Санкт Петербург, чаровен и незабравим! Пътувам до Санкт Петербург с екскурзия или сам!

Санкт Петербург, чаровен и незабравим! Пътувам за Санкт Петербург с екскурзия или сам!

 

Санкт Петербург е град с особена атмосфера на спокойствие нехарактерно за такъв огромен по размери град - големината му 5 млн и 2 хиляди души. Градът е основан през 1703 година от Петър I Велики с идеята да бъде столица и да свърже Русия с Европа. Заради разположението си на острови, сред реки и канали, често е наричан “Северната Венеция”. В града има безброй забележителности, галерии, музеи и паркове.

Според местните екскурзоводи есенцията на града може да се види за около 5 дни. Задължително е да посетите Ермитажа. Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркския Метрополитън, парижкия Лувър и Британския музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни. Всяка година той е посещаван от близо 4 000 000 души. Разположен е в шест унукални сдания в това число и Зимния дворец.

Петропавловската крепост и катедралата на Петър и Павел могат да бъдат следващата ви спирка за посещение. Исаакиевския събор – един от най-големите в света и най-големият в Санкт Петербург е също задължителна част от екскурзионните ни програми Класически Петербург - Северното сияние,Пролетна Ваканция или Великден, Екскурзия до Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия" или  Екскурзия до Санкт Петербург - Белите Нощи и Москва .

Не трябва да пропускате и Петергоф с Нижни парк и знаменитите фонтани. Екатерининския дворец с известната кехлибарена стая и Екатерининския парк – великолепно произведение на руското градинско-парково изкуство през 18 и 19 век. Защо не и да удължите екскурзията си до Павловск с изключителния дворцово-парков ансамбъл от края на 18 началото на 19 век, който е бил лятна резиденция на император Павел I и неговото семейство.

Безбройни са и допълнителните развлечения из Санкт Петербург, в които имате възможност да се включите. Незабравима разходка по реките и каналите на Санкт Петербург и многочислените мостове над 340 всеки със своето име и история. Плаването из Финския залив с комфортния кораб „ Метеор“ също е вълнуващо преживяване. По време на белите нощи се предлагат и специални екскурзионни програми из нощния Петербург, когато ще се насладите на романтиката  и невероятните цветове на града, предизвикани от изключителното природно явление Санкт Петербург Белите нощи "Лятна магия".

Първото в Русия шоу с акули може да видите в известния Окенариум. За любителите на нощния живот градът предлага безброй ресторанти с висока категория и интерсни програми. Един от тях е известния ресторант „Тройка“, за който е необходима и ранна резервация, а вашият туристически агент може да съдейства.
За да посетите Русия е нужна туристическа виза за Русия или делова виза за Русия, за която в офиса на ММ Травел на ул. Позитано 7 в гр. София се приемат документи, а руска виза можете да получите бързо и лесно.
За Санкт Петербург можете да се запишете с някоя екскурзия до Русия или да запазите самолетен билет до Санкт Петрбург - в летния сезон имаме и директни полети от Варна и Бургас, а вашият травел агент ще направи няколко варианта и ще ви препоръча най-изгодния и удобен полет за Вас.

Само в пет дни е възможно да се насладите на забележителностите и забавленията, които предлага Санкт Петербург и разбира се, ако разполагате с повече време отново няма да е достатъчно да видите всичко от този незабравим град!


С поздрав,

Ева Михайлова

           

Промоции на самолетни билети