Екскурзия в Русия Нова Година 2021 в Москва и Санкт Петербург

цени от
2 270.00 лв.
Дестинация
Москва и Санкт Петербург
Продължителност
6 дни
Тип настаняване
BB


Екскурзия в Русия за Нова Година 2021
5 нощувки / 6 дни
30.12.2020 - 04.01.2021


Русия е една перфектна зимна ваканционна дестинация, която през това време от годината сякаш е извадена от зимна приказка. Прекарайте новогодишната вечер в Москва, наслаждавайки се на празничната атмосфера, великолепната гледка, традициите, богатствата и дългата история на града. Нищо не се сравнява с това да видите емблематичния Червен  площад, покрит със сняг, красивата река Москова, протичаща спокойно под покриващата я заледена повърхност  в празничното оживление на града. Посещението на Санкт Петербур през зимата е не по-малко интересно и вълнуващо. Малко са градовете в света, които могат да се похвалят с толкова много интругиващи исторически и културни забележителности както тези два града.

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1. /30.12./  Москва

Нашата програма започва със среща на Летище София с полет до Москва, заминаващ  в 13:10ч. и пристигащ в 17:25ч. местно време . На летището в Москва ще бъдете посрещнати от нашия екскурзовод, който ще ви придружи до центъра на града. След настаняване в хотела ще имате възможност за почивка или за разходка и шопинг по московската улица Арбат.

 Арбат е живописна пешеходна улица в центъра на Москва. Името на улицата произлиза от татарски език, който някога се е говорел в града, и означава „предградие“. В миналото се е намирала в покрайнините на Москва, където са живели царските войници и ковачи. След огромен пожар в средата на XVIII в. околните квартали са изравнени със земята. По това време районът вече не е крайградски, така че благородническите семейства от Москва построяват къщите си тук. От началото на XIX в. "Арбат" се превръща в дом на старата аристокрация и младото бохемство. На улицата има над 30 книжарници! Днес по улицата има множество светлини и туристически магазинчета, но все още носи духа на Москва от XIX в.

След пешеходната разходка по една от най-известните московски улици ще бъдете превозени обратно в хотела за нощувка.

 

ДЕН 2. /31.12/  Москва

След закуска ще имаме удоволствието да посетим сърцето на съвременна Русия – историческия комплекс Кремъл.

Кремъл е величествен архитектурно-исторически комплекс и символ на Русия, разположен на хълм над река Москва в центъра на столицата. Построен в миналото като отбранителна крепост с високи стени и кули, комплексът се разраства и променя непрекъснато през годините, като днес се ползва за официална резиденция на президента на Русия. На неговата територия са разположени редица храмове, площади, градини и музеи, сред които е Оръжейната палата, която ще посетим.

Оръжейната палата е най-старият и най-богатият дворцов музей. Той е основан през 1806г. като Императорски дворцов музей. Не се подлъгвайте по името, защото тук освен оръжия, ризници и шлемове, ще видите и императорската корона, троновете на руските царе, както и Руския диамантен фонд – колекция от бижута, скъпоценни камъни и късове самородно злато. Ценителите на бижутата ще се насладят на  колекцията от експонати на „Фаберже“ – кутийки за бижута, мини каляски и дворци, оформени като или прикрити в яйца от злато и скъпоценни камъни.

 

След посещението на Кремъл ще имаме свободно време за отдих и индивидуални занимания.

След интересния и вълнуващ ден, предстои още по вълнуваща вечер – празнично посрещане на Новата 2019 година. Ще отпразнуваме новата година по руски,  с местните  новогодишни традиции и обичаи.

 

ДЕН 3. /01.01/ Москва – Санкт Петербург

След закуска ще предприемем една изключително интересна обиколка на Москва с метро. Московското метро отваря врати още през 1935г. Неговите станции достигат дълбочина от 74м, което го нарежда сред най-дълбоко прокопаните метра в света, но впечатляващо в случая не е това, а неговата невероятна архитектура. По архитектурна стойност московсото метро може да се мери с някои от най-известните европейски дворци. Метро станциите имат свой живот – магазини, музиканти, това е един подземен град, изпълнен с множество забележителности.

След подземната обиколка на Москва ще се отправим към хотела, за да освобоидим стаите и да се приготвим за път. Ще бъдем превозени до жп гарата, от където ще хванем  нощния влак до Санкт Петербург.

