Екскурзия до КУБА СЕГА

цени от
1 693.00 EUR
Дестинация
Куба
Продължителност
12 дни
Тип настаняване
BB

Куба


 

  ЕКСКУРЗИЯ  ДО  К У Б А  СЕГА
ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВА НА СВОБОДАТА И ГМУРКАНЕ:
Всеки месец Куба от Април до Октомври

 

 

Пътешествието до Куба Ви отвежда в едно съхранено минало, където животът е песен, а битът е палитра от щастливи ритми и обсебващо настроение за безкрайна фиеста. Кубинците посрещат всички с широко отворени очи; те искат да изпият цялата информация, която носите за „външния свят”. Те живеят в страната на крещящите парадокси, където сапунът е лукс, но ромът и пурите ежедневие; бедните се возят в антикварни кадилаци, а богатите в сравнително нови, но забравени руски автомобили; религията е превърната в парти аксесоар, a на централните булеварди открито можеш да пазаруваш ... плът.
Никой не може да Ви обещае, че в Куба ще се чувствате добре – това е способността Ви за светоусещане и настроението да приемете нещо, което го няма никъде, дори и в представите Ви. Куба е един затворен приказен свят, а какъв е цветът на приказката – вижте, усетете и преценете сами.


ПРОГРАМА


ДЕН 1. АПРИЛ София – Париж – Хавана – Плая Хирон (Заливът на прасетата)
Излитане с полет AF 1587 София – Париж в 06,55 ч. Кацане в Париж в 08,50 ч. Следващ полет за Хавана в 13,35 ч. Кацате на „острова на свободата” в 17,40 ч. Посрещане от фирмата партньор на ММ ТРАВЕЛ в Куба. Трансфер до Плая Хирон и настаняване в хотел Cubanacan Playa Giron 2* www.cubanacan.cu. Хотелът е много обикновен, официална категоризация 2*, но чист и спретнат и единствен в района, който е рай за гмуркане и не можем да пропуснем. Късно настаняване на база All Inclusive. Нощувка.

ДЕН 2. Плая Хирон
Закуска. Инструктаж от дайвинг центъра, 2 гмуркания сутринта. Свободен следобяд за плаж и развлечения. Обяд и вечеря в хотела на база All Inclusive. Нощувка.

ДЕН 3. Плая Хирон – Сиенфуегос
Закуска. Отпътуване за Сиенфуегос, разположен в приказен залив, той е охраняван от крепостта Хагуа, където е открита най-голямата коралова колония в Куба. Настаняване в хотел Cubacan Boutique La Union 4* www.cubanacan.cu; www.hotellaunion-cuba.com. Обяд в ресторант Palacio del Valle. Следобед разглеждане
на града - разходка по централните булеварди, парка Хосе Марти, Паласио дел Валле, театъра Томас Тери, сградата на културните богатства и катедра-лата на Непорочното зачатие. Нощувка.

ДЕН 4.  Сиенфуегос
Закуска. Инструктаж от дайвинг центъра, 2 гмуркания сутринта. Обяд в ресторант Club Cienfuegos. Свободен следобяд за плаж и развлечения. Нощувка.

ДЕН 5. Сиенфуегос – Тринидад
Закуска. Отпътуване за Тринидад. Настаняване в хотел Brisas Trinidad Del Mar 4* www.cubanacan.cu (All Inclusive) или Iberostar Trinidad 5* (закуска) www.iberostar.com. Oбяд в ресторант Plaza Mayor. Следобяд разглеждане на Тринидад (ЮНЕСКО), едно от първите селища, основано от испанците в началото на 16 в.Посещение на главната енорийска църква "Св. Троица", съхранила разкошен олтар с местни скъпоценни камъни и изображения отпреди 300 г.; градския площад и двореца на граф Брюне, превърнат в роман-тичен музей, а в бара Ла Канчанчара може да се насладите на едноименния коктейл. Нощувка.

