Екскурзия Нова Година 2023 в Израел и Йордания

цени от
1 848.00 лв.
Дестинация
Израел и Йордания
Продължителност
6 дни
Тип настаняване
HB

Израел и Йордания

Йерусалим е един от най-старите градове на света, считан за свещен от трите главни религии – юдаизъм, християнство и ислям.
Екскурзия НОВА ГОДИНА 2023 в Израел и Йордания - пътешествие през вековете
Тел Авив – Йерусалим –Витлеем – Каср Ал Яхуд- Кумран* – Мъртво море - Йерихон - Петра – Шобак – Небо – Аман –Джераш –Тел Авив
Дати:
 04.11.2022 - 09.11.2022
18.11.2022 - 23.11.2022
  28.12.2022 - 02.01.2023 (stop sale)
  03.03.2023 - 08.03.2023
  24.03.2023 - 29.03.2023

6 дни / 5 нощувки

Програма
ДЕН 1. Тел Авив – Витлеем
Ще бъдете посрещнати на Летище София /Терминал 2/ от представител на туроператора. Полетът София – Тел Авив е в 11:45 ч. Очаквано пристигане на летище Бен Герун в Тел Авив – 14:35. Представител на местния туроператор ще ви очаква там и ще ви съпроводи до Витлеем. След пристигане ще бъдете настанени в хотела за нощувка и вечеря.

ДЕН 2. Витлеем – Йерусалим
След закуска започва нашата туристическа програма в Йерусалим. Йерусалим е един от най-старите градове на света, считан за свещен от тритре главни религии – юдаизъм, християнство и ислям. Интересен факт е, че по време на своята дълга история, градът е бил унищожаван най-малко два пъти, обсаждан 23 пъти и атакуван 52 пъти. Йерусалим е разположен в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Ще имаме възможност да се насладим на великолепната панорамна гледка към града от Маслинения хълм. След което ще направим пешеходна обиколка на Стария град и ще посетим Гетсиманската градина. Градината е разположена в местността Гетсимания, традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето Му.
По време на нашата обиколка ще посетим още и Via Dolorosa (в буквален превод от латински: „Път на болката“), улица в Стария Йерусалим, по която се смята, че е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на Разпятието – Голгота. Ще посетим главното светилище на Християнския свят – Божи гроб, където според преданията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста. Доказателство за сложната религиозна структура на местното население е и следващата забележителност – Стената на плача. Тя представлява подпорна стена от времето на Втория храм в Йерусалим – най-свещеното място в юдаизма, получило името си в резултат на множоството евреи, събиращи се около нея, за да тъжат за храма след неговата разруха. След това ще се отправим към хълма Сион, разположен непосредствено след стените на Стария град. Неговото наименование се използва често и като синоним на града Йерусалим. Последна забележителност за днешния ден ще бъде рожденото място на Исус Христос във Витлеем и построената в чест на това базилика
„Рождество Христово“. След наситения с емоции ден ще се отправим към хотела за вечеря и нощувка.

ДЕН 3. Йерусалим - Каср Ал Яхуд – Кумран - Мъртво море – Йерихон - Петра
Ще започнем днешния ден със зареждаща закуска в хотела след което ще се посветим на панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим, включваща парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата и ще разгледаме отвън сградата на Музея на Израел.
Следващата ни спирка ще бъде Каср ал Яхуд. Според Новия завет на това място Исус Христос е бил кръстен от Йоан Кръстител. След което ще има и възможност за посещение на Кумран, където са открити най-старите ръкописи на Стария завет.
Следва пътуване до Мъртво море – една от най-интересните природни забележителности и най-ниска точка на планетата (420м под морското равнище). В далечно минало Мъртво море е било свързано със Средиземно море, но горещините и изпаряването на водата са прекъснали тази връзка. От тогава всяка година нивото му спада с 1м и водите му се отдръпват с 5м. То е наричано още Солено море, поради високата соленост на водите му 34 промила, което го прави 10 пъти по-солено от Световния океан и около 20 пъти по-солено от Черно море. Тук ще имаме време за плаж и къпане в солените води.
След това потегляме за Йерихон, смятан за един от най-старите непрекъснато населявани градове на света. Там ще видим мястото на което Исус Христос се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи – Манастира на изкушенията. След което през граничния пункт Аленби ще се отправим към Йордания и по-конкретно гр. Петра, където ще се настаним за вечеря и закуска.

