Екскурзия в Русия Нова Година 2021 в Москва и Санкт Петербург

цени от
2 270.00 лв.
Дестинация
Москва и Санкт Петербург
Продължителност
6 дни
Тип настаняване
BB


Екскурзия в Русия за Нова Година 2021
5 нощувки / 6 дни
30.12.2020 - 04.01.2021


Русия е една перфектна зимна ваканционна дестинация, която през това време от годината сякаш е извадена от зимна приказка. Прекарайте новогодишната вечер в Москва, наслаждавайки се на празничната атмосфера, великолепната гледка, традициите, богатствата и дългата история на града. Нищо не се сравнява с това да видите емблематичния Червен  площад, покрит със сняг, красивата река Москова, протичаща спокойно под покриващата я заледена повърхност  в празничното оживление на града. Посещението на Санкт Петербур през зимата е не по-малко интересно и вълнуващо. Малко са градовете в света, които могат да се похвалят с толкова много интругиващи исторически и културни забележителности както тези два града.

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1. /30.12./  Москва

Нашата програма започва със среща на Летище София с полет до Москва, заминаващ  в 13:10ч. и пристигащ в 17:25ч. местно време . На летището в Москва ще бъдете посрещнати от нашия екскурзовод, който ще ви придружи до центъра на града. След настаняване в хотела ще имате възможност за почивка или за разходка и шопинг по московската улица Арбат.

 Арбат е живописна пешеходна улица в центъра на Москва. Името на улицата произлиза от татарски език, който някога се е говорел в града, и означава „предградие“. В миналото се е намирала в покрайнините на Москва, където са живели царските войници и ковачи. След огромен пожар в средата на XVIII в. околните квартали са изравнени със земята. По това време районът вече не е крайградски, така че благородническите семейства от Москва построяват къщите си тук. От началото на XIX в. "Арбат" се превръща в дом на старата аристокрация и младото бохемство. На улицата има над 30 книжарници! Днес по улицата има множество светлини и туристически магазинчета, но все още носи духа на Москва от XIX в.

След пешеходната разходка по една от най-известните московски улици ще бъдете превозени обратно в хотела за нощувка.

 

ДЕН 2. /31.12/  Москва

След закуска ще имаме удоволствието да посетим сърцето на съвременна Русия – историческия комплекс Кремъл.

Кремъл е величествен архитектурно-исторически комплекс и символ на Русия, разположен на хълм над река Москва в центъра на столицата. Построен в миналото като отбранителна крепост с високи стени и кули, комплексът се разраства и променя непрекъснато през годините, като днес се ползва за официална резиденция на президента на Русия. На неговата територия са разположени редица храмове, площади, градини и музеи, сред които е Оръжейната палата, която ще посетим.

Оръжейната палата е най-старият и най-богатият дворцов музей. Той е основан през 1806г. като Императорски дворцов музей. Не се подлъгвайте по името, защото тук освен оръжия, ризници и шлемове, ще видите и императорската корона, троновете на руските царе, както и Руския диамантен фонд – колекция от бижута, скъпоценни камъни и късове самородно злато. Ценителите на бижутата ще се насладят на  колекцията от експонати на „Фаберже“ – кутийки за бижута, мини каляски и дворци, оформени като или прикрити в яйца от злато и скъпоценни камъни.

 

След посещението на Кремъл ще имаме свободно време за отдих и индивидуални занимания.

След интересния и вълнуващ ден, предстои още по вълнуваща вечер – празнично посрещане на Новата 2019 година. Ще отпразнуваме новата година по руски,  с местните  новогодишни традиции и обичаи.

 

ДЕН 3. /01.01/ Москва – Санкт Петербург

След закуска ще предприемем една изключително интересна обиколка на Москва с метро. Московското метро отваря врати още през 1935г. Неговите станции достигат дълбочина от 74м, което го нарежда сред най-дълбоко прокопаните метра в света, но впечатляващо в случая не е това, а неговата невероятна архитектура. По архитектурна стойност московсото метро може да се мери с някои от най-известните европейски дворци. Метро станциите имат свой живот – магазини, музиканти, това е един подземен град, изпълнен с множество забележителности.

След подземната обиколка на Москва ще се отправим към хотела, за да освобоидим стаите и да се приготвим за път. Ще бъдем превозени до жп гарата, от където ще хванем  нощния влак до Санкт Петербург.

