Дубай - изобилие от лукс насред пустинята

Дубай е все по-атрактивен последните години и заедно със завършването по изграждането на новия Абу Даби и Оман с целия парк и хотелски комплекси в свещената планина, се превръща в приказно пътешествие от 1001 нощ за малки и големи.
Най - атрактивно беше за мен, когато избрах нощувките ми да са в района на Бурж Халифа - 146 етажна сграда, от върха на която можете да видите цялата пустиня като на длан и да се полюбувате на човешкия гений, сътворил живот от багри, фонтани и светлини в най-луксозната му форма в сърцето на пустинята. Пред сградата на Бурж Халифа са пеещите фонтани. Истинско удоволствие е да седнете на терасата на френския ресторант в отсрещния мол и по време на вечеря да наблюдавате и слушате пеещото шоу на фонтаните.
Такситата в Дубай са на достъпна цена и препоръчвам използването им, вместо да губите ценно време в градския транспорт.
Иска ми се да ви споделя моите впечатления от пустинята там, защото не е обикновена пустиня, а истински жив организъм, където всичко се движи и променя постоянно и безспир. Невероятна и необятна шир е и  цялата тази огромна равнинна площ създава усещането за пространство без граници и тотална свобода. Пясъкът е златисто-оранжев и вечер почти се слива с цвета на залязващото огнено слънце. Странно е, толкова е фин, че прилича на звезден златен прах. Напълних си една малка бутилка от минерална вода със златния прах на пустинята да стои в дома ми като запечатан топъл спомен от далечните земи, а в същност и толкова близки. Вечерите в пустинята са студени и много тъмни, но домакините ни бяха организирали вечеря - барбекю в пустинята, и седнали на дебел персийски килим, опитвахме местната кухня и гледахме на живо автентични ориенталски танци. Местни жени ни изрисуваха рисунки по ръцете с къна, които дълго време след това се запазиха и ме караха да се усмихвам всеки път, когато ги погледна.
Избрахме си за плаж залива с хотел Бурж Ал Араб. Освен топлия залив и парещото слънце, за избора на мястото, получихме за всяка направена снимка от нас неочакван ефект на перфектно режисирана композиция с нас, която съдържаше за декор залязващия диск на слънцето на фона на платното на Бурж Ал Араб. Не пропускайте да снимате бързо, когато започне залеза, защото освен че цветовете са много благодатни за снимки, самият залез е много кратък и за минути изчезва и се стъмва като в полунощ.

В следващото ми пътуване до Дубай ще добавя Абу Даби и Оман и ще направим заедно обзорен поглед на всичко най-красиво в тази част на света.

Промоции на самолетни билети