Екскурзия в Русия Детска ваканция за ученици в Санкт Петербург

цени от
1 754.00 лв.
Дестинация
Санкт Петербург
Продължителност
7 дни
Тип настаняване
HB

Санкт Петербург

Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират.
ММ Травел имаме удоволствието да ви поканим да се насладим на блясъка и величието на изящния Санкт Петербург!

Екскурзия в Русия – Весела Детска Ваканция за ученици в Санкт Петербург
За възрастни и деца от 9 до 14 години


7 дни / 6 нощувки 02.01. – 08.01.20
 


Невероятно пътешествие за деца на възраст 9-14 години, които за първи път ще видят Санкт Петербург с родителили учител, ще изследват най-любопитните истории на известните музии в града, ще учатват във вълнуващи интерактивни турове и игри.


Ден 1: София - Санкт Петербург

Полет София - Санкт Петербург. Пристигане на летището в Санкт - Петербург. Добре дошли в Санкт Петербург! От днес нашето приключение в Русия започва. На летището ще бъдете посрещнати от представител на фирмата-партньор. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4*

Ден 2: Полет София - Санкт Петербург , посещение на крепостта "Петър и Павел"

По обяд среща в лобито на хотела с вашия екскурзовода и започва интересната част.
Автобусна екскурзия "Лъвовете охраняват града." известни от филма от филма „Италианците в Русия“. Да видите тези лъвове на истинското им място, да разберете защо те са в града на Нева, защо има толкова много от тях - това е мистерията на тази екскурзия. Обиколка на крепостта Петър и Павел. Крепостта Петър и Павел е „сърцето” на Санкт Петербург, основаван през 1703 г. След края на екскурзията следва трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* 


Ден 3:  Музеят на железниците

Закуска. По обяд среща в лобито на хотела с екскурзовода ви за следващата екскурзия.

Разглеждане на забележителности на историческия център на Санкт Петербург с интерактивни елементи. По време на обиколката групата е разделена на екипи, децата изпълняват различни задачи, изследвайки паметниците на града.

Екскурзия до Музея на железниците на Русия - основният железопътен музей на Русия и един от най-големите железопътни музеи в света. Екскурзионните маршрути преминават през колекция от редки и легендарни парни локомотиви, дизелови локомотиви, електрически локомотиви, вагони и друга железопътна техника. След края на екскурзията следва трансфер до хотела.Вечеря и нощувка в хотела.


Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .


Ден 4: "Под навеса на Царско село"

Закуска. Вашия екскурзовод ще ви очаква по обяд за автобусна обиколка "Под навеса на градините Царско село" с посещение на лицей "Царское село" - децата ще се запознаят с лицейския период от живота на А. С. Пушкин и със съдбата на други известни възпитаници, ще посетят стаите, в които са живели и учили. Разходка в парка Катерина - великолепно произведение на руското пейзажно градинарско изкуство от XVIII-XIX век. Свободно време в парк Катрин за тези, които не посещават Двореца. Трансфер до хотела.Вечеря и нощувка в хотела.

 

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .

 

По желание:
-посешение двореца Катрин с посещение на Кехлибарената стая (36 лв / възрастен, 18  лв / дете до 15 години).
-посещение на националния изложбен музей „Grand Layout Russia” - най-голямото оформление в Русия (14  лв  / възрастен, 9 лв / дете)

-автобусна обиколка "Митове и легенди за Санкт Петербург." Санкт Петербург е град, изпълнен с различни митове през три века. Обиколката ще ви помогне да се потопите в ненадмината мистична атмосфера. Ще станете свидетели на мистериозни събития и ще отворите завесата на древни тайни и легенди. (18 лв / възрастен , 12 лв / дете.)

 

Ден 5: Кунсткамера - Музей на антропологията и етнографията на Петър Велики на Руската академия на науките

Закуска. По обяд ще ви очаква вашия екскурзовод за Екскурзия до Кунсткамера - Музей на антропологията и етнографията на Петър Велики на Руската академия на науките - първия обществен музей в Русия, създаден от император Петър I. Следва и Ермитажа - най-големия музей в страната, преминаване през залите, на които сякаш прелиствате страниците на цялата история на световното изкуство, както и посещение на Зимния дворец - бившата резиденция на руските монарси.

След края на програмата следва самостоятелно завръщане в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .

 

По желание: посещение на макетния театър „Петровская Акватория“ - екскурзия до Санкт Петербург от XVIII век, където ще видите Невския проспект и Адмиралтейските корабостроителници, бал в горната градина на Петерхоф и празника на Масленица. (13 лв / възрастен , 11 лв / пенсионери, 8 лв / деца)

 

Ден 6: "По стария Петерхофски път"

Закуска. По обяд започва екскурзията до Петерхоф "По стария Петергофски път". Посещение на парк "Александрия", който е семейно гнездо на четири поколения от династията Романови, кръстен на първия си собственик - императрица Александра Федоровна, съпруга на Николай I. Театрална обиколка „Посещение на императрица Александра Феодоровна“ в двореца на вилата. В двореца децата ще срещнат императрица Александра Феодоровна и ще поговорят за това как семейството й е живяло в Александрия, как са се обучавали кралските деца, какво са правили през лятото, докато са живеели в Петерхоф. Участниците ще се запознаят със съдържанието на сандъчето за ръкоделие, ще научат езиците на цветята, ще правят „семантични“ букети. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .

По желание: посещение на Океанариума. Ще намерите модерен музей на живата морска природа с акули и тюлени, коралов риф и неговите екзотични обитатели (21 лв  / възрастен, 15 лв / деца).

 

Ден 7: Дворецът Гатчина, полет Санкт Петербург - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Автобусна екскурзия до Гатчина "Резиденция на императора-романтика" с посещение на двореца Гатчина. Гатчина е крайградска имперска резиденция, където Павел I е живял повече от 10 години, който е наричан най-романтичният и мечтателен руски монарх. Споменът за него и съпругата му се съхраняват в двореца Гатчина, зад фасадите на който са скрити луксозни интериори. По време на зимните ваканции: „Новогодишна каша в Гатчина“: Жива музика в двореца, костюми, състезания, мистика, панаир, програма за деца, пързалка и въртележка.
Екскурзия „Коледа в императорското семейство“. Какво е Коледа? Какви са традициите за празнуване на Коледа? Откъде са дошли коледните и новогодишните елхи? Какво беше обичайно да се дава за Коледа в императорско семейство? Кой празник беше по-важен през изминалите векове: Нова година или Коледа? Ще се опитаме да намерим отговора на тези и други въпроси, а пътуването ще завърши с древни танци! Трансфер до летище за полет обратно до София. 

Пристигане в София. 

Цени:

Хотел Спутник 3***
Цена на човек в двойна стандартна стая със закуска и вечеря: 904 лева
Цена на човек в двойна стандарт стая с четири легла: 847 лева
Цена на човек в единична стандартна стая: 1117 лева

Хотел Санкт Петербург 4****
Цена на човек в двойна стандартна стая със закуска и вечеря: 914 лева
Цена на човек в двойна стандартна стая Нева със закуска и вечеря: 1190 лева
 

    Цената включва:

 • трансфер летище - хотел - летище
 • тематична екскурзия "Лъвовете охраняват града", обиколка на крепостта "Петър и Павел" (ден 1)
 • разглеждане на забележителности на историческия център на Санкт Петербург (ден 2)
 • екскурзия до Музея на железницитена Русия (ден 2)
 • автобусна обиколка "Под навеса на градините Царско село" (ден 3)
 • екскурзия до Кунсткамера - Музей на антропологията и етнографията (ден 4)
 • екскурзия до Ермитажа (ден 4)
 • екскурзия до Петерхоф ( ден 5 )
 • екскурзия до Гатчина (  ден 6 )
 • екскурзия "Коледа в императорското семейство" (ден 6)
 • професионални екскурзоводи по всички турове на руски език

    Цената не включва:
 • самолетен билет София - Санкт Петербург - София, цена към 01.10.2019., 850 лева
 • Виза за Русия
 • допълнителна нощувка в хотела
 • доплащане за единично настаняване
 • допълнителни екскурзии по желание: посещение на националния изложбен музей "Grand Layout Russia", автобусна обиколка "Митове и легенди за Санкт Петербург", посещение на макетния театър "Петловская Акватория", посещение на Океанариума
 

 

 

Обявление на Посолство на Руска Федерация в България:
"ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

В съответствие с Разпореждане на Правителството на Руската Федерация №635-р от 16 март 2020 година:

 

От 18 март 2020 г. до 01 май 2020 г. временно се ограничава влизането на територията на Руската Федерация на чужди граждани и на лица без гражданство, в това число и пристигащи от Република Беларус, както и граждани на Република Беларус.