ДЕН 6. Тринидад
Закуска. Инструктаж от дайвинг центъра, 2 гмуркания сутринта. Обяд в ресторант Meson de la Plaza. Свободен следобяд за плаж и развлечения. Нощувка.

ДЕН 7. Тринидад – Варадеро
Закуска. Отпътуване за Варадеро. По пътя – посещение на Санта Клара. През 1958 г. Санта Клара е сцена на едно от най-важните военни действия на войната за освобождение, известно като “Битката на Санта Клара”, под ръководството на Команданте Ернесто Че Гевара. Тук идват хора от цял свят, за да сведат чела пред останките на Команданте Ернесто Че Гевара де ла Серна и паметника издигнат в негова чест. Настаняване в хотел Melia Las Americas 5* (All Inclusive) www.solmelia.com или Iberostar Sol Palmeras 4* (закуска) www.solmelia.com . Следобед разглеждане на Тринидад.

ДЕН 8. Варадеро
Закуска. Инструктаж от дайвинг центъра, 2 гмуркания сутринта. Свободен следобяд за плаж и развлечения. Нощувка.

ДЕН 9. Варадеро - Хавана
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до Хавана. Настаняване в хотел Tejadillo 4* http://hoteltejadillocuba.com/ Parque Central 5* www.hotelparquecentral.com и свободна вечер за запознаване със стара Хавана. Тук на всеки ъгъл, в който и бар да се спрете от около 19-20 ч. до полунощ свирят местни самба-формации, пеят и танцуват, а градусът на настроението излиза от познатите рамки.

ДЕН 10. Хавана
Закуска. Днес ви каним на среща с Хавана - основан през 1519 г. с името Ла Вилла де Сан Кристобал де Ла Хабана. Три са основните акценти, определящи туристическата карта на града - стара Хавана (паметник на
Юнеско), съвременна Хавана, която се простира на запад и плажовете на Хавана, които са на около 20 мин. от центъра на града. Започваме с централния парк на града, Капитолия, минаваме покрай бар Флоридита, следва разходка по красивата централна променада El Prado, булевард Obispo, стария градски площад, площада с катедралата, оръжейния площад. Посещаваме уникалния музей на рома Havana Club и магазин-фабрика за пури. Oбяд в ресторант Santo Angel, разположен на Plaza Vieja. Обядът включва посещение на пивоварната “Factoría Plaza Vieja” и дегустация на бира и кафетерия Escorial. Следва свободно време на пазара за сувенири.Продължаваме с панорамна обиколка в модерна Хавана. Минаваме по прочутия булевард Мелекон и пред вас оживява творчеството на Педро Хуан Гутиерес... Следват богатите квартали и разбира се, връхната точка е снимката, без която не можем да си тръгнем – площада на революцията на фона на портрета на Че Гевара и заветното „Свобода завинаги”. Ако все още имаме сили, естественият завършек на вечерта е посещение на Тропикана шоу (срещу доплащане, по желание). Нощувка.

ДЕН 11. Хавана - Париж
Закуска. Сутринта посещение на фабрика за пури. Свободен следобяд в Хавана. Трансфер до летището за полет Хавана – Париж в 20,20 ч.

ДЕН 12. Париж - София
Кацане на летище Шарл Де Гол в 11,15 ч. Свободно време в Париж до полета за София в 18,35 ч. Кацане в 22,20 ч.

 


Вариант 1
Playa Giron 2*, La Union 4*, Brisas Trinidad del Mar 4*, Sol Palmeras 4*,Tejadillo 4*
ПАКЕТНА ЦЕНА Възрастен в двойна стая с гмуркане 1693 €
ПАКЕТНА ЦЕНА Възрастен в двойна стая без гмуркане 1493 €
Доплащане за единично настаняване 200 €

 


Вариант 2
Playa Giron 2*, La Union 4*, Iberostar Trinidad 5*, Melia Las Americas 5*, NH Parque Central 5*
ПАКЕТНА ЦЕНА Възрастен в двойна стая с гмуркане 1843 €
ПАКЕТНА ЦЕНА Възрастен в двойна стая без гмуркане 1693 €
Доплащане за единично настаняване 250 €

