Екскурзия в Русия Детска ваканция за ученици в Санкт Петербург

цени от
1 754.00 лв.
Дестинация
Санкт Петербург
Продължителност
7 дни
Тип настаняване
HB

Санкт Петербург

Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират.
ММ Травел имаме удоволствието да ви поканим да се насладим на блясъка и величието на изящния Санкт Петербург!

Екскурзия в Русия – Весела Детска Ваканция за ученици в Санкт Петербург
За възрастни и деца от 9 до 14 години


7 дни / 6 нощувки 02.01. – 08.01.20
 


Невероятно пътешествие за деца на възраст 9-14 години, които за първи път ще видят Санкт Петербург с родителили учител, ще изследват най-любопитните истории на известните музии в града, ще учатват във вълнуващи интерактивни турове и игри.


Ден 1: София - Санкт Петербург

Полет София - Санкт Петербург. Пристигане на летището в Санкт - Петербург. Добре дошли в Санкт Петербург! От днес нашето приключение в Русия започва. На летището ще бъдете посрещнати от представител на фирмата-партньор. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4*

Ден 2: Полет София - Санкт Петербург , посещение на крепостта "Петър и Павел"

По обяд среща в лобито на хотела с вашия екскурзовода и започва интересната част.
Автобусна екскурзия "Лъвовете охраняват града." известни от филма от филма „Италианците в Русия“. Да видите тези лъвове на истинското им място, да разберете защо те са в града на Нева, защо има толкова много от тях - това е мистерията на тази екскурзия. Обиколка на крепостта Петър и Павел. Крепостта Петър и Павел е „сърцето” на Санкт Петербург, основаван през 1703 г. След края на екскурзията следва трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* 


Ден 3:  Музеят на железниците

Закуска. По обяд среща в лобито на хотела с екскурзовода ви за следващата екскурзия.

Разглеждане на забележителности на историческия център на Санкт Петербург с интерактивни елементи. По време на обиколката групата е разделена на екипи, децата изпълняват различни задачи, изследвайки паметниците на града.

Екскурзия до Музея на железниците на Русия - основният железопътен музей на Русия и един от най-големите железопътни музеи в света. Екскурзионните маршрути преминават през колекция от редки и легендарни парни локомотиви, дизелови локомотиви, електрически локомотиви, вагони и друга железопътна техника. След края на екскурзията следва трансфер до хотела.Вечеря и нощувка в хотела.


Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .


Ден 4: "Под навеса на Царско село"

Закуска. Вашия екскурзовод ще ви очаква по обяд за автобусна обиколка "Под навеса на градините Царско село" с посещение на лицей "Царское село" - децата ще се запознаят с лицейския период от живота на А. С. Пушкин и със съдбата на други известни възпитаници, ще посетят стаите, в които са живели и учили. Разходка в парка Катерина - великолепно произведение на руското пейзажно градинарско изкуство от XVIII-XIX век. Свободно време в парк Катрин за тези, които не посещават Двореца. Трансфер до хотела.Вечеря и нощувка в хотела.

 

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .

 

По желание:
-посешение двореца Катрин с посещение на Кехлибарената стая (36 лв / възрастен, 18  лв / дете до 15 години).
-посещение на националния изложбен музей „Grand Layout Russia” - най-голямото оформление в Русия (14  лв  / възрастен, 9 лв / дете)

-автобусна обиколка "Митове и легенди за Санкт Петербург." Санкт Петербург е град, изпълнен с различни митове през три века. Обиколката ще ви помогне да се потопите в ненадмината мистична атмосфера. Ще станете свидетели на мистериозни събития и ще отворите завесата на древни тайни и легенди. (18 лв / възрастен , 12 лв / дете.)

 

Ден 5: Кунсткамера - Музей на антропологията и етнографията на Петър Велики на Руската академия на науките

Закуска. По обяд ще ви очаква вашия екскурзовод за Екскурзия до Кунсткамера - Музей на антропологията и етнографията на Петър Велики на Руската академия на науките - първия обществен музей в Русия, създаден от император Петър I. Следва и Ермитажа - най-големия музей в страната, преминаване през залите, на които сякаш прелиствате страниците на цялата история на световното изкуство, както и посещение на Зимния дворец - бившата резиденция на руските монарси.

След края на програмата следва самостоятелно завръщане в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .

 

По желание: посещение на макетния театър „Петровская Акватория“ - екскурзия до Санкт Петербург от XVIII век, където ще видите Невския проспект и Адмиралтейските корабостроителници, бал в горната градина на Петерхоф и празника на Масленица. (13 лв / възрастен , 11 лв / пенсионери, 8 лв / деца)

 

Ден 6: "По стария Петерхофски път"

Закуска. По обяд започва екскурзията до Петерхоф "По стария Петергофски път". Посещение на парк "Александрия", който е семейно гнездо на четири поколения от династията Романови, кръстен на първия си собственик - императрица Александра Федоровна, съпруга на Николай I. Театрална обиколка „Посещение на императрица Александра Феодоровна“ в двореца на вилата. В двореца децата ще срещнат императрица Александра Феодоровна и ще поговорят за това как семейството й е живяло в Александрия, как са се обучавали кралските деца, какво са правили през лятото, докато са живеели в Петерхоф. Участниците ще се запознаят със съдържанието на сандъчето за ръкоделие, ще научат езиците на цветята, ще правят „семантични“ букети. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Нощувка в хотел Спутник 3* или хотел Санкт Петербург 4* .

По желание: посещение на Океанариума. Ще намерите модерен музей на живата морска природа с акули и тюлени, коралов риф и неговите екзотични обитатели (21 лв  / възрастен, 15 лв / деца).

