Екскурзия до Китай, Хонг Конг, Макао и Кантонски панаир в Гуанджоу на 15.04.2019

цени от
4 670.00 лв.
Дестинация
Изложение в Китай
Продължителност
13 дни
Тип настаняване
HB
 

Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао с възможност за посещение на Кантонския панаир в Гуанджоу на 15.04.2019

Дата: 03/04/2019 – 15/04/2019
13 дни / 11 нощувки

Цена: от 4670 лв.


Екскурзията е тринадесет дни и включва 3 нощувки със закуски в Пекин, 2 нощувки със закуски в Сиан, 1 нощувка със закуска в Денфенг, 3 нощувки със закуски в Шанхай, 1 нощувка със закуска в Хонг Конг; 1 обяд и 10 вечери; вечерна обиколка на Доха и богата екскурзоводска програма в Пекин, Сиан, Луоян, Шанхай, Макао и Хонг Конг. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, билетите за влака Пекин-Сиан и Сиан-Луоян, билет за ферибота Макао-Хонг Конг, вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай-Джухай и трансфери. Вътрешните трансфери в Китай се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, а на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 

ДЕН 1. – 10.00 ч. – среща на терминал 2 на летище София с нашия водач. 13.00 ч. - отпътуване за Доха, Катар с полет на Катарските авиолинии. Кацане в Доха в 18:15 ч.. или 17.50 ч. местно време. Трансфер и вечерна обиколка на Доха. Трансфер до летището.


ДЕН 2. – 01:50 ч. - Полет за Пекин. 14.55 ч. - кацане на летището в Пекин*. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Посещение на Арт зона 798. Трансфер до хотела в Пекин. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Пекин.


ДЕН 3. – Закуска. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на фабрика за производство на перли. Посещение на императорските гробници на династия Минг и влизане в най-известната от тях – гробницата Динг Линг, мавзолей на император Джу Идзюн (1563 - 1620) и неговите две съпруги. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.


ДЕН 4. - Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Вечеря. Нощувка в Пекин.


ДЕН 5. - Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън”, символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Oбяд. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.


ДЕН 6. - Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Вечеря с типичните за района пелмени, съчетана със спектакъл „ Династия Тан” с музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.


ДЕН 7. - Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Пристигане в Луоян. Посещение на храмовия пещерен комплекс Лонгмен. Пещерите Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до Денгфенг. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка в Денгфенг.


ДЕН 8. - Закуска. Посещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Вечеря. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Шанхай. 


ДЕН 9.  – Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венеция заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. Нощувка в Шанхай.


ДЕН 10. – Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа. Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) - най-високата в Азия и трета в света (с доплашане 98 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желание посещение на акробатично шоу (с доплащане 98 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.


ДЕН 11. – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай. Трансфер до Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка в Хонг Конг.


ДЕН 12.  – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Слизане с фуникуляр.  Разходка до пристанище Абърдийн, чийто кей е пълен с традиционни рибарски лодки и пазара „Стенли маркет”. Свободно време. Посещение на фабрика за бижута „TSL”. Възможност за посещение на района „Каулун“ с доплащане от 76 лева на човек. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България.Каулун е район, наричан в миналото Ограденият град. По времето, когато Хонг Конг е бил британско владение, Каулун остава китайски анклав. В средата на  ХХ век районът е под контрола на престъпни групировки, които развиват незаконни дейности – проституция, хазарт и продажба на наркотици. След връщането на Хонг Конг на Китай, повечето от сградите са напълно разрушени и на тяхно място се появяват модерни търговски и жилищни сгради. Посещение на пазар за птици, пазар за цветя и „Женският пазар“. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Доха.


ДЕН 13. – Отпътуване за Доха с полет на авиокомпания „Qatar airways“ в  01.20 ч. Кацане в Доха в 05.20 ч. Полет за София в 06.50ч..  Кацане на летището в София в  12.00 ч.

или по желание посещение на Кантонския панаир в Гуанджоу 15-19.04.2019
Отпътуване за Гуанджоу, посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Посещение на Кантонския панаир в Гуанджоу 15.04.2019 до 19.04.2019. На 19.04 отпътуване за България.

 

Допълнителни екскурзии:

 • Възможност за посещение на района „Каулун“ с доплащане. Провежда се при минимум 10 записани и се заявява и заплаща предварително в България. – Цена 76лв.
 • Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) най-високата в Азия и трета в света - с доплашане и при предварителна заявка и заплащане в България. Организира се при минимум 10 записани. – Цена 98лв.
 • По желание посещение на акробатично шоу с доплащане. Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. – Цена  98 лв.
 • По желание посещение на Кантонския Панаир в Гуанджоу с 4 нощувки, закуски и вечери, входни такси за панаира и трансфери с доплащане. -  Цена на запитване.

