Екскурзия в Русия за Нова Година 2020 в Москва и Санкт Петербург

цени от
2 270.00 лв.
Дестинация
Москва и Санкт Петербург
Продължителност
6 дни
Тип настаняване
BB


Екскурзия в Русия за Нова Година 2020
5 нощувки / 6 дни
30.12.2019 - 04.01.2020


Русия е една перфектна зимна ваканционна дестинация, която през това време от годината сякаш е извадена от зимна приказка. Прекарайте новогодишната вечер в Москва, наслаждавайки се на празничната атмосфера, великолепната гледка, традициите, богатствата и дългата история на града. Нищо не се сравнява с това да видите емблематичния Червен  площад, покрит със сняг, красивата река Москова, протичаща спокойно под покриващата я заледена повърхност  в празничното оживление на града. Посещението на Санкт Петербур през зимата е не по-малко интересно и вълнуващо. Малко са градовете в света, които могат да се похвалят с толкова много интругиващи исторически и културни забележителности както тези два града.

 

ПРОГРАМА:

 

ДЕН 1 /30/12/ - Москва

 

Нашата програма започва със среща на Летище София с полет до Москва, заминаващ  в 13:10ч. и пристигащ в 17:25ч. местно време . На летището в Москва ще бъдете посрещнати от нашия екскурзовод, който ще ви придружи до центъра на града. След настаняване в хотела ще имате възможност за почивка или за разходка и шопинг по московската улица Арбат.

 Арбат е живописна пешеходна улица в центъра на Москва. Името на улицата произлиза от татарски език, който някога се е говорел в града, и означава „предградие“. В миналото се е намирала в покрайнините на Москва, където са живели царските войници и ковачи. След огромен пожар в средата на XVIII в. околните квартали са изравнени със земята. По това време районът вече не е крайградски, така че благородническите семейства от Москва построяват къщите си тук. От началото на XIX в. "Арбат" се превръща в дом на старата аристокрация и младото бохемство. На улицата има над 30 книжарници! Днес по улицата има множество светлини и туристически магазинчета, но все още носи духа на Москва от XIX в.

След пешеходната разходка по една от най-известните московски улици ще бъдете превозени обратно в хотела за нощувка.

 

ДЕН 2 /31/12/ - Москва

 

След закуска ще имаме удоволствието да посетим сърцето на съвременна Русия – историческия комплекс Кремъл.

Кремъл е величествен архитектурно-исторически комплекс и символ на Русия, разположен на хълм над река Москва в центъра на столицата. Построен в миналото като отбранителна крепост с високи стени и кули, комплексът се разраства и променя непрекъснато през годините, като днес се ползва за официална резиденция на президента на Русия. На неговата територия са разположени редица храмове, площади, градини и музеи, сред които е Оръжейната палата, която ще посетим.

Оръжейната палата е най-старият и най-богатият дворцов музей. Той е основан през 1806г. като Императорски дворцов музей. Не се подлъгвайте по името, защото тук освен оръжия, ризници и шлемове, ще видите и императорската корона, троновете на руските царе, както и Руския диамантен фонд – колекция от бижута, скъпоценни камъни и късове самородно злато. Ценителите на бижутата ще се насладят на  колекцията от експонати на „Фаберже“ – кутийки за бижута, мини каляски и дворци, оформени като или прикрити в яйца от злато и скъпоценни камъни.

 

След посещението на Кремъл ще имаме свободно време за отдих и индивидуални занимания.

След интересния и вълнуващ ден, предстои още по вълнуваща вечер – празнично посрещане на Новата 2019 година. Ще отпразнуваме новата година по руски,  с местните  новогодишни традиции и обичаи.

 

ДЕН 3 /01/01/ - Москва – Санкт Петербург

 

След закуска ще предприемем една изключително интересна обиколка на Москва с метро. Московското метро отваря врати още през 1935г. Неговите станции достигат дълбочина от 74м, което го нарежда сред най-дълбоко прокопаните метра в света, но впечатляващо в случая не е това, а неговата невероятна архитектура. По архитектурна стойност московсото метро може да се мери с някои от най-известните европейски дворци. Метро станциите имат свой живот – магазини, музиканти, това е един подземен град, изпълнен с множество забележителности.

След подземната обиколка на Москва ще се отправим към хотела, за да освобоидим стаите и да се приготвим за път. Ще бъдем превозени до жп гарата, от където ще хванем  нощния влак до Санкт Петербург.

 

 

ДЕН 4 /02/01/ - Санкт Петербург

 

Сутринта ще пристигнем в Санкт Петербург и ще се насладим на приятна закуска в хотела. Ще се настаним в хотела, след което с нетърпение ще започнем нашата обиколка на града.

