Транссибирската железница

цени от
6 300.00 лв.
Дестинация
Сибир
Продължителност
18 дни

Сибир

Пътувайте 8000 км през Европа и Азия с бавния ритъм на железницата, която преминава през необятния и недосъпен Сибир

Пътувайте 8000 км през Европа и Азия с бавния ритъм на железницата, която преминава през необятния и недосъпен Сибир. Докоснете се до усещането за безвремие и величественост докато преминавате през безкрайните брезови гори и обширни степи. Пътуването с влак ви дава възможност да усетите атмосферата на местата през които минавате. Това е най-популярният маршрут от Москва, през необятния Сибир и дивата Монголия до вълнуващия и гъсто-населен Пекин. Освен оживените столици на Русия и Китай, посещаваме и отдалечените райони на Сибир и Монголия. Отсядаме в дървените къщи по бреговете на Байкал – най-дълбокото езеро на света, обитавано от уникални животински видове като сладководния тюлен. В Монголия пътуваме из безкрайните степи, където се докосваме до автентичния номадски живот като отсядаме в традиционни юрти. Приключението продължава на изток към китайската столица Пекин. Точно преди влизането в града виждаме от влака Великата китайска стена – едно от Седемте чудеса на света. Имате възможност да прекарате няколко дни в Пекин и да разгледате Забранения град, Летния дворец, гробниците на династията Мин и други забележителности. Разбира се, не пропускайте и Великата китайска стена.

Тази 18-дневна екскурзия предлага както незабравими изживявания в световни мегаполиси, така и докосване до необятните простори на азиатските равнини и степи. Уникални култура и природа на два континента, градски, селски и номадски живот.

ТРАНССИБИРСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА - маршрутна програма с водач от България

Цена със самoлетен билет: 6300 BGN

Дати и маршрути през 2018 година:
* 26 юли - 12 август, Москва - Екатеринбург - Иркутск - Улан Батор - Пекин (18 дни)
* 10 август - 29 август, Москва - Екатеринбург - Иркутск - Улан Уде - Владивосток (20 дни)
* 6 септември - 23 септември, Москва - Екатеринбург - Иркутск - Улан Батор - Пекин (18 дни)

 

Ден 1. Москва
Пристигане в Москва и групов трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2. Москва - заминаване
Сутринта е на ваше разположение. Около обяд трансфер до гара Казанская, където се качваме на влака за Екатеринбург. Нощувка във влака


Ден 3. Екатеринбург
Пристигане в Екатеринбург късния следобед. Отправяме се към хотела, който е на около 3 мин. от гарата. Нощувка.


Ден 4. Екатеринбург
Екскурзия до манастира Романов, построен на мястото, където е било разстреляно царското семейство, и обелиска Евразия, който маркира границата между Европа и Азия. Обяд. Следобед предстои обиколка на Екатеринбург. Нощувка


Ден 5. Екатеринбург - отпътуване
Малко преди обед отпътуваме с влака за Иркутск. Нощувка във влака.

Ден 6. Пътуване с влак.
Ще минем покрай големи сибирски градове като Новосибирск и Красноярск. Пейзажът по време на тази част от пътя се сменя между иглолистни и брезови гори, и малки села, които все още са години назад в развитието си в сравнение с градовете.

Ден 7. Иркутск
Пристигане в Иркутск вечерта. Посрещане на гарата и транспорт до хотела. Нощувка

Ден 8. Иркутск - Олхон (Байкал)
Сутринта се отправяме на път с автобус и ферибот към остров Олхон - най-големия остров в Байкалското езеро. Пътуването отнема 6-8 часа. Настаняване в семейна къща за гости. Вечерта има възможност за истинска руска баня (сауна на дърва).

Ден 9. Олхон
Целодневна екскурзия до нос Хобой - най-северната точка на Олхон. Мястото се смята за свещено. Пикник обяд. Нощувка на Олхон


Ден 10. Олхон
Целият ден е на наше разположение за да се насладим на невероятната природа край езерото Байкал. Възможност за пешеходни преходи край брега, плаж, сауна и т.н.

Ден 11. Олхон - Иркутск
Връщаме се с ферибот и автобус обратно в Иркутск. Свободен следобед. Нощувка.

Ден 12. Иркутск - заминаване
Сутринта рано отпътуваме с влак към монголската столица Улан Батор (около 25 часа).

