Екскурзия Петербургска колекция и чаровна Москва

цени от
2 070.00 лв.
Дестинация
Москва и Санкт Петербург
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
BB

Петербургска колекция и чаровна Москва

Всяка неделя от 01.09 до 15.10

8 дни/7 нощувки

Промоция на екскурзията до 01СЕП с отстъпка - 100 лева от пакетна цена
 

Ден 1 София – Санкт Петербург

 

Полет за Санкт Петербург.

 

Ден 2 Санкт Петербург

 

Кацане в Санкт Петербург рано сутринта. Трансфер до хотела и по възможност ранно настаняване. Среща с гида в лобито на хотела. Автобусна екскурзия „ Храмовете на северната столица“. Посещение на часовниковата кула „Ксений Блажени“ – една от покровителниците на Петербург. Следва екскурзия до Исаакиевския събор – един от най-големите в света и най-големият в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 3 Санкт Петербург

 

Закуска.  Автобусна екскурзия до Кронштадт – градът-крепост на Балтика. По време на посещението опитният екскурзовод ще Ви разкаже за основаването на града и за значимите събития и дати от неговата история. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 4 Санкт Петербург

 

Закуска. Автобусна екскурзия из града „Ансамбли на Невски проспект“ – за миналото и настоящето, за историческите паметници и архитектурните ансамбли. Ще посетите Казанския събор, площада на Островски и площада на Изкуствата, къдто се намират забележителни паметници на архитектурата и монументални скулптури, а също така и известни театри и музеи. Свободно време. Самостоятелно завръщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 5 Санкт Петербург

 

Закуска. Автобусна екскурзия „Парадния Петербург“ . Имперският район на града, където се съединяват блясъка на императорския двор и величието на Църквата, мощта на императорската гвардия и работата на висшите органи на властта на царския Петербург; център на съвременния град. Ще видите: Невски проспект, Дворцовия площад, Сенатския площад, Исаакиевския площад, Адмиралтейството, знаменитите крайбрежия на Нева и Мойка.

 

След обяд посещение на Ермитажа – един от най-великите музеи в света, разположен в шест уникални сдания в това число Зимния дворец – резиденцията на руските царе. Самостоятелно връщане до хотела. Нощувка.

 

Ден 6 Санкт Петербург – Москва

 

Закуска. Ранен полет за Москва. Посрещане, трансфер и по възможност ранно настаняване в хотела. Екскурзия Московски кремъл. Ще се запознаете с древната крепост от 15 век, разположена на четириъгълния Съборен Площад, образуван от  Благовещенски, Успенски, Архангелски събори, Грановита палата, камбанарията Иван Велики. Ще посетите един от съборите и ще видите  символите на Русия – Цар Пушка и Цар Колокол.

 

Екскурзия-разходка до Червения площад . Ще се запознаете с историята и архитектурата на главния площад на Русия: събора Покров на пресвета Богородица ( по-известен като Храм Василий Блажени), сданието на историческия музей, Мавзолея, паметниците на Минин и лобното място на Пожарски, ще се полюбувате на Кулата Спасская, по чийто часовник сверява времето си цялата страна и ще видите  бронзовия знак за нулевия километър на Русия. Следва знаменития ГУМ, където може да пробвате от легендарния сладолед.

 

Разходка из природния парк „Зарадье“, където от 140 метровия мост над Москва-река се откриват невероятни гледки към Кремъл и Балчуг.

 

Край на програмата в центъра на града. Свободно време за самостоятелна разходка. Самостоятелно връщане до хотела. Нощувка.

 

Ден 7 Москва

 

Закуска. Автобусно-пешеходна екскурзия из Москва – исторически и културни забележителности, централните площади и улички, Поклонная гора, ще видите града от висотата на Воробьови гори, ще се полюбувате и на други паметници и забележителности на столицата. Нощувка.

 

Ден 8 Москва – София

 

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София.

 

Цена на човек в двойна стая в хотел 3*: 2170 лв. Промоционална цена на екскурзията до 01СЕП с отстъпка - 100 лева от пакетна цена / Цена 2070 лева

Цена на човек в двойна стая в хотел 4*: 2368 лв. Промоционална цена на екскурзията до 01СЕП с отстъпка - 100 лева от пакетна цена/ Цена 2268 лева

 

Цената включва:

 

 • Самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София на цена към 01.08.19 - 760   лв с ръчен багаж до 8 кг;
 • Самолетен билет Санкт Петербург – Москва на цена 150 лв;
 • 4 нощувки със закуски в Санкт Петербург;
 • 2 нощувки със закуски в Москва;
 • Екскурзоводско обслужване на руски език;
 • Трансфери от летището до хотела  и обратно;
 • Медицинска застраховка с 30000 евро покритие.

 

Цената не включва:

 

 • Виза за Русия с консулски такси ивизова поддръжка, цена 140 лв;
 • Хранения неописани в програмата;
 • Лични разходи;
 • Бакшиши;
 • Багаж до 23 кг по 98 лв на посока;
 • Евентуално доплащане за летищни такси.

 

Хотели по програмата:

 

Санкт Петербург –  Римски  Корсаков 3* или подобен;

 

Империал Арт 4* или подобен.

 

Москва –   Апарт-хотел Наумов 3* или подобен;

 

Отел Броско Москва 4* или подобен.

 

 Молодежная 4* или подобен.