Санкт Петербург е красив през всички сезони, но през зимата градът представлява снежен романтичен спектакъл. Старата руска столица е основана през 1701г. от Петър I. Днес се смята за един от най-красивите градове в света, за което допринасят както живописното му местоположение, така и грандиозната му архитектура. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за хора с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване. По време на нашата туристическа обиколка на Санкт Петербург ще посетим Петропавловската крепост – първата сграда в града, чието строителство е започнало на 27 май 1703 г. Тази дата сесчита за датата на създаване на града. По време на обиколката ще бъдете запознати в сетайли с историята на града и династия Романови.

Несъмнено една от най-интересните забележителности тук е Ермитажът, чието посещение ще бъде акцентът на нашата обиколка. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“) и пристройка към Зимния дворец на императрица Екатерина Велика. Десетилетия наред това културно богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. В началото на 20-ти век Зимния дворец е бил преустроен за нуждите на музея. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Само в Ермитажа могат да се разгледат едновременно и резиденцията на руските императори, и колекцията от произведения на изкуството. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни.

Сред най-прочутите от представените художници са Микеланджело, Леонардо, Рембранд, Пикасо, Моне, Сезан, Гоген, Ван Гог, Рубенс, Рафаело, Веронезе, Ел Греко, Гоя, Диего Веласкес, Ван Дайк, Дьолакроа, Мане, Реноар и много други майстори. Едни от удивителните експонати на Ермитажа са от ограничен произход – най-старинните, от които са вълнен килим, китайска копринена тъкан и татуйровка на човешка кожа. Тези артефакти са открити под замръзналата повърхност на скитски могили в Алтай.

След изпълнения с култура и история ден ще се върнем обратно в хотела за заслужена почивка.

 

ДЕН 5 /03/01/ - Санкт Петербург

 

След закуска днес ще посетим известния като Царское село, днешния град Пушкин, намиращ се на 25км от Санкт Петербург. В Царское село/Пушкин може да видите два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. В градчето има няколко места свързани с Александър Пушкин, в това число музей в бившия императорски лицей, където той е учил.

 

Ще се отправим към двореца Павловск. Това е летния дворец, който Екатерина Велика е подарила на своя син Павел I. От сградата на дворецът изграден в неокласически стил се разкрива невероятна гледка към 6000 декарово имение. Бившите царски ловни участъци днес са прелестен парк, сенчести алеи, хълмисти ливади, павилиони и гори. Павловск не притежава разкоша на останалите имения на династията Роамнови, а се откроява с дискретна елегантност. Той несъмнено трябва да бъде посетен заради съкровищата, които се пазят в него и очарователния парк с градини в английски стил, който е сред най-големите в Европа.  През зимата паркът е изключително романтичен, покрит с блестяща снежна покривка, поради което няма да пропуснем да го разгледаме, докато се возим на шейна.

След това вълнуващо зимно приключение ще се отправим към хотела в Санкт Петербург, за да се стоплим и да си починем.

 

ДЕН 6 /04/01/

 

След закуска нашият екскурзовод ще ни придружи до летището, където хванем полета за Москва. От Москва ще хванем своя полет за София, където за съжаление ще бъде края на нашето незабравимо пътуване.

 

НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

 • Radisson Blu Belorusskaya Hotel 4* или подобен (Москва)

https://www.radissonblu.com/en/belorusskayahotel-moscow?facilitatorId=CSOSEO&csref=org_gmb_sk_en_sn_ho_MOWZA

 • Ambassador Hotel 4* или подобен (Санкт Петербург)

https://www.ambassador-hotel.ru/

 

 

Цена на човек при двама пътуващи 3330 лева;

Цена на човек при четирима пътуващи 2644 лева;

Цена на човек при шестима пътуващи 2406 лева ;

Цена на човек при осем пътуващи 2356 лева;

Цена на човек при десет пътуващи 2270 лева;

 

Доплащане за единично настаняване: 300 лева;

 

ВАРИАНТИ ЗА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР И ЦЕНИ НЕВКЛЮЧЕНИ В ОБЩАТА ЦЕНА НА ПРОГРАМАТА:

https://wtcmoscow.ru/services/restaurants/real-food-restaurant-grill/

Тема на вечерта: руска приказка

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 02:00ч., след което следва танцова програма до 3:00ч. Професионален фотограф ще се погрижи да заснеме най-интересните моменти от вечерта и ще бъде на ваше разположение.

Шоу програмата включва изпълнение на московската група Get Groove, забавления и шеги с дойка талантливи шоумени, речта на президента и традиционен звън на Кремълските камбани, поздравления от Дядо Мраз и Снежанка, лотария и непрестанни танци с Ди Джей.

Меню: бюфет с традиционна руска кухня, европейска кухня и алкохолни/безалкохолни напитки, десерт, домашен сладолед.

 

http://meatandmore.ru/galeria-5.html

Тема на вечерта: руски цирк

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до сутринта.

Посрещане на гостите с чаша шампанско и апетайзър.

Шоу програма: магическо шоу, изненади от Дядо Мраз, магическа лотария, дискотека.

