Екскурзия до Санкт Петербург през април

цени от
1 720.00 лв.
Дестинация
Санкт Петербург
Продължителност
6 дни
Тип настаняване
BB

Санкт Петербург

Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират.
ММ Травел имаме удоволствието да ви поканим да се насладим на блясъка и величието на изящния Санкт Петербург!
 

Екскурзия до Санкт Петербург през април

 

6 дни / 5 нощувки

08.04. – 13.04.2020
15.04. - 20.04.2020

 

 

Ден 1 (сряда): София – Санкт Петербург

 

Отпътуване от летище София за Санкт Петербург. Пристигане на летището в Санкт Петербург. Трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел.
Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

 

Полет

От

Дата (Час на излитане)

До

Дата на пристигане (Час на кацане)

Времетраене на полета

Авиокомпания

LO636

София

08.04.2020 (05:35)

Варшава

08.04.2020 (06:35)

02:00

LOT POLISH AIRLINES

LO683

Варшава

08.04.2020 (10:45)

Санкт Петербург

08.04.2020 (13:45)

02:00

LOT POLISH AIRLINES


 


Ден 2 (четвъртък): Автобусна екскурзия до Петерхоф, Екскурзия до Петерхофския дворец

 

Закуска. След това ще се отправите на автобусната екскурзия, наречена „По пътя на Стария Петерхоф“. Това е дворцово-парков ансамбъл, намира се в едноименния град Петерхоф (бивш Петродворец) на 29 километра от Санкт Петербург. Основан е от царя обединител и първи император на Русия Петър I през 1710 година. Строителството на парка продължава до 1755 г. Построен е в стил барок, присъстват обаче и елементи на класицизъм и необарок. Дворецът заедно с целия архитектурен и парков комплекс около него е част от културното наследство на Руската федерация и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата. В рамките на този културен паметник се помещават голям брой произведения на изкуството. След края на програмата (екскурзията в Петерхоф и екскурзията до Петерхофския дворец) следва завръщане в града.

 

Възможноснт за допълнителна екскурзия Посещение на Океанариума (където в 19:00 часа има шоу с акули), 700 рубли на човек

Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Ден 3 (петък): Панорамна обиколка на Санкт Петербург с автобус, Екскурзия до Петропавловската крепост, посещение на църквата Свети Петър и Павел

 

Закуска. След закуска ще се отправите на панорамна обиколка на Санкт Петербург с автобус. Санкт Петербург е осъществената мечта на своя основател-цар Петър Велики. Създаден през 1703 г., градът е величествено съчетание между Изтока и Запада и съществува, благодарение на непреклонната воля и суров нрав на руския цар, който искал да има морско пристанище и най-прекрасния град. Със своята внушителна изтънченост, 300-годишният Петербург се смята за един от най-великите северни градове на света. След това следва екскурзия до Петропавловската крепост с посещение на църквата „Свети Петър и Павел“. Петропавловската крепост е разположена върху остров, намиращ се в най-широката част от устието на река Нева. Строителството на крепостта е започнало през 1703 година. През 1712-1732 година е построена катедралата Петър и Павел (архитектът е Доменико Трезини ),вътре са разположени гробнициците на всички  руски императори, от Петър I до Александър III. През 1798-1806 г. са построени сградите на Монетния двор (Монетният двор е прехвърлен от Москва в Санкт Петербург през 1724 г.). Петропавловската крепост никога не взема пряко участие във военни действия. От самото начало на своето съществуване, крепостта започва да се използва като основен политически затвор на Русия. През 1924 г. крепостта става музей. В днешно време, крепостта е част от Историческия музей на Санкт Петербург . От бариерата на Наришкин , всеки ден в 12:00 часа се произвежда сигнален артилерийски изстрел. След приключването на програмата ще имате свободно време.
Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Възможноснт за допълнителна екскурзия с автобус „Мистичният Санкт Петербург“ – време на провеждане 20:00 – 23:00 часа, при минимум 15 записани туристи, 850 рубли на човек

 

Ден 4 (събота): Екскурзия до Царско село с посещение на Екатерининския дворец

 

Закуска. След закуска ще се отправите на екскурзия до Царско село с посещение на Екатерининския дворец. Царско село (днес град Пушкин) се намира на 24 км южно от Санкт Петербург. Най-интересната и посещавана от туристите забележителност на града е Екатерининският дворец, блестящ образец на късен руски барок. Строителството на двореца започва през 1717 година по заповед на императрица Екатерина I - първата съпруга на Петър Велики. През управлението на дъщеря им Елисавета Петровна дворецът бива разширен и благоустроен и придобива днешния си вид. Интересна част от двореца е Кехлибарената . Представлява стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Създадена е в началото на 18 век в Прусия. Скоро след направата ѝ е подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на неговия тогавашен съюзник руския цар Петър I.

 

Възможност за допълнителна екскурзия до Павловск и посещение на Павловския дворец, при мининмум 15 записани туристи, 900 рубли на човек.