 

Ден 7: Дворецът Гатчина, полет Санкт Петербург - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Автобусна екскурзия до Гатчина "Резиденция на императора-романтика" с посещение на двореца Гатчина. Гатчина е крайградска имперска резиденция, където Павел I е живял повече от 10 години, който е наричан най-романтичният и мечтателен руски монарх. Споменът за него и съпругата му се съхраняват в двореца Гатчина, зад фасадите на който са скрити луксозни интериори. По време на зимните ваканции: „Новогодишна каша в Гатчина“: Жива музика в двореца, костюми, състезания, мистика, панаир, програма за деца, пързалка и въртележка.
Екскурзия „Коледа в императорското семейство“. Какво е Коледа? Какви са традициите за празнуване на Коледа? Откъде са дошли коледните и новогодишните елхи? Какво беше обичайно да се дава за Коледа в императорско семейство? Кой празник беше по-важен през изминалите векове: Нова година или Коледа? Ще се опитаме да намерим отговора на тези и други въпроси, а пътуването ще завърши с древни танци! Трансфер до летище за полет обратно до София. 

Пристигане в София. 

Цени:

Хотел Спутник 3***
Цена на човек в двойна стандартна стая със закуска и вечеря: 904 лева
Цена на човек в двойна стандарт стая с четири легла: 847 лева
Цена на човек в единична стандартна стая: 1117 лева

Хотел Санкт Петербург 4****
Цена на човек в двойна стандартна стая със закуска и вечеря: 914 лева
Цена на човек в двойна стандартна стая Нева със закуска и вечеря: 1190 лева
 

    Цената включва:

 • трансфер летище - хотел - летище
 • тематична екскурзия "Лъвовете охраняват града", обиколка на крепостта "Петър и Павел" (ден 1)
 • разглеждане на забележителности на историческия център на Санкт Петербург (ден 2)
 • екскурзия до Музея на железницитена Русия (ден 2)
 • автобусна обиколка "Под навеса на градините Царско село" (ден 3)
 • екскурзия до Кунсткамера - Музей на антропологията и етнографията (ден 4)
 • екскурзия до Ермитажа (ден 4)
 • екскурзия до Петерхоф ( ден 5 )
 • екскурзия до Гатчина (  ден 6 )
 • екскурзия "Коледа в императорското семейство" (ден 6)
 • професионални екскурзоводи по всички турове на руски език

    Цената не включва:
 • самолетен билет София - Санкт Петербург - София, цена към 01.10.2019., 850 лева
 • Виза за Русия
 • допълнителна нощувка в хотела
 • доплащане за единично настаняване
 • допълнителни екскурзии по желание: посещение на националния изложбен музей "Grand Layout Russia", автобусна обиколка "Митове и легенди за Санкт Петербург", посещение на макетния театър "Петловская Акватория", посещение на Океанариума
 

 

 

Видове визи за Русия

Ново! От 01 Октомври 2019 българските граждани, желаещи да посетят Санкт Петербург и Лениградски район с престой от 01 до 08 дни са с облекчен визов режим:
Визата е електронна / Е-виза и документи за нея се подават от 30 до 06 работни дни преди дата на тръгване.
ММ Травел приема заявки за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7, София 1000, на имейл: office@mmtravel.bg или чрез куриер на Еконт.
Цена на визова поддръжка за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург: 100 лева
Време за изготвяне: 5 работни дни
 
Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер от ММ Травел ООД/

Време за изготвяне,    цена:
 • 12 работни дни  - цена - 170 лв.
 •   8 работни дни  - цена - 260 лв.
 •   5 работни дни  - цена - 300 лв.
* Всички консулски такси са включени в цената
За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.


Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.

* За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основната дестинация за пътуването с ММ Травел
 

Многократно влизане в Русия с делова виза за 1 година - Деловая виза
Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

Време за изготвяне, цена:
 • 10 работни дни  - цена - 660 лв.

*   За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца
 

Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой - Деловая виза
 
Време за изготвяне, цена:
 • 20  работни дни -   цена  - 260 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой - Деловая виза

Време за изготвяне,    цена:
 • 20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
Време за изготвяне,  цена:
 • 10 работни дни - цена - 350 лв.
 •   6 работни дни - цена - 380 лв.

*  За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократно влизане в Русия с работна виза до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

Време за изготвяне, цена:
 •   на запиванеИзготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-        1 бр. снимкa паспортен формат

Руски визи се издават с положена снимка и молим да обърнете внимание към изискванията на Посолство на Руска Федерация за снимка:
 • Снимката трябва да е актуална към момента на подаване на документите със стандартен формат за задграничен паспорт
 • Цветна снимка на бял фон, в анфас
 • Размер 3,5 мм / 4,5 мм
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът да се отличава и да е контрастен
 • Снимката да е с високо качество
 • Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
 • Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
 • Погледът да бъде насочен напред
 • Тенът на кожата да бъде естествен
 •  Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евроЦената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адресгр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.

Независимо от повода на пътуването: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г.  приема на електронни формуляри за визови анкети се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе и гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира бутикови пътувания и екскурзии с водач от България за Русия с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции най-добра цена за полети до Москва , вътрешни полети в Русия, влакове, хотели и хотелски вериги с утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия "Класическа Япония"
Токио Екскурзия "Класическа Япония"
цени от 6890.00 лв.
Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
Мачу Пикчу Екскурзия в Перу - Куско и Мачу Пикчу
цени от 2256.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия Посещение на модерна Москва-градът, в...
Москва Екскурзия Посещение на модерна Москва-градът, в който ще се влюбите!
цени от 1395.00 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.

Промоции на самолетни билети