Круиз от Москва до Санкт Петербург с луксозен 5* кораб „Мечта по Волга“ - плаващия бутиков хотел

цени от
3 679.00 лв.
Дестинация
Москва и Санкт Петербург
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
HB
Екскурзия до Москва и Санкт Петербург с речен круиз с луксозен 5* кораб  - „Мечта по Волга“,
плаващия бутиков хотел
    6 нощувки на борда на луксозен круизен кораб / 8 дни
 
Москва и Санкт Петербург са уникални градове, които трябва да се видят поне веднъж в живота! Истинската Русия е много повече от големи и модерни градове. Нейният чар е в малките села и градчета, изобилстващи от исторически забележителности, съхраняващи вековни традиции и уникална природа. Нашият речен круиз с луксозен 5* кораб е най-добрият начин да видите тези скрити диаманти на Русия по най-комфортния и приятен начин. Внесете образователен елемент в своето пътуване като сглобите цветната мозайка от хора, история, традиции, религия, музика и изкуство – представляваща съвременна Русия.
Пригответе се за вълнуващо пътешествие в руското минало с професионални лектори, опитайте най-вкусните ястия от традиционната руска кухня, насладете се на шедьоврите на Чайковски и Рахманинов и научете някои полезни фрази на руски език. Програмата на борда на кораба включва четири изключително интересни лекции от руски професори на теми руска история и политика, традиционна руска чаена церемония, уроци по готварство на традиционни руски специалитети, уроци по руски език, фестивал на руската кухня, парти с дегустация на водка, пиано концерт на руска класическа музика, майсторски клас по живопис и много други дейности, насочени към културно обогатяване и опознаване руската култура и традиции.

ДЕН 1 София - Москва
Ще се срещнем на летище София за полет до Москва. От летището ще придвижим  до борда на луксозния круизен кораб, където ще се настаним в каютите си и ще се приготвим за път. Бординга на кораба започва от 17:00ч. до 19:30ч. Ще започнем нашия круиз със стил като се присъединим на вечерята за добре дошли, където ще бъдем приветствани от капитана на круизния кораб.

ДЕН 2 Углич
След цял ден плаване покрай бреговете покрити с гъсти и красиви гори ще спрем в древния търговски град Углич, имащ ключова роля в известния руски Златен пръстен. Малкия град , Углич, датира още от далечната 973г., но в бурните времена след царуването на Иван Грозни, градчето става известно като локация с най-значимите смъртни случаи в руската история.  Впечатляващата църква „Св. Дмитрий“ ще бъде един от обектите. Смъртта на малкият син на Иван Грозни, Дмитри през 1591г. поставя края на династия Рурик и най-бурната политическа ера в историята на Русия. Династия Романови канонизира Дмитри и през 1960г. изгражда църквата Св. Дмитри, катедрала със сини куполи, разположена на мястото където е загинало момчето. Углич притежава много примери за древна руска архитектура като Алексеевския манастир, т.н. перла на Средновековието.
По-късно по време на нашата обиколка ще се насладим на прекрасен концерт с хорова музика изпълнен в църквата Св. Джон.
Екипажът на кораба ще се погрижи да ни запознае с интересни факти от историята и културното развитие на Русия, като излъчи прожекция на документален филм в киносалона на кораба „Строежа на Московския канал“.

ДЕН 3  Ярославл
Основан през 1010г., Ярославл е един от най-старите градове на централна Русия и първото пристанище по р. Волга. Градът е важен индустриален център, но е известен най-вече със своите катедрали. Забележителни са детайлните стенописи и икони на църквата „Пророк Св. Илия“ и църквата „Св. Йоан Кръстител“, изобразена на руската банкнота от 1000 рубли. Църквата „Пророк Св. Илия“ е известна със своята невероятна акустика и често е използвана от местните оперни певци, по време на лятната ваканция на операта. Ще имате възможност да се възхитите на произведенията в местния музей на изкуствата и дори да закупите ръчно изработени руски лакирани кутии, с които градчето е известно.
Ще имаме уникалната възможност да присъстваме на  прием в къщата на губернатора, преди да се качим на борда на кораба по обяд. През остатъка от деня ни предстоят изключително интересни преживявания на борда на кораба – традиционна руска чаена церемония и курс по готварство.

ДЕН 4  Горици
Малкото селце Горици е дом на най-големия манастир в Европа – огромния Кирилов-Белозерски манастир, изграден през 14в. В миналото селището е било посещавано от множество царе търсещи прошка за греховете си и желаещи да съхранят част от съкровищата си зад сигурните стени на манастира. Ние също ще посетим манастира и ще разгледаме най-отличителната колекция от руски икони в света. В селцето се намират и множество безценни реликви от славната руска история, включително религиозни писания и 500 годишни икони, рисувани от руския майстор Дионисий Мъдрия. Самото село Горици е населявано от 600 души, които живеят в традиционни боядисани дървени къщи и колиби, и продължават да изкарват прехраната си чрез риболов и земеделие. Това посещение ще ви даде възможност да опознаете начина на живот в рукото село.
След разходката с екскурзовод ще продължим круиза към величественото езеро Онега.
Завършекът на вечерта ни ще бъде вкусна вечеря с традиционна руска кухня и дегостация на водка.

