Екскурзия до Тунис

цени от
1 494.00 лв.
Дестинация
Тунис
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
FB

Почивка в Тунис

8 дни, 7 нощувки

Дати: 27.08 –
03/10/24.09.19

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1:
Отпътуване от летище София, Терминал 1 до Енфида. След трансфер и настаняване в хотела ще имате свободно време за пазходка и релакс.Вечеря и нощувка в хотел
IBEROSTAR AVERROES 4 * .

ДЕН 2- ДЕН 7:
След закуска ще имате свободен ден за самостоятелно разглеждане на града, почивка или възможност да се включите в някоя от допълнителните екскурзии,  които се заявяват и заплащат  преди заминаване. Вечеря и нощувка.

Допълнитени екскурзии по програмата:

Еднодневна екскурзия до Тунис – Картаген – Сиди бу Саид
Сутринта ще отпътувате от хотела към столицата Тунис като по пътя ще имате възможност да се насладите на разнообразните картини и пейзажи. Първо ще преминете през старата част на столицата, където ще се отбиете до местния екзотичен пазар и ще разгледате централния храм и други забележителности, а  след това ще имате време за обяд. Следва посещение на легендарния Картаген , чиито руини свидетелстват за богатството на изчезналия град, а древното андалуско селце Сиди бу Саид, разположено на хълм, от който се разкрива една от най-красивите панорамни гледки към залива, ще ви впечатли с красотата си.

Двудневна екскурзия до Южен Тунис – Сахара
Тази екскурзия ще ви покаже  по- голямата част на страната и ще ви запознае с местните традиции и обичаи. Първата спирка е Ел Джем, където ще разгледате огромния античен римски амфитеатър, на когото съперничи единствено Колизеума в Рим. Ще имате възможност да стъпите на гладиаторската арена, да погледнете от местата на публиката (35 000) и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите зверове. В Матмата, след обяда, ще имате уникалната възможност да посетите подземните жилища, а след това ще се отправяте към град Дуз – вратата на пустинята. Ще направите спирка на труднодостъпния оазис Чибика, от където се откриват главозамайващи гледки към скалистата пустиня. Ще имате възможност да пояздите камила. Нощувате в хотел, а на сутринта рано се отправяте към Тозьор – единственият оазис, където има над 300 000 финикови палми и където се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. По пътя ще видите площадката, където са правени снимките на популярния холивудски филм „Междузвездни войни”. Ще видите пресъхналото солено езеро Шот Ел Джарид, известно с уникалните си миражи.
Продължавате към най-известното селище на коренните тунизийци – берберите. От тук започва вашето приключение с джипове, което е едно незабравимо преживяване и ще се почувствате като участници в ралито „Париж-Дакар”. Следва обяд. Екскурзията продължава с автобус към Кейруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите след Медина, Мека и Йерусалим.

Вечерна екскурзия до Фригия Зулу
На онези от вас, на които им се иска да се запознаят с истинската Африка, да се полюбуват на грациозните антилопи и жирафи, да чуят рева на лъвовете, да станат свидетели на игрите на малките слончета и камилчета, предлагаме тази увлекателна екскурзия. Ще отпътувате от хотела след обяд към селцето Boufi kha, където се намира парк с територия повече от 36 хектара и над 50 вида животни. Ще имате свободно време за разходки, снимки, глътка ароматно кафе и за покупки на тематични сувенири. След това продължавате към ресторант за автентична тунизийска кухня, където ви очаква вечеря с типични местни специалитети и истинско шоу със Зулу танци. Можете да се включите в танците под местните ритми и да опитате специалитетите и червено наливно вино.

*Още допълнителни екскурзии разгледайте по-долу в програмата!

ДЕН 8:

След закуска следва напускане на хотела и трансфер до летище Енфида за  полет до София /Терминал 1/.

