Москва – градът, който дори веднъж да посетите, ще се влюбите за цял живот!

Москва – градът,  който дори веднъж да посетите, ще се влюбите за цял живот!
 
Москва е столицата и най-големия град в Русия с население повече от 12 милиона души. Тя е и най-големият град в Европа и пети по големина в света - едно от основните политически, икономически, културни и научни средища на континента. Въпреки това е достатъчно да отделите само няколко дни, за да видите най-отличителните места на този необятен град Москва, който ще остане завинаги в спомените ви и ще искате да се връщате отново и отново. Само за около пет дни се предлага изключително богата екскурзия посещение на Москва и организирана програма с опитни екскурзоводи, за да се запознаете с есенцията на забележителностите в Москва.
    Посещението започва с Кремъл – крепостта от далечния 15 век с увлекателна история за перипетиите на обществения и културен център на Москва. Ще видите известните символи: Цар Колокол и Цар Пушка, ще посетите знаменития Соборной площад събиращ Благовещенски, Успенски и Архангелски събор. Следва известния Червен плоаад в Москва с богатата си история и архитектурните шедьоври на главния площад в Русия: събора на Василий Блажени, сданието на историческия музей, Мавзолея, паметниците на Минин и Пожарски, лобното място на легендарния ГУМ. Освен това ще се полюбувате на кулата Спаская, по която си сверяват часовниците в цялата страна и ще видите бронзовия знак на нулевия километър на Русия.
Незабравимо е и посещението на Гума, главният магазин в страната, познат на много от вас от детството. Можете да наблюдавате Червения площад през големите прозорци, да опитате легендарния сладолед и да посетите разкошните бутици.
Улица Волхонка е центъра на музейния живот в Москва. Московското сити е един от новите символи на града с извисяващите се небостъргачи. Задължително е и посещението на панорамната площадка на Воробьових Горах. От висотата на един от седемте хълма се открива  възхитителна  панорамна гледка към града, живописната Москва - река, стадион Лужники, Новодевически манастир, силуетите на Кремълските кули и небостъргачите на Сити.
За да се потопите е старата част на Москва е необходимо да посетите квартал Остожье с неговите улички от древни времена до наши дни, ще чуете разкази и легенди за известни писатели, архитекти, философи и художници, живяли и творили тук някога, а също така и за съвременните. Пътят ще Ви доведе до Храма на Христа Спасителя – главен катедрален православен събор в Русия. Пресъздаден в края на 90-те години на 20 век, Храмът е грандиозен паметник на героичната победа във войната през 1812 г. Ще обходите територията на храма и ще се полюбувате на Патриаршеския мост. Продължителността на  маршрута е 1.5 км.  След това със скоростните асансьори ще се качите до панорамните   площадки на Храма, четири на брой на височина 40 метра, откъдето се откриват невероятни гледки към Москва.

И всичко това е възможно за кратко време да организирате посещение на Москва и същевременно напълно достатъчно, за да се влюбите в града и да желаете да се завръщате в него за нови впечатления всеки път!

 

Промоции на самолетни билети