Индивидуално пътуване в Мексико с местен водач

цени от
5 990.00 лв.
Дестинация
Мексико Сити
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
BB

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МЕКСИКО 2020
Период на пътуване: 01.09.2020 - 15.12.2020
8 дни / 7 нощувки

 

Програма:
 

ДЕН 1: СОФИЯ - МЕКСИКО СИТИ

Отпътуване от летище София за Мексико Сити. Пристигане на летището в Мексико Сити. На летището ще бъдете посрещнати от представител на фирмата ни партньор. Следва трансфер до хотела и настаняване в хотела. Възможност за първи впечатления от Мексико Сити. Мексико е една от най-добрите туристически дестинации в света, а местата, които си струва да се посетят, чисто и просто са стотици. Всяко кътче от тази уникална и наситена с цветове и усещания страна носи някаква магия. Тропическото слънце гали кожата 365 дни в годината, плажовете са златни като от някакъв прекрасен сън, храната е наситена с аромати и вкусове, а хората са топли и гостоприемни. Мексико Сити, един от най-големите градове в света, е възхитително място, което заслужава да бъде посетено. Разполагащ с изобилие от паркове, музеи, църкви, търговски центрове, този град е един от градовете, предлагащи най-разнообразни забележителности на своите туристи.  Основан  от ацтеките, Мексико Сити е столица на Мексико. Основан е през 1521 година. Той  е ''сгушен'' в Мексиканската долина, на надморско ниво около 2199 метра. Градът е финансов и културен център на страната.  Той е рай за любителите на изкуството – изобилства от  музеи, дворци и църкви. Нощувка в хотел Regente или подобен.
 

ДЕН 2: МЕКСИКО СИТИ - СИТИ ТУР

Закуска. Днес ще се отправите на сити тур на Мексико Сити и ще се отправите на посещение на Националния музей по антропология. Ще посетите Катедралата METROPOLITANA DE LA ASUNCIÓN DE LA SANTISIMA VIRGEN MARÍA A LOS CIELOS. Катедралата е религиозен център, обявена е за част от световното културно наслудство на ЮНЕСКО през 1987 година. Интериорът на катедралата е от 1667, а екстериорът от 1813 година, самата сграда е построена през 1573 година. Следва PALACIO NACIONAL - място на Федералната изпълнителна власт на Съединените Мексикански щати. Строежът му започва през 1522 г. като втора частна резиденция на Hernán Cortés, в част от къщите на Tlatoani Moctezuma Xocoyotzin. Това е резиденция на всички владетели между 1822 и 1884 г. В него са разположени стенописите на Диего Ривера и неговото лично виждане за историята на Мексико. Ще продължите обиколката с PLAZA DE LA CONSTITUCION - историческо място. Известен като El Zócalo, главният площад на града, той заема почти правоъгълна повърхност от около 46 800 кв. м. Местоположението му е избрано от завоевателите, които искат да бъде издигнат над предишната столица на ацтеките, заобиколен от Катедралната митрополия де ла Сиудад де Мексико, кмета на Темпло и неговия музей; Националният дворец, Дворецът на старото кметство, сградата на правителството и Порталът на търговеца. След това ще видите TEMPLO MAYOR - археологически обект. За ацтеките сградата е била център на Вселената, поради тази причина тя не може да бъде преместена. Ето защо всеки път, когато искали да увеличат града, нова сграда е построена върху предишната, запазваща същите основни характеристики, тоест два храма на върха и двойно стълбище на главната фасада. Археологическата зона на кмета Темпло обхваща 1,2 хектара, безспорно най-важната религиозна сграда в Теночтитлан. После ще наблюдавате паметникът PALACIO DE BELLAS ARTES. ЮНЕСКО го обявява за паметник на изкуството през 1987 г. Palacio de Bellas Artes е построен на 2 август 1904 г., за да бъде заменен събореният Teatro Nacional de México. Официално е открит на 29 септември 1934 г. В него има произведения на мексикански стенописи като Дейвид Алфаро Сикейрос, Диего Ривера и Хосе Клементе Ороско. Последната част от днешния тур е посещението на Националния музей по антропология. Това е един от най-важните музеи в Латинска Америка. Създаден през 1963 година. Музеят има впечатляваща архитектура с изложбени зали, около вътрешен двор с огромно езеро. Залите са обграден от градини, много от които съдържат на открито експонати. Музеят разполага с 23 стаи за експонати и обхваща площ от 79.700 м2 (почти 8 хектара). Нощувка в хотел Regente или подобен.
 