От 00:00 часа на 18 март 2020 г. временно се преустановява приемът на документи, оформянето и издаването на всички категории визи за чужди граждани и лица без гражданство в дипломатическите представителства и консулските служби на Руската Федерация в чужбина.

Изключения се правят само за дипломатически, служебни и делови обикновени визи за следните категории лица: акредитирани или назначени сътрудници на дипломатическите представителства и консулските служби на чужди държави в Русия, служителите на международни организации и на техните представителства, както и на други официални представителства на чужди държави, намиращи се на територията на Руската Федерация, също така за членове на семействата на горепосочените лица, водачи на международен автомобилен превоз, членове на самолетни, морски и речни екипажи, на влакови и локомотивни бригади на международен ж/п транспорт, членове на официални делегации и лица, притежаващи дипломатически, служебни, в това число и обикновени частни визи, издадени във връзка със смъртта на близък роднина."
https://bulgaria.mid.ru/bg_BG/konsul-skie-voprosy


Уважаеми колеги, клиенти и приятели,

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната до 13.04.2020, и в съответствие с препоръките на националния оперативен щаб на Министерски съвет на РБългария, бихме искали да Ви уведомим, че целия ни екип на „ММ Травел“ ООД в кризисни моменти продължаваме да се грижим за интересите на нашите клиенти и изпълняваме на 100% всичките си дейности в дистанционен режим home office от 20.03.2020 до второ нареждане.

За информация, въпроси и връзка с нас може за използвате електронна поща: office@mmtravel.bg или телефони:
0700 10 756;    02/980 35 05;    0879 53 25 05

Бъдете здрави и до много скоро!Видове визи за Русия

Ново! От 01 Октомври 2019 българските граждани, желаещи да посетят Санкт Петербург и Лениградски район с престой от 01 до 08 дни са с облекчен визов режим:
Визата е електронна / Е-виза и документи за нея се подават от 30 до 06 работни дни преди дата на тръгване.
ММ Травел приема заявки за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7, София 1000, на имейл: office@mmtravel.bg или чрез куриер на Еконт.
Цена на визова поддръжка за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург: 50 лева
Време за изготвяне: 5 работни дни
 
Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер от ММ Травел ООД/

Време за изготвяне,    цена:
 • 12 работни дни  - цена - 170 лв.
 •   8 работни дни  - цена - 260 лв.
 •   5 работни дни  - цена - 300 лв.
* Всички консулски такси са включени в цената
За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.


Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.

* За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основната дестинация за пътуването с ММ Травел
 

Многократно влизане в Русия с делова виза за 1 година - Деловая виза
Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни  - цена - 660 лв.

*   За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца
 

Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой - Деловая виза
 
Време за изготвяне, цена:
 • 20  работни дни -   цена  - 260 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой - Деловая виза

Време за изготвяне,    цена:
 • 20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
Време за изготвяне,  цена:
 • 10 работни дни - цена - 350 лв.
 •   6 работни дни - цена - 380 лв.

*  За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократно влизане в Русия с работна виза до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

Време за изготвяне, цена:
 •   на запиванеИзготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-        1 бр. снимкa паспортен формат

Руски визи се издават с положена снимка и молим да обърнете внимание към изискванията на Посолство на Руска Федерация за снимка:
 • Снимката трябва да е актуална към момента на подаване на документите със стандартен формат за задграничен паспорт
 • Цветна снимка на бял фон, в анфас
 • Размер 3,5 мм / 4,5 мм
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът да се отличава и да е контрастен
 • Снимката да е с високо качество
 • Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
 • Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
 • Погледът да бъде насочен напред
 • Тенът на кожата да бъде естествен
 •  Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евроЦената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адресгр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.

Независимо от повода на пътуването: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г.  приема на електронни формуляри за визови анкети се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе и гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира бутикови пътувания и екскурзии с водач от България за Русия с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции най-добра цена за полети до Москва , вътрешни полети в Русия, влакове, хотели и хотелски вериги с утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Санкт Петербург и Москва 2020
Москва и Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург и Москва 2020
цени от 2226.00 лв.
Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
Мавриций Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
цени от 4990.00 EUR
Екскурзия до Ню Йорк, САЩ - ЕДНА СЕДМИЦА В Ню Йорк
ню йорк Екскурзия до Ню Йорк, САЩ - ЕДНА СЕДМИЦА В Ню Йорк
цени от 1590.00 EUR
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Индивидуални пътешествия в Куба с местен водач
Куба Индивидуални пътешествия в Куба с местен водач
цени от 4580.00 лв.

Промоции на самолетни билети