ДЕН 4. Петра – Небо - Аман
След закуска ще предприемем обиколка на гр. Петра. Петра е древен град в днешна Йордания, столица на набатеите. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Градът е избран за едно от новите седем чудеса на света и впечатлява туристите с многобройни скални гробници, амфитеатър и триумфална арка.
От град Петра ще се отправим към планината Небо, от където ще се насладим на зашеметяващата гледка към Израел и част от долината на река Йордан. Според преданията това е мястото, от което Моисей вижда за пръв път Обетованата земя.  На върха са открити останки на църква построена през 4в. в памет на Моисей.
След това ще отпътуваме за Аман, където ще се настаним в хотел за нощувка и вечеря.

ДЕН 5. Аман – Джераш – Мадаба – Витлеем
След закуска ще разгледаме град Аман. В исторически план градът е бил под властта на асирийците, персите и древните гърци. Днес Аман е съвременен град, в който мюсюлмани и християни съжителстват заедно.
Следва отпътуване за архитектурният  шедьовър на Близкия изток – град Джераш. Там ще разгледаме и ще се запознаем с историята на триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), множество други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие.
Следваща спирка от нашия маршрут е град Мадаба. В днешно време градът е известен със своето мозаечно изкуство и дестки работилници, занимаващи се с този занаят. След обиколката на град Мадаба ни предстои отпътуване обратно за Израел, с вечеря и нощувка във Витлеем.

ДЕН 6. Тел Авив (Яфо) – Лод
След закуска ще посетим гроба на Свети Георги, намиращ се в Лод. От там ще се отправим към Тел Авив за панорамна обиколка на града. Нашата туристическа програма продължава в Яфо, бивш град, а вмомента квартал на Тел Авив. Яфа е сред най-старите пристанища на Древен Израел и едно от най-старите селища в света. Кварталът е разположен на малък хълм, предлагащ забележителна гледка към плажовете на Тел Авив. Интересен факт е, че неговите улици носят имена на зодиакални знаци. Тук се намира мостът на зодиите, на който можете да докоснете своята зодия и да си пожелаете нещо. Според преданията, ако вашето желания се сбъдне трябва да се върнете отново на това място. След като се разходим и се насладим на прекрасната местна кухня в района на старото пристанище, ще се отправим към летище Бен Гурион за полет към България. Заминаването е от 18:20ч., а пристигането на летище София се очаква да бъде в 21:05ч.

Цена на пакетна програма за човек в двойна стая: 1848 лв.


Цената включва:
- 5 нощувки със закуски и вечери:
    1 в Аман (хотел Liwan 3* https://www.theliwan.com/ или подобен)
    1 в Петра (хотел Edom 3* https://www.edomhotelpetra.com/ или подобен)
    3 във Витлеем -(хотел хотел Paradise 3* https://www.paradisebethlehem.com/ или подобен)
- екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
- луксозен автобус и всички трансфери по програмата
- всички екскурзии по програмата
- входни такси за обектите по програмата
- сертфикат за хаджийство
- водач при група от 15 записани от България
- медицинска застраховка
- 1 бутилка минерална вода на човек/ на ден
- саунд система със слушалки по време на туровете

Цената не включва:
- самолетен билет София-Тел Авив с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж и
летищни такси (342 лв. към 30.09.2022г.) и Тел Авив - София с редовен полет на България ер с включен  багаж и лет. такси (300 лв. към 30.09.2022) или Раян Ер
- Бакшиши – по 5 долара на турист на ден общо 30$ (заплащат се на място съответно в Израел и Йордания)
- разходи от личен характер
- допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
- застраховка „Отмяна на пътуване“
- нощен тур на Йерусалим – 25$
- новогодишна вечеря

Условия на програмата:
50 %  депозит при резервация, 100% до 60 дни преди дата на тръгване
 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
Мавриций Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
цени от 4990.00 EUR
Екскурзия до Куба - Хавана и Варадеро с чартър
Хавана - Варадеро Екскурзия до Куба - Хавана и Варадеро с чартър
цени от 1190.00 EUR
Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
Доминикана Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
цени от 2032.00 лв.
Пътешествия в Куба
Куба Пътешествия в Куба
цени от 4580.00 лв.
Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел...
Хавана - Варадеро Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел Есте, Кайо Санта...
цени от 1919.00 лв.
Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров...
Австралия и Нова Зеландия Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров Фиджи - Мелбърн
цени от 7218.00 лв.

Промоции на самолетни билети