Екскурзия до Тунис

цени от
1 494.00 лв.
Дестинация
Тунис
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
FB

Почивка в Тунис

8 дни, 7 нощувки

Дати: 27.08 –
03/10/24.09.19

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1:
Отпътуване от летище София, Терминал 1 до Енфида. След трансфер и настаняване в хотела ще имате свободно време за пазходка и релакс.Вечеря и нощувка в хотел
IBEROSTAR AVERROES 4 * .

ДЕН 2- ДЕН 7:
След закуска ще имате свободен ден за самостоятелно разглеждане на града, почивка или възможност да се включите в някоя от допълнителните екскурзии,  които се заявяват и заплащат  преди заминаване. Вечеря и нощувка.

Допълнитени екскурзии по програмата:

Еднодневна екскурзия до Тунис – Картаген – Сиди бу Саид
Сутринта ще отпътувате от хотела към столицата Тунис като по пътя ще имате възможност да се насладите на разнообразните картини и пейзажи. Първо ще преминете през старата част на столицата, където ще се отбиете до местния екзотичен пазар и ще разгледате централния храм и други забележителности, а  след това ще имате време за обяд. Следва посещение на легендарния Картаген , чиито руини свидетелстват за богатството на изчезналия град, а древното андалуско селце Сиди бу Саид, разположено на хълм, от който се разкрива една от най-красивите панорамни гледки към залива, ще ви впечатли с красотата си.

Двудневна екскурзия до Южен Тунис – Сахара
Тази екскурзия ще ви покаже  по- голямата част на страната и ще ви запознае с местните традиции и обичаи. Първата спирка е Ел Джем, където ще разгледате огромния античен римски амфитеатър, на когото съперничи единствено Колизеума в Рим. Ще имате възможност да стъпите на гладиаторската арена, да погледнете от местата на публиката (35 000) и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите зверове. В Матмата, след обяда, ще имате уникалната възможност да посетите подземните жилища, а след това ще се отправяте към град Дуз – вратата на пустинята. Ще направите спирка на труднодостъпния оазис Чибика, от където се откриват главозамайващи гледки към скалистата пустиня. Ще имате възможност да пояздите камила. Нощувате в хотел, а на сутринта рано се отправяте към Тозьор – единственият оазис, където има над 300 000 финикови палми и където се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. По пътя ще видите площадката, където са правени снимките на популярния холивудски филм „Междузвездни войни”. Ще видите пресъхналото солено езеро Шот Ел Джарид, известно с уникалните си миражи.
Продължавате към най-известното селище на коренните тунизийци – берберите. От тук започва вашето приключение с джипове, което е едно незабравимо преживяване и ще се почувствате като участници в ралито „Париж-Дакар”. Следва обяд. Екскурзията продължава с автобус към Кейруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите след Медина, Мека и Йерусалим.

Вечерна екскурзия до Фригия Зулу
На онези от вас, на които им се иска да се запознаят с истинската Африка, да се полюбуват на грациозните антилопи и жирафи, да чуят рева на лъвовете, да станат свидетели на игрите на малките слончета и камилчета, предлагаме тази увлекателна екскурзия. Ще отпътувате от хотела след обяд към селцето Boufi kha, където се намира парк с територия повече от 36 хектара и над 50 вида животни. Ще имате свободно време за разходки, снимки, глътка ароматно кафе и за покупки на тематични сувенири. След това продължавате към ресторант за автентична тунизийска кухня, където ви очаква вечеря с типични местни специалитети и истинско шоу със Зулу танци. Можете да се включите в танците под местните ритми и да опитате специалитетите и червено наливно вино.

*Още допълнителни екскурзии разгледайте по-долу в програмата!

ДЕН 8:

След закуска следва напускане на хотела и трансфер до летище Енфида за  полет до София /Терминал 1/.