Полетно разписание в местни времена (възможна е промяна):
Balkan Holidays Air
Номер на полет: BGH2001 - София /Терминал 1/ - Енфида    15:30 – 15:50
Номер на полет: BGH2002 - Енфида - София /Терминал 1/    16:40 – 21:00

Часова разлика: Тунис e с 2 часа назад в този период на годината. (София 12:00, Тунис 10:00)


 

МЕСЕЦ АВГУСТ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

732 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

777 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

846 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

681 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

723 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

786 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно! На територията на Тунис е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В ТУНИС

Яздене на камили (полудневна екскурзия)
Около 07:00/08:00 ще отпътувате за Ел Кантауи, където ще имате възможност да яздите камили. Спирка за фото пауза и време за отдих в подготвена за случая шатра с анимация - приготвяне на традиционен тунизийски хляб “Табоуна”, който се сервира със салата и висококачествено маслиново масло. На гостите ще се сервира и сода. Около обяд  връщане в хотела.


City Tour  (полудневна екскурзия)
Първа спирка е  центъра на Сус (Medina of Sousse), после следва посещение на крепостта в сърцето на града (Ribat of the Medina) и време за снимки. Ще имате възможност да видите Музея на маслината и пристанището на Ел Кантауи. Около обяд връщане към хотела.


Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (еднодневна екскурзия)
Ранно отпътуване от Сус – около 07:00 ч. Посещение на стария град в Тунис, след което време за обяд около 12:00 ч. Отпътуване за Картаген около 14:00 ч. Пристигане и разглеждане на руините. Екскурзията продължава към Сиди бу Саид и свободно време там. Връщане към хотела около 16:00 ч.


Южен Тунис – Сахара (двудневна екскурзия)
ДЕН 1:
Сус – Ел Джем – Сфакс – Габес – Матмата – Доуз
Ранно отпътуване от хотела – около 06:00 ч.  Пристигане в Ел Джем (El JEM) около 08:15 ч и посещение на римския амфитеатър в града. Продължане към Матмата като се преминава покрай градовете Сфакс и Габес. Спирка в Ел Махреш (El Mahress). След пристигане в Матмата е време за обяд. Обиколката продължава с посещение на скална къща и фото пауза. Отпътуване към град Доуз, познат още като портата към Сахара. Тук има възможност за разходка с камили в пустинята Сахара срещу допълнително заплащане или свободни време в града. Около 19:00 ч пристигане в хотела.

ДЕН 2:
Кебили - Шот Ел Джерид - Тамагхзах - Матлаоуи - Кайруан – Сус
Много ранна закуска (05:00 ч). Отпътуване към Тозеур (TOZEUR) като се преминава покрай езерото Шот Ел Джерид (CHOTT EL JERID) и фото пауза там. Пристигане в Ел Хама (EL HAMA) и по желание срещу допълнително заплане посещение на планински оазис Чебика (Chebika) и Тамагхзах (Tamerza) с джип. Пристигане в Матлаоуи (Metlaoui) за обяд. Продължаване към Кайруан (KAIROUAN) – административен център и един от най-важните градове за исляма. Посещение на Джамията и време за снимки. Около 17:00 ч – връщане към хотела.


Кайруан и Ел Джем (еднодневна екскурзия)
Ранно отпътуване от хотела – около 06:50 ч. Посещение на мавзолея на Сиди Сахби, който е смятан за патрон на града. Посещение на басейните AGLABITHES, след това джамията Окба (Okba) и центъра на град Кайруан. Следва време за обяд там. Екскурзията продължава към Ел Джем, където се посещава римския амфитеатър. Връщане в хотела около 16:00 ч.


Разходка с лодка (полудневна екскурзия)
Около 08:30 ч отпътуване от хотела. Пристигане в центъра на Сус и малко свободно време. Качване на лодката и минаване покрай брега на Hergla или Boujaafar. Следва пожелание риболов. Има анимация на лодката, осигурени са безалкхолни напитки, грилована риба и салата. Около 12:30 ч връщане на пристанището и край на екскурзията.


Фригия Зулу (вечерна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 14:00 ч. Посещение на зоопарк във Фригия и свободно време. Около 17:40 ч настаняване в Шакира ресторант и тунизийска вечеря – супа, ориз със заленчуци, кебап с месо и сезонни плодове. Предлагат се безалкохолни напитки, бира и вино. Ще има традиционна тунизийска развлекателна програма и африкански танци. Около 20:00 ч прибиране към хотела.


