Самолетни билети - информация

Абонирай се с e-mail.

Промоции на редовни авиолинии

»
България Ер Атина 85 EUR
»
България Ер Лондон 106 EUR
»
България Ер Maдрид 109 EUR
»
България Ер Рим 103 EUR
»
България Ер Париж 218 EUR
»
България Ер Брюксел 214 EUR
»
Ер Берлин Москва 225 EUR
»
България Ер Mилано 102 EUR
»
България Ер Цюрих 242 EUR
»
Катай Пасифик/Cathay Pacific Фиджи 1494EUR
»
България Ер Виена 155 ЕUR
»
Луфтханза Лисабон 210 EUR
»
България Ер Берлин 112 EUR
»
Австрийски Авиолинии Хановер 217 EUR
»
Турски Авиолинии Истанбул 123 EUR
»
България Ер Тел Авив 236 EUR
»
Егейски Авиолинии Бейрут 251 EUR
»
Ер Сербия Абу Даби 460 EUR
»
България Ер Лас Вегас 827 EUR
»
КЛМ Тампа 806 EUR
»
Ер Берлин Маями 811 EUR
»
Турски Авиолинии Бостън 680 EUR
»
Джет Еруейс Торонто 655 EUR
»
Турски Авиолинии Монреал 753 EUR
»
Ер Франс Ванкувър 822 EUR
»
Бритиш Еруейс Сао Паоло 625 EUR
»
Ер Франс Игуасу 1072EUR
»
България Ер Венецуела 712 ЕUR
»
Айрофлот Хавана 723 EUR
»
Ер Берлин Мексико 850 EUR
»
България Ер Барбадос 400 EUR
»
Бритиш Еруейс Бахами 889 EUR
»
КЛМ Аруба 957 EUR
»
Бритиш Еруейс Мавриций 750 EUR
»
Ер Берлин Сейшели 937 EUR
»
Ер Франс Бора Бора 2501 EUR
»
Ер Франс Таити 2096EUR
»
Бритиш Еруейс Малдиви 595 EUR
»
Катарски Авиолинии Бали 705 EUR
»
Бритиш Еруейс Сингапур 544 EUR
»
Бритиш Еруейс Сидни 1313 EUR
»
Айрофлот Токио 520 EUR
»
Чайна Саутърн Мелбърн 1107 EUR
»
Айрофлот Шанхай 566 EUR
»
Австрийски Авиолинии Пекин 551 EUR
»
Ер Франс Гуанджоу 682 EUR
»
Айрофлот Хонконг 518 EUR
»
Айрофлот Делхи 517 EUR
»
Айрофлот Банкок 518 EUR
»
Бритиш Еруейс Мумбай 493 EUR
»
Бритиш Еруейс Кейптаун 644 EUR
»
Катарски Авиолинии Пукет 579 EUR
»
Катарски Авиолинии Занзибар 701 EUR

Промоции на нискобюджетни компании

»
FlyDubai Дубай 377 EUR
»
Ер Берлин Ню Йорк 485 EUR
»
Ер Берлин Чикаго 643 EUR
»
България Ер Рим 103 EUR

Всичко за Вашето пътуване от MM Travel - агент на всички редовни авиокомпании и нискобюджетни авиолинии, визи, хотели и трансфери до всяка точка на света за Вашето пътуване. Резервации за екзотични ваканции до Бора Бора, Бали, Сингапур, Малдиви, Мавриций, Пукет и Банкок.

Пътешествия из Латинска Америка - Бразилия, Аржентина, Чили и Перу. Почивка и плаж в Куба, Доминиканска република, Барбадос и Бахамски острови. Екскурзии и визи до Канада - Ниагарски водопад, Ню Йорк, Лас Вегас и Хаваи.

 

 

Круизи по река Амазонка 

 


Вариант 1  – Пътуване до сърцето на Амазонка (6 нощувки/7дни)

 

Едно невероятно круизно пътешествие, което ще ви отведе дълбоко в тропическата гора на Амазонка . С достатъчно време на разположение, сигурна лодка, добър екипаж и прикюченски настроени пътници ще навлезем в дивата река Амазонка и ще имаме невероятната възможност да разгледате красивата флора и фауна, която е скрита за повечето посетители.

