Адрес
София 1000
ул. Позитано 7
Телефони
0700 10 756
+359 879 532 505
E-mail
office@mmtravel.bg
ticketing@mmtravel.bg

Екскурзия в Русия Нова Година 2021 в Москва и Санкт Петербург

цени от
2 270.00 лв.
Дестинация
Москва и Санкт Петербург
Продължителност
6 дни
Тип настаняване
BB


Екскурзия в Русия за Нова Година 2021
5 нощувки / 6 дни
30.12.2020 - 04.01.2021


Русия е една перфектна зимна ваканционна дестинация, която през това време от годината сякаш е извадена от зимна приказка. Прекарайте новогодишната вечер в Москва, наслаждавайки се на празничната атмосфера, великолепната гледка, традициите, богатствата и дългата история на града. Нищо не се сравнява с това да видите емблематичния Червен  площад, покрит със сняг, красивата река Москова, протичаща спокойно под покриващата я заледена повърхност  в празничното оживление на града. Посещението на Санкт Петербур през зимата е не по-малко интересно и вълнуващо. Малко са градовете в света, които могат да се похвалят с толкова много интругиващи исторически и културни забележителности както тези два града.

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1. /30.12./  Москва

Нашата програма започва със среща на Летище София с полет до Москва, заминаващ  в 13:10ч. и пристигащ в 17:25ч. местно време . На летището в Москва ще бъдете посрещнати от нашия екскурзовод, който ще ви придружи до центъра на града. След настаняване в хотела ще имате възможност за почивка или за разходка и шопинг по московската улица Арбат.

 Арбат е живописна пешеходна улица в центъра на Москва. Името на улицата произлиза от татарски език, който някога се е говорел в града, и означава „предградие“. В миналото се е намирала в покрайнините на Москва, където са живели царските войници и ковачи. След огромен пожар в средата на XVIII в. околните квартали са изравнени със земята. По това време районът вече не е крайградски, така че благородническите семейства от Москва построяват къщите си тук. От началото на XIX в. "Арбат" се превръща в дом на старата аристокрация и младото бохемство. На улицата има над 30 книжарници! Днес по улицата има множество светлини и туристически магазинчета, но все още носи духа на Москва от XIX в.

След пешеходната разходка по една от най-известните московски улици ще бъдете превозени обратно в хотела за нощувка.

 

ДЕН 2. /31.12/  Москва

След закуска ще имаме удоволствието да посетим сърцето на съвременна Русия – историческия комплекс Кремъл.

Кремъл е величествен архитектурно-исторически комплекс и символ на Русия, разположен на хълм над река Москва в центъра на столицата. Построен в миналото като отбранителна крепост с високи стени и кули, комплексът се разраства и променя непрекъснато през годините, като днес се ползва за официална резиденция на президента на Русия. На неговата територия са разположени редица храмове, площади, градини и музеи, сред които е Оръжейната палата, която ще посетим.

Оръжейната палата е най-старият и най-богатият дворцов музей. Той е основан през 1806г. като Императорски дворцов музей. Не се подлъгвайте по името, защото тук освен оръжия, ризници и шлемове, ще видите и императорската корона, троновете на руските царе, както и Руския диамантен фонд – колекция от бижута, скъпоценни камъни и късове самородно злато. Ценителите на бижутата ще се насладят на  колекцията от експонати на „Фаберже“ – кутийки за бижута, мини каляски и дворци, оформени като или прикрити в яйца от злато и скъпоценни камъни.

 

След посещението на Кремъл ще имаме свободно време за отдих и индивидуални занимания.

След интересния и вълнуващ ден, предстои още по вълнуваща вечер – празнично посрещане на Новата 2019 година. Ще отпразнуваме новата година по руски,  с местните  новогодишни традиции и обичаи.

 

ДЕН 3. /01.01/ Москва – Санкт Петербург

След закуска ще предприемем една изключително интересна обиколка на Москва с метро. Московското метро отваря врати още през 1935г. Неговите станции достигат дълбочина от 74м, което го нарежда сред най-дълбоко прокопаните метра в света, но впечатляващо в случая не е това, а неговата невероятна архитектура. По архитектурна стойност московсото метро може да се мери с някои от най-известните европейски дворци. Метро станциите имат свой живот – магазини, музиканти, това е един подземен град, изпълнен с множество забележителности.