Ден 13. Улан Батор
Сутринта пристигаме в Улан Батор, трансфер до местен ресторант и закуска. Следва обиколка на града с посещение на будисткия манастир Гандан и Националния исторически музей, където ще се запознаем с подвизите на Чингиз Хан и местните традиции. Вечерта ще се насладим на фолклорно шоу с традиционна музика и монголско гърлено пеене.

Ден 14. Улан Батор - Терелж
След закуска се отправяме към националния парк Терелж (ок. 75 км), който обхваща обширна територия в живописен район сред монголските степи. Посещаваме внушителното скално образувание Костенурката и будисткия медитационен център Арябал. Има възможност да гостуваме и на номадско семейство, където можем да опитаме местна храна и напитки. Нощувка в гер - традиционни кръгли палатки от филц (юрти).

Ден 15. Терелж – Улан Батор
Свободно време в Терелж до обяд. Възможност за разходки и конна езда (заплаща се на място) из фантастичните планински и горски местности в парка. Връщаме се в Улан Батор, като по пътя посещаваме Мемориалния комплекс на Чингиз хан с 40-метрова негова статуя на кон. Обяд в ресторанта на комплекса. Останалата част от деня е на ваше разположение.

Ден 16. Улан Батор - заминаване
Сутринта заминаваме с влак към китайската столица Пекин (около 25 часа). Привечер достигаме границата, където се сменят колелата на влаковете, заради различната ширина на релсите в Китай.

Ден 17. Пекин
Пристигаме в Пекин преди обяд, трансфер до хотела и настаняване. Свободно време.

Ден 18. Пекин - заминаване
Групов трансфер до летището за обратния полет. Можете да удължите вашия престой в Пекин с допълнителни нощувки, екскурзии.


Цената включва: ►настаняване и храна по програма (както е в подробното описание)
►билети за влак Москва-Екатеринбург-Иркутск-Улан Батор-Пекин във втора класа (купета за четири души) ► всички обиколки и трансфери описани в програмата ► входни такси ► българо-говорящ водач от агенцията при мин. 8 души ►местни английско говорещи екскурзоводи ►покана за руска виза 

Цената не включва: ►самолетен билет София – Москва / Пекин – София ►визи за Русия, Монголия и Китай ►напитки и храна, не спомената в програмата ►бакшиши ►допълнителни нощувки и екскурзии в Москва и Пекин ►застраховка ►лични разходи ►допълнителни трансфери

Цена на допълнителни услуги: ►Доплащане за единична стая (само в хотелите, 8 нощувки): 610 лв ►моля, свържете се с нас за цени на ексурзии в Москва и Пекин и допълнителни нощувки в тези градове

Визи: Необходими са визи и за трите държави. Виза за Русия - 140 лева, виза за Китай - 170 лева, виза за Монголия - 150 лева (цените подлежат на препотвърждение в зависимост от таксите на съответните консулства)

Влакът
Влаковете, които използваме не са специално предназначени за туристи; те са просто обществен транспорт. По време на пътуването ще срещнете много хора, които разговарят, хранят, играят игри, четат и се наслаждават на променливия пейзаж през прозореца. Ще имате възможност да слизете от влака и да се раздвижите на спирките, където влака спира за 15-20 мин. Със сигурност ще се запознаете с местни хора. Възможно е да пиете водка с Руски войник, да дискутирате политика с Китайски академик или да споделите бутилка Руско шампанско с Монголски бизнесмен.

Видове влакове и класи
Във влаковете основните купета са втора класа, някои влакове имат и вагон с купеа първа класа. Първокласното купе е за двама човека – има две легла с масичка между тях. Второкласното купе е четириместно (разполага с повече място от тези в Европейските влакове). Леглата са на две нива – едно срещу друго. Има малка маса до прозореца и достатъчно място за багажа. Купетата са снабдени с одеала и възглавници, в началото на пътешествието се предоставят чаршафи. Всеки вагон се поддържа от двама човека обслужващ персонал. Те ще се погрижат пътуването ви да мине гладко, ще ви информират за времето за слизане и качване на всяка спирка, както и ще ви предлагат гореща вода за кафе или чай.