ДЕН 3: МЕКСИКО СИТИ – ТЕОТИУАКАН - МЕКСИКО СИТИ

Закуска. Днес ще се отправите на пътуване до Теотиуакан. По пътя за археологическия център Теотиуакан ще се отбиете до Plaza de las tres culturas и Basilica de Guadalupe. Plaza de las tres culturas – името произлиза от факта, че архитектурните ансамбли, разположени около него, произхождат от три различни исторически етапа. Първият се отнася до античния период, с останките на ацтекските основи; втората, към испанската ера, представена от християнския храм, изграден върху ацтекските руини; и третата, към кулата на Министерството на външните работи и жилищния комплекс Nonoalco - Tlatelolco, като символи на мексиканската модерност. Basilica de Guadalupe - религиозен комплекс в чест на Богородица от Гуадалупе, покровителка на Мексико. Състои се от пет сгради: Капила дел Серито (1666 г); Античната базилика (1709 г.); Капила дел Почито (малка сграда, завършена в края на 18 век); Templo y Ex Convento de Capuchinas;новата базилика (1976 г.). Пристигане в археологическия обект Теотиуакан. Обект на световното наследство ЮНЕСКО от 1987 г. Основан около V в. Пр. Хр., Мястото е изоставено от първите си заселници - Теотиуакан. Сред важните му конструкции са Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Дворците на Ягуарите и Плюшените охлюви. Нощувка в хотел Regente или подобен.
 

ДЕН 4: МЕКСИКО СИТИ - ВИЛАЕРМОСА - ПАЛЕНКЕ

Закуска. Освобождаване на хотела за полет до Вилаермоса. Пристигане във Вилаелмоса. Отпътуване за Паленке. Това е археологически обект, обявен за културно наследство на ЮНЕСКО през 1987 година. Открит през 1740 г. Принадлежащ на класическия период, той се намира в средата на джунглата Лакандон. Грандиозната част е на върха на изравнена планина. Запазените видими сгради са: Храм на надписите - там, където е намерен саркофагът на Пакал - Дворецът, Акведуктът, Група кръстове, Игра с топка, Храмът на графа. Градът е построен през класическия период и ръководен от Кинич Джанаб 'Пакал, известен още като Пакал II или Пакал Велики. Нощувка в хотел Chan-Kah или подобен.
 

ДЕН 5: ПАЛЕНКЕ - ВИЛАЕРМОСА - МЕРИДА

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване от Паленке до Вилаермоса. Посещение на парка във Вилаермоса. Този великолепен парк-музей е реализацията на проект, проектиран от поета Карлос Пелицър Камара. Външното пространство е разделено на две области: археологическата зона и естествената зона. Сред изложбените археологически парчета са Ягуарската глава, Маймуната, гледаща към небето, Хуманизираният Ягуар, Големият олтар, Мозайката на Ягуара, Царя, Колосалната глава и Олтарът с жертва, Бабата, Главата на стареца и олтара на жертвата на деца. След приключването на тура следва трансфер до летището във Вилаермоса за полет до Мерида. Пристигане и настаняване в хотел в Мерида. Мерида е столица на щата Юкатан, както и търговски център на полуострова. Основан през 1542 г. Издълбаните камъни от предишния град на маите са били използвани от европейците при изграждането на новите сгради на новия град. Изходен пункт за големи обекти на археологията на маите. Белият град - град за бели - е дом на големите архитектурни скъпоценни камъни на Юкатан: Пасео Монтехо, Катедралата, Регионалният музей на антропологията и най-добрите ресторанти за регионални ястия. Нощувка в хотел Del Gobernador или подобен.
 

ДЕН 6: МЕРИДА - ЧИЧЕН ИЦА - ТУЛУМ

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Чичен Ица. Това е археологически обект, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство през 1988 година. Най-важният град на културата на маите между 900 и 1300 г. сл. Хр. Сгради, които могат да бъдат посетени: Храмът на воините, Групата от хиляди колони, обсерваторията, известна като "Ел Каракол", балният съд, Свещеният ценот и най-впечатляващата конструкция "Ел Кастило", която отразява религиозните и политическа сили на града. Обяд. След обяда продължавате пътуването до Тулум. Нощувка в хотел Hip Hotel Tulum или подобен.
 

