Екскурзия до Куба 8 дни Salsa Dance, Havana

цени от
1 190.00 EUR
Дестинация
Куба
Продължителност
8 дни
Тип настаняване
HB

Куба


 

САЛСА ТАНЦОВ КУРС В ХАВАНА и почивка в КУБА


 

Ден 1.
Тръгване от София с полет на Air France през Париж за Хавана. Излитане в 0655 часа и кацане в Париж в 0850 часа. Излитаме от Париж в 1105 часа. Пристигане в Хавана в 1510 часа местно време, посрещане от фирмата партньор на ММ ТРАВЕЛ, трансфер и настаняване в Aparthotel Montehabana. Нощувка

 
Ден 2. Habana Vieja
След закуска започва първия Ви урок по салса в 10.00ч, ще се запознаете с Вашия професионален кубински партньор по танци и Вашия квалифициран учител  ще се увери, че този енергичен танц е Вашия танц през следващите няколко дни. Слетобяд имате организиран тур в Хавана - ще посетим красивата стара част на града “La Habana Vieja”, ще спрем в музея на рома в Havana Club. Вечерта е Ваша. Нощувка
 

Ден 3. Casa de la Musica
След танцовия урок сутринта, отиваме към Casa de la Musica, където можете да насладите на истинска танцова забава и да покажете какво сте научили под звуците кубунската музика - изпълнение на живо.
Трансфер до хотела и останалата част от вечерта е Ваша. Нощувка


Ден 4. Playas del Este
След 90 минутути танцов урок сутринта, отиваме на изток от Хавана и след 20 минутно пътуване, ще спрем на тропическите плажове в района. Имате време за релакс и плуване в кристалночистите води на океана целия ден. Трансфер обратно до хотела. Вечерта отново е Ваша, забавления, парти или почивка по Ваш избор. Нощувка


Ден 5. Cabaret Parisien
Днес започваме в 10.00ч. сутринта с най-горещия урок по салса.
Използвайте останалата част от сутринта и слетобяда и преоткрийте Хавана през Вашив поглед. Направете си индивидуална разходка или просто релаксирайте на плажа. Вечерта се пригответе за музикално шоу на живо, ще отидем заедно в Cabaret Parisien, с вариететна програма и много изненади в  Hotel Nacional. Трансфер до хотела. Нощувка


Ден 6. Farewell Party
Днес е последния ден от Вашия курс по танци. Вечерта ще се присъединим към нощно парти с огньове да отпразнуваме престоя Ви в Куба и да се подготвим за сбогуване.


Ден 7. Adios Cuba!
Сутринта е Ваша да се върнете в любимите си вече места в Хавана или да напазарувате в последната минута подаръци и сувенири от Куба. Слетобяд ще посетим  Patio de la Rumba, в центъра “Conjunto Folklorico Nacional” – Национална Организация за Фолклор и Танци. Тук ще се насладите на специално шоу на живо: Afro-Cuban music. Слетобед е трансфера Ви за полета от 1730 до България ...или имате време да помислите дали да останете още няколко дни за Варадеро, Тринидат, Санта Клара...


Ден 8.
Кацане в Париж 0815 на другия Ден 8. Излитане от Париж 1010 и пристигане в София Терминал 2 в 1355.

 

01.09.-18.12.         01.05.-14.07.         

 01.09.-18.12.

01.01.-30.04.
15.07.-31.08.

19.12.-31.12.

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единично настаняване

Доплашане висок сезон

Доплащане Нова Година сезон

1190 eur

94 eur

50 eur

170 eur


Цената включва:  

• 6 Нощувки със закуски

• 1 Вечеря

• Екскурзовод по време на целия престой в Куба говорещ Английски, Руски, Испански

• 5 дни курс по салса танци (2 урока x 45 минути на ден) с квалифициран местен партньор за танци

• Всички трансфери в климатизиран миниван

• Самолетен билет София Хавана София икономична класа, стартова тарифа

• Входни такси за музеи и екскурзии по програма

• Възможни са следните курсове по танци: Salsa, Reggaeton, Tango, Bachata, Merengue, Instrumental Courses (курс по китара, ударни)

 

Цената не включва:  

• Летищни такси 478 евро
• виза за Куба

• Държавна такса за напускане на страната: 25 долара (заплаща се лично на летище Хавана) 

•  Ако хотела избран в програмата е пълен, запазваме правото си да Ви предложим подобен


Екскурзия до Куба 8 дни Salsa Dance, Havana стартира всяка неделя. Уроците са от понеделник до петък.

 

Виза за Куба
ММ Травел е оторизирана агенция от Посолство на Куба в България с договор за директно издаване на Кубински визи /карти/ за български и чуждестранни граждани пътуващи с цел туризъм в Куба

Може да подадете и получите директно или с куриер документи за виза в офиса на агенцията от 1 до 3 работни дни.
Визата за Куба или така наречената карта / tarjeta del turista е с право на един вход и с максимална продължителност до 30 дни в рамките на 6 месеца.
Кубинската виза може да се използва в срок от 6 месеца от датата на издаване на документа за плащане.
В случай, че се налага няколко входа в страната, поради сепецифика на маршрут или полетни детайли, тогава се издават толкова визи /карти, колкото са броя на нужните входове.

