Екскурзия Нова година 2023 в Баку, Азербайджан

цени от
1 900.00 лв.
Дестинация
Баку
Продължителност
7 дни
Тип настаняване
BB
Нова година е един от любимите празница на хората от цял свят. Този празник ви дава добър повод да поемете на път за едно вълнуващо приключение. С нашата екскурзия ще получите уникалната възможност да се потопите в магическата празнична атмосфера на Азербайджан – празнично украсени градчета, елегантно декорирани магазини, уживени улици и коледни панаири. Прекарвайки Нова година в Азербайджан ще имате възможност да упознаете и част от световното наследство на ЮНЕСКО, да откриете интересни исторически монументи, които въпреки изминалите години са сякаш непокътнати.
 
Екскурзия за Нова година 2023 в Баку, Азербайджан
5 нощувки / 8 дни
Дати: 28.12.2022 – 04.01.2023
ДЕН 1.  София - Баку
Полет от София през Истанбул за Баку.

ДЕН 2. Добре дошли в Баку!
Посрещане на летището от местен екскурзовод, който ще ви придружи до хотела.  По пътя към хотела нашият опитен екскурзовод ще ви предостави подробна информация за града и страната, след което ще се настаните в хотела и ще имате свободно време за почивка.


ДЕН 3. Баку обиколен тур
След закуска ще се срещнем в лобито на хотела, за да започнем нашата туристическа обиколка на Баку. В компанията на нашия екскурзовод ще разгледаме Стария град, централната част и търговския център на Азербайджан. Обиколката на Стария град ще започне от “Qala Qapilari”. Ще посетим двореца Shirvan Shahs, Каравансарай и пазара, известен с множеството галерии и сувенирни магазинчета. Последната резиденция на владетелите Ширван, средновековния дворец Shirvan Shahs е разположен на най-високата точка на Ичерихер. Дворцовият комплекс впечатлява посетителите с архитектурна хармония и цялостност. Днес ще посетим и кула Мейдън (Maiden Tower). Древните паметници на Ичерихер са обгърнати в легенди. Тук се намира един от главните символи на Баку – магическата и непревземаема кула Мейдън (7-8в. пр. Хр). Посещение на музея на Миниатюрните книги в Баку, който е единствения музей за миниатюрни книги в света, разположен в старата част на Баку, наричана още вътрешен град. Музеят е отворил врати за посетители на 2 април 2002г. Ще продължим нашата разходка по алеята на спомените - Shehidler Khiyabany, от където се разкрива невероятна панорамна гледка към града. Ще се насладим на архитектура от 19-20в. като разгледаме – улица Низами, Площада на фонтаните, площад Свобода. Ще спрем за кратка почивка и вкусен обяд. Ще посетим центъра Хайдар Алиев. Тази сграда предизвиква всеобщо възхищение както във всички посетили Баку повече от веднъж, така и във всички, които идват тук за пръв път. Построен по известния проект Захи Хадид, центърът Хайдар Алиев е сред най-поразителните сгради на 21в. В 18:00ч. ще се върнем обратно в хотела за почивка и нощувка.

ДЕН 4. Баку - Нова Година 2023
След закуска в хотела ще имаме целия ден на разположение за самостоятелно опознаване на Баку, за да видите, опитате и вкусите атмосферата и живота в центъра на града в пешеходна разходка с аудио гид и карта в ръка или за подготовка за новогодишното празненство. В 18:30ч. ще бъдем съпроводени от хотела до ресторанта, където в 19:00ч. ще започне Новогодишната гала вечеря. Празненството ще продължи до 2:00ч., след което ще бъдете съпроводени обратно до хотела за нощувка и почивка.

ДЕН 5. Сурачини - Янардаг
След закуска ще потеглим към село Сурачани. Разпространението на зороастризма на територията на днешен Азербайджан често може да чуете, че се дължи на наличието на спонтанно запалими източници на нефт и газ. Една от версиите за етимологията на името Азербайджан е, че то се превежда като „Земя на Вечния огън“ и има пряка връзка със зороастризма и огнепоклонничеството. В тази област един от оцелелите паметници е храма Атеша, който ще посетим. Огнения храм Атеша (в буквален превод – огнена къща) се намира на 30км от центъра на Баку, в югоизточната част на полуостров Асферон. Ще продължим своята екскурзия с посещение на планинското селце Янардаг, разположено в едноименната планина на полуостров Асферон. Думата "Янар" на азарски език означава "изгаряне", а "Даг" - "планина". Това е истинска горяща планина, не метафорично, а буквално казано. Някога в Асферон е имало много места, на които природния газ е излизал на повърхността и се е запалвал спонтанно, но след старта на масовото му извличане тези места намаляват. В 14:00ч. ще спрем за обяд, след което ще потеглим обратно към хотела в Баку. Ще прекараме остатъка от деня в почивка и свободни занимания.