 

Град Павлоск  се намира в района на Санкт Петербург, 26 километра южно от града. Ще посетите Павловският дворец, както и ще се разходите във великолепния Павловски парк. Площта му е 600 хектара, разделени на няколко зони. Паркът, основан през 1777 година, е паметник на руския класицизъм и включва множество скулптури и павилиони в различен стил. Златисто-белият летен дворец, който Екатерина Велика построява за своя син, Павел І (оттук и Павловски дворец), е бил старателно пазен и изглежда точно така, както е бил в края на ХVІІІ в., когато младият велик княз пристига със своята велика княгиня и техните десет деца. Дворецът е изграден върху скала с широк склон, от която се открива гледка към 6000-декарово имение.

 

Програмата приключва в центъра на града. Следва самостоятелно завръщане в хотела и свободно време.
Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Ден 5 (неделя): Автобусна екскурзия „Парадният Петербург“, Катедралата „Исакиевски събор“ и Ермитаж 

 

Закуска. След това ще се отправите на автобусна екскурзия „Парадният Санкт Петербург“. Санкт Петербург е основан на 27 май 1703 г. от цар Петър I. Градът е столица на Руската империя в продължение на повече от два века. Днес градът също често е наричан „северната столица на Русия“ и е сред важните европейски културни и научни средища, както и главното руско пристанище на Балтийско море. Санкт Петербург често е определян като най-западния град на Русия в културен смисъл. Чисто географски това е най-северният град с население над 1 милион души в света. Историческият център е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Следва екскурзия до Катедралата „Исакиевски събор“. Това е най-голямата църква в Санкт Петербург и е била най-голямата църква в Русия по времето на построяването й, което отнема 40 години – от 1818 до 1858 година. Има достъп до наблюдателницата – една от най-посещаваните туристически атракции. В украсата на интериора на катедралата са вложени близо 410 кг злато. Тя е украсена с големи статуи на ангели, евангелисти и апостоли. Само в основния купол има 24 скулптури на ангели и архангели. През 1928 г. Исакиевският събор става музей, а първата изложба в него е посветена на историята на сградата. След това ще се отправите на екскурзия до Националния музей Ермитаж. Ермитажът в Санкт Петербург е най-големият музей в Русия и един от най-големите и стари в света художествени и културно-исторически музеи. Той влиза в Топ 10 на най-посещаваните музеи в света. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II. Открит е за посещения през 1852 г. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18. век там вече били събрани най-добрите в Европа художествени цености. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за дипломати и приближени на царското семейство. В началото на ХХ век музеят вече разполагал с 600 хиляди произведения на изкуството и старинни културни паметници. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни. Всяка година той е посещаван от близо 4 млн. души. След приключването на този тур можете самостоятелно да се завърнете в хотела или да се поразходите в центъра на града.
Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Ден 6 (понеделник): Санкт Петербург – София

 

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет по маршрут Санкт Петербург – София. Пристигане на летище София.
Край на програмата
.

 

 

Полет

От

Дата (Час на излитане)

До

Дата на пристигане (Час на кацане)

Времетраене на полета

Авиокомпания


LO686

Санкт Петербург

13.04.2020 (18:00)

Варшава

13.04.2020 (19:05)

02:05

LOT POLISH AIRLINES

LO635

Варшава

13.04.2020 (22:45)

София

14.04.2020 (01:45)

02:00

LOT POLISH AIRLINES

 

 

Цената включва:

 

 • Самолетен билет с полет по маршрут София – Санкт Петербург – София с включен ръчен багаж до 10 кг - 570 лева към 01.02.2020г
 • 5 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел
 • Трансферите по програмата (летище – хотел – летище)
 • Екскурзоводско обслужване на руски език с професионален местен екскурзовод по програмата
 • Автобусна екскурзия до Петерхоф
 • Екскурзия до Петерхофския дворец
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с автобус
 • Екскурзия до Петропавловската крепост
 • Ексурзия и посещение на църквата Свети Петър и Павел
 • Екскурзия до Царско село с посещение на Екатерининския дворец
 • Автобусна екскурзия „Парадният Петербург“
 • Екскурзия и посещение на Катедралата „Исакиевски събор“
 • Екскурзия и посещение на Ермитаж
 • Входни такси и билети за посещавание на туристически обекти
 • Виза за Русия  – подарък от ММ Травел, 0 лв
 • Водач от България при група 15 човека

   

Цената не включва:

 • Хранения, които не са описани в програмата
 • Доплащане за вечеря: 20 - 30 лева на човек според менюто на ресторанта в избрания хотел
 • Допълнителни екскурзии и услуги на запитване
 • Медицинска Застраховка 30000 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Доплащане нощен трансфер в случаи на избрани от Вас нощни полети - 90 лева

   

 

Варианти за хотели:

 

 1. Хотел Катарина АРТ 4*
 2. Хотел Санкт Петербург 4*
 3. Хотел Best Western 4

 


ЦЕНИ:

 

 

Цена на човек за самолетен билет с авиокомпания LOT POLISH AIRLINES : 570 лева

 

Цена на основната програмата: 1150 лева

 

Крайна цена на човек при настаняване в двойна стая: 1720 лева

 

 

Програмата е приложима с тръгване всеки ден от месец април 2020 с полети на предпочитана от вас авиокомпания..