ДЕН 7: ТУЛУМ - КОБА - ТУЛУМ

Закуска. Днес ще се отправите на пътуване до Коба. Това е археологически обект, изграден приблизително между 100 г. Пр. Хр. и 300 г. Сл. Хр. Стратегическото му местоположение в близост до пет езера, позволило нейното развитие и оцеляване. На мястото имало няколко храма, сред които остава 42-метровата пирамида Nohoch Mul, която е най-високата сграда в света на маите, потопена в средата на джунглата. Местата близо до Коба, които могат да бъдат посетени, са Тулум и Мюил. Следва обяд. После ще продължите с посещение на археологическия обект Тулум. Бил е укрепен град, живял моментите си на слава в края на класическия период, около 1000 г. сл. Хр. Най-представителният на неговите структури, наречен "El Castillo", е разположен на ръба на скала, от където можете да видите тюркоазените води на морето; в допълнение, Храмът на низходящия Бог. Друга сграда е Храмът на стенописите, чиито вътрешни стени са украсени с предимно сиви и сини тонове. Разположен точно на север от Замъка, се намира Храмът на бога на вятъра, на естествена кота, както и малки структури, свързани с обредите. Нощувка в хотел Hip Hotel Tulum или подобен.
 

ДЕН 8: ТУЛУМ - КАНКУН - СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на хотела. Следва трансфер до летището в Канкун за полета до София. Край на програмата.

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВАМА ПЪТУВАЩИ: 5990 ЛВ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Мексико / Канкун – София, с включени летищни такси, ръчен и регистриран багаж, цена на самолетните билети към 30.04.2020 г. : 1250.00 лв.;
- Самолетен билет Мексико Сити – Вилаермоса – Мерида, с включени летищни такси, ръчен и регистриран багаж, цена на самолетните билети към 30.04.2020 г. : 800.00 лв.;
- 7 нощувки в хотели в Мексико;
- 3 нощувки в хотел Regente или подобен в Мексико Сити;
- 1 нощувка в хотел Chan-Kah или подобен в Паленке;
- 1 нощувка в хотел Del Gobernador или подобен в Мерида;
- 2 нощувки в хотел  Hip Hotel Tulum или подобен в Тулум;
- Всички турове, трансфери, закуски, обеди, описани в програмата;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- Екскурзоводско обслужване на английски или испански език по време на всички турове.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи,  пиколо в хотелите;
- Разходи от личен характер;
- Допълнителни екскурзии по избор;
- Всичко, което не е описано в „цената ключва“.

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВАМА ПЪТУВАЩИ: 5990 ЛВ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Мексико / Канкун – София, с включени летищни такси, ръчен и регистриран багаж, цена на самолетните билети към 30.04.2020 г. : 1250.00 лв.;
- Самолетен билет Мексико Сити – Вилаермоса – Мерида, с включени летищни такси, ръчен и регистриран багаж, цена на самолетните билети към 30.04.2020 г. : 800.00 лв.;
- 7 нощувки в хотели в Мексико;
- 3 нощувки в хотел Regente или подобен в Мексико Сити;
- 1 нощувка в хотел Chan-Kah или подобен в Паленке;
- 1 нощувка в хотел Del Gobernador или подобен в Мерида;
- 2 нощувки в хотел  Hip Hotel Tulum или подобен в Тулум;
- Всички турове, трансфери, закуски, обеди, описани в програмата;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- Екскурзоводско обслужване на английски или испански език по време на всички турове.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Бакшиши за шофьори и екскурзоводи,  пиколо в хотелите;
- Разходи от личен характер;
- Допълнителни екскурзии по избор;
- Всичко, което не е описано в „цената ключва“.
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.
Екскурзия Аруба - Почивка в АРУБА
Аруба Екскурзия Аруба - Почивка в АРУБА
цени от 2100.00 EUR
Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
Мачу Пикчу Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
цени от 2256.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия до Ню Йорк: Една седмица в САЩ
Ню Йорк Екскурзия до Ню Йорк: Една седмица в САЩ
цени от 4986.00 лв.
Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
Доминикана Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
цени от 2032.00 лв.

Промоции на самолетни билети