Медината Ел Захра (вечерна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 16:50 ч. Пристигане в парка в центъра на Ел Захра, разположен на около 20 км от Сус. В 19:00 ч- тунизийска вечеря (супа, смесена салата, кус-кус със зеленчуци и сезонни плодове, безалкохолни напитки, вода и червено вино. Ще има традиционна тунизийска развлекателна програма. След вечеря следва светлинно шоу със звук с тема „3000 години история на Тунис“. След приключване на шоуто около 23:15 ч, връщане към хотела.


Фригия – Картаген АКВА ПАРК (еднодневна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 07:50 ч сутринта. Пристигане във Фригия и свободно време в зоо парка, където ще станете всидетели на шоу с водни лъвове. Следва отпътуване към град Хамамет Ясмин, известен с жасмина си, откъдето идва и името му. Обяд в ресторант Шехерезада (основно ястие и безалкохолна напитка). Отпътуване към La Medina Medeterranea и влизане в Картаген Аква парк (входния билет е валиден до напускане, без ограничения за влизане и излизане. Около 16:30 ч връщане към хотела.


Фригия – ЗОО ПАРК (полудневна екскурзия)
08:00 ч отпътуване от хотела. Пристигане в парка във Фригия и разходка с възможност да се доближите много близо до животните. Край на обиколката и свободно време. Следва шоу с морски лъвове и връщане към хотела около 11:30 ч.


Разходка с АТВ-та (полудневна екскурзия)
Около 07:50 ч отпътуване от хотела. Пристигане в Ел Кантауи. Каране на АТВ-та. Спирка за снимки. Време за отдих в подготвена за случая шатра и анимация - приготвяне на традиционен тунизийски хляб “Табоуна”, който се сервира със салата и висококачествено маслиново масло. На гостите ще се сервира и сода. Около обяд  връщане в хотела.


 

МЕСЕЦ АВГУСТ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

732 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

777 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

846 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

681 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

723 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

786 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
•    самолетен билет (без включен кетъринг) София - Енфида, Хамамет - София с чартърен полет;
•    пътнически и летищни такси в размер на 95 евро /към 27.02.2019 г./;
•    чекиран багаж 20 кг  и ръчен багаж до 10 кг;
•    7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
•    трансфери летище - хотел – летище;
•    представител на туроператора по време на престоя с руски/английски език;
•    медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
•    екскурзии по желание /резервират се и се заплащат в България най-късно до 10 дни преди отпътуване/;
•    задължително се заплащат: евентуална горивна такса**;
•    доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
•    застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.
 

ЦЕНИ НА ЕКСКУРЗИИТЕ 2019

Екскурзия

Цена

 

Възрастен

Дете

Южен Тунис – Сахара (2 дни)

80 EUR

50 EUR

Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (1 ден)

45 EUR

25 EUR

Медината Ел Захра (Вечерна)

35 EUR

20 EUR

Кайруан и Ел Джем ( 1 ден)

40 EUR

25 EUR

Фригия Зулу (Вечерна)

35 EUR

20 EUR

Фригия – ЗОО ПАРК (1/2 Ден)

25 EUR

15 EUR

City Tour (1/2 Ден)

15 EUR

10 EUR

Яздене на камили (1/2 Ден)

20 EUR

10 EUR

Разходка с АТВ-та (1/2 ден)

20 EUR

10 EUR

Разходка с лодка (1/2 Ден)

20 EUR

10 EUR

Фригия – Картаген АКВА ПАРК ( 1 ден)

40 EUR

25 EUR

принтирай офертата изтегли в PDF

Нашият екип ви препоръчва

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва 2020
Москва и Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург и Москва 2020
цени от 2226.00 лв.
Екскурзия Санкт Петербург Петербургска Колекция април
Санкт Петербург Екскурзия Санкт Петербург Петербургска Колекция април
цени от 1600.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
Кения и Танзания Сафари в Кения Масай Мара и почивка в Занзибар
цени от 5297.00 лв.
Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
цени от 1598.00 лв.

Промоции на самолетни билети