 

 

ДЕН 4. /02.01/ Санкт Петербург

Сутринта ще пристигнем в Санкт Петербург и ще се насладим на приятна закуска в хотела. Ще се настаним в хотела, след което с нетърпение ще започнем нашата обиколка на града.

Санкт Петербург е красив през всички сезони, но през зимата градът представлява снежен романтичен спектакъл. Старата руска столица е основана през 1701г. от Петър I. Днес се смята за един от най-красивите градове в света, за което допринасят както живописното му местоположение, така и грандиозната му архитектура. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за хора с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване. По време на нашата туристическа обиколка на Санкт Петербург ще посетим Петропавловската крепост – първата сграда в града, чието строителство е започнало на 27 май 1703 г. Тази дата сесчита за датата на създаване на града. По време на обиколката ще бъдете запознати в сетайли с историята на града и династия Романови.

Несъмнено една от най-интересните забележителности тук е Ермитажът, чието посещение ще бъде акцентът на нашата обиколка. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“) и пристройка към Зимния дворец на императрица Екатерина Велика. Десетилетия наред това културно богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. В началото на 20-ти век Зимния дворец е бил преустроен за нуждите на музея. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Само в Ермитажа могат да се разгледат едновременно и резиденцията на руските императори, и колекцията от произведения на изкуството. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни.

Сред най-прочутите от представените художници са Микеланджело, Леонардо, Рембранд, Пикасо, Моне, Сезан, Гоген, Ван Гог, Рубенс, Рафаело, Веронезе, Ел Греко, Гоя, Диего Веласкес, Ван Дайк, Дьолакроа, Мане, Реноар и много други майстори. Едни от удивителните експонати на Ермитажа са от ограничен произход – най-старинните, от които са вълнен килим, китайска копринена тъкан и татуйровка на човешка кожа. Тези артефакти са открити под замръзналата повърхност на скитски могили в Алтай.

След изпълнения с култура и история ден ще се върнем обратно в хотела за заслужена почивка.

 

ДЕН 5. /03.01/  Санкт Петербург

След закуска днес ще посетим известния като Царское село, днешния град Пушкин, намиращ се на 25км от Санкт Петербург. В Царское село/Пушкин може да видите два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. В градчето има няколко места свързани с Александър Пушкин, в това число музей в бившия императорски лицей, където той е учил.

 

Ще се отправим към двореца Павловск. Това е летния дворец, който Екатерина Велика е подарила на своя син Павел I. От сградата на дворецът изграден в неокласически стил се разкрива невероятна гледка към 6000 декарово имение. Бившите царски ловни участъци днес са прелестен парк, сенчести алеи, хълмисти ливади, павилиони и гори. Павловск не притежава разкоша на останалите имения на династията Роамнови, а се откроява с дискретна елегантност. Той несъмнено трябва да бъде посетен заради съкровищата, които се пазят в него и очарователния парк с градини в английски стил, който е сред най-големите в Европа.  През зимата паркът е изключително романтичен, покрит с блестяща снежна покривка, поради което няма да пропуснем да го разгледаме, докато се возим на шейна.

След това вълнуващо зимно приключение ще се отправим към хотела в Санкт Петербург, за да се стоплим и да си починем.

 

ДЕН 6. /04.01/

 

След закуска нашият екскурзовод ще ни придружи до летището за полет до София.

 

НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

 • Radisson Blu Belorusskaya Hotel 4* или подобен (Москва)

https://www.radissonblu.com/en/belorusskayahotel-moscow?facilitatorId=CSOSEO&csref=org_gmb_sk_en_sn_ho_MOWZA

 • Ambassador Hotel 4* или подобен (Санкт Петербург)

https://www.ambassador-hotel.ru/

 

 

Цена на човек при двама пътуващи 3330 лева;

Цена на човек при четирима пътуващи 2644 лева;

Цена на човек при шестима пътуващи 2406 лева ;

Цена на човек при осем пътуващи 2356 лева;

Цена на човек при десет пътуващи 2270 лева;

 

Доплащане за единично настаняване: 300 лева;

 

ВАРИАНТИ ЗА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР И ЦЕНИ НЕВКЛЮЧЕНИ В ОБЩАТА ЦЕНА НА ПРОГРАМАТА:

 • Ресторант RFR GRILL - 175 EUR на човек

https://wtcmoscow.ru/services/restaurants/real-food-restaurant-grill/

Тема на вечерта: руска приказка

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 02:00ч., след което следва танцова програма до 3:00ч. Професионален фотограф ще се погрижи да заснеме най-интересните моменти от вечерта и ще бъде на ваше разположение.