След подземната обиколка на Москва ще се отправим към хотела, за да освобоидим стаите и да се приготвим за път. Ще бъдем превозени до жп гарата, от където ще хванем  нощния влак до Санкт Петербург.

 

 

ДЕН 4. /02.01/ Санкт Петербург

Сутринта ще пристигнем в Санкт Петербург и ще се насладим на приятна закуска в хотела. Ще се настаним в хотела, след което с нетърпение ще започнем нашата обиколка на града.

Санкт Петербург е красив през всички сезони, но през зимата градът представлява снежен романтичен спектакъл. Старата руска столица е основана през 1701г. от Петър I. Днес се смята за един от най-красивите градове в света, за което допринасят както живописното му местоположение, така и грандиозната му архитектура. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за хора с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване. По време на нашата туристическа обиколка на Санкт Петербург ще посетим Петропавловската крепост – първата сграда в града, чието строителство е започнало на 27 май 1703 г. Тази дата сесчита за датата на създаване на града. По време на обиколката ще бъдете запознати в сетайли с историята на града и династия Романови.

Несъмнено една от най-интересните забележителности тук е Ермитажът, чието посещение ще бъде акцентът на нашата обиколка. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“) и пристройка към Зимния дворец на императрица Екатерина Велика. Десетилетия наред това културно богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. В началото на 20-ти век Зимния дворец е бил преустроен за нуждите на музея. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Само в Ермитажа могат да се разгледат едновременно и резиденцията на руските императори, и колекцията от произведения на изкуството. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни.

Сред най-прочутите от представените художници са Микеланджело, Леонардо, Рембранд, Пикасо, Моне, Сезан, Гоген, Ван Гог, Рубенс, Рафаело, Веронезе, Ел Греко, Гоя, Диего Веласкес, Ван Дайк, Дьолакроа, Мане, Реноар и много други майстори. Едни от удивителните експонати на Ермитажа са от ограничен произход – най-старинните, от които са вълнен килим, китайска копринена тъкан и татуйровка на човешка кожа. Тези артефакти са открити под замръзналата повърхност на скитски могили в Алтай.

След изпълнения с култура и история ден ще се върнем обратно в хотела за заслужена почивка.

 

ДЕН 5. /03.01/  Санкт Петербург

След закуска днес ще посетим известния като Царское село, днешния град Пушкин, намиращ се на 25км от Санкт Петербург. В Царское село/Пушкин може да видите два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. В градчето има няколко места свързани с Александър Пушкин, в това число музей в бившия императорски лицей, където той е учил.

 

Ще се отправим към двореца Павловск. Това е летния дворец, който Екатерина Велика е подарила на своя син Павел I. От сградата на дворецът изграден в неокласически стил се разкрива невероятна гледка към 6000 декарово имение. Бившите царски ловни участъци днес са прелестен парк, сенчести алеи, хълмисти ливади, павилиони и гори. Павловск не притежава разкоша на останалите имения на династията Роамнови, а се откроява с дискретна елегантност. Той несъмнено трябва да бъде посетен заради съкровищата, които се пазят в него и очарователния парк с градини в английски стил, който е сред най-големите в Европа.  През зимата паркът е изключително романтичен, покрит с блестяща снежна покривка, поради което няма да пропуснем да го разгледаме, докато се возим на шейна.

След това вълнуващо зимно приключение ще се отправим към хотела в Санкт Петербург, за да се стоплим и да си починем.

 

ДЕН 6. /04.01/

 

След закуска нашият екскурзовод ще ни придружи до летището за полет до София.

 

НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

https://www.radissonblu.com/en/belorusskayahotel-moscow?facilitatorId=CSOSEO&csref=org_gmb_sk_en_sn_ho_MOWZA

https://www.ambassador-hotel.ru/

 

 

Цена на човек при двама пътуващи 3330 лева;

Цена на човек при четирима пътуващи 2644 лева;

Цена на човек при шестима пътуващи 2406 лева ;

Цена на човек при осем пътуващи 2356 лева;

Цена на човек при десет пътуващи 2270 лева;

 

Доплащане за единично настаняване: 300 лева;

 

ВАРИАНТИ ЗА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР И ЦЕНИ НЕВКЛЮЧЕНИ В ОБЩАТА ЦЕНА НА ПРОГРАМАТА:

https://wtcmoscow.ru/services/restaurants/real-food-restaurant-grill/

Тема на вечерта: руска приказка

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 02:00ч., след което следва танцова програма до 3:00ч. Професионален фотограф ще се погрижи да заснеме най-интересните моменти от вечерта и ще бъде на ваше разположение.