ДЕН 6.  Баку обиколен тур
След закуска ще имате свободно време за разходка или почивка. В 18:00ч. ще се срещнем в лобито на хотела с нашия екскурзовод, след което ще започнем опознавателна обиколка на Баку. По време на обиколката ще посетим централната част на града и ще се насладим на редица интересни исторически и архитектурни забележителности. Ще преминем покрай стените на Стария град, построени през 12в. от древното царство на Ширваншахс. От там ще се разходим до градината на Филхармонията и ще разгледаме нейната сграда, построена през 1912г., чийто дизайн е базиран на казино в Монте Карло. Ще се насладите на архитектура от 19-20в., характерна за площад Фонтан, площад Свобода и улица Низами. В 19:30ч. ще спрем за вечеря в местен ресторант, за да се насладим на  традиционната азербайджанска кухня. След вечеря ще се разходим до въжената железопътна линия, от където ще се качим на влак, с който ще достигнем до най-високата точка на града. Там ще имате възможност да се насладите на пълна гледка към залива и да направите снимки за спомен. Отличителните модерни кули на Баку – Пламтящите кули се намират на това място. Ще имате възможност да посетите и Алеята на мъчениците, където ще бъдете запознати с нейната история и значение за азербайджанския народ. Ще се отправим към града и ще се разходим по градския булевард, където се намира местната Венеция. След приключване на тура в 23:00ч. ще се върнем обратно в хотела.

ДЕН 7.
След закуска ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към летището за полета ни към България.

ДЕН 8.
Пристигане летище София.

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:
1 TK 1030 28DEC София Истанбул 2120 2340
2 TK 338 29DEC Истанбул Баку 0150 0540
3 TK 335 03JAN Баку Истанбул 2045 2320
4 TK 1027 04JAN Истанбул София 0835 0855
Цена на билет: 750 лв към дата 30.04.2022г.

ЦЕНИ НА ЧОВЕК ПРИ ПЪТУВАЩИ ДВАМА В ДВОЙНА СТАЯ :
    •    Art Hotel 3* -  1900 лева
http://arthotel.az/
    •    Avenue Hotel 4* -  1990 лева
http://www.avenuehotel.az/
    •    New Baku Hotel 4* -  1995 лева
https://www.newbakuhotel.com/
    •    Boulevard Hotel 4*-  1995 лева
http://www.boulevardhotelbaku.com/en
    •    Ganjali Plaza Hotel 4* - 2020 лева
http://www.ganjaliplaza.az/


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
   
•    самолетен билет с летищни такси с цена на билет: 750 лв към дата 30.09.2022г.
    •    5 нощувки със закуска в избрания хотел
    •    Трансфери (летище – хотел – летище)
    •    Транспорт по време на екскурзиите
    •    Екскурзовод на руски или английски език
    •    Медицинска застраховка
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
    •    Обяд и вечеря
    •    Разходи от личен характер
    •    Виза за Азербайджан 30 долара
    •    Входни такси за музеи
    •    Отмяна на пътуване застраховка
    •    Новогодишна Празнична Гала вечеря изпращане на 2022 и посрещане на 2023 : стартира от 120 долара базисен пакет 120 долара ( Парти, Празнични фоерверки, забавления на 31/12, маскен бал ) 

В Баку има нещо, което със сигурност ще развълнува всеки гост за Новата Година, това е едно гала тържество, с което Азърбайджан се сбогува със старата 2022 година и посреща новата 2023.

 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел...
Хавана - Варадеро Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел Есте, Кайо Санта...
цени от 1919.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия в Шри Ланка с директен чартър
Шри Ланка Екскурзия в Шри Ланка с директен чартър
цени от 853.00 EUR
Екскурзия САЩ, Източно крайбрежие: Ню Йорк,...
САЩ Екскурзия САЩ, Източно крайбрежие: Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон,...
цени от 2996.00 лв.
Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.
Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и Буенос Айрес
цени от 4896.00 лв.

Промоции на самолетни билети