Наръчник на пътешественика: най- интересните забележителности в Рио де Жанейро

  Рио де Жанейро е вторият по големина град в Бразилия и важен промишлен и финансов център на страната.  Само по време на известния бразилски фестивал, който се провежда всяка година, градът е посещаван от близо 1.5 милиона туристи.  Изпълнен с много музика, танци, цветове и смях карнавалът се превръща в емблематичен символ на града заедно със статуята на Исус и стадиона „Маракана“, но интересните събития и забележителности на Рио определено не се изчерпват до тук. 

   Португалската кралска библиотека е едно от местата, за които малко хора знаят, но които наистина могат да впечатлят всеки посетител. Отвън е изработена от варовик, който е украсяван от статуите на четирима португалски изследователи- Васко да Гама, Педро Алварес Кабрал, Луис де Камео и Инфанте Д. Хенрике. Интериорът е главно от дърво, в готически и ренесансов стил, с красив полилей  и капандура с желязна конструкция. Историята започва, когато група от 43- ма португалски имигранти започват да събират книги с цел популяризиране на португалската култура. След няколко години и събрани средства за сграда библиотеката отваря врати. Днес в нея се съхраняват близо 400 хиляди тома- най- голямата колекция от португалска литература извън Португалия, някои от които запазени от 16 век досега. През 2014 година списание „Тайм“ публикува класация с 20-те най- красиви библиотеки в света като тази в Рио е поставена на 4-то място.

  Плажовете на града са чудесно място за любителите на кристално чистите води, водните спортове и забавленията- Копакабана, Праинха, Прая Вермелха, Грумари... Някои от тях ще ви предложат спокойствие, други чудесна гледка или прекрасни ресторанти, но едно е сигурно- ще се влюбите в атмосферата и ще пожелаете да се върнете отново.

    Хълмът „Захарна глава“ – част от Списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, е чудесно място, от което да се полюбувате на града от високо. Пътуването до върха става с лифт и е истинско преживяване- пред вас се разкриват уникални гледки, които спират дъха.

  На крайбрежния булевард Авенида Атлантика има множество кафенета, ресторанти, барове и дискотеки, а в ботаническата градина на града може да се насладите на изобилие от интересни екзотични растения. Една от най- прочутите части от парка е алеята с палмите, които са на повече от 100 години.


Всеки, който желае да се докосне до магията на Бразилия с туристическа група и водач може да се присъедини към нашата екскурзия „Рио де Жанейро Карнавал 2020г. водопади Игуасу и Буенос Айрес“   , която освен красотата на Рио ще ви покаже и великолепието на водопадите Игуасу и ще ви зареди с енергията на Буенос Айрес. Ние от ММ Травел можем да ви съдействаме и за вашето индивидуално пътуване с предложения за полети, хотели, екскурзии на място и трансфери.

                                                                                                                                                                                                                                                                          


                                                                                                                  
                     

Промоции на самолетни билети