ДЕН 5 Остров Кизхи
В Русия казват, че Карелия е едно от местата, които трябва да се видят поне веднъж в живота. Регионът се простира от Санкт Петербург до Арктичния кръг, със своите просторни гори и големи водни площи. Езерото Онега се намира в република Карелия и е подхранвано от 58 реки, като в него са разположени над 1369 острова, включително нашата следваща спирка – остров Кизхи. Остров Отдалеченият остров Кизхи, е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и мястото, на което се намират някои от най-забележителните пример за традиционна руски архитектури в цялата страна със своята колекция от древни дървени къщи и вятърни мелници. Тук се намира и забележителната Преображенска църква, построена през 1714, за чийто строеж не е използван нито един пирон.
Ще прекараме остатъка от деня на борда на кораба като се насладим на класиките на Чайковски и Рахманинов в изпълнение на пиано.

ДЕН 6 Река Свир и Свирстрой
Акцентът на деня в Свирстрой ще бъде нашето посещение в дома на един от местните жители. Топлите и гостоприемни местни жители ще ни посрещнат с чай, сладко и пириожки (местни пайове). Ентусиазирано ще ни разкажат за руските традиции, начин на живот и забележителностите в село Свирстрой, докато гордо ни развеждат из своите домове и градини. След чая ще се качим на автобус, който ще ни отведе до близкото градче, за да видим паметника от Втората световна война и да посетим местното начално училище.
Изненадите на борда на кораба не приключват! Днешната изненада е барбекю на палубата на кораба, по време на което ще се насладим не само на вкусна храна, но и на невероятна гледка.

ДЕН 7  Санкт Петербург
Днес приблизително в 9:00ч. сутринта кораба ще акустира в Санкт Петербург. След закуска на борда на кораба ще освободим каютите и ще напуснем кораба (до 12:00ч. на обяд). След което ще се отдадем на самостоятелно разглеждане и опознаване на Санкт Петербург.

ДЕН 8  Санкт Петербург – Москва – София
В ранните часове на деня 03:50ч. ще се качим на полет за Москва. В зависимост от предпочитанията ви, можем да осъществим пътуването от Санкт Петербург до Москва  със скоростен нощен влак или полет . В 08:20ч. ще се качим на полет за София, пристигащ в 11:30ч.
*При желание предлагаме удължаване на програмата с допълнителни нощувки в Москва и/или Санкт Петербург в хотели с категория 3*,4* и 5* звезди.

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ И ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ:  650 лева към 09/11/18:
Заминаване ДЕН 1 полет София (12:30ч.) – Москва (15:35ч.)
Връщане       ДЕН 8 полет Санкт Петербург (03:50ч.) – Москва (05:05ч.) или Санкт Петербург – Москва с нощен скоростен влак
                               Полет Москва (08:20ч.) – София (11:30ч.)

ДАТИ НА ОТПЛАВАНЕ:
    •    23/06 – 29/06
    •    07/07 – 13/07
    •    19/07 – 25/07
    •    31/07  -  06/08
    •    12/08 – 18/08
    •    25/08 – 31/08
    •    08/09 – 14/09

ВАРИАНТИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА БОРДА НА КОРАБА:
    •    Стандартна каюта с малки прозорци към външната част на кораба
    •    Стандартна „Superior“ каюта, с прозорци с големи рамки
    •    Каюта „Deluxe“ , с прозорци с големи рамки – двойна с едно голямо легло или две отделни легла
    •    Джуниър суит, с прозорци с големи рамки. Разполага с допълнителни мебели – бюро и стол.
    •    „Deluxe“ Джуниър суит, с прозорци с големи рамки. Разполага с допълнителни мебели – диван, бюро и стол.
    •    Оунър суит, разполага със самостоятелна тераса и прозорци с големи рамки. Допълнителни мебели: 2 стола, бюро и диван.
    •    Стандартна единична стая с прозорци с големи рамки.
    •    Единична каюта „Deluxe“, с прозорци с големи рамки и единично легло. Допълнителни мебели: бюро и стол.

Всички каюти разполагат със: собствена баня с душ; просторен гардероб; климатик; директен телефон; сателитна телевизия; електронен сейф; минибар; радио; сешоар за коса; халати и чехли; кошница с плодове за „Добре дошли“.

