Екзотична екскурзия в Русия, чудната Камчатка

ЕКЗОТИЧНА ЕКСКУРЗИЯ В РУСИЯ, ЧУДНАТА КАМЧАТКА
 

  Камчатка е полуостров в азиатската част на Русия или в така наречения „Далечния Изток" на Русия , един от най - активнте вулканични райони в Тихоокеанския огнен кръг. Ако предприемете екскурзия до Русия в тази й екзотична част, ще имате възможността да се насладите на един от най- високите вулкани в света, който за последните 270 години е изгригвал над 50 пъти и на чиито връх има постоянни снегове и истински ледници.

Вашето пътуване до екзотична Русия може да започне с посещение на „Долината на гейзерите“ в резервата „Кроноцки“ -  единствения с автентичността си район в цяла Евразия. Освен тях тук могат да бъдат видени и бълбукащи от високата температура на водата извори, кални котли, горещи езера, парни струи и малки кални вулкани. Цялата област е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно природно и културно наследство.

Водата изригва през различни интервали и по различни начини, а гледката е повече от впечатлчваща.

  За любителите на преходите препоръчваме пешеходна разходка до вулкана „Мутновский“, която отнема около 8 часа, но гледките определено си заслужват. Това е едно от най- големите геотермални находища в света, а активността на вулкана се изразява в изхвърляне на огромно количество газове и пари.  В подножието на съседния  хълм „Скалистая“ има летни горещи извори, при които газовете преминават през студен поток, нагряват го и в някои случаи се получава така нареченото „бликане“.

  Тук се намира и една от най-впечатляващите пещери - туел с дължина 1 км, чиито таван пропуска слънчевата светлина и образува спиращи дъха картини в различни цветове - лилаво, синьо, жълто и зелено.

Следваща известна дестинация на този чудат полуостров от екскурзии в Русия е калдерата на вулкан „Узон“ - вид басейн с форма на купа образувала се преди около 40 хиляди години. Флората и фауната са разнообразни и цветни, а особено интересни са някои видове водорасли и бактерии. Калдерите сами по себе си са вулканични образувания, които се формират при сриването на кратера навътре и могат да бъдат пълни с вода, образувайки кратерни езера. Прието е, че най- голямата в света е тази на вулкана Асо на Японските острови.

  Може да се изкачите и до Авачинския вулкан като прехода отнема между 6 и 8 часа. От върха ще видите невероятната красота на Камчатка.

Разбира се, освен преходите до вулканите, не бива да пропускате да се насладите и на горещите извори, които са известни с техните лечебни ефекти и са чудесни за успокояване на болка и релакс. Любителите на морската храна ще са на седмото небе, защото поради слабата заселеност на полуострова водата е чиста, а делкатесите са в изобилие - нерка, горбуша, камчатски рак и калмари.

  Камчатка е перфектното място за хора, които желаят да разпуснат сред минералните бани или такива, за които походите са страст, обичат природата и имат приключенски дух, а неверочтните картини от бързосменящите се пейзажи правят този екзотичен район от Русия бленувана дестинация за всеки фотограф. Ако планувате екзотични екскурзия до Русия с чудната Камчатка, можете да се обърнете към ММ Травел, която вече 10 години има опит с организиране на пътувания и екскурзии до Русия, визи за Русия и самолетни билети до Русия.

Промоции на самолетни билети