Пакетните цени включват:
 -самолетен билет София – Париж – Хавана – Париж – София;
 -всички трансфери по програмата;
 -2 нощувки на All Inclusive на Плая Хирон;
 -2 нощувки със закуски в Сиенфуегос;
 -2 нощувки със закуски 5* вариант и All Inclusive 4* вариант в Тринидад;
 -2 нощувки на All Inclusive във Варадеро;
 -2 нощувки със закуски в Хавана;
 -обяди, както са описани, в случай, че настаняването е в 5* категория;
 -8 гмуркания с бутилки и тежести;
 -всички екскурзии, описани в програмата и обслужване от екскурзовод на български, руски или английски език;
 -медицинска застраховка Assistance;
 

Пакетните цени не включват:

 -летищни такси – 400 евро  (подлежат на препотвърждение при промяна на същите от страна на авиокомпанията превозвач)
 -туристическа виза за Куба – 15 USD при лично подаване, 40 USD при подаване от ММ ТРАВЕЛ представител;
 -такса при излитане от Хавана – 25 CUC (около 25 USD), заплаща се на място на летище Хавана
 -допълнителни екскурзии – заявяват се и се заплащат на място в Куба;
*по желание може да се направи екскурзия с катамаран (целодневна) във Варадеро и Тропикана шоу в Хавана или всички други местни атракциони и забавления

 

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Куба – формуляр, 2 снимки, паспорт с валидност минимум 6 месеца, фотокопие на паспорта

 

Всички летищни такси и таксите на Посолство Куба за входна виза за туристически престой подлежат на препотвърждение и актуализация в момента на записване.

Виза за Куба
ММ Травел е оторизирана агенция от Посолство на Куба в България с договор за директно издаване на Кубински визи /карти/ за български и чуждестранни граждани пътуващи с цел туризъм в Куба

Може да подадете и получите директно или с куриер документи за виза в офиса на агенцията от 1 до 3 работни дни.
Визата за Куба или така наречената карта / tarjeta del turista е с право на един вход и с максимална продължителност до 30 дни в рамките на 6 месеца.
Кубинската виза може да се използва в срок от 6 месеца от датата на издаване на документа за плащане.
В случай, че се налага няколко входа в страната, поради сепецифика на маршрут или полетни детайли, тогава се издават толкова визи /карти, колкото са броя на нужните входове.

Начаална дата за период на валидност на визата се счита деня от издадения документ за плащане към визата: 

Необходими документи за виза за туристически престой до 30 дни:

 - копие на първата страница на паспорта /минимална валидност 6 месеца от датата на връщане/

 - попълнена визова анкета

 - двупосочен самолетен билет

 - хотелска резервация / адрес за настаняване в частна квартира или частен дом

 - застраховка за пътуването с минимално покритие 10000 евро

 
   Цени и срокове за изготвяне на визите:


 - 30 USD ( левова равностойност по курс за деня )

 - 20 USD ( левова равностойност по курс за деня ) при група от минимум 10 човека или при закупен самолетен билет, хотел, туристическа програма от ММ Травел

