Екскурзия до Санкт Петербург - Петербургска колекция от април до септември всяка събота

цени от
1 690.00 лв.
Дестинация
Санкт Петербург
Продължителност
5 дни
Тип настаняване
BB

Санкт Петербург

Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират.
ММ Травел имаме удоволствието да ви поканим да се насладим на блясъка и величието на изящния Санкт Петербург!

Екскурзия до Санкт ПетербургПетербургска Колекция от 18 април до 19 септември 2020
тръгване събота

 

5 дни / 4 нощувки
18.04. - 22.04.2020*
 25.04. - 29.04.2020*
02.05. - 06.05.2020

23.05. - 27.05.2020
06.06. - 10.06.2020
20.06. - 24.06.2020
04.07. - 08.07.2020
18.07. - 22.07.2020
01.08. - 05.08.2020
22.08. - 26.08.2020
05.09. - 09.09.2020
19.09. - 23.09.2020

 

 

Ден 1 (събота): Полет София – Санкт Петербург

 

Отпътуване от летище София за Санкт Петербург по обяд с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air. Пристигане на летището в Санкт Петербург. Трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. Свободно време за първи впечатления от града, събрал в себе си богата история и множество паметници на културата.
Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Полет

От

Дата (Час на излитане)

До

Дата на пристигане (Час на кацане)

Времетраене на полета

Авиокомпания

 

FB365

София

     14:55

Санкт Петербург

          18:25)

          03:30

BULGARIA AIR

               

 

 

Ден 2 (неделя): Автобусна екскурзия „Дворците на Петербург и техните владетели“, посещение на Юсуповския дворец

 

Закуска. След закуска ще се отправите на автобусната екскурзия, наречена „Дворците на Петербург и техните владетели“. Ще се запознаете отблизо с дворците от различните епохи, както и с историята и живота на техните владетели в бившата столица на Русия – Санкт Петербург. Ще наблюдавате първите дворци в града, великолепните резиденции от 18 век, дворците и дворцовите комплекси от епохата на класицизма. Пример за част от тези великолепни дворци са : Мраморният дворец, Зимният дворец, Михайловският дворец, Константиновият дворец, Тавричекият дворец, Воронцовският дворец. Ще се отправите също и на екскурзия до Юсуповския дворец. Дворецът представлява  яркожълта триетажна сграда в неокласически стил, разположен на крайбрежната улица в Санкт Петербург. Строителството му започва през 1770-те години. Архитект на сградата е французинът Жан Батист Вален -Деламот, който, освен този дворец, е проектирал също и Художествената академия, Малкия Ермитаж и много други емблематични сгради в Санкт Петербург. През 1830 г. дворецът е купен от един от най-богатите хора в Русия – княз Борис Николаевич Юсупов. В архитектурния комплекс, освен дворецът, влиза и църквата "Покров на Пресвета Богородица", конюшня и градина, както и домашният театър на семейство Юсупови, който е в стил барок. Тук Юсупови организирали вечери за висшето общество, а на сцената се изявявали артисти от балета на Петербург и най-добрите оркестри по това време в Руската империя. Сега в Юсуповския дворец работи музей, чиято експозиция е посветена на дворянския бит на рода Юсупови. След екскурзията ще имате свободно време да разгледате центъра на красивия Санкт Петербург. Градът е дом на най-внушителните и добре запазени сгради от епохата на царска Русия. Разхождайки се в историческия център на града (включен в списъка на световното наследство на Юнеско), човек има чувството, че се намира в един истински жив музей. Следва самостоятелно завръщане в хотела.
Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Ден 3 (понеделник): Автобусна екскурзия „По пътя на Стария Петерхоф“

 

Закуска. След това ще се отправите на автобусната екскурзия, наречена „По пътя на Стария Петерхоф“. Ще посетите също и долният парк Петерхоф. Това е дворцово-парков ансамбъл, намира се в едноименния град Петерхоф (бивш Петродворец) на 29 километра от Санкт Петербург. Основан е от царя обединител и първи император на Русия Петър I през 1710 година. Строителството на парка продължава до 1755 г. Построен е в стил барок, присъстват обаче и елементи на класицизъм и необарок. Дворецът заедно с целия архитектурен и парков комплекс около него е част от културното наследство на Руската федерация и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата. В рамките на този културен паметник се помещават голям брой произведения на изкуството. След края на програмата следва завръщане в града до гарата. Можете да използвате свободното си време за разходки или да се отправите на някоя от допълнителните екскурзии:

 • Разходка с короба „Метеор“ - Разходете се по Финския залив на удобния кораб Метеор от Долния парк Петерхоф до центъра на Санкт Петербург на Адмиралтейския насип (цена на запитване).
 • Обиколка на Санкт Петербург от високо - Ще разгледате Санкт Петербург от незабравима височина, ще погледнете този вълшебен град от нов ъгъл и ще се сдобиете с невероятни панорамни снимки на града (цена на запитване).

Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Ден 4 (вторник): Автобусна екскурзия „Парадният Санкт Петербург“, Катедралата Исакиевски събор

 

Закуска. След закуска ще се отправите на автобусна екскурзия „Парадният Санкт Петербург“. Санкт Петербург е основан на 27 май 1703 г. от цар Петър I. Градът е столица на Руската империя в продължение на повече от два века. Днес градът също често е наричан „северната столица на Русия“ и е сред важните европейски културни и научни средища, както и главното руско пристанище на Балтийско море. Санкт Петербург често е определян като най-западния град на Русия в културен смисъл. Чисто географски това е най-северният град с население над 1 милион души в света. Историческият център е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. С екскурзията „Парадният Петербург“ ще видите Невският проспект, Дворцовият площад, площад Свети Исак и много други интересни места. Следва екскурзия до Катедралата „Исакиевски събор“. Това е най-голямата църква в Санкт Петербург и е била най-голямата църква в Русия по времето на построяването й, което отнема 40 години – от 1818 до 1858 година. Има достъп до наблюдателницата – една от най-посещаваните туристически атракции. В украсата на интериора на катедралата са вложени близо 410 кг злато. Тя е украсена с големи статуи на ангели, евангелисти и апостоли. Само в основния купол има 24 скулптури на ангели и архангели. През 1928 г. Исакиевският събор става музей, а първата изложба в него е посветена на историята на сградата. След приключването на този тур можете самостоятелно да посетите красивата църква „Възкресение Христово“ (наричана още  църквата „Спасителят на разлятата кръв“). Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Издигната е в негова чест. Интериорните мозайки в църквата са създадени от най-добрите художници в Русия по това време. Куполите са оцветени в разноцветни багри. Можете също да посетите и Държавният Руския музей. Това е първият в Русия музей на руското изобразително изкуство. Открит е официално през 1898 година. Наравно с Третяковската галерия в Москва, това е най-важната колекция на руско изкуство. Музеят разполага с произведения, вариращи от средновековни иконописи, включително и на легендарния Андрей Рубльов, до платната на съвременни художници. В момента е най-големият музей в света на руското изкуство.

Нощувка в избрания от Вас хотел.

 

Ден 5 (сряда): Санкт Петербург – София

 

Закуска. Последна възможност за купуване на сувенири и събиране на впечатления от Северната Венеция – Санкт Петербург. Можете и да се отправите на допълнителна екскурзия с посещение на Ермитажа. Ермитажът в Санкт Петербург е най-големият музей в Русия и един от най-големите и стари в света художествени и културно-исторически музеи. Той влиза в Топ 10 на най-посещаваните музеи в света. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II. Открит е за посещения през 1852 г. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18. век там вече били събрани най-добрите в Европа художествени ценности. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за дипломати и приближени на царското семейство. В началото на ХХ век музеят вече разполагал с 600 хиляди произведения на изкуството и старинни културни паметници. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни. Всяка година той е посещаван от близо 4 млн. души.Освобождаване на хотела и трансфер до летищо за директен полет с авиокомпания Bulgaria Air по маршрут Санкт Петербург – София. Пристигане на летище София вечерта.
Край на програмата.


 

Полет

От

Дата (Час на излитане)

До

Дата на пристигане (Час на кацане)

Времетраене на полета

Авиокомпания

 

FB366

Санкт Петербург

       19:20

София

06.05.2020 (22:50)

          03:30

BULGARIA AIR

 


Цена на човек в двойна стандартна стая в Хотел Катарина АРТ 4*: 1690 лв
 

Цена на човек в двойна стандартна стая в Хотел Империал АРТ 4*: 1710 лева

 

Цена на човек в двойна стандартна стая в Хотел Best Western 4*: 1790 лв

 


Цената включва:

