Екскурзия из мистична Странджа

цени от
270.00 лв.
Дестинация
България

ЕКСКУРЗИЯ ИЗ МИСТИЧНА СТРАНДЖА

СОФИЯ - С. МЛАДЕЖКО - МАЛКО ТЪРНОВО - ВОДОПАД ДОКУЗАК - ГРОБНИЦАТА НА БАСТЕТ - С. БРЪШЛЯН- МИШКОВА НИВА - ПЕТРОВА НИВА - СОФИЯ

3 дни / 2  нощувки           
 

Програма:
 

ДЕН 1: СОФИЯ - ПЕЩЕРИТЕ НА Р. МЛАДЕЖКА - МАЛКО ТЪРНОВО
Днес ще отпътувате от София към Малко Търново като по пътя ще спрете в с. Младежко, за да разгледате „Пещерите и изворите на река Младежка“. Ще се разходите по екопътеката, която ще ви разкрие красотата на природата в тази част на България. Над изворите се намират останките на крепост Голямото кале. Малко хора са чували, че в Странджа можете да намерите над 30 различни вида орхидеи свободно растящи по поляните й, а в сенчестите й гори все още расте един от най-древните видове растения останало от времето на атлантите по нашите земи, бялото цвете Зеленика.  Настаняване в Малко Търново и нощувка.

София- с. Младежко- 438 км.- 4 ч. и 30 мин.
Младежко- Малко Търново- 32.5 км.- 34 мин.

 

ДЕН 2: МИШКОВА НИВА - ГРОБНИЦАТА НА БАСТЕТ - ГРАДИЩЕ

След закуска ще се отправите към Мишкова нива.Тук се намира могилен некропол с център „Голяма могила“, в чиято южна част се намира вход към куполна гробница. Смята се, че долменът е бил използван като място за почитане на митичен прародител, а по-късно древните продължават да го съхраняват като останките му са вписани в свещено пространство, в което се почита бог Аполон. Сградата е силно разрушена от иманярските набези, но запазени са останали част от подовата настилка, блокове от стените на гробната камера и коридора, а също и части от двете огради.

Следва посещение на едно от най-мистериозните места в България, спечелило интереса на Людмила Живкова през 1981 г. - гробницата на Бастет. За това загадъчно място все още има много оскъдна информация, а произхода й е засекретен от множество тайни и загадки, продължаващ да е обект на неотговорени въпроси. Кръстьо Мутафчиев, участник в експедицията през 1981 г. смята, че след смъртта на египетската богиня тялото ѝ било пренесено по море и погребано тук, а според други е пренесено по суша, преди потопа по тези земи. Баба Ванга споделя, че местността е сакрална, а гробницата е на Бастет, "която държи жезъл от извънземна материя в ръцете си". Днес светилището е почти разрушено и разграбено. Следва изкачване до върха Градище и завръщане в Малко Търново. Свободно време и нощувка.
 

ДЕН 3: БРЪШЛЯН - ДОКУЗАК - ПЕТРОВА НИВА - СОФИЯ

Закуска. Днес ще посетите за живописното село Бръшлян, което от 1982 г. е обявено за архитектурно-археологически резерват със своите характерни за странджанската архитектура от 18-ти и 19-ти век къщи. Кметството и местното Дружество за защита на природното и историческо наследство са реставрирали килийното училище, параклисите „Св. Петка“, „Св. Панталеймон“, „Св. Лефтера“ и камбанарията на църквата „Св. Димитър“. Следва отпътуване за София със спирка при водопадите Докузак, а след това и на Петрова нива - едно историческо място, което ще развълнува всеки любител на българската история - тук се взима решението за подкрепа на Илинденското въстание. Пристигане в София късно вечерта.
Малко Търново- с. Бръшлян- 14. 9 км.- 17 мин.
С. Бръшлян- София- 445 км.- 4 ч. и 33 мин.

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ ДВОЙНО НАСТАНЯВАНЕ: 270 ЛВ
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 2 нощувки със закуски в района на Малко Търново;
- Посещение на „Пещерите и изворите на река Младежка“
- Посещение на Мишкова нива;
- Посещение на Градище и местност Пропада;
- Транспорт;
- Екскурзоводско обслужване и беседи.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Туристически и входни такси;
- Лични разходи;
- Медицинска застраховка.
Програмата се осъществява при минимум 24 желаещи.

 

принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
цени от 2247.00 лв.
Екскурзия САЩ, Източно крайбрежие: Ню Йорк,...
САЩ Екскурзия САЩ, Източно крайбрежие: Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон,...
цени от 2996.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 1340.00 EUR
Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров...
Австралия и Нова Зеландия Бутикова екскурзия до Австралия - Сидни - остров Фиджи - Мелбърн
цени от 7218.00 лв.
Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
Доминикана Почивка в Пунта Кана с чартър от Мадрид
цени от 2032.00 лв.
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.

Промоции на самолетни билети