи, брони, костюми, килими и миниатюрни картини.

 

Ден 10 Джайпур – Фейтхпур Сикри – Агра -  250 км – ок. 5  ч. приблизително

Днес ще се отправим към трад Агра, а по пъту ще посетим и пустинният град Фейтхпур Сикри, известен с червеният си пясък, построен от крал Мугбал Акбар като негова столица и дворец в края на 16 век.

Интересното е, че скоро след като и бил построен града, местните кладенци пресъхват, а града биво изоставен и остава днес в почти същите условия, както преди 300 години. Той е пълен с дворци и джамии и е бил град, по-голям от Лондон, когато е бил първоначално построен.

Град Агра има много прекрасни паметници, като най-известният, разбира се е Тадж Махал. Масивната, но елегантна крепост на Агра, гробницата на Итимад-уд-даулах и изоставеният Фатехпур Сикри, са невероятни паметници сами по себе си, като ще имате възможност да им се насладите, но построеният в средата на 17-ти век Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света.

Построен от Шах Джахан като израз на любовта му към съпругата му Мумтас Махал, отнемайки 22 години и 20 000 мъже за неговият строеж.

Тадж Махал изглежда удивително перфектен от почти всеки ъгъл, благодарение на неговите архитекти. Вие ще имате достатъчно време, за да видите и да се хипнотизирате от тази изключителна гледка.

 

Ден 11 Агра – Делхи 208 км – ок. 4  ч. приблизително

След закуска рано сутрин ще имаме малко свободно време в Агра. Ще отпътуваме за Делхи към 10:30 ч,  като при пристигане в Делхи ще посетим Кутуб Минар, който е най-високата каменна кула в Индия. Кутуб Минар е основан през 1199 г. от Кутуб-уд-Дин Айбак и е завършен от наследника на султана и негов зет Илтутмиш. Кутуб Минар е все още най-високата каменна кула, както и една от най-добрите ислямски структури, създавани някога в Индия. След това ще имаме кратка панорамна разходка покрай най-интересните забелжителности в Делхи. Нощувка в Делхи.

 

Ден 12  София
Трансфер до международно летище в Делхи за полет до България.

 

 

ЦЕНА на човек настанен в двойна стая: 2549 лева

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:   

• Самолетни билети София - Делхи - София с Турски Авиолинии, цена 1400 лева към дата 30.01.2023

• 10 нощувки - Настаняване по цялата програма с включени закуски и вечери в  4* хотели

• Трансфери по цялата програма

• Посрещане и екскурзоводско обслужване от местния партньор

• Всички екскурзии по програмата на български език с разглеждане на емблематичните забележителности в Делхи, Мандава, Биканер, Джодхпур, Удайпур, Агра и др.

• Водач от България по време на цялото пътуване

• Медицинска застраховка за 10 000 €

 

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Допълнителни екскурзии и услуги
• Изхранване и напитки, непосочено в програмата

• Лични разходи

• Бакшиши за екскурзоводите и шофьорите от страна на фирмата партньор

• Входни такси за посещаваните обекти /където е необходимо/ и такси за снимане с камери, фотоапарати на обектите около 80 евро общо за всички обекти по програмата

• Входна виза за Индия

• Застраховка Отмяна на пътуване

 

Потвърдена група с водач от България:

Полетни детайли

ДЕН 1  TK1032  SOFIST 1750 1910

              TK 716  ISTDEL 2020 0435+1

ДЕН 12TK 717  DELIST 0615 1030

              TK1031  ISTSOF 1535 1655

 

Срокове за записване:

- 24 ч резервация, депозит 30% по програмата и и 100% самолетен билет

- доплащане до пълната сума до 45 дни преди тръгване

 

Условия за анулация:

При отказ на пътуване до 45 дни преди пътуване – без неустойка

При отказ от пътуване след 45 дни преди пътуване – 30% неустойка

При отказ от пътуване след 35 дни преди пътуване – 70% неустойка

При отказ от пътуване след 15 дни преди пътуване – 100% неустойка

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

ЕКСКУРЗИЯ ТАЙЛАНД ОСТРОВ ПУКЕТ
Пукет ЕКСКУРЗИЯ ТАЙЛАНД ОСТРОВ ПУКЕТ
цени от 2229.00 лв.
Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.
Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
Круиз по Нил Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
цени от 1964.00 лв.
ТЕНЕРИФЕ ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ 31.03.24- 05.04.24 Чартър
Канарски острови ТЕНЕРИФЕ ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ 31.03.24- 05.04.24 Чартър
цени от 845.00 EUR
Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам...
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам 11 дни
цени от 5290.00 лв.
Почивка на Канарските острови: Тенерифе, Ланзароте,...
Канарски острови Почивка на Канарските острови: Тенерифе, Ланзароте, Фуертевентура или...
цени от 586.00 лв.

Промоции на самолетни билети