 • Самолетен билет с директен полет на авиокомпания BULGARIA AIR София – Санкт Петербург – София, Цена към 06.02.2020 : 500 лева с включен багаж до 23кг
 • 4 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел
 • Трансферите по програмата (летище – хотел – летище)
 • Екскурзоводско обслужване на руски език с професионален местен екскурзовод по програмата
 • Автобусна екскурзия „Дворците на Петербург и техните владетели“
 • Екскурзия и посещение на Юсуповския дворец
 • Автобусна екскурзия „По пътя на Стария Петерхоф“
 • Екскурзия и посещения на Долния парк в Петерхоф
 • Автобусна екскурзия „Парадният Санкт Петербург“
 • Екскурзия и посещение на Катедралата Исакиевски събор
 • Входни такси и билети за посещавание на туристически обекти
 • Местен професионален екскурзовод на руски език и сборна група
 • Водач на български език от България при миним 15 човека
 • Виза за Русия  – подарък от ММ Травел, 0 лева


Цената не включва:

 • Хранения, които не са описани в програмата
 • Доплащане за вечеря - 20 - 30 лева според меню в ресторанта на избрания хотел
 • Допълнителни екскурзии и услуги, цена на запитване
 • Медицинска Застраховка 30000 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Допълнителна нощувка, цена на запитване
 • Доплащане нощен трансфер в случай на полет през нощта - 90 лева
 • Допълнителни екскурзии:
 •       Опера Фальстаф в Маринския театър, начало в 19:00 часа, цена на билета от 52 до 95 долара на човек
 •      Балет Баядерка, начало в 19:00 часа, цена на билета от 101 до 150 долара на човек
 •      Ресторант „Тройка“ – вход с включен билет за шоу програма, без включена вечеря, цена на входа и билета за шоу програмат 20 долара на човек 
 •      Руският музей 3 часа – 65 долара
 •      Круиз в Санкт Петербург - 112 долара
 •      Нощен тур на Санкт Петербург - 150 долара
 •      Руско фолклорно шоу в Николаевски дворец -  75 долара
 •      Екскурзия с посещение на Ермитажа с билет с бърз вход без чакане на опашка, билет "skip the line", цена на запитване
Възможност за полети с УИЗЕР с новия маршрут от София до Санкт Петербург и обратно на още по-атрактивни цени.
Програмата е приложима освен описаните дати и с тръгване всяка събота.
* Програмата през месец Април е с детайлно описание в "Екскурзия до Санкт Петербург Петербурсгска колекция април" и цена 1600 лева на човек.

Видове визи за Русия

Ново! От 01 Октомври 2019 българските граждани, желаещи да посетят Санкт Петербург и Лениградски район с престой от 01 до 08 дни са с облекчен визов режим:
Визата е електронна / Е-виза и документи за нея се подават от 30 до 06 работни дни преди дата на тръгване.
ММ Травел приема заявки за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7, София 1000, на имейл: office@mmtravel.bg или чрез куриер на Еконт.
Цена на визова поддръжка за електронна виза / Е-виза за Санкт Петербург: 50 лева
Време за изготвяне: 5 работни дни
 
Виза за Русия еднократно посещение - Туристическая виза

Еднократно посещение на Русия с туристическа виза до 30 дни престой с доставка на покана /туристически ваучер от ММ Травел ООД/

Време за изготвяне,    цена:
 • 12 работни дни  - цена - 170 лв.
 •   8 работни дни  - цена - 260 лв.
 •   5 работни дни  - цена - 300 лв.
* Всички консулски такси са включени в цената
За граждани, родени извън България или за експресно изготвянe за по-кратки срокове, моля, свържете се с нас за справка!  тел: 02/980 35 05

* Еднократно посещение на Русия с туристическа виза  до 30 дни престой с Ваша покана или туристически ваучер с потвърждение за прием на турист на туристическа компания вписана в Руски Федерален Регистър

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.


Транзитна виза за Русия с право на престой до 3 денонощия

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни - цена - 120 лв.

* За транзитна виза е необходимо да сте закупили самолетни билети или виза за основната дестинация за пътуването с ММ Травел
 

Многократно влизане в Русия с делова виза за 1 година - Деловая виза
Многократно влизане в Русия в рамките на 12 месеца
с право на престой до 90 дни на всеки 180 дни

Време за изготвяне, цена:
 • 12 работни дни  - цена - 660 лв.

*   За делова виза с право на многократно влизане в страната в рамките на 12 месеца е необходимо да сте посетили Русия през последните 12 месеца
 

Еднократно влизане в Русия с виза до 90 дни престой - Деловая виза
 
Време за изготвяне, цена:
 • 20  работни дни -   цена  - 260 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 370 лв.


Двукратно влизане в Русия с виза до 90 дни  престой - Деловая виза

Време за изготвяне,    цена:
 • 20 работни дни  -   цена  - 300 лв.
 • 6-10 работни дни - цена - 400 лв.