Меню: вечеря от традиционна руска и европейска кухня, алкохолни/безалкохолни напитки (2 варианта на менюто: руска кухня или специално меню на шеф-готвача “chef’s menu”).

 

 • Корабен ресторант "Vatel"- от 200 EUR на човек

Наблюдавайте новогодишната заря от ресторант-лодка във водите на река Москва.

Отплаване от кей 4, 11-12 ул. Андропова.

Програмата започва от 22:00ч. и продължава до 04:00ч.

Програмата включва снежно шоу с балет, дискотека, лотария и много други вълнуващи изненади.

Посрещане на гостите с чаша шампанско.

Меню: вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

http://newyearnight.ru/#description

Тема на вечерта: свят на фантазия

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 06:00ч.

Ще станете свидетели на вълнуващо шоу, изпълнено с изненади и специални ефекти. Грандиозен цирков спектакъс с акробати и танцьори, едни от най-добрите изпълнители в цяла Москва ще се погрижат за вашето добро настроение. В допълнение ще станете свидетели на уникално светлинно шоу. За музикалната програма ще се погрижат група The Times Band.

Меню: уелкъм дринкс, вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Настаняване в хотели 4* в Москва 2 нощувки с включена закуска и в Санкт Петербург 2 нощувки с включена закуска
 • Трансфери с шофьор по програмата
 • Екскурзовод на руски език / английски език
 • Билети с 1 нощувка в нощен влак спален вагон Москва – Санкт Петербург с включена закуска
 • Входни такси и билети по програмата
 • Медицинска затраховка 30000 евро
 • Самолетни билети 670 лева по полетни детайли и ръчен багаж до 10кг на борда

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Новогодишна гала вечеря – цена от 170 евро на човек
 • Разходи от личен характер
 • Визи за Русия

 

Полетни детайли:

SU2061 30DEC София - Москва 1310 1725

SU35 04JAN Санкт Петербург - Москва 0550 0715

SU2060 04JAN Москва - София 0955 1220

Цена на самолетен билет 670 лева с 10 кг ръчен багаж на борда

 

 

Видове визи за Русия

Ново! От 01 Октомври 2019 българските граждани, желаещи да посетят Санкт Петербург и Лениградски район с престой от 01 до 08 дни са с облекчен визов режим:
Визата е електронна / Е-виза и документи за нея се подават от 30 до 06 работни дни преди дата на тръгване.
ММ Травел приема заявки за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7, София 1000, на имейл: office@mmtravel.bg или чрез куриер на Еконт.
Цена на визова поддръжка за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург: 100 лева
Време за изготвяне: 5 работни дни
 
Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер от ММ Травел ООД/

Време за изготвяне,    цена:
 • 12 работни дни  - цена - 170 лв.
 •   8 работни дни  - цена - 260 лв.
 •   5 работни дни  - цена - 300 лв.
* Всички консулски такси са включени в цената
За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.


Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.

* За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основната дестинация за пътуването с ММ Травел
 

Многократно влизане в Русия с делова виза за 1 година - Деловая виза
Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

Време за изготвяне, цена:
 • 10 работни дни  - цена - 630 лв.

*   За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца
 

Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой - Деловая виза
 
Време за изготвяне, цена:
 • 20  работни дни -   цена  - 260 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой - Деловая виза

Време за изготвяне,    цена:
 • 20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
Време за изготвяне,  цена:
 • 10 работни дни - цена - 350 лв.
 •   6 работни дни - цена - 380 лв.

*  За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократно влизане в Русия с работна виза до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

Време за изготвяне, цена:
 •   на запиванеИзготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-        1 бр. снимкa паспортен формат

Руски визи се издават с положена снимка и молим да обърнете внимание към изискванията на Посолство на Руска Федерация за снимка:
 • Снимката трябва да е актуална към момента на подаване на документите със стандартен формат за задграничен паспорт
 • Цветна снимка на бял фон, в анфас
 • Размер 3,5 мм / 4,5 мм
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът да се отличава и да е контрастен
 • Снимката да е с високо качество
 • Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
 • Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
 • Погледът да бъде насочен напред
 • Тенът на кожата да бъде естествен
 •  Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евроЦената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адресгр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.

Независимо от повода на пътуването: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г.  приема на електронни формуляри за визови анкети се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе и гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира бутикови пътувания и екскурзии с водач от България за Русия с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции най-добра цена за полети до Москва , вътрешни полети в Русия, влакове, хотели и хотелски вериги с утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
цени от 170.00 EUR
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия "Класическа Япония"
Токио Екскурзия "Класическа Япония"
цени от 6890.00 лв.
Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и Буенос Айрес
цени от 6300.00 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.
Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и...
Бразилия, водопадите Игуасу и Аржентина Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и Аржентина и Рио де...
цени от 4800.00 лв.
Ваканция в Доменикана
Доменикана Ваканция в Доменикана
цени от 1660.00 EUR
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.

Промоции на самолетни билети