Екскурзия Нова Година 2021 в Шри Ланка

цени от
3 188.00 лв.
Дестинация
Шри Ланка
Продължителност
9 дни
Тип настаняване
HB

Екскурзия за Нова година 2021 в Шри Ланка

ПЛАЖ И ИСТОРИЧЕСКА ОБИКОЛКА

Дати: 28.12.2020 - 04.01.2021

Цена: 3188 лв.

 

 

Шри Ланка е тропична островна държава, разположена в Индийския океан. По-голямата част от острова на юг е покрита от гъста дъждовна джунгла, а на север се простират обширни савани. Гъсти гори от кокосови палми достигат почти до топлите смарагдови води на Индийския океан, а под водната повърхност са се развили богати на живот и изключително пъстри коралови рифове. Наречена от Марко Поло „най-красивият остров“, Шри Ланка предоставя разнообразни възможности за приятен отдих.


Програма
 

ДЕН 1 София – Доха - Коломбо

Представител на туроператора ще ви очаква на Летище София за полет до Коломбо. Полетът е с прекачване в Доха.

 

ДЕН 2 Коломбо – Чилау

Ще пристигнем на летището в Коломбо, Шри Ланка, където ще бъдем посрещнати и превозени до град Чилау. По време на пътуването ще имаме възможност да се запознаем с местната природа и да предвкусим очакващите ни забавления. След като се настаним в нашия хотел Anantаya Resort & Spa 4* ще имаме свободно време за почивка и вечеря след дългия път.

 

ДЕН 3 Чилау

След закуска целият ден ще бъде пред нас за почивка на плажа или изследване на местната природа и забележителности. Чилау е известен със своите великолепни пясъчни плажове, покрити с кокосови палми и красиви лагуни. Градът предлага множество ресторанчета,  в които може да опитате местната кухня и да се насладите прясна морска храна.

 

ДЕН 4 Чилау

След закуска ще се отдадем на индивидуални занимания – плаж, почивка или разходка, а по късно ще се подготвим за посрещането на една нестандартна и незбравима Нова година. Нощувка в хотела в Чилау.

 

ДЕН 5 Чилау

Честита Нова 2021 година! След веселото посрещане на празника ще прекараме първия ден от годината с почивка и свободни занимания на плажа. В края на деня в хотела ни очаква вкусна вечеря, след което ще се оттеглким за почивка и нощувка.

 

ДЕН 6 Чилау – Канди

След закуска, в късния следобяд (около 3.30ч) ще потеглим за Канди. Канди е свещеното сърце на Шри Ланка, зелен царствен град, разположен край изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове. Тук сингалските царе се съпротивлявали в продължение на векове срещу португалците, а след това, до 1815 г. – и срещу британците. Най-ценното им съкровище било – и все още е - зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Ще имаме възможност да посетим храма, в който се съхранява свещения зъб на Буда, след което ще се настаним в хотел Royal Kandyan 4* за нощувка и вечеря.

 

ДЕН 7 Канди — Перадения — Пинавала — Веянгода

След закуска ще освободим хотела и ще се отправим към Перадения. Перадения е предградие, простиращо се на няколко километра от централната част на град Канди. Тук ще посетим Кралската ботаническа градина, разположена по поречието на река Махавели. В градината има изобилие от растения, храсти, огромно поле, както и къща на орхидеята. Изобилието от тайнствени растения впечатлява всеки един посетител. В ботаническата градина има и дърво, посадено от Юри Гагарин. Според легендата то е спряло да расте, когато Гагарин си е отишъл от нашия свят. Алейте предназначени за разходка от посетителите доставят удоволствие на всеки един турист.

След приятната разходка в ботаническата градина ще потеглим за Веянгода. По пътя ще спрем в известният приют за слонове Пинавала, расположен северо-западно от  град Кеггала. Приютът за слонове  е основан през  1975 година. Той разполага с 24 акра зема, явяваща се място за размножаване и отглеждане на слонове. Слоновете се изпращат в зоологически градини по целия свята или се обучават да работят. В приюта всеки  има уникалната възможност да наблюдава отблизо  тези животни, да прави снимки, и да стане свидетел на това как малките слон се хранят с мляко от шише или се къпят в близката река. След това незабравимо преживяване ще се отправим към Веянгода, където ще се настаним в хотел The Covanro 4* за нощувка и вечеря.

 

ДЕН 8 Веянгода — Коломбо — Доха

След закуска ще освободим хотела и ще потеглим към най-големия град  на Шри Ланка – Коломбо. Името на града е дадено от португалците през 1505г., произлиза от Калан тота, което в превод означава „Пристанище на река Келани“. Коломбо притежава много забележителности, но несъмнено най-интересна от тях е т.н. "Крепостен град", който в миналото е бил колониално укрепление, а днес там се намират правителствените сгради. Интерес представляват още: Националният музей - където можете да се запознаете с историята на острова; паркът Вихарамахадеви; будисткият храм Радта Маха Вихара; Петах - кварталът за пазаруване; плажната ивица - Гале фейс Грийн и зоопарка Дехивела. Коломбо е известен с разнообразие от ювелирни магазини, чиито бижутата със сапфири са признати за най-добрите в света. Ще имаме свободно време за шопинг, след което ще се отправим към летището за полет до Доха (излитащ в 3:00ч. на 5 януари).

 

ДЕН 9 Доха – София

Днешния ден бележи края на нашето тропическо приключение. Ще кацнем на летището в Доха в 06.10 ч. След което ни очаква полет за София в 06.55 ч. Ще кацнем на летище София с невероятни спомени от Шри Ланка в 11.15 ч.

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 3383 ЛЕВА
 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 

- Двупосочен самолетен билет София — Доха — Коломбо — Доха — София

- Летищни такси – (295 евро към 30.04.2020)

- Всички трансфери летище - хотел - летище

- 4 нощувки със закуска и вечеря в Чилау

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Веянгода

- 1 вечеря преди полета в местен ресторант

- Екскурзоводска програма

- Входни такси за посещаваните обекти

- Новогодишна  вечеря

- Медицинска застраховка

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Виза за Шри Ланка  – 35 евро (заплаща се задължително)
  •  Допълнителните екскурзии
  • Бакшиш за шофьор и екскурзовод

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 

- Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.

- Депозит в размер на 50% от сумата, доплащане —  до 45 дни преди заминаването.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 3383 ЛЕВА
 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 

- Двупосочен самолетен билет София — Доха — Коломбо — Доха — София

- Летищни такси – (295 евро към юни 2018)

- Всички трансфери летище - хотел - летище

- 4 нощувки със закуска и вечеря в Чилау

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди

- 1 нощувка със закуска и вечеря в Веянгода

- 1 вечеря преди полета в местен ресторант

- Екскурзоводска програма по така посочения маршрут

- Входни такси за посещаваните обекти

- Новогодишна  вечеря

- Медицинска застраховка за целия престой

- Представител на туроператора по време на пътуването

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Виза за Шри Ланка  – 35 евро (заплаща се задължително)
  •  Допълнителните екскурзии
  • Бакшиш за шофьор и екскурзовод
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
Круиз по Нил Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
цени от 1964.00 лв.
Пътешествия в Куба
Куба Пътешествия в Куба
цени от 4580.00 лв.
Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
цени от 2602.00 EUR
Екскурзия до Санкт Петербург – Петербургска Колекция...
Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург – Петербургска Колекция юни - септември
цени от 1600.00 лв.
Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.

Промоции на самолетни билети