 

Примерни хотели по програмата:

Цената включва

 • 10 нощувки със закуски и 10 вечери в хотели 4 звезди;
 • 1 обяд;
 • една чаша безалкохолна напитка или бира по време на вечерите и обяда;
 • Самолетни билети София-Пекин и Хонг Конг-София с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;
 • Летищни такси;
 • Вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай - Джухай;
 • Билети за влак по маршрут Пекин-Сиан и по маршрута Сиан – Луоян;
 • Билет за ферибот Макао-Хонг Конг;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Входни такси за туристическите обекти по програмата;
 • Водач – придружител от туроператора.

 

Цената не включва

 • Tакса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 100лв. и консулска такса 150лв.;
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 24 лв.;
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 3-5 долара на човек на ден.

 

 • За резервация е необходимо копие на паспорт.
 • Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста.

 

Цена: от 4670 лв.

В улеснение на всички желаещи да пътуват до Китай за участие или посещение на изложения, търговски преговори или частни посещения, ММ Травел приема и подава молби за визи за Китай в офис на агенцията на ул. Позитано № 7 в гр. София или на имейл: office@mmtravel.bg
Каква може да бъде визата за Китай?
  Визи за Китай:
- Еднократна Туристическа или Бизнес виза до 1 месец престой в рамките на 1 година
- Двукратна виза до 1 месец престой в рамките на 90 дни или 180 дни
- Многократна едногодишна виза - клас М

1. Необходими документи за виза за Китай
- Покана от официален партньор
Поканата трябва да е на бланка на фирмата, която ви кани с адрес и телефон за контакт, да съдържа вашите имена, паспортни данни и името на фирмата ви със сл. адрес и позиция в България. Поканата трябва да е подписана и подпечатана.
- самолетен билет
- резервация за хотел
- 1 снимка електронен формат
- валиден паспорт с минимум 6 мес. валидност от дата на визата
- платени такси към ММ ТРАВЕЛ

- Цена за визова поддръжка:  100 лева, без ДДС 20%

- Цена за визова поддръжка без покана:  300 лева, без ДДС 20%


- Платена консулска такса за Китайска виза:  80 USD, без ДДС 20%

Цена за визова поддръжка за двукратни визи в рамките на 90 дни или 180 дни - на запитване тел: 02 980 35 05
Цена за визова поддръжка за многократна едногодишна виза - на запитване тел: 02 980 35 05

ММ Травел организира индивидуални и групови туристически пътувания за Китай, посещения и участия в панаири и изложения в Китай Есенен и Пролетен Кантонски панаир в Гуанджоу, търговски изложения в Шанхай и Пекин, резервация на хотели, трансфери и екскурзии. Можете да изберате според Вашите предпочитания по цена, клас хотел 3*, 4* или 5* звезди, продължителност на престой и дестинация. ММ Травел съдейства на всички свои клиенти с организацията по регистрация за търговско посещение на изложения, запазване на изложбен щанд за изложители, ангажиране на преводачи от китайски на английски и български, спедитори и митнически агенти. За изготвяне на маршрут, нашите консултанти са на разположение в офиса на ММ Травел, ул. Позитано 7 в гр. София, на телефон: 02 9803505 или имейл email: office@mmtravel.bg
ММ Травел носи отговорност за правилното и прецизно оформяне на документите, спазване на срокове за подаване и получаване, както и за доставка по желания от клиента начин.
За улеснение на нашите клиенти от страната, документите се изпращат към нас по куриер.  
  Визовата услуга включва:

- оформяне на пакета документи ( заявление, визова анкета, подаване онлайн и запазване час за интервю )
- резервация за самолетен билет или хотели
- внасянето му в Консулски Отдел към Посолството
- получаването на паспорта с вече положената виза

  Визовата услуга не включва:

- ДДС 20%
- Такса на Посолството издаващо визата /80$/
- Хотелски ваучери и самолетни билети
- Медицински застраховки
- Куриерски услуги
- Други услуги, различни от услугата визова поддръжка Русия

В случай на забавяне визова процедура от страна на емиграционни власти на Kитай, ММ ТРАВЕЛ ООД не носи отговорност.

