Ню Йорк, Ню Йорк... Как да посетя Ню Йорк, градът на голямата ябълка, виза за САЩ, самолетни билети за САЩ и всичко необходимо?

Ню Йорк, Ню Йорк...

Грандиозен, различен, уникален, този град е същинска империя, сътворена от цветове, светлини, небостъргачи и помпозност.
Tам, човек се чувства малък и безсилен, но в същото време господар на света. Чувство, което не може да бъде пресъздадено, а почувствано и преживяно.
Въпреки това ние ще ви разкажем какви са нашите впечатления от Голямата ябълка и ще ви дадем полезни съвети  за предстоящото ви пътуване, по време на което сами ще се убедите в силата на града и неговото въздействие върху всеки посетител.
Ню Йорк предлага стотици забележителности и занимания, които не са за изпускане. Предвид големия избор сме ви подготвили кратък списък с популярни и не толкова известни атракции в Ню Йорк...
На първо място поставяме Статуята на свободата, един от символите на САЩ и цяла Америка. Подарък от Франция за стогодишнината от независимостта на САЩ, статуята се издига на остров Либърти. Представлява римската богиня на свободата Либертас, държаща факел във вдигнатата си дясна ръка, а в лявата книга, на която е изписана датата на подписване на Американската декларация за независимост. Друга атракция разположена в близост е музеят на емигрантите, разположен на остров Елис.
Тъй като Манхатън е най-големият културен, търговски и финансов център в цяла Америка и тук са концентрирани голяма част  от забележителностите  в града, търговските улици, както и едни от най-високите сгради в света, включваме целия район в нашата скромна класация. Тук е разположена една от най-известните сгради в света - Импайър Стейт Билдинг. От последния етаж на небостъргача може да се насладите на спираща дъха гледка към целия град.
Ярките светлини и тълпите на Таймс Скуеър, талантът осветяващ сцените на Бродуей, уникалната архитектура на катедралата Св. Патрик, представляват малка част от красотите на Манхатън.
Манхатън може да се похвали с множество интересни квартали, които за съжаление рядко попадат в обсега на традиционните туристи. Това са:
    •    Flatiron District/ Зоната Флетайрън, представляваща архитектурното богатство на Мадисън Скуеър парк. Тук може да похапнете в първия ресторант от веригата Shake Shack и да се насладите на уникални арт инсталации.
    •    Иист Вилидж (East Village) е известен като родното място на пънк рока и е изпълнен с музикални изяви, и старомодни барове.
    •    Харлем (Harlem), където е разположен театър Аполо и множество популярни ресторанти.
Това е само малка извадка от кварталите на Манхатън, но отчетливо демонстрира многообразието, контрастите и  богатата култура в района.
Както казват нюйоркчаните „Не си видял Ню Йорк, ако не си излязъл извън Манхатън“. Градът има много какво да предложи със своите общо пет района (boroughs) – Бронкс, Куинс, Бруклин, Стейтън Айлънд и Манхатън. Всеки от тях притежава свое собствено настроение, култура, местна кулинария и забележителности.
Служейки за вдъхновение на популярни музиканти и артисти, във Бронкс ще преживеете експлозия от култура и изкуство. Тук можете да посетите стадиона на Янките, Нюйоркската зоологическа градина, Музея на изкуствата.
Изключителното културно разнообразие в Куинс поражда множество вълнуващи фестивали и събития като Гръцкия и Италианския фестивал, арт шоу-програми и много други интересни събития, на които може да станете свидетели.
Ако сте фен на Джей Зи, то със сигурност няма да пропуснете да посетите Бруклин. Тук може да посетите легендарния овеселителен парк на Кони Айланд, където да се повозите на скоростно влакче, да се забавлявате на множеството атракции в парка и разбира се да похапнете традиционен царевичен хот-дог. Задължителна, при посещение на Бруклин, е разходката по Бруклинския мост.За да посетим САЩ се изисква малко по-голяма организация, отколкото  при пътуване в Европа. Първото нещо с което трябва да се съобразим е, че като български граждани  ни e необходимa визa за САЩ. Това създава доста притеснения сред повечето туристи, поради което ние ще ви успокоим – процедурата за издаване на виза за САЩ не е сложна. Процесът на кандидатстване се състои в следното: подаване на формуляр DS-160, заплащане на консулска такса ($160), насрочване и явяване на интервю в Посолство на САЩ в София. За да се насладите на вашето пътуване без да се притеснявате за попълването на документите, ние ви предлагаме нашето професионално съдействие като поемаме отговорността да подготвим и подадем вашите документи според изискванията на посолството . Заявки и молби за виза за САЩ се приемат в офиса на туристическата агенция на място на адрес или чрез куриер от цялата страна:
ММ ТРАВЕЛ ООД
ул. Позитано 7
София 1000
имейл: office@mmtravel.bg
тел: 02 9803505

Необходими документи, при явяване на интервю за виза са:
    •    Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване / с минимум 2 свободни страници /;
    •    актуални снимки американски стандарт – дигитална и на хартиен носител;
    •    извлечение от банковата ви сметка;
    •    документи за недвижима собственост, служебна бележка от Данъчна служба за липса на задължения;
    •    служебна бележка от работодателя - за отпуск и заемана длъжност; от пенсионното в случай, че сте пенсионер;  от училище или университет в случай че сте учащ.

След като вече сме преживяли вълненията от интервюто в Американско посолство в София и сме горди притежатели на американска виза, ни предстои най-приятната част – планиране на самото пътуване. Ню Йорк можем да посетим с група с Eксурзия до Ню Йорк и Ниагара и за по-смелите – индивидуално с Екскурзия до Ню Йорк, САЩ - ЕДНА СЕДМИЦА В Ню Йорк.
Индивидуалното пътуване до Ню Йорк ни дава свободата сами да подберем своя маршрут, хотелите в които да отседнем и местата, които да видим. Груповото пътуване до Ню Йорк, от друга страна, е перфектно за хора, които се притесняват от езиковата бариера и имат нужда от преводач или някой, кйто да се погрижи за всичко по време на пътуването. Друго предимство на пътуването с групи с екскурзия до Ню Йорк е в приятната компания и новите запознанства с хора обединени от една идея – да сбъднат поне за малко своята американска мечта!
Ню Йорк не е просто град, Ню Йорк е света!

С поздрав,
Елена Водева 

Промоции на самолетни билети