Видове визи за Русия

Въпреки глобализацията в развитието на туризма и бизнес пътуванията, все още в редица части на света се изисква входна виза. Това представлява официално одобрение от властите на съответната страна и разрешение да прекрачим нейната граница. Една от тези държави е и Русия. Визата за българи за Русия за по-голямата част от територията й е задължителна, а съществуват и такива, за които не се изисква виза.
Нужната ни виза за Русия не е пречка за посещение на страната, тъй като тя е изключително интересна от гледна точка на туризъм, култура и богат потенциал за бизнес развитие. Хубаво е, че към днешна дата получаването на виза за Русия е достатъчно улеснено и са налице най-различни видове, подходящи за различни цели.

Разбира се, най-популярна е туристическата виза. Тя се използва от хора, които посещават Русия с цел екскурзия, гостуване или почивка. Тази виза дава право на еднократно влизане в държавните граници и престой до 30 календарни дни. Този период е повече от достатъчен за всеки турист, който желае отблизо да се запознае с руската история, култура и архитектура. За един месец могат да се обиколят всички най-интересни места в тази огромна по територия страна, би останало достатъчно време и за приключения, отдих, забавление и така нататък.

Много често за Русия се използва и транзитна виза. Тя позволява престой в държавата до максимум три денонощия и е подходяща при пътуване с прекачване в Руската федерация, обикновено със самолет. Руските авиолинии предлагат изключително богато разнообразие от дестинации и много хора ги използват, за да достигнат желаната цел. Тъй като понякога прекачването в Русия и престоят там отнемат повече от няколко часа, използването на транзитна виза позволява това време да бъде изразходвано за кратка мини екскурзия в Москва или просто за почивка в хубав хотел. 

За пътуващите с цел бизнес се предлагат различни видове делови визи. В тях се включват такива за еднократно и двукратно влизане в Русия с престой до 90 дни, както и визи за многократно влизане в държавата за период от една година. Сред по-специалните видове визи е тази за професионални шофьори и визите с хуманитарна цел или културен обмен.

Промоции на самолетни билети