Екскурзия Нова Година 2021 в Египет Мистика и факти на Древен Египет

цени от
1 890.00 лв.
Дестинация
Круиз по Нил
Продължителност
9 дни
Тип настаняване
BB , HB

   Екскурзия Нова Година 2021 в Египет - Мистика и факти на Древен Египет
Дати 28.12.2020 - 04.01.2021

с екскурзовод на български езикПрограма
ДЕН 1. София Истанбул Хургада
Полет от София през Истанбул за Хургада. Кацане на летището в Хургада на следващия ден рано сутринта.

 
ДЕН 2. Хургада
Посрешане от нашия предствител на летище в Хургада. Трансфер от летището до хотела. Закуска. Информационна среща с за запознаване с програмата. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии.
Нощувка в Хургада в избрания хотел


Опция: Приказки от 1001 нощ (35 €; деца 2-12 г. 18 € )
Тази екскурзия се провежда в дворец напомнящ на замъка описан в приказаките от "1001 нощ" като ще имате възможност да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика, променяйки своята посока, форма и цвят, извивайки се, се устремяват нагоре… 1001 нощ - източен приказен замък, който ще Ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще видите умели арабски скачачи и акробати, ще се насладите на фолклорно шоу с ориенталски танци.


ДЕН 3. Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии.
Нощувка в Хургада в избрания хотел

Опция: Сафари в пустинята (50 €; деца 2–12г. 25 €)
Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия с включена вечеря!
Деца от 2-11.99г. се придружават с родител.


ДЕН 4.  Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии и посрещане на Новогодишната нощ с Гала вечеря.
Нощувка в Хургада в избрания хотел

  

Опция:  Dolphin show (делфинариум) - 35 € - продължителност 4 часа (13.30-17.00 ч.)

Опция: Дайвинг в Червено море (50 €; деца 2-12 г. 25 € )
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

 

ДЕН 5. Хургада Луксор 

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер с комфортен автобус до Луксор.
Еднодневна екскурзия до Луксор с включен обяд.
Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храмът на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон -  две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. А вечерта настаняване и нощувка в Луксор.
Нощувка в Луксор


ДЕН 6. Луксор

Закуска. Посещение на фабрика за алабастър и музей на папируса в Луксор, фабрика и музей на парфюмите, с чиито есенциални масла са направени известия парфюм на Шанел, Шанел Номер 5. Вечерта посрещане на Нова Година в хотела с богата музикална програма и танци.

Нощувка в Луксор

 

ДЕН 7.  Луксор Кайро

Закуска. Потегляме рано към Кайро и започва туристическа обиколка на града Цитаделата и Джамията на Мохамед Али и идва ред на приключението ни до едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, ще обядвате в местен ресторант в традиционна египетска кухня, а по желание по-късно ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Настаняване и нощувка в хотел в Кайро.

 

ДЕН 9.  Кайро Истанбул София

Трансфер за полета ни след полунощ през Истанбул за София. Пристигане в София.
 
ЦЕНА на човек в двойна стая :
1890 лева
хотели в Хургада:
хотел Hawaii Le Jardin resort All inclusive 5*  http://hawaii-le-jardin-aqua-park-resort-hurghada.booked.net/ 

хотел Desert Rose resort  All Inclusive 5*  https://www.desertrose.com/  

Единично настаняване ДОПЛАЩАНЕ: 330 лева

Отстъпка за деца от 5 до 12 години: - 294 лева

Цената е валидна при 20 записани
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:   
• Самолетни билети София - Хургада и Кайро - София (Цена 800 лева към дата 30.04.2020)
• Анимация по време на престоя

• 3 нощувки на Ол инклузив в Хургада в избрания хотел
• Трансфери летище - хотел - летище
 

• Екскурзия 1 ден Кайро с беседа на български език, обяд в местен ресторант

Екскурзия 2 дни  Луксор с беседи на български език, обяд в местен ресторант

• 2 нощувки със закуски и вечери в Луксор

Новогодишна Празнична Вечеря в Луксор
• Посрещане и екскурзоводско обслужване от местния партньор на български език по време на цялото пътуване
• Медицинска застраховка за 10 000 €
 
 ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

•Допълнителни екскурзии и услуги 

•Изхранване, непосочено в програмата 

•Напитки
•Лични разходи
•Бакшиши за екскурзоводите и шофьорите от страна на фирмата партньор 25 $
•Входна виза за Египет — $25, заплаща се на летището в Хургада индивидуално.
•Музей на Египет входна такса 12 долара, Пирамиди в Кайро входна такса 12 долара

•Застраховка Отмяна на пътуване


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И УСЛУГИ:

Сахара Парк сафари (EUR 50)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря! 

Giftun Island и шнорхелинг (EUR 30)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от карибските острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки,екипировка за шнорхелинг.

Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 50)
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Приказки от 1001 нощ (EUR 35)
Тази екскурзия се провежда в дворец, наподобяващ палата описан в Приказките от 1001 нощ, където ще имате възможността да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика. Шоуто ще ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще надблюдавате умели арабски акробати и ще се забавлявате с фолклорното шоу с ориенталски танци. 
 
Sea scope – лодка със стъклено дъно (EUR 35)
90-минутно приключение на борда на лодка, чието дъно е от стъкло и позволява да наблюдавате  очарованието на подводния живот в Червено море, красотата на коралите и цветните рибки. Този тип екскурзия се препоръчва за деца и хора, които не умеят да плуват.

Посещение на пазара в Кайро - най-големия пазар в света. (15 €; деца 2-12 г. 10 € )

Шоу Светлина. (30 €; деца 2-12 г. 18 € )

Светлинно шоу с невероятна гледка към пирамидите вечерта под звездите.

Опция: Еднодневна екскурзия до Александрия с посещение на Античния Театър, градината Ал Монтаза, обяд в местен ресторант и беседи на българси език.(65€; деца 2-12 г. 45 € )

 
 

Срокове за записване:

24ч резервация
депозит 30% от програмата и 100 % плащане на самолетни билети

 За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Не се изискват допълнителни ваксини.
Необходими документи: международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане в страната, няма визови, санитарни или други специфични изисквания.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейни такси и работното време на музеи. Туристическата агенция си запазва правото на промени и не носи отговорност атмосферни условия и гранично пропусквателни режими.

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Пътешествия в Куба
Куба Пътешествия в Куба
цени от 4580.00 лв.
Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
цени от 2602.00 EUR
Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Аржентина водопади Игуасу Патагония и Буенос Айрес
цени от 6300.00 лв.
Екскурзия в Дубай с включени турове, закуски и вечери
Дубай Екскурзия в Дубай с включени турове, закуски и вечери
цени от 1278.00 лв.
Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам...
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам 11 дни
цени от 5290.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.

Промоции на самолетни билети