Начаална дата за период на валидност на визата се счита деня от издадения документ за плащане към визата: 

Необходими документи за виза за туристически престой до 30 дни:

 - копие на първата страница на паспорта /минимална валидност 6 месеца от датата на връщане/

 - попълнена визова анкета

 - двупосочен самолетен билет

 - хотелска резервация / адрес за настаняване в частна квартира или частен дом

 - застраховка за пътуването с минимално покритие 10000 евро

 
   Цени и срокове за изготвяне на визите:


 - 30 USD ( левова равностойност по курс за деня )

 - 20 USD ( левова равностойност по курс за деня ) при група от минимум 10 човека или при закупен самолетен билет, хотел, туристическа програма от ММ Травел

 Цените са на човек без 20%  ДДС
 За информация тел: 02/980 35 05

Основна информация за Куба :
Официално име: Република Куба
Столица: Хавана

Визов режим: изисква се виза, издава се предварително на територията на България
Часова зона: Часовата разликата с България е 7 ч. назад.
Местоположение: Кубинският архипелаг, състоящ се от Куба - най-големият остров в Антилите и още над 4000 острова и островчета, е разположен в западната част на Карибско море, на входа на Мексиканския залив. Намира се изцяло в Тропика на Рака. Латиноамериканската островна държава има излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Поради стратегическото си местоположение често е наричана "Ключ към Новия свят". На север протокът Флорида отделя Куба от САЩ, а на изток Наветреният проток я разделя от остров Хаити. Най-близкият южен съсед, пък е остров Ямайка.
Територия: Куба се състои от един обширен остров - сравнително големият остров Хувентуд (бившия Пинос) и повече от 1500 малки островчета, пръсна­ти около Мексиканския залив, с обща площ 111 000 кв.км. Островът е дълъг 1250 км., а широчината му е между 32 до210 км. Дългата брегова линия е разчленена от стотици естествени заливи, рифове и полуострови, сякаш съществуващи с едничката цел да оформят 290-те приказни плажа. Сред тях е и знаменитият Варадеро, превърнал се истинска гордост за Куба и кубинци. Други прекрасни плажове се намират са на островите Кайо Ларго и Кайо Коко.
Население: почти 11,4 млн.
Официален език: испански език
Климат: Умерен субтропичен и топъл. 330 слънчеви дни в годината. Два сезона - дъждовен от май до октомври и сух от ноември до април.

Време за пътуване: Няма точно определен сезон за посещаване на Куба. Горещини и дъждове има от май до октомври. Кубинската зима (декември-април) е пико­вият туристически сезон, когато пристигат много ка­надски и европейски групи. Кубинците почиват обикновено през юли и август и тогава плажовете са по-пренаселени.

 Варадеро :
 Варадеро (Varadero) е известен курортен град в провиция Мантасас, Република Куба, един от най-големите в региона на Карибите.Разположен е на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източният край на на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от Куба островКуба чрез канала Кауама. Тази ивица земя е част от основната островна част и нейната крайна част е най-северната точка на Куба - Пунта Икакос. В североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.Варадеро е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Туризмът се разраства след като американският милионер Irénée du Pont Nemours в началото на 30-те години на 20 век построява свое имение на полуострова. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имоти на богаташите са национализирани. Към 2006 Варадеро се посещава основно от европейски и канадски туристи. Броят на американците, посещаващи курорта нараства, въпреки че е крайно трудно да се организира посещение в страната поради негативното отношение на САЩ спрямо народната власт в Куба. Край града е второто по големина международно летище в Куба - Хосе Марти.

 Хавана :
Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата ХАВАНА. През 1982 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново, не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. Бароковата катедрала, дворците в стил "ар нуво" и "ар деко" правят разходката сред пейзажа на стария град незабравима. Недалеч от Площада с Катедралата започва и широката крайбрежна улица Малекон, любимо място за разходки, както и център на традиционните карнавали, които обикновено се провеждат през февруари. Интерес представляват и реставрираната къща-музий на Ърнест Хемингуей, най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Замъкът на Кралската армия и церемонията на пушечния изстрел. А за да бъде изживяването пълно, човек трябва да отседне в легендарния Хотел Nacional, да разгледа неговата галерия на славата, да се наслади на невероятната гледка към океана и да отпие глътка от някой от прочутите кубински коктейли, превърнали се в истинска класика: "Куба Либре", "Мохито" или пък "Дайкири".

 За повече информация моля позвънете на тел:02/ 980 35 05 или заповядайте на място в нашия офис на ул. Позитано 7, гр. София.


 
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
Санкт Петербург Екскурзия класически Санкт Петербург – Бели нощи
цени от 1555.00 лв.
Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо...
Мачу Пикчу Екскурзия с водачи Лима – Амазония Пуерто Малдонадо – Куско – Мачу Пикчу...
цени от 7940.00 лв.
Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
Круиз по Нил Екскурзия в Египет с круиз по Нил и плаж Хургада
цени от 1964.00 лв.
Екскурзия до Доменикана
Доменикана Екскурзия до Доменикана
цени от 1660.00 EUR
Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до екзотичния остров Бора Бора
цени от 2602.00 EUR
Екскурзия до Малдивите
Малдиви Екскурзия до Малдивите
цени от 1340.00 EUR

Промоции на самолетни билети