Топ туристическите локации в Бразилия

Когато посетим екзотична, необятна и безкрайно интересна страна като Бразилия, обикновено нямаме време за губене, нито пък възможност да обиколим абсолютно всички места, които си струват посещението. Ето защо е много важно да бъдем организирани и точни по време на южноамериканското си приключение. Хубаво е да сме си направили подробен предварителен план, към който да се придържаме в максимална степен. За целта трябва да си набележим още преди пътуването местата, които най-много искаме да посетим и на които искаме да отделим специално внимание. Да, обикновено се налага да направим известни компромиси, но има локации, които е престъпление да бъдат пропуснати. Именно тези места задължително трябва да фигурират в плана ни.

Обикновено гвоздеят на едно пътуване до Бразилия е Рио де Жанейро. На този фантастичен град дори е препоръчително да отделим няколко дни. Всички улици са пропити с гореща култура, танци, музика и, разбира се, история. Няколко са и местата, от които се открива уникална панорамна гледка към Рио – например, скалата Захарната глава и, разбира се, статуята на Иисус Христос. Именно това е едно от местата в Бразилия, които просто не могат да бъдат описани с думи. Изкачването на хълма, насладата от величествената гледка, обаянието на божествената статуя – всичко това трябва да се изпита. В обиколката на Рио задължително трябва да бъде включено време и за Копакабана – най-известният плаж на света, както и за малко по-модерния Ипанема.

Като стана дума за плажове, Бразилия е една от първите дестинации в класацията на най-добрите плажове. На територията на страната се намират безброй златни плажни ивици, както и изумително красиви тропически острови. Задължителен е круизът до поне някои от тях, които освен зашеметяващи плажове, предлагат и потапяне в дивата тропическа джунгла.

Природата на Бразилия е източник и на фантастични гледки като, например, водопадите Игуасу. Те са толкова изумително величествена гледка от бразилската им страна, че човек застанал пред тях за секунди застива без дъх, омагьосан от великото творение на прирорадата. Тези природни феномени е трудно да бъдат описани. 27-те невероятни водопадни каскади и неспиращата дъга над тях ще ви оставят без думи, но с траен красив спомен за години напред. Изобщо, Бразилия предлага наслада за душата както в градска среда, така и в непокътнатата дива природа.

Промоции на самолетни билети