Екскурзия Нова Година 2021 в Египет Мистика и факти на Древен Египет

цени от
1 890.00 лв.
Дестинация
Круиз по Нил
Продължителност
9 дни
Тип настаняване
BB , HB

   Екскурзия Нова Година 2021 в Египет - Мистика и факти на Древен Египет
Дати 28.12.2020 - 04.01.2021

с екскурзовод на български езикПрограма
ДЕН 1. София Истанбул Хургада
Полет от София през Истанбул за Хургада. Кацане на летището в Хургада на следващия ден рано сутринта.

 
ДЕН 2. Хургада
Посрешане от нашия предствител на летище в Хургада. Трансфер от летището до хотела. Закуска. Информационна среща с за запознаване с програмата. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии.
Нощувка в Хургада в избрания хотел


Опция: Приказки от 1001 нощ (35 €; деца 2-12 г. 18 € )
Тази екскурзия се провежда в дворец напомнящ на замъка описан в приказаките от "1001 нощ" като ще имате възможност да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика, променяйки своята посока, форма и цвят, извивайки се, се устремяват нагоре… 1001 нощ - източен приказен замък, който ще Ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще видите умели арабски скачачи и акробати, ще се насладите на фолклорно шоу с ориенталски танци.


ДЕН 3. Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии.
Нощувка в Хургада в избрания хотел

Опция: Сафари в пустинята (50 €; деца 2–12г. 25 €)
Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия с включена вечеря!
Деца от 2-11.99г. се придружават с родител.


ДЕН 4.  Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии и посрещане на Новогодишната нощ с Гала вечеря.
Нощувка в Хургада в избрания хотел

  

Опция:  Dolphin show (делфинариум) - 35 € - продължителност 4 часа (13.30-17.00 ч.)

Опция: Дайвинг в Червено море (50 €; деца 2-12 г. 25 € )
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

 

ДЕН 5. Хургада Луксор 

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер с комфортен автобус до Луксор.
Еднодневна екскурзия до Луксор с включен обяд.
Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храмът на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон -  две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. А вечерта настаняване и нощувка в Луксор.
Нощувка в Луксор


ДЕН 6. Луксор

Закуска. Посещение на фабрика за алабастър и музей на папируса в Луксор, фабрика и музей на парфюмите, с чиито есенциални масла са направени известия парфюм на Шанел, Шанел Номер 5. Вечерта посрещане на Нова Година в хотела с богата музикална програма и танци.

Нощувка в Луксор

 

ДЕН 7.  Луксор Кайро

Закуска. Потегляме рано към Кайро и започва туристическа обиколка на града Цитаделата и Джамията на Мохамед Али и идва ред на приключението ни до едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, ще обядвате в местен ресторант в традиционна египетска кухня, а по желание по-късно ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Настаняване и нощувка в хотел в Кайро.

 

ДЕН 9.  Кайро Истанбул София

Трансфер за полета ни след полунощ през Истанбул за София. Пристигане в София.
 
ЦЕНА на човек в двойна стая :
1890 лева
хотели в Хургада:
хотел Hawaii Le Jardin resort All inclusive 5*  http://hawaii-le-jardin-aqua-park-resort-hurghada.booked.net/ 

хотел Desert Rose resort  All Inclusive 5*  https://www.desertrose.com/  

Единично настаняване ДОПЛАЩАНЕ: 330 лева

Отстъпка за деца от 5 до 12 години: - 294 лева

Цената е валидна при 20 записани
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:   
• Самолетни билети София - Хургада и Кайро - София (Цена 800 лева към дата 30.04.2020)
• Анимация по време на престоя

• 3 нощувки на Ол инклузив в Хургада в избрания хотел
• Трансфери летище - хотел - летище
 

• Екскурзия 1 ден Кайро с беседа на български език, обяд в местен ресторант

Екскурзия 2 дни  Луксор с беседи на български език, обяд в местен ресторант

• 2 нощувки със закуски и вечери в Луксор

Новогодишна Празнична Вечеря в Луксор
• Посрещане и екскурзоводско обслужване от местния партньор на български език по време на цялото пътуване
• Медицинска застраховка за 10 000 €
 
 ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

•Допълнителни екскурзии и услуги 

•Изхранване, непосочено в програмата 

•Напитки
•Лични разходи
•Бакшиши за екскурзоводите и шофьорите от страна на фирмата партньор 25 $
•Входна виза за Египет — $25, заплаща се на летището в Хургада индивидуално.
•Музей на Египет входна такса 12 долара, Пирамиди в Кайро входна такса 12 долара

•Застраховка Отмяна на пътуване


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И УСЛУГИ:

Сахара Парк сафари (EUR 50)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря! 

Giftun Island и шнорхелинг (EUR 30)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от карибските острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки,екипировка за шнорхелинг.

Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 50)
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Приказки от 1001 нощ (EUR 35)
Тази екскурзия се провежда в дворец, наподобяващ палата описан в Приказките от 1001 нощ, където ще имате възможността да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика. Шоуто ще ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще надблюдавате умели арабски акробати и ще се забавлявате с фолклорното шоу с ориенталски танци. 
 
Sea scope – лодка със стъклено дъно (EUR 35)
90-минутно приключение на борда на лодка, чието дъно е от стъкло и позволява да наблюдавате  очарованието на подводния живот в Червено море, красотата на коралите и цветните рибки. Този тип екскурзия се препоръчва за деца и хора, които не умеят да плуват.

Посещение на пазара в Кайро - най-големия пазар в света. (15 €; деца 2-12 г. 10 € )

Шоу Светлина. (30 €; деца 2-12 г. 18 € )

Светлинно шоу с невероятна гледка към пирамидите вечерта под звездите.

Опция: Еднодневна екскурзия до Александрия с посещение на Античния Театър, градината Ал Монтаза, обяд в местен ресторант и беседи на българси език.(65€; деца 2-12 г. 45 € )

 
 

Срокове за записване:

24ч резервация
депозит 30% от програмата и 100 % плащане на самолетни билети

 За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Не се изискват допълнителни ваксини.
Необходими документи: международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане в страната, няма визови, санитарни или други специфични изисквания.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейни такси и работното време на музеи. Туристическата агенция си запазва правото на промени и не носи отговорност атмосферни условия и гранично пропусквателни режими.

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
Санкт Петербург Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
цени от 1555.00 лв.
Почивка в Занзибар, Нова година 2021 в Занзибар
Кения и Танзания Почивка в Занзибар, Нова година 2021 в Занзибар
цени от 1696.00 лв.
Екскурзия до САЩ Гранд Каньон, Лос Анджелис, Лас...
САЩ и Канада Екскурзия до САЩ Гранд Каньон, Лос Анджелис, Лас Вегас, Сан Франциско 10...
цени от 5590.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад
ню йорк Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад
цени от 4246.00 лв.
Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара,...
Кения и Танзания Екскурзия сафари в Кения и Танзания - Масай Мара, Серенгети Нгоронгоро
цени от 7580.00 лв.

Промоции на самолетни билети