Какво е необходимо за пътуване до Русия?

В днешно време почти всеки има възможност да пътува до близки и далечни дестинации по цялото земно кълбо. Някои от тях, все пак, са твърде отдалечени, екзотични, непознати и дори опасни и посещението им си е сложна задача. Има, обаче, много държави, които хем са интересни, хем не изискват прекалено сериозна подготовка за пътуване. Ярък пример за такава страна е Русия. Тя не е сред най-популярните туристически дестинации в България, което я превръща в любопитно място за посещение. Хубавото е, че Руската федерация е огромна и с многото републики и етноси в нея може да бъде приета както за екзотична дестинация, така и за полуевропейска. Има определени неща, които трябва да подготвим преди пътуване дотам, но нито едно от тях не изисква специфични усилия и процедури. Най-важно е да притежаваме виза за Русия.

Всъщност, цялата документация, от която се нуждаем, включва виза и международен паспорт. Това е всичко, а изваждането на виза не е никак сложен процес. На практика, всеки отговарящ на определените условия може да получи виза за Русия. Важно е да изберем подходящия вид според целта на пътуването. Най-често се използват туристически визи, които позволяват на притежателя им еднократно влизане в Русия и престой до един месец на нейната територия. Бизнес пътниците пък се нуждаят от делова виза, с която страната може да се посещава повече от веднъж за определен период от време, обикновено една година.

При кандидатстване за виза е необходимо да предоставим снимка в паспортен формат, която следва да отговаря на редица изисквания. Например, важно е изображението да е актуално, на него да бъдем с нормален тен, да се снимаме в анфас, да гледаме напред и други специфични условия.

За да бъде максимално улеснен процесът по изваждане на виза за Русия и за да спазим всички изисквания, най-добре е да използваме услугите на професионална туристическа агенция. По този начин можем директно да резервираме екскурзия до Русия и в комплексната услуга да включим изваждане на виза или да резервираме само хотел, самолетен билет и отново да включим изваждане на виза.

Промоции на самолетни билети