ЦЕНИ:
    •    3679лв. на човек при настаняване в двойна стандартна каюта;
    •    4855лв. на човек при настаняване в двойна каюта „Superior“;
    •    5443лв. на човек при настаняване в двойна каюта „Deluxe“.
*Възможност за настаняване в каюта от по-висок клас.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
    •    Двупосочен самолетен билет с цена;
    •    6 нощувки на борда на 5* круизен кораб с пълен пансион на изхранване (с вино и безалкохолни напитки по време на обяд и вечеря);
    •    24 часова станция за безплатни кафе, чай и закуски;
    •    Бутилирана вода за всеки ден от круиза;
    •    Барбекю на палубата на кораба;
    •    Коктейли при започването и приключването на круиза;
    •    Традиционна руска вечеря с дегостация на водка;
    •    Концерт с класическа руска музика;
    •    Готварски клас;
    •    Руска чаена церемония;
    •    „Матрьошка“ – мастърклас по живопис;
    •    Развлекателна програма на борда на кораба;
    •    Лекции от гост-говорители;
    •    5 тура с екскурзовод;
    •    Пристанищни такси и местни такси;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
    •    Виза за Русия;
    •    Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
    •    Трансфер летище – кораб – летище;
    •    Разходи от личен характер;
    •    Телефон и интернет на борда на кораба;
    •    Напитки на борда на кораба (освен включените в обяда и вечерята);
    •    Покупки на борда на кораба;

Условия за резервация:
Депозит 30% от сумата за програмата и  пълно плащане на самолетен билет.
ЦЕНИ:
    •    3679лв. на човек при настаняване в двойна стандартна каюта;
    •    4855лв. на човек при настаняване в двойна каюта „Superior“;
    •    5443лв. на човек при настаняване в двойна каюта „Deluxe“.
В улеснение на всички желаещи да пътуват до Русия, ММ Травел ООД приема и обработва молби за визи за Русия за кратък и дългосрочен престой, в офиса на агенцията на ул. Позитано № 7 в гр. София или чрез доставка на пратка с куриерските служби от цялата страна.

Какви могат да са видовите визи за Русия:

Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

-   Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на руска туристическа компания от Руски Федерален Регистър

-          Време за изготвяне,     цена:
-         12 работни дни  -  цена - 120 лева 
           Описание - 70 лева консулска такса  и 50 лева  сервизна такса на руски визов център. Посолството на Руска Федерация в България има консулство и руски визов център в София, Русе, Бургас и Варна.


ММ Травел оказва съдействие при осигуряване на необходимите документи на всички желаещи да посетят Русия с цел туризъм или бизнес
-   Еднократно влизане в Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставяне на покана/туристически ваучер от руски партньор на ММ Травел ООД


-          Време за изготвяне,    цена:
-          10 работни дни  - цена - 170 лева
-           6 работни дни  - цена - 260 лева
-           3 работни дни  - цена - 300 лева   


*За граждани, родени извън България или за експресно изготвяне по-малко от 3 дни, моля свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

Виза за Русия с дългосрочен престой - Деловая виза
Бизнес виза за Русия


- Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 180 дни

-        Време за изготвяне,     цена:
-         20 работни дни  - цена - 440 лева
-        10 работни дни  - цена - 630 лева


Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой

-         Време за изготвяне,    цена:
-         20 работни дни - цена - 260 лева
-           9 работни дни - цена - 370 лева


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой

-         Време за изготвяне,    цена:
-          20 работни дни - цени - 300 лева
-           9 работни дни - цени - 400 лева


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
-        Време за изготвяне,  цена:
-        7 работни дни - цена - 350 лева
-        5 работни дни - цена - 380 лева

Изготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-         снимка паспортен формат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро
 
*    За Руска виза с многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да отговаряте на следните условия:

1. Да сте посетили Русия през последните 12 месеца
2. Да имате медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро

*  За Руска виза за професионални шофьори е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Цената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

Независимо от повода на пътуването, било то туристическо или бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация нужни ли са визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи при пътувания е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г. започна приема на електронни формуляри за визови анкети, които се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе или гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира за своите клиенти бутикови пътувания и екскурзии за Русия с индивидуално внимание и подход и богат избор от най-интересните туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия по международни полети или вътрешни полети в Русия, билети за влакове, резервации за нощувки в реномирани хотели и хотелски вериги от висок клас и утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия с Речен круиз на луксозен 5* кораб „Мечта...
Москва и Санкт Петербург Екскурзия с Речен круиз на луксозен 5* кораб „Мечта по Волга“ плаващия...
цени от 3563.00 лв.
Нова Година в Аржентина, Игуасу и Бразилия 2019
Нова Година 2019 Нова Година в Аржентина, Игуасу и Бразилия 2019
цени от 2673.00 лв.
Екскурзия до Египет - мистика и факти с посрещане...
Египет Нова Година 2019 Екскурзия до Египет - мистика и факти с посрещане на Нова Година 2019
цени от 1890.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
Екскурзия Луксозна Нова година 2019 в Истанбул
Нова Година 2019 Екскурзия Луксозна Нова година 2019 в Истанбул
цени от 260.00 EUR
Екскурзия до остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до остров Бора Бора
цени от 2460.00 EUR

Промоции на самолетни билети