Шоу програмата включва изпълнение на московската група Get Groove, забавления и шеги с дойка талантливи шоумени, речта на президента и традиционен звън на Кремълските камбани, поздравления от Дядо Мраз и Снежанка, лотария и непрестанни танци с Ди Джей.

Меню: бюфет с традиционна руска кухня, европейска кухня и алкохолни/безалкохолни напитки, десерт, домашен сладолед.

 

 • Ресторант Meat & More - 170 EUR на човек

http://meatandmore.ru/galeria-5.html

Тема на вечерта: руски цирк

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до сутринта.

Посрещане на гостите с чаша шампанско и апетайзър.

Шоу програма: магическо шоу, изненади от Дядо Мраз, магическа лотария, дискотека.

Меню: вечеря от традиционна руска и европейска кухня, алкохолни/безалкохолни напитки (2 варианта на менюто: руска кухня или специално меню на шеф-готвача “chef’s menu”).

 

 • Корабен ресторант "Vatel"- от 200 EUR на човек

Наблюдавайте новогодишната заря от ресторант-лодка във водите на река Москва.

Отплаване от кей 4, 11-12 ул. Андропова.

Програмата започва от 22:00ч. и продължава до 04:00ч.

Програмата включва снежно шоу с балет, дискотека, лотария и много други вълнуващи изненади.

Посрещане на гостите с чаша шампанско.

Меню: вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

 • Ресторант "MIR" – от 270 EUR на човек

http://newyearnight.ru/#description

Тема на вечерта: свят на фантазия

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 06:00ч.

Ще станете свидетели на вълнуващо шоу, изпълнено с изненади и специални ефекти. Грандиозен цирков спектакъс с акробати и танцьори, едни от най-добрите изпълнители в цяла Москва ще се погрижат за вашето добро настроение. В допълнение ще станете свидетели на уникално светлинно шоу. За музикалната програма ще се погрижат група The Times Band.

Меню: уелкъм дринкс, вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Настаняване в хотели 4* в Москва 2 нощувки с включена закуска и в Санкт Петербург 2 нощувки с включена закуска
 • Трансфери с шофьор по програмата
 • Екскурзовод на руски език / английски език
 • Билети с 1 нощувка в нощен влак спален вагон Москва – Санкт Петербург с включена закуска
 • Входни такси и билети по програмата
 • Медицинска затраховка 30000 евро
 • Самолетни билети 670 лева по полетни детайли и ръчен багаж до 10кг на бор
 • Визи за Русия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Новогодишна гала вечеря – цена от 170 евро на човек
 • Разходи от личен характер

 

Полетни детайли:

SU2061 30DEC София - Москва 1310 1725

SU35 04JAN Санкт Петербург - София 0550 0715

 

Цена на самолетен билет 670 лева с 10 кг ръчен багаж на борда към 30.04.2020

 

 

Виза за Русия за спешни и/или належащи пътувания се приемат и издават за следните категории визи:

- Техническо обслужване
- Членове на екипаж
- Лечение
- Събиране членове на семейства
- Съвместно пътуване на членове на семейство

ММ Травел приема заявки и документи за оформяне на виза за Русия по спешност или за планувани бъдещи пътувания
 - на място в офиса на агенцията  
 - чрез куриер

Адрес:  ММ Травел ООД, ул. Позитано 7, София 1000
Телефон, Viber, Telegam, WhatsApp:  +359 879 532 505
Телефон: 02 9803505
Email: office@mmtravel.bg

 

Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер ММ Травел/                                              

-   Време за изготвяне,    цена:
    12 работни дни  - цена - 170 лв.
      8 работни дни  - цена - 260 лв.
      5 работни дни  - цена - 300 лв.

Всички консулски такси са включени в цената.

За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия в Санкт Петербур и Ленинградски район с електронна виза до 8 дни престой

-   Време за изготвяне,    цена:  
    1-3 работни дни  - цена - 50 лв.

 Всички Е-визи се получават от 30 до 6 работни дни преди дата на тръгване.

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана / туристически ваучер с потвърждение за прием на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

-   Време за изготвяне, цена:
    12 работни дни - цена - 120 лв.  
 

Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

-   Време за изготвяне, цена:
    12 работни дни - цена - 120 лв.

За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основна дестинация по пътуване с ММ Травел


Многократна виза за Русия  за 1 година - Деловая виза

Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

-   Време за изготвяне, цена:
    12 работни дни  - цена - 660 лв.

