Самолетни билети - информация

Абонирай се с e-mail.

Промоции на редовни авиолинии

»
България Ер Атина 85 EUR
»
България Ер Лондон 106 EUR
»
България Ер Maдрид 109 EUR
»
България Ер Рим 103 EUR
»
България Ер Париж 218 EUR
»
България Ер Брюксел 214 EUR
»
Ер Берлин Москва 225 EUR
»
България Ер Mилано 102 EUR
»
България Ер Цюрих 242 EUR
»
Катай Пасифик/Cathay Pacific Фиджи 1494EUR
»
България Ер Виена 155 ЕUR
»
Луфтханза Лисабон 210 EUR
»
България Ер Берлин 112 EUR
»
Австрийски Авиолинии Хановер 217 EUR
»
Турски Авиолинии Истанбул 123 EUR
»
България Ер Тел Авив 236 EUR
»
Егейски Авиолинии Бейрут 251 EUR
»
Ер Сербия Абу Даби 460 EUR
»
България Ер Лас Вегас 827 EUR
»
КЛМ Тампа 806 EUR
»
Ер Берлин Маями 811 EUR
»
Турски Авиолинии Бостън 680 EUR
»
Джет Еруейс Торонто 655 EUR
»
Турски Авиолинии Монреал 753 EUR
»
Ер Франс Ванкувър 822 EUR
»
Бритиш Еруейс Сао Паоло 625 EUR
»
Ер Франс Игуасу 1072EUR
»
България Ер Венецуела 712 ЕUR
»
Айрофлот Хавана 723 EUR
»
Ер Берлин Мексико 850 EUR
»
България Ер Барбадос 400 EUR
»
Бритиш Еруейс Бахами 889 EUR
»
КЛМ Аруба 957 EUR
»
Бритиш Еруейс Мавриций 750 EUR
»
Ер Берлин Сейшели 937 EUR
»
Ер Франс Бора Бора 2501 EUR
»
Ер Франс Таити 2096EUR
»
Бритиш Еруейс Малдиви 595 EUR
»
Катарски Авиолинии Бали 705 EUR
»
Бритиш Еруейс Сингапур 544 EUR
»
Бритиш Еруейс Сидни 1313 EUR
»
Айрофлот Токио 520 EUR
»
Чайна Саутърн Мелбърн 1107 EUR
»
Айрофлот Шанхай 566 EUR
»
Австрийски Авиолинии Пекин 551 EUR
»
Ер Франс Гуанджоу 682 EUR
»
Айрофлот Хонконг 518 EUR
»
Айрофлот Делхи 517 EUR
»
Айрофлот Банкок 518 EUR
»
Бритиш Еруейс Мумбай 493 EUR
»
Бритиш Еруейс Кейптаун 644 EUR
»
Катарски Авиолинии Пукет 579 EUR
»
Катарски Авиолинии Занзибар 701 EUR

Промоции на нискобюджетни компании

»
FlyDubai Дубай 377 EUR
»
Ер Берлин Ню Йорк 485 EUR
»
Ер Берлин Чикаго 643 EUR
»
България Ер Рим 103 EUR

Всичко за Вашето пътуване от MM Travel - агент на всички редовни авиокомпании и нискобюджетни авиолинии, визи, хотели и трансфери до всяка точка на света за Вашето пътуване. Резервации за екзотични ваканции до Бора Бора, Бали, Сингапур, Малдиви, Мавриций, Пукет и Банкок.

Пътешествия из Латинска Америка - Бразилия, Аржентина, Чили и Перу. Почивка и плаж в Куба, Доминиканска република, Барбадос и Бахамски острови. Екскурзии и визи до Канада - Ниагарски водопад, Ню Йорк, Лас Вегас и Хаваи.

Обзорна екскурзия Непал, Бутан и Тибет 2018 

Дати на пътуване: 20.03.- 11.04.2018;15.10 - 06.11.2018  

  23 дни/ 22 нощувки

 

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

-       Вълнуващо разглеждане на забележителности, част от световното културно наследство

-       Еднин от най-запомнящите се полети в света: Този от Катманду до Лхаса минавайки над връх Еверест

-       Културно обиколка на Тибет, Непал и Бутан

-       Пътешествие от Лхаса до Катманду през базовия лагер на Еверест

 

 

НЕПАЛ 


Ден: 01 Пристигане в Катманду и трансфер до хотел.