Шоу програмата включва изпълнение на московската група Get Groove, забавления и шеги с дойка талантливи шоумени, речта на президента и традиционен звън на Кремълските камбани, поздравления от Дядо Мраз и Снежанка, лотария и непрестанни танци с Ди Джей.

Меню: бюфет с традиционна руска кухня, европейска кухня и алкохолни/безалкохолни напитки, десерт, домашен сладолед.

 

http://meatandmore.ru/galeria-5.html

Тема на вечерта: руски цирк

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до сутринта.

Посрещане на гостите с чаша шампанско и апетайзър.

Шоу програма: магическо шоу, изненади от Дядо Мраз, магическа лотария, дискотека.

Меню: вечеря от традиционна руска и европейска кухня, алкохолни/безалкохолни напитки (2 варианта на менюто: руска кухня или специално меню на шеф-готвача “chef’s menu”).

 

Наблюдавайте новогодишната заря от ресторант-лодка във водите на река Москва.

Отплаване от кей 4, 11-12 ул. Андропова.

Програмата започва от 22:00ч. и продължава до 04:00ч.

Програмата включва снежно шоу с балет, дискотека, лотария и много други вълнуващи изненади.

Посрещане на гостите с чаша шампанско.

Меню: вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

http://newyearnight.ru/#description

Тема на вечерта: свят на фантазия

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 06:00ч.

Ще станете свидетели на вълнуващо шоу, изпълнено с изненади и специални ефекти. Грандиозен цирков спектакъс с акробати и танцьори, едни от най-добрите изпълнители в цяла Москва ще се погрижат за вашето добро настроение. В допълнение ще станете свидетели на уникално светлинно шоу. За музикалната програма ще се погрижат група The Times Band.

Меню: уелкъм дринкс, вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

Полетни детайли:

SU2061 30DEC София - Москва 1310 1725

SU35 04JAN Санкт Петербург - София 0550 0715

 

Цена на самолетен билет 670 лева с 10 кг ръчен багаж на борда към 30.04.2020

 

 


НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
цени от 170.00 EUR

ВАРИАНТИ ЗА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019

https://wtcmoscow.ru/services/restaurants/real-food-restaurant-grill/

Тема на вечерта: руска приказка

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 02:00ч., след което следва танцова програма до 3:00ч. Професионален фотограф ще се погрижи да заснеме най-интересните моменти от вечерта и ще бъде на ваше разположение.

Шоу програмата включва изпълнение на московската група Get Groove, забавления и шеги с дойка талантливи шоумени, речта на президента и традиционен звън на Кремълските камбани, поздравления от Дядо Мраз и Снежанка, лотария и непрестанни танци с ДиДжей.

Меню: бюфет с традиционна руска кухня, европейска кухня и алкохолни/безалкохолни напитки, десерт, домашен сладолед.

 

http://meatandmore.ru/galeria-5.html

Тема на вечерта: руски цирк

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до сутринта.

Посрещане на гостите с чаша шампанско и апетайзър.

Шоу програма: магическо шоу, изненади от Дядо Мраз, магическа лотария, дискотека.

Меню: вечеря от традиционна руска и европейска кухня, алкохолни/безалкохолни напитки (2 варианта на менюто: руска кухня или специално меню на шеф-готвача “chef’s menu”).

 

Наблюдавайте новогодишната заря от ресторант-лодка във водите на река Москва.

Отплаване от кей 4, 11-12 ул. Андропова.

Програмата започва от 22:00ч. и продължава до 04:00ч.

Програмата включва снежно шоу с балет, дискотека, лотария и много други вълнуващи изненади.

Посрещане на гостите с чаша шампанско.

Меню: вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

http://newyearnight.ru/#description

Тема на вечерта: свят на фантазия

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 06:00ч.

Ще станете свидетели на вълнуващо шоу, изпълнено с изненади и специални ефекти. Грандиозен цирков спектакъс с акробати и танцьори, едни от най-добрите изпълнители в цяла Москва ще се погрижат за вашето добро настроение. В допълнение ще станете свидетели на уникално светлинно шоу. За музикалната програма ще се погрижат група The Times Band.

Меню: уелкъм дринкс, вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).