Най-интересните места в Бразилия

Екскурзиите в Бразилия безспорно се превръщат в истинско приключение за всеки, който е имал щастието да премине през подобно изживяване. Веднъж потопили се в екзотиката и колорита на тази екзотична държава в Южна Америка, изобщо не ни се иска да я напускаме. Въпреки че за много хора подобно пътуване изглежда твърде авантюристично и далечно, всяка отделена минута и всеки похарчен лев за такава екскурзия си струва напълно. Бразилия е необятна страна, на чиято територия се намират безброй райски кътчета и спиращи дъха гледки. Няма как с едно или дори няколко посещения да се докоснем до всички аспекти на тази уникална държава, ето защо е важно да се насладим на максимум поне на най-интересните й места.

Разбира се, перлата в Бразилската корона е Рио де Жанейро. Именно там се намират и някои от бразилските емблеми, които са меко казано внушителни. Всеки си мечтае да се излегне под топлото слънце с коктейл в ръка на Копакабана или Ипанема – огромни плажове със ситен златен пясък в самото сърце на града. Уникално е изживяването и човек да се изкачи през планината и истинска джунгла до популярната по цял свят статуя на Христос, откъдето можем да се насладим и на най-хубавата гледка към Рио. Изобщо, всеки ъгъл и всяка уличка в града е изпълнена с цвят, живот и екзотика.

Все пак, красотата на Бразилия не се ограничава до Рио де Жанейро. За да се насладим пълноценно на бразилските плажове, най-добре да се отправим към прекрасния залив Сепетиба, който представлява начална точка за посещение на архипелаг от повече от 300 тропически острова, кой от кой по-живописен. Който и да изберем, едва ли ще сгрешим, въпреки че безгрешното мнение на опитните туристи отличава някои от тях – например, Бернардо. Плуването в топлите води и слънчевите бани на такъв остров са преживявания, за които всеки си мечтае.

Освен с екзотика, плажове и красива природа, Бразилия е изпълнена също и с история и култура. Ето защо в маршрута е задължително да включим и Салвадор. Това място съчетава минало и настояще по уникален начин, а църквите и крепостите в града са само малка част от доказателствата за това.

Промоции на самолетни билети