Нощувка.

Ден: 02 

След закуска целодневен тур на Катманду включващ

Площад Дурбар в Катманду:

Първата част на обиколката е посещение на площад Катманду Дурбар. Обиколка ще ви отведе през бивши дворци, където се резидирали царе от различни династии и храмове, представляващи най-добрите образци на ндуистката и будистка архитектури.

Сваямбхунат /Храмът на маймуните/: 
 
Един от най-славните, древни, загадъчни и най-свещени будистки храмове, датиращи повече от 2000 години, е разположен на хълм Swayambhunath, буквално преведен "Само-създаден или съществуващ", е конструкция от малки ступи и пагоди изграждан последователно от различни царе и благородници. Основната конструкция е направена от твърдо полукълбо от тухли и глина, поддържащи високи конични върхове, покрити с мед. Боядисани от четирите страни в основата на кулата са "всевиждащите очи" на Буда. 

­ Боднат: 

Това е един от най-уникалните и стари паметници на Непал. Това е будистки храмов комплекс с една от най-почитаните ступи в Непал. Намира се на около 11 км североизточно от центъра на Катманду и заедно с масивната мандала е сред най-големите ступи на Непал и в света.

Храмът Пашупатинат /Pashupatinath/ : 

Е известен свещен индуистки храм, посветен на Пашупатинат, който се намира на брега на река Багмати, на 5 километра североизточно от долината Катманду в източната част на Катманду

Вечерта е посветена на непалската култура с включена вечеря в местен ресторант с традиционни ястия и културно-развлектелна програма.

Ден: 03

След закуска заедно с нашият екскурзовод ще поемем на път към Покхара през живописни местности и културни забележителност. Покхара е вторият най-голям град в Непал и административен център на окръг Каски, зона Гандаки и Западния регион. Разположен е на 200 км. западно от столицата Катманду. Три от десетте най-високи върхове в света – Анапурна, Дхаулагири и Манаслу са разположени на около 25 – 50 км от долината на Покхара.

Настаняване в хотел следобед, свободн време и нощувка.

Ден: 04

След закуска ще поемем на кратко пътуване /ок . 2 ч./ до живописното селце Дампус /население ок. 2300 ч./ откъдето се откриват спиращи дъха гледки към Хималите и връх Анапурна.

Настаняване в хотела, свободн време и нощувка.

Ден: 05

След закуска ще продължим програмата с пешеходно посещение на Австралийският базов лагер разположен в подножието на Хималаиската планинска верига, южно от врърх Анапурна, където ще може да се достигнем до базата на смелите пътешественици отправили се по пътя за изкачване на осемхилядниците / Анапурна I, 8091 м./. Вечерта ще пренощуваме в кофорна хижа в лагера на австралийците. Нощувка.

Ден: 06

  След закуска, връщане обратно за обяд в хотела в Дампус. Свободно време. Нощувка.

Ден: 07

След закуска ще се отправим към Лумбини, родното място на Буда. Лумбини е мястото, където царица Маядеви ражда Сидхарта Гаутама, който като Буда Гаутама основава будистката традиция. Буда е живял приблизително между 563 и 483 г. пр.н.е. След полудневен тур на Лумбини, включващ най-интересните забележителности на града в това число ‘’Свещената градина на Буда’’, Храмът на жеравите, Храмът на Мая Деви – майката на Буда и други. Нощувка.

Ден: 08

След закуска ще се отправим към национален парк Читуан. При пристигане в парка ще поемем към вътрешността на резервата на кратко сафари на гърба на слонове, коитото ще ти отведат до нашето място за нощувка през следващите два дни – комфортен хотел разположен сред живописната природа на резервата. През следващите два дни ще имате възможност да се насладите на природата на резервата и неговите обитатели, сред, които: носорога, бърнестата мечка, гаур /вид бизон/, няколко вида елени, диво прасе, над 400 вида птици и разбира се великият Кралски Бенгалски тигър, както и много други обитатели на този невероятен природен резерват.  Нощувка.

