Всичко за вашето пътуване до Шанхай

  Шанхай е най- големият град в Китай като е разположен в източната част на страната. В миналото е бил известен главно с риболова и текстилната си промишленост, а днес освен финансов и бизнес център е и една от най-популярните туристически дестинации.  Тук можете да се разходите по крайбрежната улица, да посетите някой от многобройните ресторанти или музеи и да опознаете свободно местната култура и традиции.

   В най- големия и автентичен будистки храм в Шанхай-  „Лунхуа“  ще видите типична архитектура от времето на династията Сун. През годините е разрушаван и възстановяван многократно като днес се състои от пет зали и две кули, двуметрова медна камбана и  7- етажна пагода.

  Друго чудесно място, което бихте могли да посетите преди да изчезне напълно е Стария град. Преди той е бил центално ядро на Шанхай, заобиколено от укрепена стена, която служела за защита от японските пирати. Днес от нея е останала малка част, а старите традиционни къщи бързо изчезват.

  Ботаническата градина  „Ю Юан“, известна още като градината на щастието, обхваща площ от над 20 000 квадратни метра и се състои от външна и вътрешна част. Тук ще видите прекрасни покривни орнаменти, драконови стени, фигуративни изображения в барелефи и прозоречни отвори, привлекателни малки павилиони и езерца.

  Изящния талант и изкуство на китайския народ ще ви се разкрият напълно в храма на нефритения Буда, където статуите на духовния учител- седнал и полегнал, са издълбани от цяло парче бял нефрит. Най- впечатляващ е Седналият Буда, който е застинал в момент на медитация и просвещение, извисяващ се на два метра височина и уркасен с полускапоценни камъни.

  Може да си направите шопинг разходка по Нанкин, който е известен като „Първия търговски булевард в Китай“. По тази улица ще откриете множество ресторанти, кина, скъпи бутици, универсални магазини и търговски центрове.  Други места, които препоръчваме да посетите са Фабрика за перли, катедралата „Свети Игнасий“ , Музея на науката и технологиите, небостъргача Дзин Мао и Телевизионната кула.

Ние в офиса на ММ Травел ще ви окажем съдействие при закупуването на самолетен билет и резервирането на хотел, а също и при процедурата за кандидатстване за виза за Китай. Ако желаете да пътувате организирано и някой друг да се погрижи за подробностите по вашата екскурзия можете да се включите в нашата програма с водач и 7 нощувки до Пекин, Лоян, Сиян и Шанхай. С нея ще имате възможност да разгледате множество забележителности, което ще ви накара да добиете ясна представа за историята на градовте. Ще посетите един от най- големите открити площади в света- „Тянанмън", „ Забранения град", Великата китайска страна, манастира „Шао Лин", ще видите и Теракотената армия- ансамбъл от статуи на 8101 воѝни и половина поради остатъка от тялото на една статуя, с каляски и конете е в реален размер.

Други екскурзии, с които бихте могли да се докоснете до китайската култура са  Шанхай – Жаоджияолу – Пекин или Пекин, Суджоу, Уси, Шанхай , а за желаещите да развиват успешно своя бизнес препоръчваме посещение на Световния експортен панаир в Гуанджоу, който се провежда всяка година.

 

 

Промоции на самолетни билети