Визи за Русия за професионални шофьори и превозвачи
 
Време за изготвяне,  цена:
 • 10 работни дни - цена - 350 лв.
 •   6 работни дни - цена - 380 лв.

*  За професионална шофьорска виза е необходимо да се предоставят следните допълнителни документи:
-     копие от лиценз на транспортната фирма превозвач и актуално състояние на фирмата
-     нотариално заверено копие от трудов договор на шофьора


Многократно влизане в Русия с работна виза до 1 година, 2 години или 3 години - Работна виза
Многократно влизане в Русия без лимитиран престой за вход

Време за изготвяне, цена:
 •   на запиванеИзготвянето на визите се осъществява в рамките на горепосочените срокове.
Паспортът с положена виза се получава в следващия работен ден +1 ден след крайния ден от горепосочените срокове.

Необходими документи за Руска виза:
Общите условия за подаване на молби за визи и документи, типове виза и получаване на визи за Русия са публикувани в информацията от официалния уеб сайт на Посолство на Руска Федерация в България и в информацията за общи условия за виза за Русия от настоящия сайт на ММ Травел ООД
-         паспорт с минимум 6 месечна валидност
-        1 бр. снимкa паспортен формат

Руски визи се издават с положена снимка и молим да обърнете внимание към изискванията на Посолство на Руска Федерация за снимка:
 • Снимката трябва да е актуална към момента на подаване на документите със стандартен формат за задграничен паспорт
 • Цветна снимка на бял фон, в анфас
 • Размер 3,5 мм / 4,5 мм
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето да заема 70-80% от цялата снимка
 • Образът да се отличава и да е контрастен
 • Снимката да е с високо качество
 • Снимката да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
 • Осветяването на снимката да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
 • Погледът да бъде насочен напред
 • Тенът на кожата да бъде естествен
 •  Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилат
-         платена такса в ММ Травел ООД
-         медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евроЦената на визовата поддръжка не включва:
-     ДДС 20%
-     Медицински застраховки
-     Куриерски услуги
-     Други услуги, различни от услугата визова поддръжка за Русия

ММ Травел ООД приема заявки за визова поддръжка и визи за Русия за кратък и дългосрочен престой на адресгр. София, ул. Позитано № 7 или чрез поръчка за доставка на пратка с куриер от цялата страна.

Независимо от повода на пътуването: туристическо, бизнес, обучение или лечение, посещението на Русия предполага наличието на виза. Актуална информация за визи за Русия за български граждани, как се пътува за Русия и какво трябва да се направи преди да предприемете пътувания до Русия е публикувана в официалния сайт на Министерство на Външните Работи на Р. България за визов режим и Послоство на Русия. От 15 юни 2013г.  приема на електронни формуляри за визови анкети се подават онлайн в уеб сайта на Посолството на Русия и входират с придружаващите ги документи във Визовите Руски Центрове в гр. София, Варна, Русе и Бургас, в регионалните Консулствата на Руска Федереция в гр. Варна, гр. Русе и гр. Бургас или в Посолството на Руска Федерация за Р. България в гр. София за цялата страна.
 
През цялата година ММ Травел организира бутикови пътувания и екскурзии с водач от България за Русия с индивидуално внимание и богат избор от интересни туристически забележителности, екскурзоводи, трансфери, самолетни билети от България до Русия, промоции най-добра цена за полети до Москва , вътрешни полети в Русия, влакове, хотели и хотелски вериги с утвърдено качество на услугите, визи за Русия и посещения на международни търговски панаири и изложения в Русия, международни младежки мероприятия в Русия, културни обмени и езикови школи.

За резервация или информация Тел: 070010756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия Есенция и култура на Китай:Теракотена...
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай:Теракотена армия, Велика китайска...
цени от 2880.00 лв.
Бутикова екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и...
Тайланд,Камбоджа и Виетнам Бутикова екскурзия есенцията на Тайланд, Камбоджа и Виетнам 11 дни
цени от 5290.00 лв.
Египет пролетна ваканция и Великден Кайро Круиз по...
Круиз по Нил Египет пролетна ваканция и Великден Кайро Круиз по Нил и Хургада
цени от 1964.00 лв.
Екскурзия до САЩ Гранд Каньон, Лос Анджелис, Лас...
САЩ и Канада Екскурзия до САЩ Гранд Каньон, Лос Анджелис, Лас Вегас, Сан Франциско 10...
цени от 5590.00 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 4426.00 лв.

Промоции на самолетни билети