 Цените са на човек без 20%  ДДС
 За информация тел: 02/980 35 05

Основна информация за Куба :
Официално име: Република Куба
Столица: Хавана

Визов режим: изисква се виза, издава се предварително на територията на България
Часова зона: Часовата разликата с България е 7 ч. назад.
Местоположение: Кубинският архипелаг, състоящ се от Куба - най-големият остров в Антилите и още над 4000 острова и островчета, е разположен в западната част на Карибско море, на входа на Мексиканския залив. Намира се изцяло в Тропика на Рака. Латиноамериканската островна държава има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Поради стратегическото си местоположение често е наричана "Ключ към Новия свят". На север протокът Флорида отделя Куба от САЩ, а на изток Наветреният проток я разделя от остров Хаити. Най-близкият южен съсед, пък е остров Ямайка.
Територия: Куба се състои от един обширен остров - сравнително големият остров Хувентуд (бившия Пинос) и повече от 1500 малки островчета, пръсна­ти около Мексиканския залив, с обща площ 111 000 кв.км. Островът е дълъг 1250 км., а широчината му е между 32 до210 км. Дългата брегова линия е разчленена от стотици естествени заливи, рифове и полуострови, сякаш съществуващи с едничката цел да оформят 290-те приказни плажа. Сред тях е и знаменитият Варадеро, превърнал се истинска гордост за Куба и кубинци. Други прекрасни плажове се намират са на островите Кайо Ларго и Кайо Коко.
Население: почти 11,4 млн.
Официален език: испански език
Климат: Умерен субтропичен и топъл. 330 слънчеви дни в годината. Два сезона - дъждовен от май до октомври и сух от ноември до април.

Време за пътуване: Няма точно определен сезон за посещаване на Куба. Горещини и дъждове има от май до октомври. Кубинската зима (декември-април) е пико­вият туристически сезон, когато пристигат много ка­надски и европейски групи. Кубинците почиват обикновено през юли и август и тогава плажовете са по-пренаселени.

 Варадеро :
 Варадеро (Varadero) е известен курортен град в провиция Мантасас, Република Куба, един от най-големите в региона на Карибите.Разположен е на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източният край на на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от Куба островКуба чрез канала Кауама. Тази ивица земя е част от основната островна част и нейната крайна част е най-северната точка на Куба - Пунта Икакос. В североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.Варадеро е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Туризмът се разраства след като американският милионер Irénée du Pont Nemours в началото на 30-те години на 20 век построява свое имение на полуострова. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имоти на богаташите са национализирани. Към 2006 Варадеро се посещава основно от европейски и канадски туристи. Броят на американците, посещаващи курорта нараства, въпреки че е крайно трудно да се организира посещение в страната поради негативното отношение на САЩ спрямо народната власт в Куба. Край града е второто по големина международно летище в Куба - Хосе Марти.

 Хавана :
Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата ХАВАНА. През 1982 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново, не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. Бароковата катедрала, дворците в стил "ар нуво" и "ар деко" правят разходката сред пейзажа на стария град незабравима. Недалеч от Площада с Катедралата започва и широката крайбрежна улица Малекон, любимо място за разходки, както и център на традиционните карнавали, които обикновено се провеждат през февруари. Интерес представляват и реставрираната къща-музий на Ърнест Хемингуей, най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Замъкът на Кралската армия и церемонията на пушечния изстрел. А за да бъде изживяването пълно, човек трябва да отседне в легендарния Хотел Nacional, да разгледа неговата галерия на славата, да се наслади на невероятната гледка към океана и да отпие глътка от някой от прочутите кубински коктейли, превърнали се в истинска класика: "Куба Либре", "Мохито" или пък "Дайкири".

 За повече информация моля позвънете на тел:02/ 980 35 05 или заповядайте на място в нашия офис на ул. Позитано 7, гр. София.


 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
Круиз по Нил Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
цени от 1964.00 лв.
Екскурзия Есенция и култура на Китай
Шанхай Екскурзия Есенция и култура на Китай
цени от 2880.00 лв.
Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад
ню йорк Екскурзия до Ню Йорк и Ниагарския водопад
цени от 4246.00 лв.
Екскурзия Рио де Жанейро Карнавал 2021,водопади...
Буенос Айрес, Водопадите Игуасу и Рио де Жанейро Екскурзия Рио де Жанейро Карнавал 2021,водопади Игуасу и Буенос Айрес
цени от 5940.00 лв.
Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел...
Хавана - Варадеро Ваканция в Куба-Хавана, Варадеро, Джибакоа, Плая дел Есте, Кайо Санта...
цени от 1919.00 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
цени от 2247.00 лв.

Промоции на самолетни билети