 

 

ДЕН 4. /02.01/ Санкт Петербург

Сутринта ще пристигнем в Санкт Петербург и ще се насладим на приятна закуска в хотела. Ще се настаним в хотела, след което с нетърпение ще започнем нашата обиколка на града.

Санкт Петербург е красив през всички сезони, но през зимата градът представлява снежен романтичен спектакъл. Старата руска столица е основана през 1701г. от Петър I. Днес се смята за един от най-красивите градове в света, за което допринасят както живописното му местоположение, така и грандиозната му архитектура. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за хора с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване. По време на нашата туристическа обиколка на Санкт Петербург ще посетим Петропавловската крепост – първата сграда в града, чието строителство е започнало на 27 май 1703 г. Тази дата сесчита за датата на създаване на града. По време на обиколката ще бъдете запознати в сетайли с историята на града и династия Романови.

Несъмнено една от най-интересните забележителности тук е Ермитажът, чието посещение ще бъде акцентът на нашата обиколка. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“) и пристройка към Зимния дворец на императрица Екатерина Велика. Десетилетия наред това културно богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. В началото на 20-ти век Зимния дворец е бил преустроен за нуждите на музея. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Само в Ермитажа могат да се разгледат едновременно и резиденцията на руските императори, и колекцията от произведения на изкуството. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни.

Сред най-прочутите от представените художници са Микеланджело, Леонардо, Рембранд, Пикасо, Моне, Сезан, Гоген, Ван Гог, Рубенс, Рафаело, Веронезе, Ел Греко, Гоя, Диего Веласкес, Ван Дайк, Дьолакроа, Мане, Реноар и много други майстори. Едни от удивителните експонати на Ермитажа са от ограничен произход – най-старинните, от които са вълнен килим, китайска копринена тъкан и татуйровка на човешка кожа. Тези артефакти са открити под замръзналата повърхност на скитски могили в Алтай.

След изпълнения с култура и история ден ще се върнем обратно в хотела за заслужена почивка.

 

ДЕН 5. /03.01/  Санкт Петербург

След закуска днес ще посетим известния като Царское село, днешния град Пушкин, намиращ се на 25км от Санкт Петербург. В Царское село/Пушкин може да видите два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. В градчето има няколко места свързани с Александър Пушкин, в това число музей в бившия императорски лицей, където той е учил.

 

Ще се отправим към двореца Павловск. Това е летния дворец, който Екатерина Велика е подарила на своя син Павел I. От сградата на дворецът изграден в неокласически стил се разкрива невероятна гледка към 6000 декарово имение. Бившите царски ловни участъци днес са прелестен парк, сенчести алеи, хълмисти ливади, павилиони и гори. Павловск не притежава разкоша на останалите имения на династията Роамнови, а се откроява с дискретна елегантност. Той несъмнено трябва да бъде посетен заради съкровищата, които се пазят в него и очарователния парк с градини в английски стил, който е сред най-големите в Европа.  През зимата паркът е изключително романтичен, покрит с блестяща снежна покривка, поради което няма да пропуснем да го разгледаме, докато се возим на шейна.

След това вълнуващо зимно приключение ще се отправим към хотела в Санкт Петербург, за да се стоплим и да си починем.

 

ДЕН 6. /04.01/

 

След закуска нашият екскурзовод ще ни придружи до летището за полет до София.

 

НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

 • Radisson Blu Belorusskaya Hotel 4* или подобен (Москва)

https://www.radissonblu.com/en/belorusskayahotel-moscow?facilitatorId=CSOSEO&csref=org_gmb_sk_en_sn_ho_MOWZA

 • Ambassador Hotel 4* или подобен (Санкт Петербург)

https://www.ambassador-hotel.ru/

 

 

Цена на човек при двама пътуващи 3330 лева;

Цена на човек при четирима пътуващи 2644 лева;

Цена на човек при шестима пътуващи 2406 лева ;

Цена на човек при осем пътуващи 2356 лева;

Цена на човек при десет пътуващи 2270 лева;

 

Доплащане за единично настаняване: 300 лева;

 

ВАРИАНТИ ЗА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР И ЦЕНИ НЕВКЛЮЧЕНИ В ОБЩАТА ЦЕНА НА ПРОГРАМАТА:

 • Ресторант RFR GRILL - 175 EUR на човек

https://wtcmoscow.ru/services/restaurants/real-food-restaurant-grill/

Тема на вечерта: руска приказка

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 02:00ч., след което следва танцова програма до 3:00ч. Професионален фотограф ще се погрижи да заснеме най-интересните моменти от вечерта и ще бъде на ваше разположение.

