На пътешествие с Транссибирската железница

   Транссибирската железница е най- голямата железопътна линия в света, която свързва европейската част на Русия с нейния Далечен Изток, Монголия, Китай и Корея. Първата копка, която бележи началото на официалното започване на строежа, е направена от княз Николай Александрович, бъдещият руски император Николай II през 1891г. Десет години по- късно- през 1903г. в движение е пуснат първият пътнически влак, а през 1916г. е завършена цялостната инфраструктура.  В първа класа е имало библиотека, бани с мраморни плочки и спортна зала, докато в трета класа се возели работници и товари.

  Легендата гласи, че когато руските инженери не могли да постигнат съгласие кой е най- добрият маршрут за линия от Санкт Петербург до Москва, император Николай 1 се ядосал, взел линия и карта и свързал двата града с една права черта. В бързината обаче той очертал и част от пръста, с когото придържал линията и тъй като никой не смеел да възрази на такава влиятелна личност тази част от железопътната линия е построена точно така- права със съвсем лекото отклонение заради пръста на владетеля.

  Пътуването може да бъде разделено на три основни маршрута- Трансмонголски, Транссибирски и Трансмаджурски. През първите четири дни маршрута е еднакъв, като след това Трансмонголският се отделя на юф към Пекин като преминава през Монголия и пустинята гоби, а Транссибирският преминава през източен Сибир до Владивосток. Трансмаджурската линия преминава през планска верига Голям Хинган и стига до Пекин. Влаковата композиция преминава през диви гори, необятни степи, езера, блата и планини, които ще докоснат всеки любител на природата и приключението.

  Най- подходящ сезон за предприемане на това пътуване е от Април до Октомври, но по- смелите, които имат желание да зърнат зимната красота на Сибир, няма да съжаляват- тогава няма почти никакви туристи.

   Визи са необходими и за трите страни като ние в офиса на ММ Травел можем да ви съдействаме за кандидатстванто и получаването на такива.

Ще ви консултираме и за смолетните билети спрямо избора на вашия маршрут- може да се върнете от Пекин със самолет, да продължите своето пътуване в друга посока или отново да се качите на влака.  А за тези, които предпочитат да пътуват организирано или индивидуално по обходена вече програма можем да предложим и нашата екскурзия- ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ СИБИР, БАЙКАЛ, МОНГОЛИЯ И КИТАЙ С ТРАНССИБИРСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА, с която ще посетят най- голямото езеро в света- Байкал, столицата на Монголия- Улан Батор, известния Пекин и други интересни дестинации.

   Отправете се на това вълнуващо пътешествие, по време на което ще имате възможност да се любувате на постоянно сменящите се пейзажи, ще се запознаете с ралични хора, ще опитате различни кухни и ще усетите колко необятен е света, докато влакът ви преминава от една часова зона в друга под напевния ритъм на тракащите колела.

Промоции на самолетни билети