Приключение в Рио де Жанейро

Рио де Жанейро безспорно е емблемата на Бразилия и цяла Южна Америка. Това е един град, изпълнен с живот и колорит, който е трудно да бъде описан с думи. Той трябва да бъде преживян. Екзотичен, живописен, разнообразен са епитети, които са меко казано недостатъчни, за да изобразим уникалността на Рио. Той привлича пътешествениците с всички свои аспекти – в Рио можем да се насладим на култура, архитектура, танци, музика, екзотика, храна и какво ли още не. Веднъж стъпили на това място, след това не искаме да си тръгваме, колкото и време да сме прекарали там. Екскурзия до Бразилия и Рио де Жанейро е едно от най-хубавите неща, които могат да ви се случат.

В града се преплитат типични латино картини с модерна архитектура и бизнес среда. Обиколката на Рио ще ви впечатли с неговите цветни улици, наглед хаотично движение и тълпи от екзотични и щастливи хора. Ще бъдете удивени и от множество внушителни църкви и катедрали. Изобщо, целият град е изпълнен с удивителни сгради. Една от най-впечатляващите панорамни гледки към Рио се получава при изкачване на скалата Захарната глава, откъдето се откриват мостът между Рио и Нитерой, както и залива Гуанабара.

Още по-зашеметяваща е гледката от планината Корковадо. Тя сама по себе си е изпълнена с красива тропическа природа, но целта на всички е изкачване до върха, където се намира прочутата по цялото земно кълбо статуя на Иисус Христос. Тя неслучайно попада сред съвременните 7 чудеса на света. Нейното обаяние е магнетично, а хвърляйки поглед към Рио де Жанейро, можем за няколко мига да се почувстваме господари на света. Трудно може да се постигне по-вълнуващо изживяване.

Изобщо, този невероятен град в Бразилия предлага приключения от всякакво естество. Всеки любител на футбола би искал да се наслади на култовия стадион Маракана. Няма как да не прекараме поне един ден и на невероятния плаж Копакабана или Ипанема с наглед безкрайна плажна ивица. Рио и неговите околности, също така, са изпълнени с история и култура под формата на китни стари кварталчета и градчета, дворци, театри, рибарски селища и какво ли още не.

Промоции на самолетни билети