Ден: 09

Днешният ден е посветен на запознаване отблизо с резервата Читуан и неговите обитатели. Тук ще отделим време на някои от най-големите обитатели на резервата – слоновете, ще се запознаем с техният начин на живот, навици и хабитат, а за тези, които обичат водата ще могат да плуват наравно със слоновете по време на някоя от техните водни бани.

Следобеда е свободен, като при желане може да се вземе лодка за разходка по река Нараяни.  Нощувка.

Ден: 10 

Читуан – Катманду

След закуска ще се придвижим обратно до Катманду, където ще имаме една нощувка.  Следобеда е свободен и в подготовка за втората част от пътуването – до ‘’Земята на снеговетe’’ - Тибет. Нощувка.

 

ТИБЕТ

 

Тибет (на тибетски: Земя на снеговете или Сидзан на китайски) е географска област в Централна Азия, разположена на Цинхай-Тибетското плато. В различни периоди от историята Тибет е бил независима държава, част от Монголската империя или васална област на Китай. От 1950 г. е присъединена към КНР заедно с още няколко провинции. Традиционните граници на Тибет обхващат историческите области У Цанг, Кам и Амдо, а Тибетският автономен регион (ТАР) заема по-малко от половината от историческите земи на областта. Населението на ТАР съставлява едва трета от населението на Тибет. Столица и най-голям град на Тибет е Лхаса.

Ден: 11

Катманду – Лхаса

Сутринта трансфер от хотела до летището в Катманду за полет до Лхаса. На летището в Лхаса ще бъдем посрещнати от нашият местен екскурзовод за Тибет. Следва трансфер до град Лхаса, настаняване в хотела и свободно време за аклиматизация и почивка. Нощувка.

Ден: 12

Лхаса, което на тибетски означава „Свещеният град“или „Място на боговете“.

След закуска ще посветим денят на запознаване с тибетската култура, и забележителностите на нейната столица. Включена е обиколка на манастира Сера – един от най-добре запазените и активни манастирски комплекси в Тибет, отличаващ се с белите си сгради и златисти покриви. След обяда ще посетим храма Джоканг, както и лятната резиденция на Далай Лама – Норбулингка. Храмът Джоканг от своя страна е едно от най-свещените места за посещение за тибетците.  Следобед ще имаме възможност да посетим и пазара Баркор, най-големият пазар в Тибет. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден: 13

Този ден ще посетим най-известният дворец и будистки храмов комплекс в тибетския град Лхаса. Строителството му започва тибетски владетел отпреди 1300 години първоначално като павилион за медитация, а по времето на петия Далай Лама през 17 век от християнската ера павилионът е значително разширен. Преди китайското нахлуване в Тибет през 1959 г. е основна резиденция на Далай Лама. След като принудително напуска страната, Далай Лама получава политическо убежище в Индия (Дхарамсала). От 1994 храмът е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.Разположен е на висок хълм над града. Общата площ на дворцовия комплекс е 360 хиляди квадратни метра. Денят е посветен на проучване на храма, запознаване с будистката култура и обичай или просто наблюдаване на някои от шествията, докато пиете кафе или чай в някои от кафенетата с изглед към пазара Баркор. Вечерта нощувка в хотела.

 

Ден: 14

Лхаса –Гянтсе - Шигатсе

След закуска поемаме по маршрут с джипови към вторият по големина град в Тибет – Шигатсе. Ще поемем по магистралата на приятелството – 800 километровият път свързващ Тибет с китайско-непалската граница. Пътят е осеян с множесво живописни гледки от красиви малки тибетски селища, през величествени планини и езера.

По пътя ще спрем да разгледаме The Dzong  - крепост построена от тибетски управник от 14 век., както Kumbum – една от най-големите будистки ступи. Привечер ще пристигнем в град Шигатсе. Настаняване в хотела и нощувка.