Документите за визи за Китай се входират всеки вторник и четвъртък в Консулски отдел на Посолство на Народна Република Китай в гр. София, ул. Джеймс Баучер 58.
От 16.08.2018 Китайското Посолство в България за улеснение на кандидатите си за визи въведе онлайн система за попълване на формуляри за кандидатстване за виза COVA (China Visa Online Aplication) и онлайн запазване на час и дата за интервю и подаване на документи AVAS (Appointment for Visa Application Submission). Формулярите можете да изтеглите от посочените линкове или от информацията за визи и видове визи за Китай от официалния уеб сайт на Посолство на Китай в гр. София. Актуална и полезна информация, за български граждани, практични съвети и визов режим се обновявава ежедневно в сайта на Външно Министерство на Р. България в секция "Китай".


Китай е една от най-предпочитаните дестинации за посещение. И няма съмнение – освен икономически могъща, Китайската Народна Република е и движеща сила в сферата на развлекателния, религиозния и бизнес туризъм. Културното и наследство е неописуемо голямо и почти всички от тези забележителности датират от хиляди години. Най-известната и може би най-старата забележителност е Великата китайска стена. Постройката датира от 3-ти век преди н.е. и е служела за отбранително съоръжение. Други символи на многобройните династии, оставили следи след себе си, са Теракотената армия, Забраненият град, Дворците и храмовете в планината Вуданг, планинския курорт Шенгде и още много, много други. Манистирът ‘Шаолин’ е символ на будизма и природата в страната (в превод шаолин означава ‘храм в гората на планината Шаоши’). Друго природно и религиозно наследство са така известните Каменни пещери Могао. Колкото и да изброяваме е трудно да споменем всички забележителности, камо ли да ги опишем. Но Китай не изобилства само от архаични паметници на културата. В републиката се намират и едни от най-големите фестивали, като може би най-известният е празникът на фенерите. В този ден хората украсяват домовете си с различни по големина и форма фенери, организират шествия, пускат фойерверки. Народът вярва, че драконите и лъвовете са символи на късмет, за това акробати се обличат в костюми като лъвове и скачат над тълпата, а самия парад предвождат 20-тина души, наставляващи огромен дракон, направен от бамбук, коприна и хартия. За зараждането на празника има различни легенди и не е уточнено как е възникнал, но това не пречи на хората да се забавляват, а туристите да се чувстват като част от китайските обичаи. Друга много важна точка от посещението на Китай е храната. Китайската кухня е известна по цял свят, не говорим само за превъзходния пържен ориз, прочутата патица по пекински и оризовите спагети със зелечуци. Не – в тази кухня китайците много строго спазват определени принципи на съчетаване на продуктите. Дели се на 8 главни типа според региона, подправките и начина на приготвяне. Ястията са разнообразни, с невероятни съчетания от вкусове и към тях често се добавят най-различни специфични сосове, като най-известният е соевият сос.

Китайската Народна Република не е богата само на величествени монументи от миналото, невероятни гледки, красива природа и многовидова кухня. Страната е и център на урбанизацията, технологиите и иновациите. В Китай се намира и най-голямата сграда в света (1,7 млн.кв.м.) – търговски център с аквапарк, кино и множество бутици и изградено изкуствено слънце.

За най-изгодни самолетни билети до Китай на всички авиокомпании, можете да намерите в портал за самолетни билети ММ Травел.

Резерврай самолетен билет онлайн най-добра цена или на тел: 0700 10 756
принтирай офертата изтегли в PDF

Запитване

Нашият екип ви препоръчва

Екскурзия до остров Бора Бора
Бора Бора Екскурзия до остров Бора Бора
цени от 2460.00 EUR
Екзотична бутикова почивка в Бора Бора с нощувка в...
Бора Бора Екзотична бутикова почивка в Бора Бора с нощувка в Сан Франциско и Таити
цени от 4712.00 EUR
ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК...
Златния Триъгълник ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ОБИКОЛКА НА ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК с индивидуален подход
цени от 2247.00 лв.
Почивка в Ница, Лазурен бряг Франция
Ница Почивка в Ница, Лазурен бряг Франция
цени от 1597.00 лв.
Почивка в Пунта Кана, Доменикана пролетна ваканция и...
Доменикана Почивка в Пунта Кана, Доменикана пролетна ваканция и великденски празници
цени от 2137.00 лв.
Екскурзия с Речен круиз на луксозен 5* кораб „Мечта...
Москва и Санкт Петербург Екскурзия с Речен круиз на луксозен 5* кораб „Мечта по Волга“ плаващия...
цени от 3563.00 лв.

Промоции на самолетни билети