 

Обявление на Посолство на Руска Федерация в България:
"ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

В съответствие с Разпореждане на Правителството на Руската Федерация №635-р от 16 март 2020 година:

 

От 18 март 2020 г. до 01 май 2020 г. временно се ограничава влизането на територията на Руската Федерация на чужди граждани и на лица без гражданство, в това число и пристигащи от Република Беларус, както и граждани на Република Беларус.

От 00:00 часа на 18 март 2020 г. временно се преустановява приемът на документи, оформянето и издаването на всички категории визи за чужди граждани и лица без гражданство в дипломатическите представителства и консулските служби на Руската Федерация в чужбина.

Изключения се правят само за дипломатически, служебни и делови обикновени визи за следните категории лица: акредитирани или назначени сътрудници на дипломатическите представителства и консулските служби на чужди държави в Русия, служителите на международни организации и на техните представителства, както и на други официални представителства на чужди държави, намиращи се на територията на Руската Федерация, също така за членове на семействата на горепосочените лица, водачи на международен автомобилен превоз, членове на самолетни, морски и речни екипажи, на влакови и локомотивни бригади на международен ж/п транспорт, членове на официални делегации и лица, притежаващи дипломатически, служебни, в това число и обикновени частни визи, издадени във връзка със смъртта на близък роднина."
https://bulgaria.mid.ru/bg_BG/konsul-skie-voprosy


Уважаеми колеги, клиенти и приятели,

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната до 13.04.2020, и в съответствие с препоръките на националния оперативен щаб на Министерски съвет на РБългария, бихме искали да Ви уведомим, че целия ни екип на „ММ Травел“ ООД в кризисни моменти продължаваме да се грижим за интересите на нашите клиенти и изпълняваме на 100% всичките си дейности в дистанционен режим home office от 20.03.2020 до второ нареждане.

За информация, въпроси и връзка с нас може за използвате електронна поща: office@mmtravel.bg или телефони:
0700 10 756;    02/980 35 05;    0879 53 25 05

Бъдете здрави и до много скоро!Видове визи за Русия

Ново! От 01 Октомври 2019 българските граждани, желаещи да посетят Санкт Петербург и Лениградски район с престой от 01 до 08 дни са с облекчен визов режим:
Визата е електронна / Е-виза и документи за нея се подават от 30 до 06 работни дни преди дата на тръгване.
ММ Травел приема заявки за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7, София 1000, на имейл: office@mmtravel.bg или чрез куриер на Еконт.
Цена на визова поддръжка за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург: 50 лева
Време за изготвяне: 5 работни дни
 
Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер от ММ Травел ООД/

Време за изготвяне,    цена:
 • 12 работни дни  - цена - 170 лв.
 •   8 работни дни  - цена - 260 лв.
 •   5 работни дни  - цена - 300 лв.
* Всички консулски такси са включени в цената
За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.


Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.

* За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основната дестинация за пътуването с ММ Травел
 

Многократно влизане в Русия с делова виза за 1 година - Деловая виза
Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни  - цена - 660 лв.

*   За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца
 

Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой - Деловая виза
 
Време за изготвяне, цена:
 • 20  работни дни -   цена  - 260 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой - Деловая виза

Време за изготвяне,    цена:
 • 20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
Време за изготвяне,  цена:
 • 10 работни дни - цена - 350 лв.
 •   6 работни дни - цена - 380 лв.

*  За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократно влизане в Русия с работна виза до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

Време за изготвяне, цена:
 •   на запиванеИзготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-        1 бр. снимкa паспортен формат

Руски визи се издават с положена снимка и молим да обърнете внимание към изискванията на Посолство на Руска Федерация за снимка:
 • Снимката трябва да е актуална към момента на подаване на документите със стандартен формат за задграничен паспорт
 • Цветна снимка на бял фон, в анфас
 • Размер 3,5 мм / 4,5 мм
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът да се отличава и да е контрастен
 • Снимката да е с високо качество
 • Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
 • Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
 • Погледът да бъде насочен напред
 • Тенът на кожата да бъде естествен
 •  Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евроЦената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адресгр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.

Независимо от повода на пътуването: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г.  приема на електронни формуляри за визови анкети се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе и гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира бутикови пътувания и екскурзии с водач от България за Русия с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции най-добра цена за полети до Москва , вътрешни полети в Русия, влакове, хотели и хотелски вериги с утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.
Акценти от Западна Канада
Западна Канада Акценти от Западна Канада
цени от 4146.00 EUR
Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Бутикова екскурзия до Тайланд, Камбоджа и Виетнам
цени от 5690.00 лв.
Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
Мавриций Екзотична почивка - ваканция на Мавриций
цени от 4990.00 EUR
Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
Санкт Петербург Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия"
цени от 1598.00 лв.
Екскурзия Санкт Петербург Петербургска Колекция април
Санкт Петербург Екскурзия Санкт Петербург Петербургска Колекция април
цени от 1600.00 лв.

Промоции на самолетни билети