 

Ден: 15

Шигатсе – Шегар – Ню Тингри

След закуска продължаваме пътя по ‘’магистралата на приятелството’’ преминавайки покрай традиционни тибетски манастири и селища като Лхатсе /ок. 3000 души/ следобед ще пристигнем в град Шегар /Ню Тингри/. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден: 16

ШЕГАР – РОНГБУК

Сутринта се отправяме към планината Панг Ла [5150м.] част от Хималайският планински масив. От там се открива невероятна гледка към необятната тибетска шира – от връх Макалу 8 481 м. до връх Шишапангма 8013 м. От тук, мистичният Еверест е все още само загадка, но веднага щом се отправим към долината Ронгбук ще се открие и магическата гледка към най-високият връх в света. Привечар се настаняваме в Ронгбук. Нощувка

Ден: 17

РОНГБУК- Еврест- Лхаса 

След закуска се отправяме към една от кулминациите на нашето приключение – ще посетим базовият лагер на Еверест от към тибетска страна / North Base Camp 5,150 м./. Тук ще се запознаем от близо с историите на шерпите и подготовката на алпинистите предприели смело изкачване в покоряване на връх Еверест /Чомолунгма на тибетски - 8.848 м./.

Ранният следобед ще поеме обратно по пътя към столицата на Тибет – Лхаса. Настаняване вечерта. Нощувка.

Ден: 18
Лхаса- Катманду

Сутринта след закуска ще имаме трансфер от хотела до летището в Лхаса за полет до Катманду, където ще имаме една нощувка.  Следобеда е свободен и в подготовка за третата и последна част от пътуването – до Кралство Бутан. Нощувка. 

 

КРАЛСТВО БУТАН

 

Ден: 19

Paro

Пристигане в град Паро /основен град в един от 20-те окръга на Бутан с население ок. 36 433 жители (2005 г.)/ Паро е един от най-големите и исторически, културни и търговски центрове на Бутан.

На летището ще бъдем посрещнати от нашият местен екскурзовод, откъдето ще се отправим към хотела за настаняване. Следобед след освежаваща почивка ще се отправим към руините на Drukgyal Dzong – стара крепост и мантастир, един от най-забележителните образци на бутанската култура, за съжаление окончателно изоставен от монасите след пожар през 1950 г. При ясно време може да се насладим на невероятна гледка към връх Джомолхари (7,314 м).  На връщане, по пътя към хотела ще посетим един от най-важните храмови комплекси на Бутан - Kyichu Lhakhang, построен през 7 век от тибетският крал Songtsän Gampo. Храмът се смята за един от 4-те гранични храма-крепости построени от краля. Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

Ден: 20 

Paro - Taktsang Monastery

Днес ще отделим специално внимание на Паро Такцанг (известен също като Такцанг Лакханг или Леговището на тигъра)  - най-известният будистки храмов комплекс в Бутан. Разположен е в окръг Паро, близо до град Паро и виси на скала с височина 3120 м, на 700 м над нивото на долината Паро. Храмовият комплекс е построен през 1692  г. около пещерата Такцанг Сенге Самдуп, където Падмасамбхава медитирал в продължителност на три години, три месеца, три седмици, три дни и три часа през 8 век. За Падмасамбхава се счита, че е внесъл будизма в Бутан и е покровителския бог на страната. Днес Паро Такцанг е известен с тринадесетте пещери, където той е медитирал. „Храмът на учителя с осем имена“, както също е наричан, е елегантна сграда, построена от Тензин Рабджи и превърнала се в културна икона на Бутан. Популярният фестивал Цечу, провеждан в чест на Падмасамбхава, се състои всяка година от март до април в долината на Паро.

Според легендата, Падмасамбхава прелетял до това място от Тибет на гърба на тигрица от Кенжапонг.Мястото било освещено за да опитоми демона на тигъра.

Друга легенда разказва за бившата императорска жена Йеше Цогял, която по своя воля стана последовател на Падмасамбхава в Тибет. Тя се трансформирала в тигрица и носила на гърба си Учителя от Тибет до местоположението на Такцанг в Бутан. В една от пещерите Учителят медитирал и се превъплътил в осем форми, а мястото станало свято. След това то станало известно като „Леговището н тигъра“

Следобед програмата продължава с посещение на Та Дзонг – древна наблюдателна кула построена 17 в., която днес помещава Националният музеи на Бутан.  Привечер връщане в хотела за вечеря. Нощувка.