 

Примерни полетни детайли:

Ден1   София Москва                     1225  1535   

Ден 1  Москва Санкт Петербург   1710  1835   

Ден 8  Санкт Петербург   София   0815  1135

 

Вътрешен полет:

 

Ден 6 Санкт Петербург   Москва  Внуково   0605  0735

 

*Туроператорът си запазва правото на промени по програмата.

 

Условия за записване:

 

100 % предплащане.

 

Полетите могат да бъдат от София, Варна, Бургас и Букурещ като цените се препотвърждават в деня на офертата.

Обявление на Посолство на Руска Федерация в България:
"ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

В съответствие с Разпореждане на Правителството на Руската Федерация №635-р от 16 март 2020 година:

 

От 18 март 2020 г. до 01 май 2020 г. временно се ограничава влизането на територията на Руската Федерация на чужди граждани и на лица без гражданство, в това число и пристигащи от Република Беларус, както и граждани на Република Беларус.

От 00:00 часа на 18 март 2020 г. временно се преустановява приемът на документи, оформянето и издаването на всички категории визи за чужди граждани и лица без гражданство в дипломатическите представителства и консулските служби на Руската Федерация в чужбина.

Изключения се правят само за дипломатически, служебни и делови обикновени визи за следните категории лица: акредитирани или назначени сътрудници на дипломатическите представителства и консулските служби на чужди държави в Русия, служителите на международни организации и на техните представителства, както и на други официални представителства на чужди държави, намиращи се на територията на Руската Федерация, също така за членове на семействата на горепосочените лица, водачи на международен автомобилен превоз, членове на самолетни, морски и речни екипажи, на влакови и локомотивни бригади на международен ж/п транспорт, членове на официални делегации и лица, притежаващи дипломатически, служебни, в това число и обикновени частни визи, издадени във връзка със смъртта на близък роднина."
https://bulgaria.mid.ru/bg_BG/konsul-skie-voprosy


Уважаеми колеги, клиенти и приятели,

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната до 13.04.2020, и в съответствие с препоръките на националния оперативен щаб на Министерски съвет на РБългария, бихме искали да Ви уведомим, че целия ни екип на „ММ Травел“ ООД в кризисни моменти продължаваме да се грижим за интересите на нашите клиенти и изпълняваме на 100% всичките си дейности в дистанционен режим home office от 20.03.2020 до второ нареждане.

За информация, въпроси и връзка с нас може за използвате електронна поща: office@mmtravel.bg или телефони:
0700 10 756;    02/980 35 05;    0879 53 25 05

Бъдете здрави и до много скоро!Видове визи за Русия

Ново! От 01 Октомври 2019 българските граждани, желаещи да посетят Санкт Петербург и Лениградски район с престой от 01 до 08 дни са с облекчен визов режим:
Визата е електронна / Е-виза и документи за нея се подават от 30 до 06 работни дни преди дата на тръгване.
ММ Травел приема заявки за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7, София 1000, на имейл: office@mmtravel.bg или чрез куриер на Еконт.
Цена на визова поддръжка за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург: 50 лева
Време за изготвяне: 5 работни дни
 
Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер от ММ Травел ООД/

Време за изготвяне,    цена:
 • 12 работни дни  - цена - 170 лв.
 •   8 работни дни  - цена - 260 лв.
 •   5 работни дни  - цена - 300 лв.
* Всички консулски такси са включени в цената
За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.


Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.

* За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основната дестинация за пътуването с ММ Травел
 

Многократно влизане в Русия с делова виза за 1 година - Деловая виза
Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни  - цена - 660 лв.

*   За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца
 

Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой - Деловая виза
 
Време за изготвяне, цена:
 • 20  работни дни -   цена  - 260 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой - Деловая виза

Време за изготвяне,    цена:
 • 20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
Време за изготвяне,  цена:
 • 10 работни дни - цена - 350 лв.
 •   6 работни дни - цена - 380 лв.

*  За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократно влизане в Русия с работна виза до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

Време за изготвяне, цена:
 •   на запиванеИзготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-        1 бр. снимкa паспортен формат

Руски визи се издават с положена снимка и молим да обърнете внимание към изискванията на Посолство на Руска Федерация за снимка:
 • Снимката трябва да е актуална към момента на подаване на документите със стандартен формат за задграничен паспорт
 • Цветна снимка на бял фон, в анфас
 • Размер 3,5 мм / 4,5 мм
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът да се отличава и да е контрастен
 • Снимката да е с високо качество
 • Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
 • Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
 • Погледът да бъде насочен напред
 • Тенът на кожата да бъде естествен
 •  Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евроЦената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адресгр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.

Независимо от повода на пътуването: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г.  приема на електронни формуляри за визови анкети се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе и гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира бутикови пътувания и екскурзии с водач от България за Русия с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции най-добра цена за полети до Москва , вътрешни полети в Русия, влакове, хотели и хотелски вериги с утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
Египет пролетна ваканция и Великден Кайро Круиз по...
Круиз по Нил Египет пролетна ваканция и Великден Кайро Круиз по Нил и Хургада
цени от 1964.00 лв.
Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и...
Бразилия, водопадите Игуасу и Аржентина Екскурзия Буенос Айрес, водопади Игуасу в Бразилия и Аржентина и Рио де...
цени от 4800.00 лв.
Екскурзия до Ню Йорк, САЩ - ЕДНА СЕДМИЦА В Ню Йорк
ню йорк Екскурзия до Ню Йорк, САЩ - ЕДНА СЕДМИЦА В Ню Йорк
цени от 1590.00 EUR
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.

Промоции на самолетни билети