Шоу програмата включва изпълнение на московската група Get Groove, забавления и шеги с дойка талантливи шоумени, речта на президента и традиционен звън на Кремълските камбани, поздравления от Дядо Мраз и Снежанка, лотария и непрестанни танци с Ди Джей.

Меню: бюфет с традиционна руска кухня, европейска кухня и алкохолни/безалкохолни напитки, десерт, домашен сладолед.

 

 • Ресторант Meat & More - 170 EUR на човек

http://meatandmore.ru/galeria-5.html

Тема на вечерта: руски цирк

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до сутринта.

Посрещане на гостите с чаша шампанско и апетайзър.

Шоу програма: магическо шоу, изненади от Дядо Мраз, магическа лотария, дискотека.

Меню: вечеря от традиционна руска и европейска кухня, алкохолни/безалкохолни напитки (2 варианта на менюто: руска кухня или специално меню на шеф-готвача “chef’s menu”).

 

 • Корабен ресторант "Vatel"- от 200 EUR на човек

Наблюдавайте новогодишната заря от ресторант-лодка във водите на река Москва.

Отплаване от кей 4, 11-12 ул. Андропова.

Програмата започва от 22:00ч. и продължава до 04:00ч.

Програмата включва снежно шоу с балет, дискотека, лотария и много други вълнуващи изненади.

Посрещане на гостите с чаша шампанско.

Меню: вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

 • Ресторант "MIR" – от 270 EUR на човек

http://newyearnight.ru/#description

Тема на вечерта: свят на фантазия

Програмата започва в 22:00ч. и продължава до 06:00ч.

Ще станете свидетели на вълнуващо шоу, изпълнено с изненади и специални ефекти. Грандиозен цирков спектакъс с акробати и танцьори, едни от най-добрите изпълнители в цяла Москва ще се погрижат за вашето добро настроение. В допълнение ще станете свидетели на уникално светлинно шоу. За музикалната програма ще се погрижат група The Times Band.

Меню: уелкъм дринкс, вечеря (топли и студени предястия, основно, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки).

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Настаняване в хотели 4* в Москва 2 нощувки с включена закуска и в Санкт Петербург 2 нощувки с включена закуска
 • Трансфери с шофьор по програмата
 • Екскурзовод на руски език / английски език
 • Билети с 1 нощувка в нощен влак спален вагон Москва – Санкт Петербург с включена закуска
 • Входни такси и билети по програмата
 • Медицинска затраховка 30000 евро
 • Самолетни билети 670 лева по полетни детайли и ръчен багаж до 10кг на бор
 • Визи за Русия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Новогодишна гала вечеря – цена от 170 евро на човек
 • Разходи от личен характер

 

Полетни детайли:

SU2061 30DEC София - Москва 1310 1725

SU35 04JAN Санкт Петербург - София 0550 0715

 

Цена на самолетен билет 670 лева с 10 кг ръчен багаж на борда към 30.04.2020

 

 


Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер ММ Травел/                                              

-   Време за изготвяне,    цена:
    12 работни дни  - цена - 170 лв.
      8 работни дни  - цена - 260 лв.
      5 работни дни  - цена - 300 лв.

Всички консулски такси са включени в цената.

За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия в Санкт Петербур и Ленинградски район с електронна виза до 8 дни престой

-   Време за изготвяне,    цена:  
    1-3 работни дни  - цена - 50 лв.

 Всички Е-визи се получават от 30 до 6 работни дни преди дата на тръгване.

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана / туристически ваучер с потвърждение за прием на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

-   Време за изготвяне, цена:
    12 работни дни - цена - 120 лв.  
 

Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

-   Време за изготвяне, цена:
    12 работни дни - цена - 120 лв.

За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основна дестинация по пътуване с ММ Травел


Многократна виза за Русия  за 1 година - Деловая виза

Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

-   Време за изготвяне, цена:
    12 работни дни  - цена - 660 лв.