Нашето пътуване ще започне от град Манаус, Бразилия. Тези круизи ни дават възможност да изследваме дивата природа на Амазонка. Ще можем да достигнем доста по далеч в тропическата гора, защото круизите ни са непрекъснати , а не комбинация от 2 кратки круиза. В продължение на няколко дни ще разгледаме райони, които много рядко са посещавани от хора, като по-малко населената река Рио Негро, приток на Амазонка. През деня и през нощта ще изучаваме мистериозния живот, който се намира в сърцето на тропическите гори. Нашите круизи са единствените пътуващи надълбоко в най-големия резерват в цяла Амазонка - Central Amazon Conservation Comple, част от световното наследство на UNESCO. В последния ден от нашето пътуване ще посетим Encontra das Aguas, мястото където се срещат Амазонка и Рио Негро , водите им не се смесват веднага, а поради бързината на течението в продължение на 80 км текат успоредно, оцветени в два различни цвята.

 Нашите водачи са квалифицирани и по този начин може да видим същества, които почти никога не се виждат от други посетители. Ще посетим села по поречието и ще се запознаем с културата на семействата, които живеят там. Подари изследователския характер на круиза, малките групи и квалифицираните водачи, този круиз е станал известен като най-амбициозния и автентичен в цялата Амазонка.

 

 

 

Цена на човек при настаняване в двойна кабина : 4665 $

 

 

Маршрут :

Ден 1 – Тръгваме от Манаус, Бразилия и пътуваме на север по река Рио Негро до река Rio Apuaú.

Ден 2 – Посещение на огромното езерото Lago Turia, намиращо се в един от речните острови.

Ден 3 – Lago Buriti

Ден 4 – Проучване на река Rio Jauaperi

Ден 5 – Пътуване до западното крайбрежие на Рио Негро

Ден 6 – Пътуване по Амазонка до „Encontra das Aguas“ – мястото, където се срещат Амазонка и Рио Негро.

Ден 7 – Рано сутринта връщане в Манаус. Край на круиза.

 

 

Маршрут в детайли :


Ден 1  

 

Рано сутринта всички гости ще се качат на моторната яхта Tucano.След това ще потеглим срещу течението на река Рио Негро. Сутринта ще плаваме през най-голямата в света система от речни острови – Архипелагът Anavilhanas. От платформата за наблюдение ще можем да обърнем внимание на невероятната смесица от растителност на повърхността на водата. Следобеда, плавателният съд ще е преминал границата от по-населените места към дивата природа. Бреговете на реката са покрити от гъста тропическа гора.Тъй като не можем да предвидим какво ще имаме възможност да наблюдаваме, има голяма шанс да зърнем речни розови делфини и големи ята от екзотични птици. Със сигурност ще бъдете изумени от невероятната гора и самите дървета. В късния следобед ще се качим малките моторни лодки на лов за диви същества.Може също така да отидем да поплуваме в една от най-чистите и освежаващи води на света. 

(обяд и вечеря)

 

Ден 2 


Рано сутринта ще изследваме тропическата гора с нашите малки лодки или каяци като всяка група ще бъде придружавана от собствен гид. Ние ще чуем и най-вероятно ще видим маймуни ревачи и ще станем свидетели на сутрешната серенада на токаните. След закуска ще отидем на разходка в гората, където ще навлезнем в Амазонската екология. След това  ще се върнем за обяд на плавателния съд и ще поемем по реката, като най-вероятно ще спрем някъде да поплуваме. В късния следобед пак ще посетим гората с нашите лодки  и ще чуем песните на птиците и кряканията на жабите.

(закуска, обяд и вечеря)

 

Ден 3


Тази сутрин предстои ранна пешаходка обиколка на гората. Ще бъдем нащрек за маймуни ... през повечето круизи имаме възможност да ги видим. Ще се върнем за закуска последвана от разходка в гората или екскурзия с лодките. Моторната яхта Tucano ще пътува до средата на деня и следобед ще спре за още една кратка екскурзия. Тази вечер ще плаваме малко по дълго, докато вие се наслаждавате на нощното небе покрито с хиляди звезди.

(закуска,обед и вечеря)

 

Ден 4


След нашите 2 сутрешни екскурзии, моторната яхта Tucano ще премине през гъстата гора около реката, с възможност за наблюдаване на диви животни. Може да спрем до домовете на заселниците, намиращи се навътре в гората.В ранния следобед ще се приближим до нетипичната река  Rio Jauaperi . Тук ще видим вид гора наречена varzea. Ще потърсим на бреговете някои от невероятните същества, които се срещат само в тази уникална околна среда. Ако времето позволява ще си направим нощна екскурзия с цел да видим някои нощни животни.

 

Ден 5


Днес ще плаваме до западния бряг на река Рио Негро  и с лодките ще продължим да проучваме гората. В зависимост от времето и нивата на водата ще можем да посетим места, които са изключителн рядко посещавани от хората. Тази вечер моторната яхта Tucano ще се спусне надолу по течението и ако нивото на реката позволява ще стигнем до източното крайбрежие на поток на Рио Негро, където можем да разгледаме в дълбочина тропическата гора на тази малка река. След нощната ни разходка с лодките, ще се върнем на моторната яхта за програмата „caipirinha night“  и малко самба на предната палуба.