Полетно разписание в местни времена (възможна е промяна):
Balkan Holidays Air
Номер на полет: BGH2001 - София /Терминал 1/ - Енфида    15:30 – 15:50
Номер на полет: BGH2002 - Енфида - София /Терминал 1/    16:40 – 21:00

Часова разлика: Тунис e с 2 часа назад в този период на годината. (София 12:00, Тунис 10:00)


 

МЕСЕЦ АВГУСТ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

732 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

777 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

846 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

681 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

723 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

786 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно! На територията на Тунис е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В ТУНИС

Яздене на камили (полудневна екскурзия)
Около 07:00/08:00 ще отпътувате за Ел Кантауи, където ще имате възможност да яздите камили. Спирка за фото пауза и време за отдих в подготвена за случая шатра с анимация - приготвяне на традиционен тунизийски хляб “Табоуна”, който се сервира със салата и висококачествено маслиново масло. На гостите ще се сервира и сода. Около обяд  връщане в хотела.


City Tour  (полудневна екскурзия)
Първа спирка е  центъра на Сус (Medina of Sousse), после следва посещение на крепостта в сърцето на града (Ribat of the Medina) и време за снимки. Ще имате възможност да видите Музея на маслината и пристанището на Ел Кантауи. Около обяд връщане към хотела.


Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (еднодневна екскурзия)
Ранно отпътуване от Сус – около 07:00 ч. Посещение на стария град в Тунис, след което време за обяд около 12:00 ч. Отпътуване за Картаген около 14:00 ч. Пристигане и разглеждане на руините. Екскурзията продължава към Сиди бу Саид и свободно време там. Връщане към хотела около 16:00 ч.


Южен Тунис – Сахара (двудневна екскурзия)
ДЕН 1:
Сус – Ел Джем – Сфакс – Габес – Матмата – Доуз
Ранно отпътуване от хотела – около 06:00 ч.  Пристигане в Ел Джем (El JEM) около 08:15 ч и посещение на римския амфитеатър в града. Продължане към Матмата като се преминава покрай градовете Сфакс и Габес. Спирка в Ел Махреш (El Mahress). След пристигане в Матмата е време за обяд. Обиколката продължава с посещение на скална къща и фото пауза. Отпътуване към град Доуз, познат още като портата към Сахара. Тук има възможност за разходка с камили в пустинята Сахара срещу допълнително заплащане или свободни време в града. Около 19:00 ч пристигане в хотела.

ДЕН 2:
Кебили - Шот Ел Джерид - Тамагхзах - Матлаоуи - Кайруан – Сус
Много ранна закуска (05:00 ч). Отпътуване към Тозеур (TOZEUR) като се преминава покрай езерото Шот Ел Джерид (CHOTT EL JERID) и фото пауза там. Пристигане в Ел Хама (EL HAMA) и по желание срещу допълнително заплане посещение на планински оазис Чебика (Chebika) и Тамагхзах (Tamerza) с джип. Пристигане в Матлаоуи (Metlaoui) за обяд. Продължаване към Кайруан (KAIROUAN) – административен център и един от най-важните градове за исляма. Посещение на Джамията и време за снимки. Около 17:00 ч – връщане към хотела.


Кайруан и Ел Джем (еднодневна екскурзия)
Ранно отпътуване от хотела – около 06:50 ч. Посещение на мавзолея на Сиди Сахби, който е смятан за патрон на града. Посещение на басейните AGLABITHES, след това джамията Окба (Okba) и центъра на град Кайруан. Следва време за обяд там. Екскурзията продължава към Ел Джем, където се посещава римския амфитеатър. Връщане в хотела около 16:00 ч.


Разходка с лодка (полудневна екскурзия)
Около 08:30 ч отпътуване от хотела. Пристигане в центъра на Сус и малко свободно време. Качване на лодката и минаване покрай брега на Hergla или Boujaafar. Следва пожелание риболов. Има анимация на лодката, осигурени са безалкхолни напитки, грилована риба и салата. Около 12:30 ч връщане на пристанището и край на екскурзията.


Фригия Зулу (вечерна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 14:00 ч. Посещение на зоопарк във Фригия и свободно време. Около 17:40 ч настаняване в Шакира ресторант и тунизийска вечеря – супа, ориз със заленчуци, кебап с месо и сезонни плодове. Предлагат се безалкохолни напитки, бира и вино. Ще има традиционна тунизийска развлекателна програма и африкански танци. Около 20:00 ч прибиране към хотела.


Медината Ел Захра (вечерна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 16:50 ч. Пристигане в парка в центъра на Ел Захра, разположен на около 20 км от Сус. В 19:00 ч- тунизийска вечеря (супа, смесена салата, кус-кус със зеленчуци и сезонни плодове, безалкохолни напитки, вода и червено вино. Ще има традиционна тунизийска развлекателна програма. След вечеря следва светлинно шоу със звук с тема „3000 години история на Тунис“. След приключване на шоуто около 23:15 ч, връщане към хотела.