За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца


Еднократна виза за Русия  до 90 дни престой - Деловая виза

-   Време за изготвяне, цена:
    20  работни дни -   цена  - 260 лв.
    6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратна виза за Русия  до 90 дни  престой - Деловая виза

-   Време за изготвяне,    цена:
    20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
    6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
-    Време за изготвяне,  цена:
    11 работни дни - цена - 350 лв.
      6 работни дни - цена - 380 лв.

За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора или документ за самоосигуряване


Многократна виза за Русия с работен престой до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

-    Време за изготвяне, цена:
     на запитване


Изготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспорт с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.


Необходими документи за получаване на виза за Русия:

-        актуална цветна снимка с определените изисквания:

    Цветна снимка на бял фон, в анфас
    Размер 3,5 мм / 4,5 мм
    Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
    Образът да се отличава и да е контрастен
    Снимката да е с високо качество
    Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
    Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
    Погледът да бъде насочен напред
    Тенът на кожата да бъде естествен
     Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат

-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро


Цената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия


ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адрес гр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.
Независимо от повода на пътуване: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия можете да намерите винаги в сайта на Министерство на Външните Работи на Р. България за пътувания до Русия и визов режим, и Послоство на Русия или да се свържете с нас и ние ще ви информираме. Приема на електронни формуляри с визови анкети можете да изберете да направите с нас или самостоятелно онлайн в уеб сайта на Руско Консулство към Посолството на Руска Федрация в България  и физическо входиране във Визов Руски Център в София, Варна, Русе и Бургас или регионални Консулства на Русия в страната.
 
Целогодишно ММ Травел организира бутикови индивидуални пътувания и екскурзии до Русия с утвърдени вече 10 години програми с Екскурзии до Санкт Петербург и Екскурзии до Москва. Екскурзиите за Русия са с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически маршрути, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции с най-добра цена за полети до Москва, промоции на самолетни билети до Санкт Петербург, вътрешни полети в Русия, влакове, хотели с международни рефенции за качество, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.
За резервация или информация Тел: 070010756

 
Русия се намира на територията на Европа и Азия и териториално е най-голямата държава в света- 17 098 242 км. Граничи с 18 държави - 16 по суша и 2 по вода, а на изток границата и е Северния ледовит океан и Тихия океан. Тя покрива 1/8 от територията на Земята с излаз на Каспийско, Черно, Балтийско и Азовско море и има  11 местни часови зони. Столица на федерацията е Москва, а други големи градове са Санкт Петербург, Новосибирск, Екатеринбург, Казан, Нижни Новгород и Челябинск. На територията й живеят 146 млн. души, като 81% от тях са руснаци, а 19 % са други етноси като татари, башкири, чуваши и други. Страната е на първо място в света по добив на нефт и природен газ, а също има големи запаси от минерали.  За година на основаване се приема 862 г. като през 15- ти век Велико Московско княжество обединява всички руски княжества.
През 18- ти век вследствие на колонизиране и завладяване се образува Руската Империя. През 1917 г. е свалена монархията, а след Октомврийската революция е създаден СССР, който се разпада през 1991 г.
Основната част се отделя и става Руска Федерация със смесено президентско- парламентарно управление, каквато е и днес. Президент е Владимир Путин със 4 спечелени мандата- през 2000г., 2004 г.,2012 и 2018 г.
В Русия има 7 официални празника, с изключение на тези, които се празнуват винаги в неделя.
През последната година страната е била посетена от около 25 млн. туристи, което я прави 16- тата най- посещавана дестинация в света. Основни туристически маршрути включват тематични пътешествия на „Златния пръстен“ в екскурзии до Москва, екскурзии до Санкт Петербург, круизи по Волга с Санкт Петербург и Москва, екскурзия пътешествие с Транссибирската железница.
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
цени от 170.00 EUR
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 1340.00 EUR
Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
Мачу Пикчу Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
цени от 2256.00 лв.
Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и...
Бразилия, водопадите Игуасу и Аржентина Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и Аржентина и Рио де...
цени от 4800.00 лв.
Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
Санкт Петербург Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
цени от 1555.00 лв.
Екскурзия Посещение на модерна Москва-градът, в...
Москва Екскурзия Посещение на модерна Москва-градът, в който ще се влюбите!
цени от 1980.00 лв.
Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад
ню йорк Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад
цени от 4246.00 лв.

Промоции на самолетни билети