Ден: 21

Paro - Thimphu

Днес ще посетим град Тхимпху, които е столицата на Бутан. С население от около 104 000 души (2015 г.) е най-голямото населено място в страната. Това е единствената столица в света, в която няма светофари. Въпреки че започва да се обновява, столицата е запазила своя чар, изпъстрена с ярко боядисани красиво декорирани фасади, които и придават средновековен и древен вид. Обиколката на града ще премине покрай най-интересните забележителности на града: King Jigme Dorji Wangchuk – будистка ступа посветена на един от последните крале на Бутан, покойният крал Jigme Dorji Wangchuk; Dupthop Lhakhang – един от малкото останали женски манастири в Бутан; Националната библиотека на Бутан; училище за ръчни занаяти, от където ще може да се наблюдава майсторството в изработката на будистки ръкописи, картини и др. След кратка почивка в която ще може да си купите сувенири и автентични творби от вонасите ще се отправим към хотела за нощувка в град Тхимпху.

Ден: 22

Thimphu – Punakha - Paro

 След закуска ще се отправим към град Пунака – старата столица на Бутан. Град, който е бил столица на Бутан до 1955 г., когато столицата е преместена в град Тхимпху. Ще посетим крепостта на Пунака - Punakha Dzong – впечатляващо съоръжение построено между две реки. Следобед ще се отправим обратно към Паро за последната ни нощувка в Кпралство Бутан. По пътя ще посетим и манастира Simtokha Dzong – служещ в момента за Будистки университет.

 

 

Ден: 23

Сутринта взимаме полет от Паро до Катманду, където ще направим връзка с нашият полет до България.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

 

Цена за възрастен настанен в двойна стая при група от 20 пътуващи: 11298.00 лева 


В цената са включени:

- Всички трансфери и транспорт по програмата с посрещане и изпращане от представител на фирмата партньор на ‘’ММ Травел’’     

- настаняване и изхранване с по програмта на база закуска, обяд и вечеря освен, където е упоменато друго по програмата 

- Всички входни такси на посещаваните обекти 

- Местен екскурзовод по програмата представител на ММ ТРАВЕЛ по време на целия престой на Английски, Руски или Български език

- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина’’ с покритие 10 000 евро на човек 

самолетни билети София - Катманду - София

- самолетен билет за полет Катманду - Паро - Катманду

- самолетен билет за полет Катманду - Лхаса - Катманду

- Визи за Китай, Бутан, Тибет  

 

Допълнително се заплащат:

 - допълнителни изхранвания по праграмата и напитки 

- допълнителни екскурзии

- разходи от личен характер

- задължителна медицинска застраховка за чужбина 

Условия на прогрмата:          

Цените се прилагат при налични свободни места и до изчерпване на количества.

Продължителността на програмата може да бъде изменена индивидуално на запиване.

Подаването на документите за виза се извършва към ММ ТРАВЕЛ и не е необходимо интервю или лично явяване. Необходими документи: две снимки, паспорт и попълнен формуляр предоставен Ви от офис на ММ ТРАВЕЛ.

  Условия на плащане и анулации

-       30% от сумата на пакетната цена за резервация 90 дни преди заминаване.   

-       Пълно плащане по пакетната програма следва да бъде направено до 90 дни преди датата на пристигане.

Анулационни срокове и неустойки: според условията на доставчика:

- 10 % от общата цена за анулации направени до 40 дни преди датата на пристигате

- 30%  от общата цена за анулации направени между 29 и 15 дни преди датата на пристигате

- 60%  от общата цена за анулации направени между 14 и 10 дни преди датата на пристигате

- 100% от общата цена за анулации направени по-малко от 10 дни  преди пристигането.

* Моля имайте предвид, че общите условия могат да претърпят промени от доставчика без предварителна информация.

 За резервации и допълнителна информация сме на Ваше разположение на тел: 02/ 980 35 05 и на място в нашия офис на ул. Позитано 7, гр. София.

*Моля имайте предвид, че всички посочени цени са към момента на офертата и могат да претърпят промяна при липса на свободни места, разлика в курса на валутата или др. до направата на резервации.