Храна
Има ресторант във влака, където персонала и менюто се сменят според държавата през която железницата минава, поради което е трудно да се предвиди качествовто на храната. Добра идея е да си донесете някакви провизии, но също така ще имате възможност да пазарувате много евтина, свежа и вкусна храна на различните гари. Можете да закупите всичко: от бутилка бира или вода до домашно-сварени картофи, яйца, сладкиши, пилешки гърди, водка, пушена риба и свежи зеленчуци. Персоналът на влака също предлага храна и напитки на приемливи цени, така че със сигурност ще сте сити рез целия път.

Хигиена, тоалетни и душове
Всеки вагон се поддържа от персонала, които се грижи за ежедневното почистване. На края на всеки вагон има баня с тоалетна и малка мивка. Препоръчително е да си носите течен сапун и тоалетни принадлежности.

Сезон
Най-подходящото време за пътешествието е от Април до Октомври. Зимата е сурова, но ако се престрашите ще видите красотата на Сибир през зимата. Само местните пътуват през зимата – на практика няма никакви туристи, а влака е с добро отопление.

Багаж
Ще трябва сами да носите багажа си, поради което ви съветваме да пътувате с туристическа раница вместо със куфар.

В улеснение на всички желаещи да пътуват до Русия, ММ Травел ООД приема и обработва молби за визи за Русия за кратък и дългосрочен престой, в офиса на агенцията на ул. Позитано № 7 в гр. София или чрез доставка на пратка с куриерските служби от цялата страна.

Какви могат да са видовите визи за Русия:

Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

-   Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на руска туристическа компания от Руски Федерален Регистър

-          Време за изготвяне,     цена:
-         12 работни дни  -  цена - 120 лева 
           Описание - 70 лева консулска такса  и 50 лева  сервизна такса на руски визов център. Посолството на Руска Федерация в България има консулство и руски визов център в София, Русе, Бургас и Варна.


ММ Травел оказва съдействие при осигуряване на необходимите документи на всички желаещи да посетят Русия с цел туризъм или бизнес
-   Еднократно влизане в Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставяне на покана/туристически ваучер от руски партньор на ММ Травел ООД


-          Време за изготвяне,    цена:
-          10 работни дни  - цена - 170 лева
-           6 работни дни  - цена - 260 лева
-           3 работни дни  - цена - 300 лева   


*За граждани, родени извън България или за експресно изготвяне по-малко от 3 дни, моля свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

Виза за Русия с дългосрочен престой - Деловая виза
Бизнес виза за Русия


- Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 180 дни

-        Време за изготвяне,     цена:
-         20 работни дни  - цена - 440 лева
-        10 работни дни  - цена - 630 лева


Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой

-         Време за изготвяне,    цена:
-         20 работни дни - цена - 260 лева
-           9 работни дни - цена - 370 лева


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой

-         Време за изготвяне,    цена:
-          20 работни дни - цени - 300 лева
-           9 работни дни - цени - 400 лева


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
-        Време за изготвяне,  цена:
-        7 работни дни - цена - 350 лева
-        5 работни дни - цена - 380 лева

Изготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-         снимка паспортен формат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро
 
*    За Руска виза с многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да отговаряте на следните условия:

1. Да сте посетили Русия през последните 12 месеца
2. Да имате медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

*  За Руска виза за професионални шофьори е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Цената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

Независимо от повода на пътуването, било то туристическо или бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация нужни ли са визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи при пътувания е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г. започна приема на електронни формуляри за визови анкети, които се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе или гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира за своите клиенти бутикови пътувания и екскурзии за Русия с индивидуално внимание и подход и богат избор от най-интересните туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия по международни полети или вътрешни полети в Русия, билети за влакове, резервации за нощувки в реномирани хотели и хотелски вериги от висок клас и утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Ваканция в Доменикана
Доменикана Ваканция в Доменикана
цени от 1660.00 EUR
Екскурзия до Париж
Париж Екскурзия до Париж
цени от 580.00 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.
Екскурзия до остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до остров Бора Бора
цени от 2460.00 EUR
5 дневна екскурзия в Барсeлона
Барселона 5 дневна екскурзия в Барсeлона
цени от 1250.00 лв.
Екскурзия в САЩ - Нова Година 2019 в Сан Франциско и...
САЩ с Хавай Екскурзия в САЩ - Нова Година 2019 в Сан Франциско и Хавай
цени от 3750.00 USD

Промоции на самолетни билети