Фригия – Картаген АКВА ПАРК (еднодневна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 07:50 ч сутринта. Пристигане във Фригия и свободно време в зоо парка, където ще станете всидетели на шоу с водни лъвове. Следва отпътуване към град Хамамет Ясмин, известен с жасмина си, откъдето идва и името му. Обяд в ресторант Шехерезада (основно ястие и безалкохолна напитка). Отпътуване към La Medina Medeterranea и влизане в Картаген Аква парк (входния билет е валиден до напускане, без ограничения за влизане и излизане. Около 16:30 ч връщане към хотела.


Фригия – ЗОО ПАРК (полудневна екскурзия)
08:00 ч отпътуване от хотела. Пристигане в парка във Фригия и разходка с възможност да се доближите много близо до животните. Край на обиколката и свободно време. Следва шоу с морски лъвове и връщане към хотела около 11:30 ч.


Разходка с АТВ-та (полудневна екскурзия)
Около 07:50 ч отпътуване от хотела. Пристигане в Ел Кантауи. Каране на АТВ-та. Спирка за снимки. Време за отдих в подготвена за случая шатра и анимация - приготвяне на традиционен тунизийски хляб “Табоуна”, който се сервира със салата и висококачествено маслиново масло. На гостите ще се сервира и сода. Около обяд  връщане в хотела.


 

МЕСЕЦ АВГУСТ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

27.08.19

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

741 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

786 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

03.09.19              

856 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

732 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

777 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

10.09.19              

846 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ХОТЕЛ

ДАТИ

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА СТАЯ

ВИД СТАЯ

ПАНСИОН

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

681 евро

Basic

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

723 евро

Garden View

AI

IBEROSTAR AVERROES 4 *

24.09.19

786 евро

Sea View

AI

AI- All Inclusive

 


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
•    самолетен билет (без включен кетъринг) София - Енфида, Хамамет - София с чартърен полет;
•    пътнически и летищни такси в размер на 95 евро /към 27.02.2019 г./;
•    чекиран багаж 20 кг  и ръчен багаж до 10 кг;
•    7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
•    трансфери летище - хотел – летище;
•    представител на туроператора по време на престоя с руски/английски език;
•    медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
•    екскурзии по желание /резервират се и се заплащат в България най-късно до 10 дни преди отпътуване/;
•    задължително се заплащат: евентуална горивна такса**;
•    доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
•    застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.
 

ЦЕНИ НА ЕКСКУРЗИИТЕ 2019

Екскурзия

Цена

 

Възрастен

Дете

Южен Тунис – Сахара (2 дни)

80 EUR

50 EUR

Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (1 ден)

45 EUR

25 EUR

Медината Ел Захра (Вечерна)

35 EUR

20 EUR

Кайруан и Ел Джем ( 1 ден)

40 EUR

25 EUR

Фригия Зулу (Вечерна)

35 EUR

20 EUR

Фригия – ЗОО ПАРК (1/2 Ден)

25 EUR

15 EUR

City Tour (1/2 Ден)

15 EUR

10 EUR

Яздене на камили (1/2 Ден)

20 EUR

10 EUR

Разходка с АТВ-та (1/2 ден)

20 EUR

10 EUR

Разходка с лодка (1/2 Ден)

20 EUR

10 EUR

Фригия – Картаген АКВА ПАРК ( 1 ден)

40 EUR

25 EUR

принтирай офертата изтегли в PDF

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия Есенция и култура на Китай:Теракотена...
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай:Теракотена армия, Велика китайска...
цени от 2880.00 лв.
Екскурзия Рио де Жанейро Карнавал 2020г. водопади...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Рио де Жанейро Карнавал 2020г. водопади Игуасу и Буенос Айрес
цени от 5940.00 лв.
Бутикова екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто...
Мачу Пикчу Бутикова екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо – Куско –...
цени от 7940.00 лв.
Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
Мавриций Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
цени от 4990.00 EUR
Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екскурзия "Класическа Япония"
Токио Екскурзия "Класическа Япония"
цени от 6890.00 лв.

Промоции на самолетни билети