За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца


Еднократна виза за Русия  до 90 дни престой - Деловая виза

-   Време за изготвяне, цена:
    20  работни дни -   цена  - 260 лв.
    6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратна виза за Русия  до 90 дни  престой - Деловая виза

-   Време за изготвяне,    цена:
    20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
    6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
-    Време за изготвяне,  цена:
    10 работни дни - цена - 350 лв.
      6 работни дни - цена - 380 лв.


За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократна виза за Русия с работен престой до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

-    Време за изготвяне, цена:
     на запитване


Изготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспорт с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.


Необходими документи за получаване на виза за Русия:

-        актуална цветна снимка с определените изисквания:

    Цветна снимка на бял фон, в анфас
    Размер 3,5 мм / 4,5 мм
    Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
    Образът да се отличава и да е контрастен
    Снимката да е с високо качество
    Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
    Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
    Погледът да бъде насочен напред
    Тенът на кожата да бъде естествен
     Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат

-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро


Цената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия


ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адрес гр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.
Независимо от повода на пътуване: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия можете да намерите винаги в сайта на Министерство на Външните Работи на Р. България за пътувания до Русия и визов режим, и Послоство на Русия или да се свържете с нас и ние ще ви информираме. Приема на електронни формуляри с визови анкети можете да изберете да направите с нас или самостоятелно онлайн в уеб сайта на Руско Консулство към Посолството на Руска Федрация в България  и физическо входиране във Визов Руски Център в София, Варна, Русе и Бургас или регионални Консулства на Русия в страната.
 
Целогодишно ММ Травел организира бутикови индивидуални пътувания и екскурзии до Русия с утвърдени вече 10 години програми с Екскурзии до Санкт Петербург и Екскурзии до Москва. Екскурзиите за Русия са с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически маршрути, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции с най-добра цена за полети до Москва, промоции на самолетни билети до Санкт Петербург, вътрешни полети в Русия, влакове, хотели с международни рефенции за качество, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.
За резервация или информация Тел: 070010756

 
Русия се намира на територията на Европа и Азия и териториално е най-голямата държава в света- 17 098 242 км. Граничи с 18 държави - 16 по суша и 2 по вода, а на изток границата и е Северния ледовит океан и Тихия океан. Тя покрива 1/8 от територията на Земята с излаз на Каспийско, Черно, Балтийско и Азовско море и има  11 местни часови зони. Столица на федерацията е Москва, а други големи градове са Санкт Петербург, Новосибирск, Екатеринбург, Казан, Нижни Новгород и Челябинск. На територията й живеят 146 млн. души, като 81% от тях са руснаци, а 19 % са други етноси като татари, башкири, чуваши и други. Страната е на първо място в света по добив на нефт и природен газ, а също има големи запаси от минерали.  За година на основаване се приема 862 г. като през 15- ти век Велико Московско княжество обединява всички руски княжества.
През 18- ти век вследствие на колонизиране и завладяване се образува Руската Империя. През 1917 г. е свалена монархията, а след Октомврийската революция е създаден СССР, който се разпада през 1991 г.
Основната част се отделя и става Руска Федерация със смесено президентско- парламентарно управление, каквато е и днес. Президент е Владимир Путин със 4 спечелени мандата- през 2000г., 2004 г.,2012 и 2018 г.
В Русия има 7 официални празника, с изключение на тези, които се празнуват винаги в неделя.
През последната година страната е била посетена от около 25 млн. туристи, което я прави 16- тата най- посещавана дестинация в света. Основни туристически маршрути включват тематични пътешествия на „Златния пръстен“ в екскурзии до Москва, екскурзии до Санкт Петербург, круизи по Волга с Санкт Петербург и Москва, екскурзия пътешествие с Транссибирската железница.
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕР В МОСКВА 2019
цени от 170.00 EUR
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
цени от 1598.00 лв.
Екскурзия Рио де Жанейро Карнавал 2021,водопади...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Рио де Жанейро Карнавал 2021,водопади Игуасу и Буенос Айрес
цени от 5940.00 лв.
Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров...
Австралия и Нова Зеландия Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров Фиджи - Мелбърн
цени от 7218.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.
Екскурзия Аруба - Почивка в АРУБА
Аруба Екскурзия Аруба - Почивка в АРУБА
цени от 1271.00 EUR
Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара,...
Кения и Танзания Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара, Серенгети Нгоронгоро
цени от 7580.00 лв.

Промоции на самолетни билети