(закуска, обяд и вечеря)

 

Ден 6


Ще започнем деня на разсъмване с екскурзия,последвана от бразилска закуска. След нея ще отидем за последен път в гората. Следобед ше продължим по течението и късно през деня ще пристигнем в „Encontra das Aguas”, място, дълго около миля, където 2 от най-дългите реки, Амазонка и Рио Негро се срещат в бурен водовъртеж. Тук тъмната вода на Негро се среща с чистата вода на Амазонка. По залез слънце моторната яхта ще за последен път ще се обърне нагоре по течението на Рио Негро и ще ни отведе до пристанищния град Манаус, който е на хиляди мили от морето. Тази вечер ще имаме вечеря за сбогуване и подготовка за ранно потегляне сутринта.

(закуска,обед и вечеря)

 

Ден 7


Рано сутринта след  закуска, всички гости ще напуснат моторната яхта Tucano .

(закуска)

 

 

 

Вариант 2 – Амазонска Одисея (4 нощувки/5 дни )

 

 

Нашето пътуване ще започне от град Манаус, Бразилия. Този круиз посещава едни от най-съществените места, от които можем да наблюдаваме флората и фауната на тропическата гора на Амазонка.  Круизът „Амазонска Одисея“ се старае да улови духът на Амазонка, докато изучава гъстите гори и малките притоци на река Рио Негро. Той е единственият, които ни дава възможност да навлезнем дълбоко в най-големия резерват в цяла Амазонка - Central Amazon Conservation Comple, част от световното наследство на UNESCO. С нашите малки групи и изключително опитни гидове ще можем  да минем през много различни тропически гори и да усетим голямото разнообрание на живи същества. Освен да преследваме дивия живот в Амазонка, ние също ще имаме възможността да посетим селищата по реката и да видим какво значи да живееш  на едно от най-дивите места на Земята.

 

Дати :

 

 

Цена на човек при настаняване в двойна кабина : 2600 $

 


Маршрут :

 

Ден 1 – Тръгваме от Манаус следобед и поемаме на север по река Рио Негро

Ден 2 - Архипелагът Anavilhanas : Екскурзии в тропическата гора през деня и нощта.

Ден 3 – Рио Негро: Екскурзии в гората през деня, а вечертя ще тръгнем надолу по течението по Амазонка

Ден 4 – Рио Негро/Амазонка : Следобед ще плаваме до „Encontra das Aguas“ – мястото, където се срещат реките  Амазонка и Рио Негро.

Ден 5 – Рано сутринта връщане в Манаус. Край на круиза.

 


Маршрут в детайли :

 

Ден 1  

Този следобед ще се качим на моторната яхта Tucano от Манаус,Бразилия. Ще се отклоним нагоре по течението към река Рио Негро и ще проведем нашия първи разговор за околната среда на Амазонка. Късният следобед  ще плаваме през най-голямата в света система от речни острови – Архипелагът Anavilhanas. Яхтата ще навлезне към невероятната смесица от растителност на повърхността на водата. Ако времето позволява ще отидем на екскурзия с нашите малки лодки през чепатата и гъста водна гора, наречена igapo. Покрай речното крайбрежие може да имаме възможността да видим маймуни саймири и да чуем другите обитатели на примитивната тропична гора  - маймуните ревачи. Река Амазонка има едно от най- големите разнообразия на птици в света и със сигурност ще видим накои от тези красиви пернати кацнали на върна на дърветата.

Ще се върнем на моротната яхта Tucano за ордьовър на палубата за наблюдение и тост, докато се любуваме на залеза.След вечеря ще качим на малките лодки и ще потеглим из реката в търсене на нощни създания като кайман и амазонски крокодили. Може да видим и голямата нощна птица Пото  с нейните изпъкнали очи и голяма уста, адаптирана за преглъщане на молците Mariposa.

(вечеря)

 

Ден 2

Скоро след изгрева ще посетим  архипелагът Anavilhanas -  най-голямата в света система от речни острови, пълна с високи и гъсти дървета.Тук ще видим интересната околна среда igapo, където черната вода  на Рио Негро е наводнила гората. По-късно сутринта ще се върнем на яхтата за вкусна бразилска закуска. След малко свободно време за релакс  и ако времето позволява ще отидем на разходка в тропическата гора, наричана terra firme. Тук ще имаме добър шанс да видим следите на животни като пекари (диви прасета) и ягуари (някои от най-големите амазонски бозайници) , а дори и самите животни.

