Безкрайните райски плажове в Бразилия

Много са хората, които почти изцяло свързват Бразилия с нейните фантастични плажове, и това е напълно нормално. Красивите заливи и златните пясъци в тази южноамериканска страна са известни по цял свят и към тях ежегодно се стичат туристи от всички точки на земното кълбо. Няма как да е иначе – плажовете там спокойно могат да бъдат наречени уникални с безкрайно дългите ивици плаж простираращи се по дължината на брега във формата на истинска усмивка. Неслучайно привличат хората със своето обаяние, красота и магнетичност. Малко са по-приятните за човек активности от излежаване на горещ бразилски плаж с коктейл в ръка и поглед, впит в бурните сини вълни на океана. Накратко, ако искаме да можем да кажем, че сме били на райски плаж, то задължително в определен етап от живота си трябва да посетим Бразилия.

Достатъчно е само да споменем Копакабана, за да опишем до голяма степен чара на невероятните бразилски плажове. Това прословуто място в Рио де Жанейро спира дъха на всеки, стъпил върху ситния му пясък. Краят на плажа буквално не се вижда и е изпълнен с веселие, самба, екзотика и безброй греещи от щастие хора. За мнозина излежаването на Копакабана и разхлаждането в морските му води е достатъчно, за да попият от бразилската култура и красота.

Разбира се, удивителните плажове в Бразилия са безброй и Копакабана далеч не е единственият, само на няколко метра от Копакабана е модерния плаж Ипанема с многобройни артистични заведения и магазинчета. Цялата страна е изпълнена с такива райски кътчета, особено архипелага от тропически острови на територията на страната. Някои от тях предлагат пълно откъсване от действителността и отмора сред девствени и непокътнати заливчета и лагуни. Освен всичко това, част от островите предлагат за носителите на приключенски дух и потапяне в дълбоките диви джунгли и наслада от огромното разнообразие на дивата природа в Бразилия.

В тази неповторима южноамериканска страна са налице и разнородни курорти, където могат да се съчетаят почивка и екскурзия. По този начин получаваме възможност хем да изживеем прекрасна почивка на райски бразилски плаж, хем да се обогатим с богатата история и култура на забележителностите в Бразилия.

Промоции на самолетни билети