Около обяд ще се върнем на плавателния съд, за да обядваме и да се насладим на малко следобедна почивка. След това ще отидем на екскурзия с нашите лодки покрай бреговете на гъстата гора и по време на залеза ще може да се насладим на звуците на птиците, маймуните и жабите. Ако тази вечер времето позволява ще поемем с лодките до място, от което могат да се видят каймани (амазонски крокодили) и други нощни същества. Много често ще виждаме и дървесни таралежи или леници, катерещи се високо по дърветата.

(закуска,обяд и вечеря)

 

Ден 3

Днес ще плаваме до западния бряг на река Рио Негро  и с лодките ще продължим да проучваме гората. В зависимост от времето и нивата на водата ще можем да посетим места, които са изключително рядко посещавани от хората. Тази вечер моторната яхта Tucano ще се спусне надолу по течението и ако нивото на реката позволява ще стигнем до източното крайбрежие на поток на Рио Негро, където можем да разгледаме в дълбочина тропическата гора на тази малка река. След нощната ни разходка с лодките, ще се върнем на моторната яхта за програмата „Caipirinha night“  и малко самба на предната палуба.

(закуска,обяд и вечеря)

 

Ден 4

Ще започнем деня на разсъмване с екскурзия,последвана от бразилска закуска. След нея ще отидем за последен път в гората. Следобед ще продължим по течението и късно през деня ще пристигнем в „Encontra das Aguas”, място, дълго около миля, където 2 от най-дългите реки, Амазонка и Рио Негро се срещат в бурен водовъртеж. Тук тъмната вода на Негро се среща с чистата вода на Амазонка. По залез слънце моторната яхта  за последен път ще се обърне нагоре по течението на Рио Негро и ще ни отведе до пристанищния град Манаус, който е на хиляди мили от морето. Тази вечер ще имаме вечеря за сбогуване и подготовка за ранно потегляне сутринта.

(закуска,обяд и вечеря)

 

Ден 5

Рано сутринта след  закуска, всички гости ще напуснат моторната яхта Tucano .

(закуска)

 

 

Информация относно моторната яхта Tucano :

Нашите круизи са доста активни и ние прекарваме повечето от времето си извън яхтата, изследвайки гората, но когато сме на борда, Tucano предлага достатъчно място, за да можете спокойно да се насладите на чудесата на природата . С повече от 70 големи прозореца, яхтата е изключително светла и просторна. В каютите,предназначени за спане и салона има климатици. Вътрешната част на яхтата в обзаведена с красива дървена ламперия  в стил наподобяващ параходите, които някога са прекосявали тези величествени реки.

 

Дали гостите ни ще видят много животни?

 Отговорът на този въпрос е и да и не.  Река Амазонка има най-голямото разнообразие  от дива природа, но това не значи че има и най-голямата популация на диви животни. Изживяването по време на нашите круизи не е като във видео, в което се виждат стотици преминаващи животни. Невероятната колекция от живи същества в Амазонка е разпределена навсякъде из тропическата гора  и често се крие от хората.  За по-добра видимост е препоръчително да си носите бинокли. На нашите круизи често виждаме около 100 различни вида птици, 3-6 вида маймуни, 5-10 вида влечуги и земноводни и 5 или повече бозайника.

 

Дали нашите гости ще имат възможност да ­­навлезнат в тропическата гора на Амазонка ?

Абсолютно ! Това не е традиционен круиз, където гостите прекарват по-голямата част от деня си на яхтата. Всъщност, по-голямата част от нашето пътуване е на сушата. Ще имаме разходки из невероятните трпоически гори на Амазонка , всеки ден. Имаме няколко екскурзии с нашите малки лодки и ще можем да посетим малките селища, както и домовете на семействата живеещи на това диво място.  Ако времето позволява ще имаме и няколко нощни екскурзии.

 

Кога е най-подходящото време да отида ?

Най-доброто време за пътуване до Амазонка зависи от личните предпочитания на човек. Най-важното за наблюдаването на дивите обитатели е не толкова времето, по което ще бъдете там, а по скоро усърдието, което полагат гидовете и гостите и естествено малко късмет. Нашите круизи са прекрасни по всяко време на годината.

Дъждовният сезон в местността около Амазонка започва към края на януари и продължава до средата на май, но рядко се случва да вали през целия ден. Дори има и някои преимущества да пътувате през този сезон, а именно цъфтежите на повечето крайречни растения.

Сухият сезон започва от юни и продължава до декември и през този период започват да се появятат широките плажове с фин бял пясък. Случва се следобед да превалява и през сухия сезон. Това е едно прекрасно време да се видят големите птици, ловящи риба в реката, водни бозайници, а вечер влечуги като каймани и крокодили.